Ajutaţi-ne să vă ajutăm

Started by Relyana, September 28, 2009, 01:25:05 PM

Previous topic - Next topic

Relyana

Bine aţi venit în Secţiunea de Ajutor SMF în limba română !
   
În acest subiect de discuţie vă vom pune la dispoziţie:

  • fie traducerea în limba română a unor materiale / subiecte de discuţie care au fost iniţial publicate pe acest forum în limba engleză,
  • fie vom face alte precizări în speranţa că vă vor fi de folos în solicitarea de sprijin pentru rezolvarea rapidă a problemelor cu care vă confruntaţi în administrarea forumului dumneavoastră.

Relyana

#1
Precizare : Informaţiile de mai jos se aplică la solicitarea de ajutor în limba engleză în secţiunile respective de suport, dar servesc şi ca reguli generale la solicitarea de ajutor în limba română. Cu alte cuvinte asiguraţi-vă, în măsura în care acest lucru este posibil, că titlul subiectului de discuţie în care solicitaţi ajutor sugerează problema abordată.

READ FIRST: How to help us help you

Sunteţi aici, probabil, deoarece vă confruntaţi cu o problemă - şi acest lucru poate duce pe oricine la exasperare. Amintiţi-vă atunci când postaţi aici că noi încercăm să vă ajutăm cât mai repede posibil.
În loc să vă enervaţi sau să vă simţiţi frustraţi, spuneţi-ne ce s-a întâmplat şi vă vom ajuta să scapaţi de problemă.

Ar trebui să aruncaţi o privire pe documentul nostru despre "cum se pun întrebări într-un mod inteligent" şi, de asemenea, să lasaţi mândria la o parte. Ştim la fel de bine ca oricine altcineva că toată lumea face greşeli ... şi, uneori, acestea nu sunt din vina dumneavoastră. În cazul în care problema a fost cauzată de ceva accidental, asta este ... vă putem ajuta în continuare să scapaţi de ea. Nu ne asteptăm să fiţi un expert în utilizarea soft-ului nostru - acest lucru nu ar fi deloc rezonabil, nu-i aşa ?

Dacă primiţi erori privind baza de date sau erori MySQL ar trebui să vă uitaţi  în primul rând la referinţa rapidă aferentă acestor erori, întrucât s-ar putea să vă fie de ajutor în rezolvarea problemei fără a mai fi nevoie să postaţi. Dacă acest lucru nu ajută sau nu sunteţi sigur ce înseamnă, nu ezitaţi să postaţi aici.

Dacă aveţi nevoie de ajutor la instalare sau upgrade, vă rugăm să citiţi şi Ghidurile de Instalare şi Upgrade - dar dacă încă aveţi probleme, vă rugăm să nu ezitaţi să întrebaţi.

Dacă primiţi orice fel de mesaj de eroare, căutarea acestuia pe forum vă poate da o idee mai bună. Totuşi, puteţi da uneori peste un subiect care a avut acelaşi mesaj ... dar eroarea este cauzată de o problemă diferită. Reţineţi că este posibil ca problema în cauză să nu fie neapărat şi problema dumneavoastră, dar dacă aveţi îndoieli puteţi oricând posta acest lucru.

Totuşi, căutarea ajută  aproape întotdeauna, aşa că nu uitaţi să faceţi acest lucru ... veţi salva atât timpul dumneavoastră, cât şi pe al nostru, iar problema  dumneavoastră va fi rezolvată mai repede.

Când postaţi despre problema dumneavoastră, vă rugăm să încercaţi să postaţi în secţiunea corespunzătoare. Acest lucru ne ajută  atât să înţelegem problema dumneavoastră,  cât şi să vă ajutăm mai eficient cu oameni care stiu mai multe despre problemele pe care le întâmpinaţi.

Ajutor privind Instalarea si Upgrade-ul
Vă rugăm să postaţi întrebările referitoare la instalarea, upgrade-ul sau conversia de la YaBB SE aici. Dacă faceţi conversia de la un alt forum, ar trebui să vă uitaţi în secţiunea privind Convertirea la SMF în schimb.

Administrare şi funcţionalitate
Aceasta sectiune este pentru probleme generale, cum ar fi administrarea forumului sau folosirea anumitor facilităţi.

Convertirea la SMF
Vă rugăm să postaţi aici dacă aveţi probleme cu convertirea de la un alt forum sau dacă vreţi să ştiţi dacă realizarea unui convertor este planificată pentru software-ul forumului pe care îl folosiţi.

Dacă nu puteţi decide unde anume ar trebui să fie postat mesajul dumneavoastră, să postaţi problema dumneavoastră aici, în această secţiune.

Când / Dacă vă hotărâţi să postaţi, vă rugăm să vă asiguraţi că aţi menţionat următoarele detalii:

    * Ce versiune de SMF folosiţi
    * Un link către forumul dumneavoastră
    * Orice erori din logul de erori ce pot avea legatură cu problema dumneavoastră (vă rugăm să ştergeţi căile şi adresele de IP - numai numele fişierului, numărul liniei şi mesajul de eroare sunt necesare)
    *O descriere detaliată a problemei

Acest lucru nu este întotdeauna important, dar poate salva mult timp şi ne poate ajuta să identificăm cauza problemei mult mai repede.

Ca o ultimă precizare, vă rugăm să încercaţi să evitaţi trimiterea de mesaje private sau mesaje de e-mail membrilor echipei de suport pentru ajutor, cu excepţia cazurilor de probleme de securitate sau în cazul în care situaţia implică menţionarea de parole. Aproape întotdeauna veţi primi un răspuns mai rapid dacă postaţi în public, întrucât astfel vor fi mai multe persoane care vă pot ajuta.

Vă mulţumim şi sperăm să vă putem fi mereu de ajutor!
Advertisement: