Svensk rättstavning :> Är detta möjligt?

Started by JohanLM, January 18, 2010, 04:20:01 PM

Previous topic - Next topic

JohanLM

Vad överskriften säger. :)

Och om svaret är jag hur/var kan jag läsa om hur man får detta att fungera/igång?

Daniel Hofverberg

Rättstavningsfunktionen i SMF använder sig av biblioteket pSpell, och är därför beroende av stöd i den modulen. Det finns svenska språkstavningsbibliotek till pSpell/ASpell att tillgå, men dessa måste då läggas till på själva servern till pSpell-stödet.

Om du har din sajt på något webbhotell, så kan du följaktligen inte göra det själv utan det måste serveradministratören göra. I så fall bör du kontakta ditt webbhotell och fråga vänligt om de kan lägga till svenskt stavningsbibliotek till pSpell på servern (det finns att laddas hempå den här sidan). Det är open source och kostar ingenting, så om webbhotellet är hjälpsamt så borde det finnas en hyfsad chans att de kan göra det åt dig.

Skulle du mot all förmodan driva servern själv, så kan du förstås lägga till det på egen hand. Men det är över min kunskapsnivå, så det vågar jag inte uttala mig om exakt hur man gör.

JohanLM

Tackar för svaret,
Det är möjligtvis ingen som känner till ett välkänt webbhotell på rak arm som gjort detta redan, eller HAR gjort det för någon?

Akyhne

De fleste webserevere med php installeret, har pspell installeret. Spørg din host.

Daniel Hofverberg

Quote from: Akyhne on January 20, 2010, 08:13:28 PM
De fleste webserevere med php installeret, har pspell installeret.
Det är sant. men det är inte så många som har svenskt språkbibliotek för pSpell installerat. Alla webbhotell jag känner till har bara engelskt bibliotek installerat.

Men som jag skrev så borde de flesta serviceinriktade webbhotell kunna installera den svenska ordlistan till pSpell om man frågar.

meglaw

kanske gammal tråd nu men länken är fel, hxxp:ftp.gnu.org/gnu/aspell/dict/0index.html [nonactive] är rätt och där ligger paket för Aspell, inte pspell, och om man nu hadde rätt fil, hur installerade man detta? nån som vet?

Advertisement: