Off Topic - Svaštara

Started by Dzonny, December 21, 2010, 03:56:01 PM

Previous topic - Next topic

phaenomeN

Quote from: mafica .pwn on August 01, 2012, 02:43:35 PM
Da li je moguće da mi je nek'o bacio sihre na style.css pošto ni sliku ni tekst ne mogu pomicat u pixelima nigdje?
Molim vas i ako jeste, kako da skinem te uroke?

http://oglasnik.adsoglasi.com/70591-vidovnjakhodzaizbosne/

skida uroke i sihire,usluge besplatne,rad na daljinu

Misa95

Quote from: king13 on August 02, 2012, 09:23:32 AM
Quote from: Misa95 on August 02, 2012, 09:22:11 AM
Lepo. Kupi web host i mani se free hosta i nece vise toga biti :)

Lepo sam uzeo premium web hosting i sada moram nekako da udjem preko file zile isto nemoze moram nekako da udjem da poskidam podatke sa hosta neznam kako moram da skinem sve zivo sto ima necu sve iz pocetka da radim!
A da kontaktiras svoj free hosting?

sima1

Quote from: dejanlik on August 01, 2012, 12:17:39 PM
Sve je bilo ok taman počeo da radi forum nekih deset dana imo 30 članova.
I onda odjednom nemogu da ga otvorim na mejl mi stigla poruka:

Thank you for hosting your website with us for free!

We allow a free hosting account 20000 hits per day.

A hit is a request to the web server for a resource (Please see http://en.wikipedia.org/wiki/Web_analytics for more information on this metric.

Your site(s) on this hosting account has exceeded this daily limit, and will be reactivated from 00:00AM EST.

When re-enabled you can keep check on your hits used in the control panel (on the left bar there is a bar graph showing your current daily hits used).

We highly suggest you should upgrade to one of our premium accounts, ran on much faster servers than free hosting and with many more features. It has no daily hit limits, and much larger bandwidth limits, ideal for your high usage website! You get hundreds of extra features and we give away a free domain name with every order.

To find out more information please can you look at the following URL:

https://securesignup.net/portal/

Every premium hosting account includes a new FREE domain name which is a .INFO, .COM, .NET or .ORG domain depending on the plan you choose. Once your order is completed you can get your old free hosting account reactivated and transferred to a premium server by creating a support ticket at:

http://byet.org/premiumsupport

If you have any questions please let us know by contacting us at http://byet.org/premiumsupport . We wish you the best of success with your website, and hope to serve your site in the future.

Moras malo biti strpljiv sa byethostom ja imam kod njih forum jedno tri godine bez problema ali sam i ja imao slicne muke prvih mesec dva kad vide da si ozbiljan nece te vise dirati cak hoce i pomoci , sad mi stizu poruke kako su zadovoljni i kako forum napreduje , da naglasim forum je warez , clanova oko 2500 , poseta 200-250 nije puno ali nije ni malo .

holodoc

Pošto verujem da je mali broj vas ovde pratio feed jutros postavljam svoj citat sa drugog foruma ;)

Kao što je već očigledno poznato "Curiosity" je jutros u 7:32 po našem vremenu uspešno sleteo na površinu Marsa. Tačno 14 minuta kasnije dok je trajala agonija u NASA-i stigla je prva thumbnail sličica od 64px x 64px koja je napravila haos na NASA HDTV feed-u i u kontroli misije (gledao sam feed uživo jer se tako nešto ne propušta).

Prva (čista) slika koju je "Curiosity" poslao nakon sletanja na Mars.

Reakcije u kontroli misije u trenutku kada je nakon verovatno najdužih 14 minuta (toliko je potrebno signalu da stigne sa Marsa do Zemlje) u njihovim životima stigla prva slika.

Izveštaj sa snimkom videa (video je pri dnu) u trenutku kada kontrola misije dobija informaciju da je "Curiosity" uspešno sleteo na površinu

http://www.space.com/16934-mars-rover-curiosity-landing-first-photos.html

Ko želi može da prati direktno galeriju slika koje pristižu sa rovera na sledećem linku - http://mars.jpl.nasa.gov/msl/multimedia/raw/

Mislim da će zaštitni moto ove misije biti "It's the wheel! It's the wheel!" koju je neko uzviknuo tokom prenosa, isto kao što je "The Eagle has landed!" zaštitini moto Apollo 11 misije.

Moram da kažem svaka čast ljudima koji su postigli da uređaj težak preko tone pošalju na put dugačak 500 i kusur miliona kilometara i da ga sigurno spuste na pokretno nebesko telo o kojem su podatke prikupili samo putem merenja na daljinu i fotografija. Iskreno, zavidim im do bola ali mi je u isto vreme neverovatno drago što je posle toliko godina stagnacije u razvoju svemirskog programa konačno napravljen poduhvat koji se graniči sa nemogućim.

Svaka čast :)

Dzonny

Gledao i ja :)

Slike su inače užasnog kvaliteta, ali ajde da im verujemo na reč da će kvalitetne slike stići tek narednih dana, jer su ove prve bile samo kao dokaz da je telo dodirnulo tlo, slikane slabom kamerom.

holodoc

Quote from: Dzonny on August 06, 2012, 09:14:58 AM
Gledao i ja :)

Slike su inače užasnog kvaliteta, ali ajde da im verujemo na reč da će kvalitetne slike stići tek narednih dana, jer su ove prve bile samo kao dokaz da je telo dodirnulo tlo, slikane slabom kamerom.
O biće kvalitetnih slika još kako :) Ove slike koje sad mogu da se vide dolaze sa tzv. hazcam kamera koje inače služe samo i isključivo za navigacioni softver tako da one uopšte nisu ni namenjene "fotkanju" :) Prave slike će doći tek za par dana kad na Curiosity-ju prorade MastCam i MARDI kamere koje daju rezoluciju i do 1600x1200px po frejmu.

Cola-Coca

Amerima nevjerujem niti jednu sekundu.  ;)
I LOVE SMF

Zuća

gurnuli bi' svoje dupe i u crnu rupu ,da mogu...sreca nismo svemoguci...hvala Bogu
malo smo napatili i unistili ovu Zemlju,no sad se guraju i na Mars...bas bi' voleo da se pokvari Curiosity

SimpleGost

Brate, čak 15 minuta, pa što toliko puno, zar je taj radio signal tako slab?
Što ne izmisle nešto brže  ;D

phaenomeN

Quote from: Luka Paunović on August 07, 2012, 04:42:26 PM

Nije 15 već 14. Ipak nije toliko slab :P

Cola-Coca

Ameri zele manipulirat sa svima. Lazu izmisljaju itd... Pitam se jos uvjek kako do dana danasnjeg Rusi nisu sisli na Mjesec ?
Otisli su u heterosveru ali jos uvjeku 2012 (skoro pa 2013) Rusi se nisu spustili na Mjesec.

Zato kazem "Nevjerujem Amerima niti jednu sekundu !!!"  :)
I LOVE SMF

phaenomeN

Quote from: steven80 on August 07, 2012, 06:59:49 PM
Pitam se jos uvjek kako do dana danasnjeg Rusi nisu sisli na Mjesec ?

Jednostavan zaključak: Ameri su napredniji.. A i Rusi ne ulagaju toliko u svemirski program..

Branko.

Prejednostavan...očigledno ne znaš za postojanje Van Allenovih pojaseva jonizirajućeg zračenja (100 do 10 000 km i 13 000 do 60 000 km iznad Zemljine površine).Jedini "dokaz" sigurnog prolaska (minimalno 4 sata) i povratka astronauta kroz ove pojaseve ubitačnog zračenja je da je 33 od 36 astronauta iz programa Apolo dobilo sivu mrenu za koje se pokazalo da je posledica izloženosti kosmičkom zračenju za vrijeme putovanja.Rusi su na to pitanje odgovorili odavno objašnjenjem da ne mogu obezbijediti sigurnost ljudi tokom ovakvih putovanja.Djelovanje na elektroniku je posebna priča.Na primjer, svemirski teleskop Habl često ugasi elektroniku dok prolazi kroz područje pojačane radijacije.
S druge strane, Ameri jesu napredniji ali u filmskoj industriji (čitaj specijalni efekti) tako da ćeš na internetu naći jako puno snimaka sa "površine" dragog nam Mjeseca gdje se vide astronauti čiji obrisi prave više od jedne sjenke.

http://www.youtube.com/embed/sS3uvfzOJE8
Strong people don't put others down, they lift them up.
A clever person solves a problem. A wise person avoids it.

Cola-Coca

Quote from: Branko. on August 08, 2012, 04:21:35 AM
Prejednostavan...očigledno ne znaš za postojanje Van Allenovih pojaseva jonizirajućeg zračenja (100 do 10 000 km i 13 000 do 60 000 km iznad Zemljine površine).Jedini "dokaz" sigurnog prolaska (minimalno 4 sata) i povratka astronauta kroz ove pojaseve ubitačnog zračenja je da je 33 od 36 astronauta iz programa Apolo dobilo sivu mrenu za koje se pokazalo da je posledica izloženosti kosmičkom zračenju za vrijeme putovanja.Rusi su na to pitanje odgovorili odavno objašnjenjem da ne mogu obezbijediti sigurnost ljudi tokom ovakvih putovanja.Djelovanje na elektroniku je posebna priča.Na primjer, svemirski teleskop Habl često ugasi elektroniku dok prolazi kroz područje pojačane radijacije.
S druge strane, Ameri jesu napredniji ali u filmskoj industriji (čitaj specijalni efekti) tako da ćeš na internetu naći jako puno snimaka sa "površine" dragog nam Mjeseca gdje se vide astronauti čiji obrisi prave više od jedne sjenke.

http://www.youtube.com/embed/sS3uvfzOJE8

Da su Amerili silsli na mjesec i Rusi bi sisli pa bilo to 50 godina poslje njih. Rusi nisu sisli radi tih zracenja radioaktivnih a Ameri lazu cjeli svjet!  :)
I LOVE SMF

Dzonny

* Dzonny je nanjušio skeptika... :P

Cola-Coca

Quote from: Dzonny on August 08, 2012, 03:21:13 PM
* Dzonny je nanjušio skeptika... :P

Taj sam kada su Ameri u pitanju!  :)

PS "Samo NLO se pojavljuje Amerima i nigdje vise na svjetu"  ;D
I LOVE SMF

SimpleGost

Cola-Coca

Neko me je pitao za film Parada
Upisite na thepiratebay ovo "Parada" bez navodnika naravno i izace vam moj DVDRip kao prvi na listi.  :)
I LOVE SMF

holodoc

@Branko
Znaš kako, ja mogu da tvrdim da metak ne može da ubije čoveka samo zato što nikada niko nije pucao u mene ali to ne znači da sam u pravu :)

Problem sa ljudima je što su previše sujetni pa kad vide da je neko drugi postigao bilo šta što može da se okarakteriše kao uspeh odmah traže razlog da taj uspeh obezvredne. Na našim prostorima ta sujeta je na žalost obavezno povezana sa nacionalizmom i mržnjom prema svima sa kojima smo ikada došli u konflikt. Ljudi treba da shvate da prava nauka i istraživanje ne poznaju podelu na nacionalnoj osnovi već samo na dobre i loše istraživače. Smeo bih čak da se kladim da većina protivnika cele ove istraživačke misije ni ne zna da je u projektu učestvovalo čak sedam zemalja (Amerika, Španija, Finska, Nemačka, Francuska, Kanada i Rusija) a NASA je vodila celu priču iz jednostavnog razloga što je trenutno najnapredniji centar za istraživanje svemira na planeti Zemlji.

Što se tiče političkog uvlačenja i tako toga mislite da je NASA-inim naučnicima bilo interesantno da se uvlače Obami u donji deo leđa gde leđima prestaje časno ime? Nije ali istraživanje zahteva novac koji od nekud mora da stigne da bi se nastavilo sa istraživanjem.

Quote from: steven80 on August 08, 2012, 05:35:07 PM
Neko me je pitao za film Parada
Upisite na thepiratebay ovo "Parada" bez navodnika naravno i izace vam moj DVDRip kao prvi na listi.  :)
Ne znam kako se kod vas u Hrvatskoj odnose prema pirateriji "nacionalnog blaga" ali ko ima nameru ovo da skida kod nas obavezno neko prvo pokrene PeerBlock.

Quote from: Luka Paunović on August 07, 2012, 04:42:26 PM

Ne može brže. Elektromagnetni talasi se u vakumu kreću približno brzinom svetlosti ili 3 * 10^8 m/s (300 000 km/s) a udaljenost Marsa od Zemlje na dan kad je Curiosity poslao signal je bila 1.6868 AU (AU - astronomical unit, 1AU = 149 598 000 km) ili u prevodu  252 341 906km. Podeli razdaljinu sa brzinom svetlosti i dobićeš da je potrebno ravno 841 sekundi (14,02 minuta) da signal stigne sa Marsa na Zemlju :)

Cola-Coca

QuoteNe znam kako se kod vas u Hrvatskoj odnose prema pirateriji "nacionalnog blaga" ali ko ima nameru ovo da skida kod nas obavezno neko prvo pokrene PeerBlock.

Netreba mu to jer moj torrent je cisti .avi film, znaci nije rar -ano niti slicno jeino sto skine je cisti .Avi film u DX5 formatu.
Ja sam jednostavno podjelio nesto sto imam s drugima na interneti. Nisam nista mjenjao niti modifikovao.
Znaci kupio sam DVD9 original od filma "Parada" i podjelio sam ga s ljudima. Uvjek sam volio djelit stvari.
I LOVE SMF

Advertisement: