Pomoć

Started by no-one, October 13, 2013, 01:48:07 PM

Previous topic - Next topic

no-one

Radi se o sljedećem. Ne znam kako najbolje opisati taj problem ali ide ovako nekako... Znači, editao sam temu koju trenutno imam ali uz to da se napravila nove domena i prostor za nju kako ostatak ljudi nebi vidjeli taj edit sve dok ne bude završen (primjer: originalan forum je "simplemachines.org", a ja sam napravio "simplemachines.org/EDIT"). Sada je problem taj da sam ja sve file-ove iz teme imena "XY"(npr. DSv4) prebacio u defaultni prostor instaliranog SMF-a (tamo gdje dođete kada vas connecta preko Filezille gdje je ftpquot.-a, teme Packages, Smileys itd...). Mislim da se par dadoteka izmjenilo/promjenilo i sada umjesto tog "simplemachines.org/EDIT" mi uvijek očita "simplemachines.org"(original). Što znači da ne mogu pristupiti svojoj temi koju editam.

.NoName.

odeš na tvojsajt.com/edit, a on te prebaci na tvojsajt.com?
Šta sad trenutno imaš u /edit folderu? jel sve na mestu?

Venera

Iz ovoga što si napisao, jasno je da si zakomplikovao bez potrebe, a da si naknadnim kopiranjem napravio problem u nekom fajlu, ko zna kom.

U admin panelu si mogao da izabereš "Teme i izgledi" - Dozvoli korisnicima da izaberu temu - Odčekiraš/odštikliraš temu na kojoj radiš i vidiš je jedino ti. Zašto si pravio novi domen zbog edita teme?

Ko zna gde ti je greška sada. Vrati backup, pa onda uradi ovako kao što sam ti rekla i nećeš imati problema.

Pozdrav  :)

no-one

Ok je, riješio sam odavno ovo. Imam sljedeće pitanje:

Kako mogu maknuti žuta input polja npr. u login i register formama na Chrome-u? Nemojte mi govoriti onu soluciju disablanja toga u opcijama Kroma već hoću da se to u CSSu riješi. Gledao sam po netu svašta ali nisam uspio.

Advertisement: