Instalare mods

Started by Alexchris, April 29, 2011, 07:36:36 AM

Previous topic - Next topic

Alexchris

Salut,

Am tot bantuit pe aici pe forum in speranta ca voi gasi o soultie la problema cu care ma confrunt dar din pacate nu am gasit nici o rezolvare. Sper ca am cautat destul de "temeinic":)
Problema mea e ca nu reusesc sa instalez mods pe forum. Folosesc 2.0 RC5, engleza, default theme. M-am tot chinuit sa instalez diverse mods care mi s-au parut utile pentru ceea ce am eu nevoie dar se pare ca nu fac ceva bine. De instalat se instaleaza fara probleme, dar cand vreau sa le folosesc nu sunt de gasit, iar cand incerc sa dau uninstall imi da erori peste erori. Banuiesc ca nu mai trebuie sa mentionez ca-s incepator in ceea ce priveste SMF sau forumuri in general pentru ca e destul de evident. Sunt deschis la tot felul de sugestii care ar putea rezolva problema:)

-=[Vyorel]=-

Salut,

Erori la instalare ai primit? Daca nu, da-ne un exemplu de mod pe care l-ai instalat dar n-are efect.
My mods for SMF - [6].

Alexchris

N-am primit nici o eroare, totul a mers cat se poate de ok.

http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=2593
http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=977
http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=2553

Astea sunt cateva...E ca si cum n-ar modifica nimic dupa instalare.

@-=[Vyorel]=- am discutat despre asta si pe .ro:)

Relyana

Bun venit pe simplemachines.org, Alexchris! :)

Cum anume incerci sa instalezi acele pachete de modificari?

Alexchris

Bine v-am gasit:)

Admin->packages->download packages->browse... Chestia e ca le vede instalate dar nu apar nicaieri iar la uninstall imi dau numai erori.

Cristian10

Quote from: Alexchris on May 03, 2011, 02:57:27 AM
Bine v-am gasit:)

Admin->packages->download packages->browse... Chestia e ca le vede instalate dar nu apar nicaieri iar la uninstall imi dau numai erori.
Nu ti le vede pentru ca nu's compatibile de aia .. si eu am patit  :(
Iti da erori pentru ca in momentul in care instalezi iti zice Test Failed sau ce zice ..cea ce inseamna ca nu merge .100%
De aia e recomandat backup la baza de date  :P

Alexchris

#6
Nu-s compatibile cu RC5 sau intre ele? De luat mods, am luat numai ceea ce se pupa cu RC5 iar in ceea ce priveste compatibilitatea intre mai multe mods... mi se intampla de la primul instalat asa ca nu are cu ce sa nu se potriveasca.
La instalare nu mi-au dat nici o eroare. La dezinstalare imi da Test Failed.

Cred ca o sa incerc o varianta mai veche..poate un 1.1.13.

-=[Vyorel]=-

Hai sa-ti zic o chestie pe care am observat-o eu la SMF in legatura cu pachetele de modificari si de fiecare data ma folosesc de ea.

Pai, in primul rand zic de un forum proaspat instalat, sau de un forum cu fisiere noi (datele din el nu le iau in considerare, si ma refer la mesajele postate, subiectele, utilizatorii, etc).

De exemplu, eu odata la 2 luni imi salvez toate fisierele forumului in PC intr-un folder nou, apoi le sterg pe toate de pe server-ul FTP al firmei de webhosting. Apoi dupa ce toate fisierele sunt sterse, descarc arhiva cu instalarea forumului (in functie de versiunea SMF-ului pe care o folosesc, in cazul meu SMF 2.0) dar, fara urmatoarele fisiere:

  • install.php
  • install_2-0_mysql.sql
  • install_2-0_postgresql.sql
  • install_2-0_sqlite.sql
  • Settings.php
  • Settings_bak.php
Repet inca odata, aceste fisiere sunt din arhiva cu forumului.

Dupa ce am urcat restul de fisiere din arhiva, urc si fisierele de setari pe care le aveam inainte in forum, Settings.php si Settings_bak.php (din copia de rezerva pe care am facut-o prima data).

Dupa ce am facut acest pass, forumul este activ, insa daca foloseam alta tema si nu cea default, indexul forumul o sa arate pe un fundal alb dar butoanele din meniu exista. Setez din panoul de administrare tema default, apoi imi aleg tema dorita si o instalez. Dupa ce am instalat tema, ma apuc de descarcarea pachetelor de modificari (moduri cum zic multi). Cand le descarc, incep de la prima pagina a listei de pachete, pana la ultima si descarc modurile care vreau sa le instalez in forum.
Dupa ce le-am descarcat, incep sa le instalez in ordinea alfabetica.

Si surpriza cea mai mare e ca la 99% din pachetele de modificari pe care le folosesc si in acest moment, nu am primit la niciunul eroare la instalare.

Dar daca incerc sa dezinstalez unul, automat primesc erori. Si sa-ti spun si de ce:
Pai, un pachet de modificari cand este instalat el cauta un cod deja existent intr-un fisier, iar daca in acel fisier codul este diferit sau are un spatiu liber in plus, automat apare eroare deoarece nu poate inlocui codul cautat cu codul pachetului, la fel e si la dezinstalare numai ca procesul este invers.


Din cate imi aduc aminte, ti-am cerut un cont demo "sa-mi bag si eu nasul pe acolo" si ti-am trimis un mesaj privat pe forumul tau legat de datele FTP care le cerere forumul la instalarea pachetelor de modificari.
Sincer, ti-am zis si prin mesajul acela privat dar zic si aici, ca din cauza acelei cereri a forumului am hotarat sa-mi schimb hostul la forum.

Legat de asta, sper ca ii va fi mai usor Relyanei pentru a te ajuta in continuare la rezolvarea problemei.Sper ca te-a ajutat si acest mesaj postat de mine.


-=[Vyorel]=-
My mods for SMF - [6].

Advertisement: