Off Topic - Svaštara

Started by Dzonny, December 21, 2010, 03:56:01 PM

Previous topic - Next topic

phaenomeN

Koristio sam Operu par godina ali odjednom mi je počela da baguje mnogo, da često zakuca pa moram je zatvorit pa opet otvorit itd..
Sad koristim mozilu, nije nešto ni bolja od opere, jedina prednost je ono snimanje passworda, ima to i na operi ali je malo drugačije... i često mi i mozila zakuca kad otvaram neki youtube video.. tako da kontam da je to do mene a ne do browsera :)

batterydoc

Quote from: phaenomeN on March 21, 2012, 06:30:00 PM
Koristio sam Operu par godina ali odjednom mi je počela da baguje mnogo, da često zakuca pa moram je zatvorit pa opet otvorit itd..
Sad koristim mozilu, nije nešto ni bolja od opere, jedina prednost je ono snimanje passworda, ima to i na operi ali je malo drugačije... i često mi i mozila zakuca kad otvaram neki youtube video.. tako da kontam da je to do mene a ne do browsera :)

Cestitamo

5000 post

Poceo sa IE i cim se pojavila Mozzila presao na nju.

Do verzije 3 sve bilo OK, a onda su pocele megalomanije, i bagovanje.

Presao na Chrome, i za sada sam tu.

Dosta stabilan, za sada, dokle videcemo.

Poceli su i oni da bivaju glomazni.

8)

Cola-Coca

I LOVE SMF

holodoc

Quote from: Skipper. on March 20, 2012, 02:51:55 PM
Ukoliko neko ima firmu i treba mu 2Checkout nalog može da iskoristi ovaj promo kod WMDIZHR i neće mu biti naplaćeno otvaranje naloga (standardno se naplaćuje 50$).
2Checkout je odavno pukao po svim šavovima. Nekada je bio dobar izbor za online plaćanje i otvaranje 3rd party merchant naloga a danas ne može više ni da autorizuje obično transakciju platnih/kreditnih kartica bez problema. Preporučujem samo onima sa avanturističkim duhom i živcima debelim k'o sajle.

Quote from: Zuća on March 21, 2012, 06:06:08 PM
koji browser koristite ....

ja mozilu i nekako mi je najbolja...samo "sync" je zeza mnogo i nakon instalacije mozile na novom pc-u imam problema sa uvozom bookmark-a i ostalog
Koristio Firefox do verzije 3.6 a onda iznerviran zbog čestih problema sa pluginovima i kasapljenjem memorije prešao na Chrome. Izgleda šašavo ali mene od tada glava više ne boli :)

@stevan80
Alal ti bečka šnicla sa sve Šopskom salatom... Gde nalaziš te bolesne stvari? U stvari ne želim da znam ;)

Zuća

ja koristim mozilu od verzije 2.0...i jeste da je 2009-te bio haos sa mozilom...tj. da je dosta bagovala i ostalo...ali nisam je nikad promenio...jest' chrome dobar i sve...ali ne treba se okretati samo jednom pretrazivacu(chrome-u)...
a evo ko zeli da skine staru verziju mozile 2.0 i da vidi na sta je to licilo :D

http://www.oldapps.com/firefox.php?old_firefox=9?download

Branko.

Quote from: holodoc on March 22, 2012, 09:03:07 PM...Koristio Firefox do verzije 3.6 a onda iznerviran zbog čestih problema sa pluginovima..
Ni na 3.6 se nisu proslavili, radi "prazna" a dodaš li par pluginova počnu problemi.U želji da budu ispred svih (pogotovo s dodacima) pretrčali su sami sebe. ;)
Strong people don't put others down, they lift them up.
A clever person solves a problem. A wise person avoids it.

Skipper.

Quote from: holodoc on March 22, 2012, 09:03:07 PM
2Checkout je odavno pukao po svim šavovima. Nekada je bio dobar izbor za online plaćanje i otvaranje 3rd party merchant naloga a danas ne može više ni da autorizuje obično transakciju platnih/kreditnih kartica bez problema. Preporučujem samo onima sa avanturističkim duhom i živcima debelim k'o sajle.
Pa s' obzirom da PayPal neće skorije u Srbiju, AlertPay čas radi, čas ne radi (btw. od pre neki dan je ponovo moguće povlačenje novca sa kartica) a dosta njih ne koristi Moneybookers onda ovo ispadne kao jedina alternativa.
It's very simple. Scissors cuts paper, paper covers rock, rock crushes lizard, lizard poisons Spock, Spock smashes scissors, scissors decapitates lizard, lizard eats paper, paper disproves Spock, Spock vaporizes rock, and—as it always has—rock crushes scissors.

Cola-Coca

Evo ako koga interesira imali virus na svome sajtu/serveru moze vidjet preko ovoga linka.
Samo upises ime sajta i na Scan:

Link -->  http://www.urlvoid.com/
I LOVE SMF

Cola-Coca

I LOVE SMF

Cola-Coca

Nemojte se ljutit jer i ja sam u jednu ruku Moderator (ovo sam nasao na netu lol)

:laugh: :laugh: :laugh:
I LOVE SMF

Zuća

koliko je preporučljivo da stavim za max upload preko attachementa ? stoji 192 kb...ali to je malo...sad ne znam zbog bezbednosti koliko može max

batterydoc

Quote from: Zuća on March 24, 2012, 10:46:30 AM
koliko je preporučljivo da stavim za max upload preko attachementa ? stoji 192 kb...ali to je malo...sad ne znam zbog bezbednosti koliko može max

Sve zavisi koliko na hostu imas memorije.

obicno se stavlja 4 atasmenta po 250kb,

sto je sasvim dovoljno po mom misljenju.

Skipper.

Meni je upload za sve članove zabranjen na svim forumima koje imam. Mislim da je to najbolje sa strane bezbednosti.
It's very simple. Scissors cuts paper, paper covers rock, rock crushes lizard, lizard poisons Spock, Spock smashes scissors, scissors decapitates lizard, lizard eats paper, paper disproves Spock, Spock vaporizes rock, and—as it always has—rock crushes scissors.

Cola-Coca

Quote from: Skipper. on March 24, 2012, 11:08:55 AM
Meni je upload za sve članove zabranjen na svim forumima koje imam. Mislim da je to najbolje sa strane bezbednosti.

Ja sam isto to zbranio radi virusa i tih ostalih gluposti. Nezelim da mi bilo tko moze podignut na server bilo sto :)
I LOVE SMF

Cola-Coca

I LOVE SMF

SimpleGost

I ti kažeš nešto, za mesec dana sam doktorirao VPS, sve sam naučio skoro :D
Nučio sam sve o A recordima, NS recordima i svemu, Recursive DNS lookups kako da isključim sve u vezi name servera uopšte

http://www.dnssy.com/report.php?q=www.internetfazoni.com

Moram da se pohvalim šta ću :D
Ako nekom treba pomoć :)

Mnogo mi zanimljiv linux i naučio sam komande sve, počeo da učim u dubinuuu  8)

Sve config fajlove sam preturio, pravio shoutcast... xDDD

Zuća

nisi ti ni blizu toga "sve sam naucio"...kad bi ti znao kolika teorija i koliko toga ima...mislim da nisi ni na pola puta...
uostalom vestina u baratanju s linuxom se stice godina...nikako mesecima...jer linux ima toliko komanda...da ti ni sam ne bi toliko strana upamtio...
uostalom cek da zapne neki veci problem ,pa ces videti koliko znanje posedujes...

holodoc

Quote from: steven80 on March 24, 2012, 11:38:20 AM
Quote from: Skipper. on March 24, 2012, 11:08:55 AM

Ja sam isto to zbranio radi virusa i tih ostalih gluposti. Nezelim da mi bilo tko moze podignut na server bilo sto :)
Za to služe podešavanja attachmenta u SMF-u. Definiši koje su ekstenzije dozvoljene i nema zime da ti neko uploaduje recimo PHP skriptu.

Čak i da nekako problematičan fajl (recimo PHP) bude uploadovan attachments folder je zaštićen .htaccess zaštitom u kojoj se prvo zabranjuje direktan pristup svim hostovima osim localhosta a kao drugo uklanjaju se serverski handleri pa nikakav PHP kod ne može da se izvrši jer server ne razlikuje PHP od običnog teksta (to je poenta uklanjanja handlera).

I na sve to dodaj da se na svaki naziv uploadovanog fajla dodaje hash od minimum tridesetak karaktera koji treba pogoditi da bi se uopšte znalo kako se fajl zove.

batterydoc

CENE GORIVA

"CIVILIZOVANI I DEMOKRATSKI" SVET

Austria � � � � �Diesel EUR 1.392!!!

Belgique � � � �Diesel EUR 1.222!!!

France � � � � � Diesel EUR 1.296!!!

Holland � � � � �Diesel EUR 1.375!!!

Ungarn � � � � � Diesel EUR 1.428!!!

Deutschland � Diesel EUR 1.492!!!

ostali "NECIVILIZOVANI I NEDEMOKRATSKI" SVET

Azerbaidjan � � Diesel EUR 0,31

Egypt � � � � � � �Diesel EUR 0,14

Ethiopie � � � � �Super EUR 0,24

Bahamas � � � � Diesel EUR 0,25

Bolivie � � � � � �Super EUR 0,25

Brasila � � � � � �Diesel EUR 0,54

Chine � � � � � � �Normal EUR 0,45

Equateur � � � � Normal EUR 0,24

Ghana � � � � Normal EUR 0,09 !!!!!!!

Groenland � � � Super EUR 0,50

Guyane � � � � � Normal EUR 0,67

Hong Kong � � Diesel EUR 0,84

India � � � � � � � Diesel EUR 0,62

Indon�sien � � � Diesel EUR 0,32

Irak � � � � � � � � Super EUR 0,60

Kazakhstan � � �Diesel EUR 0,44

Qatar � � � � � � � Super EUR 0,15

Kuweit � � � � � � Super EUR 0,18

Cuba � � � � � � � Normal EUR 0,62

Libye � � � � � � � Diesel EUR 0,08 !!!!!!!

Malaisie � � � � � Super EUR 0,55

Mexique � � � � �Diesel EUR 0,41

Moldavie � � � � Normal EUR 0,25

Oman � � � � � � �Super plus EUR 0,20

P�rou � � � � � � �Diesel EUR 0,22

Philippines � � � Diesel EUR 0,69

Russie � � � � � � Super EUR 0,64

Arabie S. � � � �Diesel EUR 0,07!!!!!!

Afrique �Sud � Diesel EUR 0,66

Swaziland � � � Super EUR 0,10 !!!!!!

Syrie � � � � � � � Diesel EUR 0,10 !!!!!

Trinidad � � � � �Super EUR 0,33

Thailande � � � �Super EUR 0,65

Tunisie � � � � � �Diesel EUR 0,49

USA � � � � � � �Diesel EUR 0,61

Venezuela � �Diesel EUR 0,07 !!!!!

Emirats Ar. � � Diesel EUR 0,18

Vietnam � � � � �Diesel EUR 0,55

Ukraine � � � � �Diesel EUR 0,51

�_____

8)

Advertisement: