Advertisement:

Author Topic: 2 jezika  (Read 2224 times)

Offline nikola1991

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 54
2 jezika
« on: September 04, 2010, 05:49:30 PM »
kako da napravim forum na dva jezika? :)

Offline Dzonny

  • Local Moderator
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 11,974
  • Gender: Male
  • No sleep...
    • dzontra.nikola on Facebook
    • Dzonny on GitHub
    • dzontranikola on LinkedIn
    • @opusteniforum on Twitter
    • Samo opusteno
Re: 2 jezika
« Reply #1 on: September 05, 2010, 10:02:16 AM »
Možeš i 10 da ih instaliraš, članovi u profilu biraju koji će jezik da koriste na forumu.

Offline Masterd

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,921
  • Gender: Male
Re: 2 jezika
« Reply #2 on: September 05, 2010, 01:12:54 PM »
Možeš i zadati samo jedan jezik za cijeli forum, bez mogućnosti da korisnici odaberu proizvoljni jezik.

Offline Maxion7

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 347
  • Gender: Male
  • Never Walk Alone
    • Top-Space.com
Re: 2 jezika
« Reply #3 on: September 07, 2010, 01:13:13 PM »
http://download.simplemachines.org/?languages - ovde skines jezik koji hoces i fajlove uploadujes u
forum/Themes/default/languages.... :D

Offline Masterd

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,921
  • Gender: Male
Re: 2 jezika
« Reply #4 on: September 10, 2010, 04:25:52 AM »
Je si li uspio?

Offline panzzerVI

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • www.blitz-divizija.net
Re: 2 jezika
« Reply #5 on: September 15, 2010, 08:35:57 AM »
Pitanje dali to treba i uplodovati i u temu koju koristim ili samo u default? Koristim temu black rain. Uplodovao sam pod defaultom ali nevidim promene.. Hvala

Offline Dzonny

  • Local Moderator
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 11,974
  • Gender: Male
  • No sleep...
    • dzontra.nikola on Facebook
    • Dzonny on GitHub
    • dzontranikola on LinkedIn
    • @opusteniforum on Twitter
    • Samo opusteno
Re: 2 jezika
« Reply #6 on: September 15, 2010, 10:23:26 AM »
U temu koju koristiš, dakle: themes/tvoja_tema/languages/

Offline panzzerVI

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • www.blitz-divizija.net
Re: 2 jezika
« Reply #7 on: September 15, 2010, 01:11:00 PM »
Hvala Dzoni pokusacu  ;)

Offline panzzerVI

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • www.blitz-divizija.net
Re: 2 jezika
« Reply #8 on: September 16, 2010, 07:36:50 AM »
Dali bi mi neko rekao koji je mod u pitanju oko prevoda foruma i biranje jezika kao sto je uradjeno na ovom forumu?

Offline Skipper.

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,436
  • Gender: Male
  • Ako si nekom pomogao spremi se da trpiš posledice.
    • FMBalkan on Facebook
    • @FM_Balkan on Twitter
    • FM-Balkan
Re: 2 jezika
« Reply #9 on: September 16, 2010, 11:51:24 AM »
Za biranje jezika koristiš ovaj mod. (neka me neko ispravi ako grešim)
A kako se ubacuje jezik na forum imaš gomilu tema o tome i samo upotrebi pretragu.
      

It's very simple. Scissors cuts paper, paper covers rock, rock crushes lizard, lizard poisons Spock, Spock smashes scissors, scissors decapitates lizard, lizard eats paper, paper disproves Spock, Spock vaporizes rock, and—as it always has—rock crushes scissors.

Offline panzzerVI

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • www.blitz-divizija.net
Re: 2 jezika
« Reply #10 on: September 16, 2010, 07:14:52 PM »
Da nebih otvarao novu temu nadovezacu se na ovo do sad. Cackao sam to sa jezicima i jedino uspeo da ubacim google translator na forum. Ali problem je u tome sto mi se zastave pojavljuju  tek kod otvaranja tema a ne na prvoj strani.Da dodam da sam sledio uputstvo tog moda i dodao cod na default temu kako je i trazeno. Treba mi pomoc da se te moje zastave vide i na prvoj strani foruma a ne samo kod otvaranja tema. Dali je moguce?
Ovako izgleda na slici:


            

Offline Dzonny

  • Local Moderator
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 11,974
  • Gender: Male
  • No sleep...
    • dzontra.nikola on Facebook
    • Dzonny on GitHub
    • dzontranikola on LinkedIn
    • @opusteniforum on Twitter
    • Samo opusteno
Re: 2 jezika
« Reply #11 on: September 17, 2010, 03:25:43 AM »
Da dodam da sam sledio uputstvo tog moda i dodao cod na default temu kako je i trazeno.         
Trebaš dodati kod i na fajlovima tvoje teme koje imaš.

Offline panzzerVI

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • www.blitz-divizija.net
Re: 2 jezika
« Reply #12 on: September 17, 2010, 06:55:04 AM »
Evo coda za google translator ako nekom treba:

./Themes/default/Display.template.php
find:
Code: [Select]
<td valign="middle" width="85%" style="padding-left: 6px;" id="top_subject">Add After:
Code: [Select]
<!-- Google Translator Flags by Roco -->
<div style="float:right; margin:2px 1px; display:inline; vertical-align:middle; zoom:1;" charset="utf-8">
<a href="http://translate.google.com/translate?hl=en&amp;sl=', $txt['lang_dictionary'], '&amp;tl=en&amp;u=', $scripturl, '?topic=', $context['current_topic'], '.0.html" title="Translate into English [EN]" target="_blank"><img src="', $settings['default_theme_url'], '/images/gtflags/us.png" alt="[EN]" style="border:none;" /></a>
<a href="http://translate.google.com/translate?hl=en&amp;sl=', $txt['lang_dictionary'], '&amp;tl=pl&amp;u=', $scripturl, '?topic=', $context['current_topic'], '.0.html" title="Przetlumacz na Polski [PL]" target="_blank"><img src="', $settings['default_theme_url'], '/images/gtflags/pl.png" alt="[PL]" style="border:none;" /></a>
<a href="http://translate.google.com/translate?hl=en&amp;sl=', $txt['lang_dictionary'], '&amp;tl=es&amp;u=', $scripturl, '?topic=', $context['current_topic'], '.0.html" title="Traducción al espanol [ES]" target="_blank"><img src="', $settings['default_theme_url'], '/images/gtflags/es.png" alt="[ES]" style="border:none;" /></a>
<a href="http://translate.google.com/translate?hl=en&amp;sl=', $txt['lang_dictionary'], '&amp;tl=pt&amp;u=', $scripturl, '?topic=', $context['current_topic'], '.0.html" title="Traduzir em Portugues [PT]" target="_blank"><img src="', $settings['default_theme_url'], '/images/gtflags/pt.png" alt="[PT]" style="border:none;" /></a>
<a href="http://translate.google.com/translate?hl=en&amp;sl=', $txt['lang_dictionary'], '&amp;tl=it&amp;u=', $scripturl, '?topic=', $context['current_topic'], '.0.html" title="Tradurre in italiano [IT]" target="_blank"><img src="', $settings['default_theme_url'], '/images/gtflags/it.png" alt="[IT]" style="border:none;" /></a>
<a href="http://translate.google.com/translate?hl=en&amp;sl=', $txt['lang_dictionary'], '&amp;tl=de&amp;u=', $scripturl, '?topic=', $context['current_topic'], '.0.html" title="Ins Deutsche übersetzen [DE]" target="_blank"><img src="', $settings['default_theme_url'], '/images/gtflags/de.png" alt="[DE]" style="border:none;" /></a>
<a href="http://translate.google.com/translate?hl=en&amp;sl=', $txt['lang_dictionary'], '&amp;tl=fr&amp;u=', $scripturl, '?topic=', $context['current_topic'], '.0.html" title="Traduire en français [FR]" target="_blank"><img src="', $settings['default_theme_url'], '/images/gtflags/fr.png" alt="[FR]" style="border:none;" /></a>
<a href="http://translate.google.com/translate?hl=en&amp;sl=', $txt['lang_dictionary'], '&amp;tl=nl&amp;u=', $scripturl, '?topic=', $context['current_topic'], '.0.html" title="Vertaal in het Nederlands [NL]" target="_blank"><img src="', $settings['default_theme_url'], '/images/gtflags/nl.png" alt="[NL]" style="border:none;" /></a>
<a href="http://translate.google.com/translate?hl=en&amp;sl=', $txt['lang_dictionary'], '&amp;tl=tr&amp;u=', $scripturl, '?topic=', $context['current_topic'], '.0.html" title="Translate into türkye [TR]" target="_blank"><img src="', $settings['default_theme_url'], '/images/gtflags/tr.png" alt="[TR]" style="border:none;" /></a>
<a href="http://translate.google.com/translate?hl=en&amp;sl=', $txt['lang_dictionary'], '&amp;tl=sr&amp;u=', $scripturl, '?topic=', $context['current_topic'], '.0.html" title="��еведи на ��п�ки [SR]" target="_blank"><img src="', $settings['default_theme_url'], '/images/gtflags/sr.png" alt="[SR]" style="border:none;" /></a>
<a href="http://translate.google.com/translate?hl=en&amp;sl=', $txt['lang_dictionary'], '&amp;tl=ar&amp;u=', $scripturl, '?topic=', $context['current_topic'], '.0.html" title="[AR] ترج�ة إ�� ا��غة ا�عرب�ة " target="_blank"><img src="', $settings['default_theme_url'], '/images/gtflags/ar.png" alt="[AR]" style="border:none;" /></a>
<a href="http://translate.google.com/translate?hl=en&amp;sl=', $txt['lang_dictionary'], '&amp;tl=ru&amp;u=', $scripturl, '?topic=', $context['current_topic'], '.0.html" title="�е�еве��и на ����кий [RU]" target="_blank"><img src="', $settings['default_theme_url'], '/images/gtflags/ru.png" alt="[RU]" style="border:none;" /></a>
</div>
<!-- End of Google Translator Flags by Roco -->

A ovako izgleda cod koji sam malo preradio odnosno izbacio suvisne jezike i dodao zastave u gif formatu.U pitanju je SMF 1.1.11 forum.



Code: [Select]
<!-- Google Translator Flags by Roco -->
<div style="float:right; margin:2px 1px; display:inline; vertical-align:middle; zoom:1;" charset="utf-8">
<a href="http://translate.google.com/translate?hl=en&amp;sl=', $txt['lang_dictionary'], '&amp;tl=en&amp;u=', $scripturl, '?topic=', $context['current_topic'], '.0.html" title="Translate into English [EN]" target="_blank"><img src="', $settings['default_theme_url'], '/images/gtflags/us.png" alt="[EN]" style="border:none;" /></a>
<a href="http://translate.google.com/translate?hl=en&amp;sl=', $txt['lang_dictionary'], '&amp;tl=es&amp;u=', $scripturl, '?topic=', $context['current_topic'], '.0.html" title="Traducción al espanol [ES]" target="_blank"><img src="', $settings['default_theme_url'], '/images/gtflags/es.png" alt="[ES]" style="border:none;" /></a>
<a href="http://translate.google.com/translate?hl=en&amp;sl=', $txt['lang_dictionary'], '&amp;tl=it&amp;u=', $scripturl, '?topic=', $context['current_topic'], '.0.html" title="Tradurre in italiano [IT]" target="_blank"><img src="', $settings['default_theme_url'], '/images/gtflags/it.png" alt="[IT]" style="border:none;" /></a>
<a href="http://translate.google.com/translate?hl=en&amp;sl=', $txt['lang_dictionary'], '&amp;tl=de&amp;u=', $scripturl, '?topic=', $context['current_topic'], '.0.html" title="Ins Deutsche übersetzen [DE]" target="_blank"><img src="', $settings['default_theme_url'], '/images/gtflags/de.png" alt="[DE]" style="border:none;" /></a>
<a href="http://translate.google.com/translate?hl=en&amp;sl=', $txt['lang_dictionary'], '&amp;tl=fr&amp;u=', $scripturl, '?topic=', $context['current_topic'], '.0.html" title="Traduire en français [FR]" target="_blank"><img src="', $settings['default_theme_url'], '/images/gtflags/fr.png" alt="[FR]" style="border:none;" /></a>
<a href="http://translate.google.com/translate?hl=en&amp;sl=', $txt['lang_dictionary'], '&amp;tl=ru&amp;u=', $scripturl, '?topic=', $context['current_topic'], '.0.html" title="�е�еве��и на ����кий [RU]" target="_blank"><img src="', $settings['default_theme_url'], '/images/gtflags/ru.png" alt="[RU]" style="border:none;" /></a>
</div>
<!-- End of Google Translator Flags by Roco -->



« Last Edit: September 17, 2010, 07:24:18 AM by panzzerVI »

Offline panzzerVI

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • www.blitz-divizija.net
Re: 2 jezika
« Reply #13 on: September 17, 2010, 11:10:46 AM »
Dzoni molim te za pomoc. Naime ubacio sam i drugi mod za google translator tako da sad imam zastave i kod postova i na glavnoj strani sve viori kao na paradi  :D Ali jedini problem mi je sto mi sad sa ovim drugim modom prevodi sa engleskog na ostale jezike a ne na srpskog .. Gde to da ispravim plz help
U pitanju je ovaj mod:
http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=1543
« Last Edit: September 17, 2010, 11:40:01 AM by panzzerVI »

Offline panzzerVI

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • www.blitz-divizija.net
Re: 2 jezika
« Reply #14 on: September 17, 2010, 03:44:24 PM »
Zavrseno  ;)