SMF 2.0 Release Candidate 1 Çıktı!

Started by Yağız..., February 05, 2009, 02:36:08 AM

Previous topic - Next topic

Balaban

ne yazıkki yedeklerimiz teknik bir sorundan dolayı elimizde değil.
şuandaki db'yi tekrar yüklesek ?
.

Yağız...

Deneyin. Ama sonuç alabileceğinizi zannetmem.

bycn*

Quote from: Yağız... on February 17, 2009, 04:11:55 PM
Eğer önceden SEO kuruluysa %90

şu an seo kurulu peki 2.0 a geçince googlede indexlenmek için hangi modları kurabilirim


AskSairi

yapsammı yapmasammı 
Note: As this is not a final release, we do not recommend running SMF 2.0 RC1 on a production site.
bu uyarı yapma diyor

sıfırdan full yükleyip
sadece eski üyeleri ve konuları kurtarma imkanı varmı?

akbora

Bir sual: 2.0 sürümler gerçekten profesyonel forum yazılımı. Demo olarak kurduğum yerde onu inceliyorum. Her şeyiyle mevcut. Peki 2.0 RC1 i kurup sonra RC' ye mi geçeriz? Yoksa sen 1.18 de bekle RC2 dirtekt geçersin mi denilir?

Teşekkürler
SMF 2.0.13
Default Theme
Utf8 Turkish
---------------

Özgür

Seçim sizin. 1.0.3 kullansanız bile 2.0ın istediğiniz versiyonunu geçebilirsiniz/geçebileceksiniz.
So Long

akbora

Özgür bey çok teşekkürler cevabınız için, bu cevabınız bana 2.0 için cesaret verdi.

Bazı kısa sorularım vardır. Gerçi adım adım okudum ama biraz karışmış sorunlara verilen cevaplarla çelişik gibi duran bilgiler mevcut. Sorularıma cevaplar burayı okuyanlara da temiz bir özet olacaktır sanırım.

1. smf 1.18 deyim. Large update dosyalarını zipinden çıkarıp forum dizinine atmam gerekir doğru mu?
2. Large Update dosyalarını attıktan sonra oradan herhangi bir dosya silmem gerekir mi? Yoksa upgrade işlemini başlatmak herşeyi kendisi mi halleder?
3. Genelde 1.x sürümünde kurulu modları kaldırın denilir. Bu kesin midir tavsiye midir? Eğer kalabilirse sadece 1.x için geçerli modların durumu ne olur?
4. 1.18 de çok güzel kullandığımız top 10 son konulara göre cevaplar, konuları kimler okumuş ve şu anda kimler okuyor gibi özellikler herhalde vardır değil mi? Bu konuda bağımsız 2.0 sorunları diye bir yer olmadığı için soruyorum?
5. Mesela top10 kurmak, altforumları 3 lü sıra yapmak için modlar veya kodlar verilmiş bu 2.0 için de aynı mıdır? Bunu şunun için soruyorum 2.0 a geçtikten sonra 1.18 deki alt forumu veya top 10 u yapan ilgili dosyadaki kodları bulup 2.0 dosyalarına koysak bunu başarır mıyız?

Teşekkürler
SMF 2.0.13
Default Theme
Utf8 Turkish
---------------

Özgür

1 - Large Upgrade paketinden çıkanları şuan smfnin olduğu dizine eski dosyaların üzerine yazdırarak yollayacaksınız.
2 - Gerekmez, Upgrade.php yi çalıştırdıktan ve işlemler bittikten sonra upgrade.php yi silmelisiniz sadece.
3 - Kesin bir tavsiyedir. Kurulu modlar güncellemede sorun çıkartabilir. Sadece 1.x için geçerli modlar çalışmaz.
4 - Top10  ve top10 için yapılan düzenlemelerin 2.0 için olanları lar.
5 - Hayır. Kodlama çok değişik. Ama bahsettiğiniz ipuçlarının 2.0 için olanları da var ipuçları ölümünde.
So Long

Deli-Divane


HiddenGold

2.0 RC1 Türkçe dil dosyaları güncellendmi.. Yada güncel mi..?
Bizler uzun bir seferdeyiz; buradan kabre, kabirden haşre, haşirden ebed memleketine gitmek üzereyiz.

Yağız...


bilasdem

arkadaşlar final sürümü ne zaman çıkacak sabırsızlıkla bekliyoruz.
şu an localde çalışaçağım

Yağız...


akbora

#294
Final çıkana kadar sabredemiyeceğiz çünkü deneme mahiyetinde kurdum bakıyorum müthiş bir moderasyon paneli ve işlemleri var olamaz böyle birşey Vbulletin halt etmiş yanında. Forumda ceza ve moderasyon sistemi olmazsa olmazlardandır. Hele tartışmacı yönü ağır basan bir forum iseniz mecburiyet bile vardır.

Yani bu moderasyonu özel yaptırsaydım bu kadar güzel olmazdı. Bir uyarı veriyorsunuz bu uyarı belli bir sınıra geldi mi üyenin mesajları onaylara takılıyor. Belli daha yüksek bir yere geldi mi o zaman susturma devreye giriyor. Bunu isterseniz hemen devreye bile sokabiliyorsunuz. Üyeye uyarılar otomatik gidiyor. Anasayfada şikayetler yukarıda kaç tane görünüyor. izlenen üyeleri tek tek izyelebiliyorsunuz.

Susturma resmen dehşet birşey. Bazen üye abuk subuk yazmaya başlar birine kızmıştır. Ona yasaklama getirmeden kısa müddet yazımını engellersiniz.

Ayrıca bir üyeyi yasakladınız kaç gün yasakladınız ise ona şu saat güne kadar yasaklısın diye bildiriyor. vb nin iddialı olduğu birşeydir bu..

Bu işi halledeyim bir döküman hazırlayacağım ''smf de vb den farklı neler buldum'' somut şekilde anlatacağım...

Anlatsam sayfalar dolar...

2.0 farz oldu...

BU ARADA ÖNERİ: 2.0 MÜSTAKİL DESTEK BÖLÜMÜ OLSUN !!!
SMF 2.0.13
Default Theme
Utf8 Turkish
---------------

Yağız...

Quote from: akbora on March 03, 2009, 08:26:42 AM
BU ARADA ÖNERİ: 2.0 MÜSTAKİL DESTEK BÖLÜMÜ OLSUN !!!
Final sürümü çıkınca olabilir belki.

akbora

#296
Arkadaşlar, denem forumumda 2.0 güncellemsini yaptım önce türkçe dosyaların eski falan dedi devam et dedim ingilizce olarak devam etti ve başarıyla güncelleme bitti. Sonuçta eksiksiz ve türkçe olarak foruma döndüm. Ancak MODERASYON yok.. O tuş yok  admine girince de onu bulamadım? Nedir bu hata? Nasıl giderilir?

Şimdi fark ettim kontrol panel aynı 1.18 gibi...

Oysa admin panelde sürüm 2.0 diyor...

Yine bir başka hata: Paketlerde mesela paket yükle yok...
SMF 2.0.13
Default Theme
Utf8 Turkish
---------------

Yağız...

2.0 RC1 Türkçe dil dosyalarını yükleyin.

akbora

Evet sonra böyle yapayım dedim 2.0 ın dil dosyasını yükledim.

Tema hatası ise LÜTFEN TECRÜBE NOTU: ESKİ TEMALARINIZI KALDIRIN DEFAULTA KADAR İNDİGEYİN VE UPGRADE için öyle başlayın.

Öyle yaptım ve upgrade olmuş herşeyin üzerine bir daha upgrade dosyalarını koyarak üsütne upgrade ettim paşalar gibi etti ve FISTIK gibi 2.0 ım oldu.

Deneysel güncelleme %100 başarıyla sonuçlandı. Bir gece ansızın esas forum 2.0 edilecek....


Yağız gene sana işim düşecek top 10 ve konulara göre son mesaj 2.0 da? Sevgiler
SMF 2.0.13
Default Theme
Utf8 Turkish
---------------

Alpay

Heheh =) Türkçe bölümünün altına aslıdna 2x bölümü açılabilir rc1 sürümüde stabil bir sürümdür. Moderatör arkadaşlar konuşmak lazım =)

Bu arada 2x tecrübeleriniz mükkemel okurkene zevk aldım ;D

Advertisement: