HATA sayfası...

Started by kibola, August 18, 2005, 07:27:07 AM

Previous topic - Next topic

kibola

Arkadaşlar smf yi kurdum gayet güzel oldu tam seviniyordum derken sanki sırtıma bıçak saplanmışa döndüm.....

Ne oldu....

Bir kategori ekledim ilk kategorimi büyük hevesle zevkle...:)Sonra bölüm ekle butonuna tıkladım ki aslında sevinecek bişe olmadığını o anda anladım yıkıldım......Bölüm ekle dediğimde explorer sayfasında hata mesajı geldi...O mesajı da aşağıya yazıyorum sanıyorum host ile ilgili bi sorun fakat son çare olarak belki bilinen bi sorun olduğunu varsaydım ve sizlere sormak istedim bu sorunun kaynağı nedir????Çözümü belki de....YArdımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler sanmıyorumn çare bulabileceğimi ama bir umut var işte :'( :'(

TARAyıcıdan aldığım mesaj budur...

Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, [email protected] and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

--------------------------------------------------------------------------------

Apache/1.3.31 Server at www.------------.com Port 80
www.forumbudur.com [nofollow]
www.sitebudur.com

CeZa

bu hata bendede arasıra veriyor, anlayamadım doğrusu..

kibola

bende hep verio arada verse razıyım  onun yüzünden kategori altına bölüm  açamıom izinlerin ve temaların düzenlemesinde de ynı durum...Çaresi yoksa da moderatör arkadaşlar belirtse sevinirim çünkü onların yanıtlarını bekliyorum...
www.sitebudur.com

forsakenlad

Arkadaşım kullandığın SMF sürümünü ve PHP&MySQL bilgini de gönderebilir misin aynı zamanda?
Eren "forsakenlad" Yaşarkurt
SMF Friend & Former Team Member

qse

kibola benim ortak olur kendileri ay forum için uğraşıyoruz ve bilgilerimiz şu

Sürüm bilgileri:
Forum sürümü: SMF 1.0.5
Güncel SMF Sürümü: SMF 1.0.5
PHP sürümü: 4.3.3
MySQL sürümü: 4.0.23-standard

eski smfci

forsakenlad

kibola

www.sitebudur.com

forsakenlad

Bu klasik bir mod_security sorununa benziyor, çözmenin yolu:

--------------------------------------------------------------

İlk önce bilgisayarında htaccess.txt diye bir dosya yarat ve içine şunu yaz:

<IfModule mod_security.c>
SecFilterEngine Off
SecFilterScanPOST Off
</IfModule>

Daha sonra sunucunun root dizinine upload et (public_html, www, vb) ve dosyayı .htaccess olarak yeniden adlandır...

Eğer bu bir mod_security sorunuysa siten çalışacaktır eğer değilse komple bozulacaktır, komple bozulursa .htaccess dosyasını silmek siteni eski haline getirecektir...

--------------------------------------------------------------

kibola

Usta allah razı olsun az kalsın phpbb oluyorduk....Çok saol ....
www.sitebudur.com

qse

hocam  tek kelimeyle süpersin ;)
eski smfci

forsakenlad

Bir siteyi daha smf'ye kazandırdıysak ne mutlu bize :)

hayattan.com

kardeşim ellerindenöperim çok saol

zoom

.htaccess olarak adını değiştirince hata veriyo host olmuyo nası yapcaz anlamadım.

bu sorun yüzünden siteye üye bile olunmuyor sinir oldum şu mod_security midir nedir silsek onu kökünden olmaz mı??

Elmacik

Onu silemezsin, hostun kurduğu bir şeydir. htaccess dosyayı oluştururak yukarıda verilen kodları koyunca kendi host hesabında mod_security kapatılmış olacaktı. Ama belli ki hostun htaccess dosyalarına izin vermiyor.
Bu durumda onlardan istemekten başka çaren yok.
Home of Elmacik

zoom

off yinemi ya abamlar sıkıldı artık bende habire bişiy istiyorum diye  :D

peki nasıl bi yazı yazıyım yani neyi kapatın veya kaldırın diyim eğer sen yazarsan elmacık türkçe ben çeviririm tam olarak neyi naptığımı bilmediğim için

ama bu hata daha önce olmuyordu hiç şimdi niye başladıki acaba ??

Elmacik

Ya senin hesabın üzerinde mod_security denilen apache modülünü kaldırmalarını isteyeceksin, ya da htaccess dosyalarını kullanmana izin vermelerini.
Nedense içimden bir his ikisine de hayır diyecekler diyor.
Home of Elmacik

zoom

niyeki elmacık kapamaları onların elehine mi ki

ayrıca kapamazlarsa ne yapıcam ben yeni bir host bulamam bu bulduğum en iyi freehost

Elmacik

zoom,
Kapatacak olsalar baştan yüklemezler. mod_security sonradan kurulan bir modüldür. Kapatacak olsa zaten yüklemezdi. Bazı hostlar (özellikle free hostlar) kendilerince güvenlik nedeniyle böyle uygulamalar yapıyorlar..
Home of Elmacik

zoom

e ama bu dosya yüzünden ben sitemi kullanamıyorsam ne yapacam bi çözümü olmalı bunun htaccess dıışnda bir yol yok mu script ile felan ne biliyim??

fenerup

zoom siten 50 mb geçmiyorsa sana hosting verim kendi sitem üzerinde
Nereye gitmek istiyorsanız oraya gidin.

Advertisement: