Zvuk u pozadini foruma

Started by Tatek, March 16, 2013, 11:12:02 AM

Previous topic - Next topic

Tatek

Pozdrav, ima li mogućnosti da u pozadini, dok član radi na forumu, ide nekakav zvuk? Ili da se trenutkom logiranja pokrene nekakav zvuk u pozadini? ima li kakav addon za to na SMF 2..0.4??

Npr. kao da na auto-forumu trenutkom logiranja u pozadini krene zvuk paljenja auta (to sam jednom vidio na nekom sajtu, ne sjećam se kojem, kao niti je li bio uopće SMF baze (jer znam da na sajtovima koji se rade normnalno iz Dreamweavera ili sličnih programa za web-dizajn zvuk u pozadini nije nikakav problem, samo me zanima ima li SMF tu mogućnost)??

Branko.

Na oficijelnoj mod stranici, koliko je meni poznato, nema takve modifikacije. U principu, na svaki vebsajt se može to napraviti dodavanjem HTML koda u okviru  <head> stranice i ubacivanjem fajla na server. Potencijalni problem može biti loš host server, a obično se to rješava korišćenjem mid fajlova (zbog veličine i brzog učitavanja).
HTML kod koji bi ubacio u index bi npr. bio <embed src="muzičkifajl.mid" autostart="true" loop="false"> a sam fajl bi morao biti u root/foldermuzka s tim što browseru moraš "reći" gdje da traži pa bi kod izgledao ovako <embed src="http://tvojsajt.nešto/muzika/muzičkifajl.mid" autostart="true" loop="false" hidden="true"> a ne manje važno je podešavanje atributa autostart, loop i hidden. U datom primjeru pokreće se automatski kod učitavanja stranice (autostart="true) reprodukuje samo jednom (loop="false) a treća opcija bi se koristila da se prikaže(ili sakrije) plejer ako bi ga dodavao npr. <embed src="/music/musicfile.wav" autostart="true" loop="false" width="350" height="200">

Ne znam jesam li pogodio suštinu pitanja. U svakom slučaju neko će me ispraviti ili dopuniti.
Strong people don't put others down, they lift them up.
A clever person solves a problem. A wise person avoids it.

Tatek

Svakako jesi, hvala, budemo se sada igrali da vidimo... Hvala!!

Advertisement: