Η πολυγλωσσία δεν είναι ο μόνος λόγος για αλλαγή σε UTF-8. Ένας σημαντικός λόγος είναι η συμβατότητα με άλλες εφαρμογές που συνδέονται με το SMF: όχι μόνο mod του SMF αλλά και ανεξάρτητες εφαρμογές που συνδέονται με γέφυρες (αλλά και χωρίς γέφυρες, όταν θέλουμε πχ. με δικό μας script απλά να εμφανίζουμε περιεχόμενο της μιας εφαρμογής στην άλλη).
Στο site μου έχω SMF, php-nuke, και chat (ασύνδετo) με windows-1253. Επίσης, wiki και wordpress σε UTF-8. Σκοπεύω να μεταβώ σε joomla (που είναι σε UTF-8), σε σύνδεση με το SMF, και ίσως σε άλλο chat (UTF-8). Είχα συνηθίσει το windows-1253, αλλά αναγκαστικά πρέπει να πάω σε UTF-8 παντού στο site, κι έτσι θα μπορέσω εύκολα να κάνω την σύνδεση χρηστών και εμφάνιση περιεχομένου από τη μια εφαρμογή στην άλλη.
Δεν μπορώ να με φανταστώ να παραμένω σε windows-1253 έχοντας να μετατρέψω το joomla (και όχι μόνο) και τα όλα τα extensions που θέλω να χρησιμοποιήσω, σε windows-1253.
Βέβαια με στεναχωρεί λίγο που το SQL dump (του SMF μόνο) από ~600ΜΒ θα γίνει ~1GB, αλλά νομίζω ότι τελικά είναι μικρό το κακό.
Το θέμα με τα email σε UTF-8, υφίσταται ακόμα; Υπάρχουν ακόμα πολλά webmail που χρησιμοποιούν windows-1253;
Μια πρώτη δοκιμή για μετατροπή του φόρουμ, απέτυχε. Μου έβγαλε: ??????????. Θα το παλέψω όμως, πριν απευθυνθώ σε σας.
Greek,
Τι εννοείς με το "δεν είναι αρκετά ακριβής ως προς την απόδοση των χαρακτήρων";