İmza için Sınır

Started by heaVINCEnt, November 22, 2005, 07:40:23 AM

Previous topic - Next topic

heaVINCEnt

imzalara karakter olarak değil de boyut olarak bir sınır getirmek istiyorum.

Çok aradım ama bulamadım forumda buna cevap . Yardım eden olursa sevinirim...

Elmacik

Kullandığın tema klasöründeki style.css dosyasını aç ve içine şunu ekle:

.signature
{
width: 468px;
height: 60px;
overflow: hidden;
padding: 3px;
}

Burada 60px yükseklik, 468px ise genişlik. Kendine göre ayarla.
overflow değerini hidden değil de auto olarak ayarlarsan, boyutu aşan imzaların altında ve sağında tarama çubukları belirir. (scroll bar)
hidden gizli demektir ve o çubukların görüntülenmemesini sağlar.
Home of Elmacik

SexonthebeacH

arkadaşlar benzer bir sorunu yaşıyorum bende de mesaj içine büyük bi resim yerleştirdiğimde, (mesela wallpaper) kaydırma çubukları çıkmıyor, walpaper eksikmiş gibi görünüyor..

nereyi düzenlemem gerek?

smf 1.1.rc tr
xtsmf temasını kullanıyorum.

Sbri

Yukarda elmacik anlatmış,

overflow: auto;

yapacaksın.

style.css içersinde  signature bul ve düzenle.

SexonthebeacH

yok arkadaşım benim anlatmak istediğim o değil,

foruma mesaj içerisine resim eklediğim zaman bu hatayı yaşıyorum bi yere overflow değeri vermem lazım ama onu bi türlü bulamadım yardımcı olursanız sevinirim

Elmacik

stlye.css içinde img ifadesini ara, yoksa en alta kendin bir tane aç.
Şöyle:

img
{
}
Home of Elmacik

SexonthebeacH

Elmacik, olmadı malesef :( hatta hiç bi değişiklik olmadı diyebilirim, auto yerine visible yazdım denedim birde ama gene olmadı.. :/

başka smf forumlarda görüyorum ne güzel tam benim istediğim gibi kaydırma çubuklarıyla birlikte çıkıyo benimkine gelince resmin taşan kısımlarını göstermiyor arkadaş ya :(

SexonthebeacH

buldum elmacik, çözümü bu sorunu yaşayabilecek arkadaşların aramalarında çıkması umuduyla yazıyorum.

Yapacağımız iş basit, kullandığımız temanın style.css dosyasını açıp bi yere şunu ekliyoruz:

.post, .personalmessage
{
width: 100%;
line-height: 1.3em;
}

bu hem mesajlarda hem de özel mesajlarda resim temadan genişse, kaydırma çubuğunu çıkarıyor. hemde sadece genişlik için olan kaydırma çubuğunu altta çıkarıyor ;)

bu kod default temadan alınmıştır.

Baldor

bu özellik firefox ile çalışmıyor, internet explorer da sorun yok.

Baldor

birşey daha; bu kodları eklediğimiz zaman tüm imzaların alanların yüksekliği ayarlanmış oluyor. örneğin adam iki satır yazı yazmış onada 100piksel atıyo, kocaman resmi olanada 100piksel atıyo. hoş olmadı bu şekilde.

xoom

Quote from: Elmacik on November 22, 2005, 08:12:34 AM
Kullandığın tema klasöründeki style.css dosyasını aç ve içine şunu ekle:

.signature
{
width: 468px;
height: 60px;
overflow: hidden;
padding: 3px;
}

Burada 60px yükseklik, 468px ise genişlik. Kendine göre ayarla.
overflow değerini hidden değil de auto olarak ayarlarsan, boyutu aşan imzaların altında ve sağında tarama çubukları belirir. (scroll bar)
hidden gizli demektir ve o çubukların görüntülenmemesini sağlar.
Ya böyle yapınca resimi bu boyutlarda Kırpıyor.. Resimin yarısı Çıkmıyor.. bunu Otomatik bizim Belirttiğimiz Boyutlara Küçülmesini sağlayamazmıyız..

Emrak

Bu şekilde değil de, imzalarına gene resim ekleyebilsinler fakat, örneğin 20 kb'dan büyük resimleri ekleyemesinler. Bunu nasıl yapabiliriz RC3'te?
...

Harzem

Quote from: Emrak on September 13, 2006, 02:07:10 AM
Bu şekilde değil de, imzalarına gene resim ekleyebilsinler fakat, örneğin 20 kb'dan büyük resimleri ekleyemesinler. Bunu nasıl yapabiliriz RC3'te?

Bunun için elimizde bir yöntem yok, ve aklıma da nasıl olabileceğine dair bir fikir gelmiyor.

Emrak

Epeydir bir aradım forumda , galiba yok evet. İmzalarda resimleri tümden kaldırmak isteyen arkadaşlar style.css 'de

.signature img { display:none; }

yapabilirler. Böylece text imzalar görünüyor fakat resimler çıkmıyor. Geçici bir çözüm belki..
...

Punisher01

Smf 1.1.1 de çalısmıyor. Bu imza boyutlandırma neden peki?

NafirKeyh

Arkadaşlar ararken buldum ve sorunuma çare oldu süpersiniz...

Alpay

Quote from: NafirKeyh on April 09, 2011, 06:42:31 AM
Arkadaşlar ararken buldum ve sorunuma çare oldu süpersiniz...

2x kullanıyorsanız kendiliğinden ayarı var

Advertisement: