[RJ] encoding, slovo š i ž

Started by atalaxia, October 06, 2008, 08:13:25 AM

Previous topic - Next topic

atalaxia

pozdrav,

ovako, vidio sam da ima sličnih problema, ali nisam uspio pronaći konkretno rješenje, pa molim za sistematiziranu pomoć.

prije par dana me zapalo admnistriranje dosta vlekikog foruma, par stotina tema, sa oko sto tisuća odgovora. nisam stručan u tom polju, pa sad malo tapkam u mraku.

updateo sam forum, slijedio upute, tako da sad imam relevantnu verziju foruma (1.1.6.). pritom sam dodao i novije pakate za hrvatski jezik. 'obični', ne utf jer je tako bilo i prije. no otada se slova š i ž ne prikazuju ispravno..

osim kad prebacim na windows 1250 encoding,no i to traje do ponovnog učitavanja stranice kad se refresha nazad na iso-8859-2. a našim korisnicima to i onako ne pada na pamet, isključivo se žale.

u setup.php fileu nema nikakvog encoding dijela da probam s time, kao što sam vidio na forumu savjet. također mi je malo bed petljat s prebacivanjem na utf jer vidim da može biti dosta problema, a forum je dosta velik...

ako može kakav savjet, bio bih zahvlan

DonGiovanni

PRva stvar to ti je vezano za bazu. Nisam baš neki stručnjak za ta slova. Nisam nikad imao većih problema. Al probaj promjenit u index.croatian.php u language folderu

$txt['lang_character_set'] = 'ISO-8859-2'; na utf ili šta već želiš :)

Advertisement: