Advertisement:

Author Topic: Bridge install error  (Read 14758 times)

Offline CommuteX

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Bridge install error
« on: August 12, 2008, 10:26:41 PM »
I've searched and found the same problem that I am having.

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/****/public_html/administrator/components/com_smf/admin.smf.php on line 152 .......which is
Code: [Select]
if ($database->_resource == $db_connection)

However I have the setup exactly as the others posters were told to put it. I have the same user with the same password with all privileges attached to each database. But I am still getting the same error. I am wondering if this is a problem with the bridge or MySql . I have attached a screenshot of my cPanel MySql database page so you can see if I have it done properly. If you need any more info please let me know...And thank you for any help on this..

Orstio

  • Guest
Re: Bridge install error
« Reply #1 on: August 12, 2008, 10:52:37 PM »
From your post, it looks like your error is occurring in admin.smf.php, not in smf.php.

Lines 149-152 of the file are:

Code: [Select]
$query = mysql_query("SELECT ID_GROUP, groupName
FROM {$db_prefix}membergroups
");
while ($row = mysql_fetch_array($query))

What version of SMF?

Offline CommuteX

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Bridge install error
« Reply #2 on: August 12, 2008, 11:21:09 PM »
I use 2.0...

:::EDIT:::

I don't know how but I missed the 2.0 bridge thread completely..Im sorry.
« Last Edit: August 12, 2008, 11:28:42 PM by CommuteX »

Offline CommuteX

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Bridge install error
« Reply #3 on: August 13, 2008, 12:11:28 AM »
Ok Im not trying to be a pain here but I installed the correct version and it worked. But now I get this error...

Strict Standards: Non-static method mamboCore::getMamboCore() should not be called statically in /home/nugz/public_html/components/com_smf/smf.php on line 1109

Strict Standards: Non-static method mamboDatabase::getInstance() should not be called statically in /home/nugz/public_html/components/com_smf/smf.php on line 1110

Strict Standards: Non-static method mosMainFrame::getInstance() should not be called statically in /home/nugz/public_html/components/com_smf/smf.php on line 1111


I read the lines that refered to turing off cookies, SEF, and compressed output, I did that and it still show up and the forum isnt being placed in the page right.

Here is the URL to my site's forum...

hxxp:www.commutex.com/component/option,com_smf/Itemid,39/ [nonactive]

Orstio

  • Guest
Re: Bridge install error
« Reply #4 on: August 13, 2008, 01:01:26 AM »
Yes, this is a known issue with the beta bridge.

Those three lines:

Code: [Select]
$configuration =& mamboCore::getMamboCore();
$database =& mamboDatabase::getInstance();
$mainframe =& mosMainFrame::getInstance();

Can be changed to this:

Code: [Select]
     global $configuration, $database, $mainframe;

Offline videoed

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 174
  • Gender: Male
  • Ramón Cutanda
    • videoedicion.org
Re: Bridge install error
« Reply #5 on: September 29, 2008, 12:22:51 PM »
Yes, this is a known issue with the beta bridge.

Those three lines:

Code: [Select]
$configuration =& mamboCore::getMamboCore();
$database =& mamboDatabase::getInstance();
$mainframe =& mosMainFrame::getInstance();

Can be changed to this:

Code: [Select]
     global $configuration, $database, $mainframe;

Thanks!

BTW in my case I had to change lines 1109 to 1111 inside mambo/components/com_smf/smf.php

Offline swtdivalove

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 652
Re: Bridge install error
« Reply #6 on: September 12, 2009, 03:52:50 PM »
I am getting this error myself.  I have attempted to correct it using the above information, but still get the error.

Offline swtdivalove

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 652
Re: Bridge install error
« Reply #7 on: September 13, 2009, 04:55:22 PM »
BUMP!!!!

Offline H

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 21,662
  • Gender: Male
Re: Bridge install error
« Reply #8 on: October 13, 2009, 01:47:36 PM »
Is this still a problem? :)
-H
Former Support Team Lead
                              I recommend:
Namecheap (domains)
Fastmail (e-mail)
Linode (VPS)