Moderatorlar için gizli forum

Started by HaCCaBi, November 20, 2005, 07:10:31 PM

Previous topic - Next topic

HaCCaBi

arakadaşlar. ben moderatorlara özel forum açmak istiyorum..
normal üyeler göremeyecek sadece o foruma atadığım moderatorlar forumu görebilecek.

ama açtığım kategoriye atadığım moderatorlar.. forumu göremiyor ?

kategori açarken normal moderatorlar'a izin verme seçeneği yok.. global moderator felan var.

bu sorunu nasıl halledebilirim acaba?
En Kötü MARKA Dani MARKA

Elmacik

Bir kaç defa soruldu şimdiye kadar. SMF ile ilk tanıştığımda ben de sormuştum.
Önelikle ayrı bir grup oluştur. Bu grup mesaj sayısına bağlı gruplardan olmamalı.
Sonra tüm moderatörlerini bu grubun içine de dahil et. (İzinleri de aynı moderatörler gibi ayarla)
Sonra kategori yaratırken veya düzenlerken, bu kategoriyi görebilecek üye gruplarını sorduğunda yeni oluşturduğun grubu da işaretle.

Bu kadar ayrıntının sebebi nedir? Moderatörler, genel bir grup değildir. Onun için, moderatör oldukları kategoriler hariç, diğer üyelerden farksızdırlar. Onun için SMF, moderatörleri aslında bir grup olarak nitelendirmez.
Home of Elmacik

HaCCaBi

sağolasın Elmacik.
bunu bende biliyorum..

ama üyeyi bu gruba dahil ettiğimiz zaman bütün forumdaki rütbesinde aynı şey çıkıyor..

ben moderator olaraksadece moderator olduğu forumda gözüksün istiyorum.. herhangi bir grup rütbesi taşıyamasın istiyorum..

bilmem anlatabildimmi..

yada mesela phpbb de nicke özel erişim verebiliyorduk özel forumlara smfnin böyle bir özelliği varmı?
En Kötü MARKA Dani MARKA

Elmacik

HaCCaBi,
Eğer üye grubu ismi olarak hiç bir şey girmezsen ve yıldız alanını da boş bırakırsan istediğin şeyi yapmış olursun.
Home of Elmacik

HaCCaBi

abi ozamanda rutbelerinde Moderator gözükmez :)

çokmu kastım ne :P
En Kötü MARKA Dani MARKA

Elmacik

Rütbelerde moderator görünür. Sen sadece moderatörleri koyduğun ikinci grubun ismini boş bırakacasın. (Yeni oluşturacağın grup)
Home of Elmacik

hhhhhhh

Bir hata meydana geldi!
A membergroup with that name already exists. 

olmuyor bu hatayı veriyor

4LP3RUZ1

aynı isimli başka bir grubun olduğunu söylüyor
Frozen frogs are back :(

hhhhhhh

HaR-Me

Quote from: Elmacik on November 20, 2005, 07:20:45 PM
Önelikle ayrı bir grup oluştur. Bu grup mesaj sayısına bağlı gruplardan olmamalı.
Sonra tüm moderatörlerini bu grubun içine de dahil et. (İzinleri de aynı moderatörler gibi ayarla)
Sonra kategori yaratırken veya düzenlerken, bu kategoriyi görebilecek üye gruplarını sorduğunda yeni oluşturduğun grubu da işaretle.

Bu kadar ayrıntının sebebi nedir? Moderatörler, genel bir grup değildir. Onun için, moderatör oldukları kategoriler hariç, diğer üyelerden farksızdırlar. Onun için SMF, moderatörleri aslında bir grup olarak nitelendirmez.

peki modaretörleri kısıtladığım böleme atasak...
olmaz gazli çünkü denemedin olmadı böyle yaparsak olabilir mi?
Büyük bir savaş , ülkelere üç ordu bırakır: Bir sakatlar Ordusu ,
bie yas tutanlar ordusu , bir de hırsızlar ordusu

Lavbalilikten hoşlanmam .Ciddiyeti severim . Disipline hayranım .

KirpiX

arkadaşlar bunca süredir smf de olmama karşın işin içinden çıkmadım :D şimdi, soruna gelince smf nin stardart moderator grubu var rengi mavi ve üyeyi bir katagoriye atadım oke buraya kadar istediğim oldu üye istediğim bölümde yetkilere sahip oldu, fakat ben bu atamış olduğum moderatorun tüm forumda moderator olarak gözükmesini istiyorum fakat diğer atamadığım tüm katagorilerde moderator olarak rütbelenmesinide istiyorum ama yetkiler olmayacak normal üyeden farksız olacak. online bölümünde normak üye renginde değilde moderator renginde yani örnek olarak verdiğim mavi renkte gözükecek. bunun için moderatör adında bir grub oluşturdum üyeyi buna dail etim yetkilernide moderator standardı gibi yaptım rengi felan ama hala bu sefer tüm forumda moderatör olarak gözüküyor fakat tüm katagorileri izin verdiğim ölçüde kontrol de edebiliyor bunu nasıl ayarlaya biliriz? yani kısacası atamış olduğum moderatorü online listesinde nasıl moderator rengine getirebilriz he birde atamış olduğum katagorinin adını nasıl taşır mesela müzik Mod gibi? ama müzik konusuna girdiğinde gene rütbe adı moderator gözükecek ama diğer katagorilerde müzik mod gözükecek ve rengi ayarlamış olduğum rengde olacak ve online listesindede bu şekilde gözükecek? amma şey istedim heee :D yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim smf sürüm rc2 tema cerbaus tinyportal kurulu
MsN Durumum Şu Anda------->
http://www.locked5.com/

Elmacik

Bunun yapmak çok basit ve yukarıda anlattığımız şey işte :)
Yeni bir grup oluştur, moderatör ismini ver, yetkilerinin tamamen normal üyeler gibi yap.
Sadece yıldızını ve rengini değiştir. Sonra da tüm moderatörleri bu gruba da al.
İstediklerinin hepsi oldu işte :)
Home of Elmacik

sonadam

Sayın Elmacık;

Peki yanlışlık oluşturduğumuz bir üye grubunu nasıl kaldırırız ?

Elmacik

Üye grubunu düzenlerken "Grubu sil" diye bir tuş var. Tıklarsan olur.
Home of Elmacik

alperens

Quote from: Elmacik on November 20, 2005, 07:20:45 PM

Sayın elmacık.Moderatörleri oluşturduğum grubun içine nasıl atacağım?

Advertisement: