Проблем с инсталирането на модули

Started by kiril_fmi, February 06, 2010, 04:15:11 AM

Previous topic - Next topic

kiril_fmi

Здравейте!

Един бърз въпрос - имам проблем с инсталирането на модули, дава ми следната грешка:
"Не можеш да сваляш или да инсталираш нови модули, защото директорията Packages няма права за добавяне на записи!".
Използвам RC 2

Интересното е, че това далеч не е вярно. Съответната директория е с права 0777, както и всички пакети за инсталиране вътре. Пробвах и да сменя вътре installed.list, .htaccess, index.php, backups & upgdate (в Packages) от 755 на 777, макар и да не ми се вярваше да се оправи и пак нищо не стана. Интересното е, че преди това инсталирах 1-2 модула и след това започна от нищото да ми дава тази грешка. Пробвах и с изчистване на кеша на браузъра, така че не е от това. Някакви идеи ?

М, друго интересно е, че когато трия пакетите, не ми дава тази грешка, значи w правото 100% е дадено за този каталог, както и r & x, иначе нямаше да мога да ги гледам :/

Странно. Ще съм Ви благодарен, ако някой може да каже нещо по въпроса.
Благодаря предварително.

Поздрави,
Кирил

kiril_fmi

Ето и една снимка, ако не ми вярвате

ivo2296

Пробвай така: създай в Packages под-директория temp и тествай.

CHMOD файловете на 644 и директориите на 755.

Само с един модул ли ти дава този проблем или и с други?Ако не стане качи си phpinfo.php
<?php phpinfo(); ?>
и виж дали сървъра има активиран в apache2handler -->> Loaded Modules --> mod_security2. Ако това е активирано трябва да говориш с админите да го деактивират.


kiril_fmi

пробвал съм с temp и преди, също и това с правата, но нищо не става. Иначе в phpinfo, там, където сте ми посочили, полето съдържа следната информация:

Modules    core mod_access mod_auth mod_include mod_log_config mod_logio mod_env mod_expires mod_headers mod_unique_id mod_setenvif mod_ssl prefork http_core mod_mime mod_status mod_autoindex mod_asis mod_info mod_suexec mod_cgi mod_vhost_alias mod_negotiation mod_dir mod_imap mod_actions mod_userdir mod_alias mod_rewrite mod_so mod_security2 mod_auth_passthrough mod_bwlimited mod_fpcgid mod_php5

също има и споменатото mod_security2. А за какво е това? И ако кажа на админите (предполагам за хостинг-а става дума) да ми го смъкнат, какви рискове крие това?

ivo2296

mod_security2 предотвратява дистанционно автоматично инсталиране на модули(web application firewall). Помоли ги да го изключат за твоя домейн.
Ако не желаят, просто си търси нова хостинг фирма.

kiril_fmi

Много благодаря за помощта!

Лека вечер/ден и успешна седмица.

Поздрави,
Кирил

nobreak

И аз имам същия проблем, но от хостинга ме уверяват, че няма защита активирана.

Advertisement: