Advertisement:

Author Topic: Renk Tanımlı Rütbeli Sistemi  (Read 49083 times)

Offline CumleMuhendisi

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 40
Re: Renk Tanımlı Rütbeli Sistemi
« Reply #20 on: October 24, 2008, 06:30:07 PM »
olmadı aynı yukarıdaki resimdeki gibi hata oldu : /

Offline [-Delete-]

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 385
Re: Renk Tanımlı Rütbeli Sistemi
« Reply #21 on: October 24, 2008, 06:50:52 PM »
En Son Eklediğim kodlar Sadece Örneklemek içindi , Index.template.php dosyana gerekli böleye gerekli kodlamayı ekledigine emin olduktan sonra ;
BoardIndex.template.php Dosyanı Buraya Eklermisin? Bir İnceleyelim


Bendeki Biraz Farklı Kodlama Oyüzden Sorun Yaşayabilirsin Fakat Düzeltmeye Çalışıcam
Pess..!

Offline CumleMuhendisi

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 40
Re: Renk Tanımlı Rütbeli Sistemi
« Reply #22 on: October 24, 2008, 07:12:38 PM »

Offline [-Delete-]

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 385
Re: Renk Tanımlı Rütbeli Sistemi
« Reply #23 on: October 24, 2008, 07:47:12 PM »
Kendi Sitemde Yaptıklarımı Aynen uyguladım Herhangi Bir Sorun Olursa Hemen Bildir..

http://rapidshare.com/files/157259546/dosya.rar.html

İçine Css dosyasını attım eskisiyle değiş bakalım ne sonuç alıcaksın

Eğer Sorun Hallolurs Birde Ufak Düzenleme Yapman Gerkiyor,

BoardIndex.template.php aç http://www.sitadi.com ara ve kendine göre değiştir , Rütbeler yazısına link veriyor orda
Pess..!

Offline CumleMuhendisi

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 40
Re: Renk Tanımlı Rütbeli Sistemi
« Reply #24 on: October 24, 2008, 08:58:25 PM »
valla üstad bravo oldu. ancak şöyle birşey var bunları tıklamadan değil de üzerine gelince yazcak şekilde nasıl yapabilirz : /

Offline [-Delete-]

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 385
Re: Renk Tanımlı Rütbeli Sistemi
« Reply #25 on: October 24, 2008, 09:23:24 PM »
Kodların İçinde click diye bir terim vardı onu mouseover yaınca istediğini elde edebiliyorsun , fakat denemeden göremeyiz deneme yapınca sana bildiririm yine burdan :)
Pess..!

Offline CumleMuhendisi

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 40
Re: Renk Tanımlı Rütbeli Sistemi
« Reply #26 on: October 24, 2008, 09:28:45 PM »
http://i37.tinypic.com/2pu011s.jpg

üstad resimde gördüğün gibi ben bizim yaptığımızı alttaki duruma getirdim ancak üstteki gibi araya çizgi koyup rengin üzerine gelindiğinde tıklamadan nasıl yazabilir onu yapsak tam olcak işte : ))


Offline [-Delete-]

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 385
Re: Renk Tanımlı Rütbeli Sistemi
« Reply #27 on: October 24, 2008, 09:33:37 PM »
Sana İlk Önce Mouse İle Üstüne Geldiğinde Nasıl Değişeceğini Bir Gösteriyim Gerisi Kolay :)

Code: (bul) [Select]
<script type="text/javascript">

featuredcontentslider.init({
id: "slider2",  //id of main slider DIV
contentsource: ["inline", ""],  //Valid values: ["inline", ""] or ["ajax", "path_to_file"]
toc: "markup",  //Valid values: "#increment", "markup", ["label1", "label2", etc]
nextprev: ["Previous", "Next"],  //labels for "prev" and "next" links. Set to "" to hide.
revealtype: "click", //Behavior of pagination links to reveal the slides: "click" or "mouseover"
enablefade: [true, 0.2],  //[true/false, fadedegree]
autorotate: [false, 3000],  //[true/false, pausetime]
onChange: function(previndex, curindex){  //event handler fired whenever script changes slide
//previndex holds index of last slide viewed b4 current (1=1st slide, 2nd=2nd etc)
//curindex holds index of currently shown slide (1=1st slide, 2nd=2nd etc)
}
})

</script>

Code: (değiştir) [Select]
<script type="text/javascript">

featuredcontentslider.init({
id: "slider2",  //id of main slider DIV
contentsource: ["inline", ""],  //Valid values: ["inline", ""] or ["ajax", "path_to_file"]
toc: "markup",  //Valid values: "#increment", "markup", ["label1", "label2", etc]
nextprev: ["Previous", "Next"],  //labels for "prev" and "next" links. Set to "" to hide.
revealtype: "mouseover", //Behavior of pagination links to reveal the slides: "click" or "mouseover"
enablefade: [true, 0.2],  //[true/false, fadedegree]
autorotate: [false, 3000],  //[true/false, pausetime]
onChange: function(previndex, curindex){  //event handler fired whenever script changes slide
//previndex holds index of last slide viewed b4 current (1=1st slide, 2nd=2nd etc)
//curindex holds index of currently shown slide (1=1st slide, 2nd=2nd etc)
}
})

</script>

Yani Burada Sadece
revealtype: "click", //Behavior of pagination links to reveal the slides: "click" or "mouseover"
Kısmındaki " Tırnak İşaretleri İçerisindeki click i silip yerine mousover yazıyoruz kaydedip gönderiyoruz ve oluyor :)

2. dediğine Gelicne , şu alt alta ekleme meselesi :) , buyur;


contentslider.css dosyanı aç içindekilerin hepsini sil ve aşağıda vericeklerimi ekle :)

Code: [Select]
.sliderwrapper{
overflow: hidden; /*leave as is*/
border: 0px solid #ffb400;
width: 100%; /*width of featured content slider*/
height: 20px;
border-top: 1px solid #000000;
-moz-border-radius-topleft: 0px;
-moz-border-radius-topright:0px;
-webkit-border-top-left-radius:0px;
-webkit-border-top-right-radius:0px;
-moz-border-radius-bottomleft: 0px;
-moz-border-radius-bottomright:0px;
-webkit-border-bottom-left-radius:0px;
-webkit-border-bottom-right-radius:0px;
}
#paginate-slider2 {
float: left;
width: 100%;
height: 30px;
}
.sliderwrapper .contentdiv{
visibility: hidden; /*leave as is*/
position: absolute; /*leave as is*/
width: 200px; /*width of content DIVs within slider. Total width should equal slider's inner width (390+5+5=400) */
font-size: 13px;
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
margin-top: 2px;
}

.pagination{
width: 400px; /*Width of pagination DIV. Total width should equal slider's outer width (400+10+10=420)*/
text-align: left;
background-color: #ffb400;
}

.pagination a{
text-decoration: none;
color: #00007D;
}

Bir Sorun Yaşarsan Hata Aldığın Yeri Belirt Hemen ilgilenirim ;)
« Last Edit: October 24, 2008, 09:43:09 PM by KinG_TurkS »
Pess..!

Offline CumleMuhendisi

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 40
Re: Renk Tanımlı Rütbeli Sistemi
« Reply #28 on: October 24, 2008, 09:47:13 PM »
Tema Hatası :/ : (

Code: [Select]
Parse error: syntax error, unexpected '/' in .../Themes/default/BoardIndex.template.php on line 466

457: autorotate: [false, 3000],  //[true/false, pausetime]
458: onChange: function(previndex, curindex){  //event handler fired whenever script changes slide
459: //previndex holds index of last slide viewed b4 current (1=1st slide, 2nd=2nd etc)
460: //curindex holds index of currently shown slide (1=1st slide, 2nd=2nd etc)
461: }
462: })
463:
464: </script>
465:
466: echo' </td>467: </tr>';
468:
469: // Show YaBB SP1 style information...
470: if ($settings['show_sp1_info'])

Offline CumleMuhendisi

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 40
Re: Renk Tanımlı Rütbeli Sistemi
« Reply #29 on: October 24, 2008, 09:52:22 PM »
echo' </td>  kaldırdım düzeldi : ))

ancak üstad bak şöyle birşey var :s bu resimlerin üzerine tıklanmasın ve birbirine geçiş esnasında şöyle bir karışıklık oluyor : /

http://i37.tinypic.com/bdmsfd.jpg

Offline [-Delete-]

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 385
Re: Renk Tanımlı Rütbeli Sistemi
« Reply #30 on: October 24, 2008, 10:06:18 PM »
bu karışıklık geçici yazı geldiğince hemen arkadan diğeri siliniyor , ama yok düz olsun diyorsan yazının arkaplanını belirlemen gerekiyor

ayrıca tema hatası verdiricek bir kod verdiğimi hatırlamıyorum , verdiğim kodlarda hataya sebep olan yer varsa belirtirsen sevinirim.

Arkaplanı belirlemek ve yazı karışıklıgı giderilsin diyorsan aşağıdaki işlemi yapmalısın
contentslider.css dosyanı aç
Code: (bul) [Select]
.sliderwrapper{
overflow: hidden; /*leave as is*/
border: 0px solid #ffb400;
width: 100%; /*width of featured content slider*/
height: 20px;
border-top: 1px solid #000000;
-moz-border-radius-topleft: 0px;
-moz-border-radius-topright:0px;
-webkit-border-top-left-radius:0px;
-webkit-border-top-right-radius:0px;
-moz-border-radius-bottomleft: 0px;
-moz-border-radius-bottomright:0px;
-webkit-border-bottom-left-radius:0px;
-webkit-border-bottom-right-radius:0px;
}

Şu Şekilde Değiştir;
Code: (değiştir) [Select]
.sliderwrapper{
overflow: hidden; /*leave as is*/
border: 0px solid #ffb400;
width: 100%; /*width of featured content slider*/
background: #ffffff;
height: 20px;
border-top: 1px solid #000000;
-moz-border-radius-topleft: 0px;
-moz-border-radius-topright:0px;
-webkit-border-top-left-radius:0px;
-webkit-border-top-right-radius:0px;
-moz-border-radius-bottomleft: 0px;
-moz-border-radius-bottomright:0px;
-webkit-border-bottom-left-radius:0px;
-webkit-border-bottom-right-radius:0px;
}

sadece

background: #ffffff; eklemiş olduk ve yazı arkaplanları belirlendi , bu sayede yazı geldiğinde arkaplanı bir önceki yazıyı kapatıcak ve karışıklık olmayacak,

Diğer bir isteğin olan link olayı ise şöyle çözülür;

Hatırlarsan BoardIndex.template.php dosyamızda şu kodlar vardı;
Code: [Select]
<div id="paginate-slider2">
<a href="#" class="toc"><img src="', $settings['images_url'], '/kirmizi.PNG" border="0" /></a>&nbsp;
<a href="#" class="toc anotherclass"><img src="', $settings['images_url'], '/mavi.PNG"  border="0" /></a>&nbsp;
<a href="#" class="toc"><img src="', $settings['images_url'], '/yesil.PNG" border="0" /></a>
</div>

kodların içinde; <a href="#" class="toc"><img src="', $settings['images_url'], '/yesil.PNG" border="0" /></a>
  var burda ayıklama yapman gerekiyor

bu kodları şu şekilde düzenle ve dene bakalım olucak mı
Code: [Select]
<div id="paginate-slider2">
<span class="toc"><img src="', $settings['images_url'], '/kirmizi.PNG" border="0" /></span>&nbsp;
<span class="toc"><img src="', $settings['images_url'], '/mavi.PNG"  border="0" /></span>&nbsp;
<span class="toc"><img src="', $settings['images_url'], '/yesil.PNG" border="0" /></span>
</div>

bu şekilde değiştir yani kısaca şöyle;

<a href="#" class="toc"><img src="', $settings['images_url'], '/kirmizi.PNG" border="0" /></a>&nbsp;
bu koddaki <a yani link kodumuz yerine span veriyoruz üzerine geldiğindeki işlemi gerçekleştirmesi için.

daha alternatif bir yol düşünmedim ama bu şekilde olması gerekiyor bi dene bakalım.
Pess..!

Offline CumleMuhendisi

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 40
Re: Renk Tanımlı Rütbeli Sistemi
« Reply #31 on: October 25, 2008, 06:03:14 AM »
iki verdiğin şeyi denedim ikiside olmadı : / karışık gitmedi tıklamada gitmedi

Offline [-Delete-]

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 385
Re: Renk Tanımlı Rütbeli Sistemi
« Reply #32 on: October 25, 2008, 06:32:32 AM »
Boardındex.template.php dosyanı birdaha ekle buraya ve bana sitenin adresini özelden yolla bi kontrol edeyim.

css ten bir sorunun olmaz büyük ihtimal BoardIndex.template.php dosyanda minik bir sıkıntın vardır. çünkü bu kodları deniyorum ve çalışıyor
Pess..!

Offline CumleMuhendisi

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 40
Re: Renk Tanımlı Rütbeli Sistemi
« Reply #33 on: October 25, 2008, 07:08:23 AM »

Offline [-Delete-]

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 385
Re: Renk Tanımlı Rütbeli Sistemi
« Reply #34 on: October 25, 2008, 08:05:33 AM »
Site Adresini Verirsen Bir Göz Atıcam?

İkinci olarak BoardIndex.template.php dosyasında herhangi bir eksik yada yanlış yok css dosyasında minik bir değişim yaptım bi dene bakalım;
contentslider.css dosyanı aç içindekilerin hepsini sil ve aşağıda verdiklerimi ekle kaydet;

Code: [Select]
.sliderwrapper{
overflow: hidden; /*leave as is*/
border: 0px solid #ffb400;
width: 100%; /*width of featured content slider*/
background-color: #FFFFFF;
height: 20px;
border-top: 1px solid #000000;
-moz-border-radius-topleft: 0px;
-moz-border-radius-topright:0px;
-webkit-border-top-left-radius:0px;
-webkit-border-top-right-radius:0px;
-moz-border-radius-bottomleft: 0px;
-moz-border-radius-bottomright:0px;
-webkit-border-bottom-left-radius:0px;
-webkit-border-bottom-right-radius:0px;
}
#paginate-slider2 {
float: left;
width: 100%;
height: 30px;
}
.sliderwrapper .contentdiv{
visibility: hidden; /*leave as is*/
position: absolute; /*leave as is*/
background-color: #FFFFFF;
width: 200px; /*width of content DIVs within slider. Total width should equal slider's inner width (390+5+5=400) */
font-size: 13px;
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
margin-top: 2px;
}

.pagination{
width: 400px; /*Width of pagination DIV. Total width should equal slider's outer width (400+10+10=420)*/
text-align: left;
background-color: #ffb400;
}

.pagination a{
text-decoration: none;
color: #00007D;
}
Pess..!

Offline CumleMuhendisi

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 40
Re: Renk Tanımlı Rütbeli Sistemi
« Reply #35 on: October 25, 2008, 08:38:31 AM »
evet karşıklık gitti : )) ama tıklama var hehe : )) valla seni yoruyoruz üstad ama böylece bi mod sahibi olmuş oldun : )) hehe :p

Offline [-Delete-]

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 385
Re: Renk Tanımlı Rütbeli Sistemi
« Reply #36 on: October 25, 2008, 08:41:48 AM »
Estagfurullah ,Ayrıca Mod Sahibi Ben Değilim Kimsenin Emeğini Üstlenmem , Sadece Yardımcı Olmaya Çalışıyorum :)

Tıklamayı Kaldırmayı Deneyeceğim Kendi Forumumda , Eğer Yaparsam Burada Paylaşırım , <a tagını kaldırıp class ı img tagı içerisine yerleştirip öyle deneyeceğim bakalım ne olacak :)
« Last Edit: October 25, 2008, 08:43:26 AM by KinG_TurkS »
Pess..!

Offline CumleMuhendisi

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 40
Re: Renk Tanımlı Rütbeli Sistemi
« Reply #37 on: October 25, 2008, 09:09:39 AM »
Bu mod daha önce smf de yapılmadı ki ondan dolayı diyorum. benim gösterdiğim örnek vbulletin. neyse bekliyorum bakalım : )))

Offline [-Delete-]

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 385
Re: Renk Tanımlı Rütbeli Sistemi
« Reply #38 on: October 25, 2008, 10:08:03 AM »
Olmuyor dostum ben yapamadım yada :)

bu tıklama muhabbetine alternatif olarak staff modunu kurabilir ve ona link verebilirsin :)

tıkladıgında forum kadrosunu gösterir , hem ilgili bir konu olur :P

kısaca bu linkler sayesinde resmin üzerine geldiğinde yandaki yazılar script sayesinde çağırılıyor. aslına bakarsan fazla anlam veremedim bu duruma ama scriptte linkler tanımlanmış olmalıki sildiğinde çalışmıyor.

kısacası yapabilen varsa ve paylaşırsa sevinirim fakat bu kullandıgımız script buna müsade etmiyor , bu şekilde hazırlanmış :)
Pess..!

Offline CumleMuhendisi

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 40
Re: Renk Tanımlı Rütbeli Sistemi
« Reply #39 on: October 25, 2008, 10:18:07 AM »
evet bende denedim herşeyi olmadı : / valla yapan olursa mükemmel olur ama sanmıyorum :/ ayrıca o dediğin mod ' u nerden bulabilirim ..?
« Last Edit: October 25, 2008, 10:20:39 AM by CumleMuhendisi »