News:

SMF 2.1.4 has been released! Take it for a spin! Read more.

Main Menu

Off Topic - Svaštara

Started by Dzonny, December 21, 2010, 03:56:01 PM

Previous topic - Next topic

Branko.

Super, a info gdje bi se moglo nabaviti ovih ram memorija, uzeo bih par komada da mi se nađe.Vidim i da su "kompatibilne" s mojim računarom  :P
Strong people don't put others down, they lift them up.
A clever person solves a problem. A wise person avoids it.

Misa95

Evo malo da vam pokazem sta se moze desiti ako nemate zastitu protiv botova na forumu!

Inace, ovo je moj test forum. I botovi su nabacili neke postove, cini mi se na Ruskom :D

Teme se zovu nesto ovako:

Покупка и продажа дипломов - диплом нпо
Покупка и продажа дипломов - собственность курсовая работа
Диплом об образовании для всех - гражданский процесс диплом

Itd, itd.

SimpleGost

Ja sam imao iskustva sa prokeltim botovima, ali zahvaljujući SMF 2.0.1 novoj verziji svi problemi su prestali!  8)

hahah xD

Skipper.

I onda je mrmot zavio čokoladu u foliju.
It's very simple. Scissors cuts paper, paper covers rock, rock crushes lizard, lizard poisons Spock, Spock smashes scissors, scissors decapitates lizard, lizard eats paper, paper disproves Spock, Spock vaporizes rock, and—as it always has—rock crushes scissors.

Misa95

Ma na 2.0 verzijama samo ukljucis anti-bot i postavis pitanje i ne mogu da se registruju :D

Branko.

Quote from: Skipper. on October 16, 2011, 10:03:35 AM
I onda je mrmot zavio čokoladu u foliju.

Ovo bi Ameri s pažnjom prostudirali, budući da mrmot kod njih ima kultni status.  :P

SimpleGost

Znam zato mi se i svidja smg 2.0.1 zbog antibot opcije i mnnogih popravljevnih bugova!  :laugh:
Samo ne znam sto je svima poseban ovaj vBulletin.Pa sta sto se placa? smf non stop napreduje i updatujes ga, a vBulletin jednom das 200 eura i nista...
Moze vasa razmisljanja?

EDIT: Upravo sam saznao da vBulletin vuče više CPU-a itd... i da bi ranije morao da uzmeš decided server!

Cvek

vBuletin ima daleko vece opcije od smf-a takodje i njega updatuju ako treba. Mnogo je bolje zasticen i mogucnosti su mu vece. Tamo se sve pravi i naplacuje a ovde je sve dobra volja pojedinaca tako da sto se svega tice bolje je kad platis.
Sto se tice opcija vBuletin vlada. Pogledaj neke forume i videces razne opcije i dodatke dok to kod smf-a nema dok se neko ne smiluje da napravi. Stabilan je forum i nema potrebe da se updatuje svakih par nedelja i modovi rade na svim verzijama. Doradjuju ih bez problema. Mogucnosti su mu za sve tipove samo zamisli kakav zelis forum i sta ti treba lepo platis i imas ga.
Smf krpis sa onim sto ima i pokusavas nesto da skopis. E sad zavisi sta tebi treba.

Smf je odlican free forum ali ako ipak imas para onda vBuletin nemoj da promasis.
Mnogi se odlucuju za phpbb jer je jednostavan i za osnovne modove sadrzi odprilike ono sto je u najvecem broju trazeno. Tako da nemas problema sa modovima i da ih ubacujes da ti se baguje i ostalo. Sve je opremljeno samo instaliras. Za laike ko stvorem.

Branko.

Uvijek je postojala razlika između onoga što se plaća i onoga što je besplatno.Sve je, takođe, i stvar izbora tj. potrebe.Većina foruma koji se prave su neprofitni i sa slobodnim pristupom pa im po logici stvari pasuje free softver.Svi koji kroz ovaj vid komunikacije traže profit svakako će i platiti za to.Moje prvo iskustvo je vezano za pomenuti phpbb a evo dogurao sam do SMF-a i kako sad stvari stoje prilično sam zadovoljan.Zaključio bih s onom straom "koliko para toliko i muzike".

Dzonny

Ja ću samo reći da je po statistikama smf najbolji free forum softver, a Vbulletin plaćen.
Tvrdim da su developeri smfa odlični programeri, a pošto je dev tim pre par dana i "obogaćen" sa par novih članova verujem da će biti još bolje :)
Pored toga ne zaboravimo da ukoliko već hoćete nešto da bude odrađeno profi, a imate pare, to i sa smfom možete dobiti jer ima dosta ljudi koji će za pare odraditi sve custom izmene, modove, teme...
I naravno - burek forum, kao jedan od onih čiji primer uvek dajem, jer vlasnik sigurno ima novca za Vbulletin, a kao što vidite smf koristi za forum već godinama unazad.

batterydoc

Izasao je novi model BMW-a

Skipper.

Quote from: InternetFazoni on October 16, 2011, 02:30:44 PM
EDIT: Upravo sam saznao da vBulletin vuče više CPU-a itd... i da bi ranije morao da uzmeš decided server!
Au ala si ti opterećen serverima a ne umeš ni ime da napišeš kako treba.
I kaže se dedicated server.
It's very simple. Scissors cuts paper, paper covers rock, rock crushes lizard, lizard poisons Spock, Spock smashes scissors, scissors decapitates lizard, lizard eats paper, paper disproves Spock, Spock vaporizes rock, and—as it always has—rock crushes scissors.

Masterd

Baš je lijepo kada je sve ovako živahno. ;)

@Dzonny, nikako se ne mogu naviknuti na taj tvoj avatar.

BorisPSC

www.boriswick.deviantArt.com
www.fb.com/boriswick

Dzonny

Branko.

Quote from: batterydoc on October 16, 2011, 07:05:50 PM
Izasao je novi model BMW-a

Gdje ovaj parkira...da se prijavim za čuvara.  ;)

Masterd

KaJzEr 283

Zuća

holodoc

Ko razmišlja o kupovini komercijalnog forumskog softvera neka baci pogled (ako već nije) na IPB (http://www.invisionpower.com/). IPB je možda nešto malo skuplji kada se podvuče crta ali ima ubedljivo više opcija i kvalitetnog koda ispod haube od vBulletin-a.

Ne znam stvarno odakle bih počeo da kudim vBulletin 4 ali u suštini ako su vam živci bitni ili imate nameru da forum malo više prilagođavate zaobiđite "četvorku" u širokom krugu. Da ne spominjem bezobraznu cenu od $195 koliko vBulletin 4 sigurno ne vredi.

IPB inače omogućava petodnevni besplatni trial tokom kojeg možete da probate sve opcije i dodatke. Nakon isteka triala možete se ponovo prijaviti stim što se podaci iz prethodnog triala gube.

Advertisement: