News:

Bored?  Looking to kill some time?  Want to chat with other SMF users?  Join us in IRC chat or Discord

Main Menu

SMF 2.1 - Első kiadású béta változat

Started by Mortissimov, February 11, 2015, 05:24:15 AM

Previous topic - Next topic

Mortissimov

Kedves felhasználók!

A Simple Machines büszkén jelenti be a következő mérföldkövet az SMF életében, ez pedig nem más, mint a fórummotor 2.1-es verziója! A 2.1-es verziót számos fejlesztő alkotta meg rengeteg befektetett munkával. Rengeteg érdekes új lehetőség és fejlesztés található a 2.1-ben az előző verziókhoz képest, melyek reméljük elnyerik a tetszéseteket.

Figyelmeztetés! Ez jelenleg az ELSŐ BÉTA verzió! Ebben a verzióban még vannak bugok és befejezetlen fejlesztések. Ez a verzió nem ajánlott élő oldalon való használatra!

Az alábbiakban röviden összefoglaljuk a változásokat a 2.0-s verziókhoz képest. Részletesebb információkért kérjük látogasd meg a Fejlesztői blogunkat, ahol havonta frissülő információkat találsz. Illetve a GitHub gyűjteményt és a Wiki "2.1 fejlesztések" oldalt.

     
 • Friss, új, responsive design, melynek a neve Curve2:
  Az SMF 2.0 bevezette a Curve sablont, mely egy frissítés volt, hogy modernebb kinézetet adjon az SMF-et használó weboldalak számára. A 2.1 tartalmaz egy átalakított "default" témát, mely a Curve2 nevet viseli! Curve2 bevezeti az SMF életébe a responsive design fogalmát, így a fórum legtöbb része kiválóan és egyszerűen használható és elérhető lesz a legmodernebb okostelefonokról és tabletekről is. Továbbá rengeteg kisebb és nagyobb UI/UX fejlesztés található az egész fórum szerkezetben.
 • Értesítések:
  Az előzetes SMF verziókban az értesítések 2 fő részre voltak oszthatóak: Privát üzenet vagy E-Mail. A 2.1 változtat ezen a "Riasztások" bevezetésével, ami lehetővé teszi számodra az összes fórum értesítés megjelenítését, legyen az kisebb vagy nagyobb fontosságú, egy különálló szekcióban anélkül, hogy túlzsúfolná a privát üzeneteid vagy az e-mail fiókod. A riasztások menüponton belül van egy beállítások rész, ahol megadhatod, hogy milyen formában és miről/kiktől szeretnél/nem szeretnél értesítéseket kapni.
 • Privát üzenet és Téma/Hozzászólás vázlatok:
  Előfordult már, hogy véletlenül bezártál egy tabot vagy ablakot egy hosszú hozzászólás írása közben? Tudom, velem is előfordult ennek a közleménynek az írása közben. :) Vagy talán nem tudod befejezni a hozzászólást egy ülő helyben és reméled, hogy tudod folytatni onnan ahol abbahagytad? Akkor a vázlatok rendszer neked lett kitalálva. Ez a fejlesztés a 2.0-s modifikációból lett teljesen integrálva a 2.1-be a hozzászólások és privát üzenetek automatikus mentésével, amig írod őket.
 • Kedvelések és Megemlítések:
  A Kedvelések hozzá lett adva a 2.1-es verzióhoz, lecserélve a Karma rendszert, egy jobban tartalom orientált típusra. A rendszer belsőleg is kibővíthető a mod szerzői által, annak érdekében, hogy a felhasználó kedvelhesse a saját tartalmát.
  A felhasználók is használhatnak jelöléseket, hogy felhívják másik felhasználók figyelmét a megemlítésükkel. Ehhez nincs más dolguk, mint az interneten használatos "szabványos" @megjelenítettnév szintaxist használni. Ez küldeni fog egy riasztást vagy e-mailt (függ a fogadó beállításaitól) és értesíti őt/őket a megemlítésről.
 • Egy csomó más dolog!

         
  • Teljes SSL támogatás az egész fórumon. (Megjegyzés: Megfelelő igazolás és szerverbeállítás szükséges hozzá.)
  • Jelszóhashelés fejlesztve lett sha1-ről bcrypt-re.
  • Az Admin központ számos használhatósági és szervezeti átépítésen esett át. Néhány szekció újra lett szervezve és át lett helyezve, néhány pedig teljesen megtisztult
  • A Moderációs központ is számos használhatósági átépítésen esett át, beleértve a "fokozottan jelentett témákat" és ˇModerátori jegyzeteket többek között.
  • Felhasználói csoportok kérelmezésének és jóváhagyásának fejlesztése.
  • Jogosultságok ki lettek terjeqsztve új jogokkal a felhasználói profilokra, accountokra, stb.
  • Beépített támogatás a Gravatarokhoz.
  • A felhasználó kiválaszthatja az időzónáját ahelyett, hogy manuálisan kéne beállítania az időeltolódást.
  • A fórum magában foglalja a jQuery-t alapértelmezetten, sok funkcióval.
  • Az SQLite támogatás megszűnt.
  • Belső fejlesztések a mamóriahasználat csökkentésére és a teljes sebesség növelésére.
  • És sok-sok más belső és külső fejlesztés!

Ahogy említettem, ez csak egy rövid összegzés. Sok változás van, amit nem említettünk, szóval ajánljuk, hogy próbáld ki magad egy teszt fórumon!

Emlékezz, a minimum követelmények az SMF-hez MEGNÖVEKEDETT! A fórum működéséhez PHP 5.3.8+ és MySQL 5.0.3+ vagy PostgresSQL 8.0+ szükséges. Ha a szerver bármelyikből alacsonyabb verziószámút futtat, akkor az nem alkalmas a 2.1 működésére és nem szándékozunk támogatni azokat. Ha a szervered régebbi verziójú, frissítheted a szerver szoftvereit vagy maradhatsz régebbi SMF verziónál. SMF 2.1-nek megszűnt az IE6 és IE7 támogatása, de IE8+ -tól támogatott (habár IE10+ a leginkább ajánlott) és a böngészőknek amelyeknek van hasonló/teljesebb szabvány támogatottsága (bármely korszerű Chrome, Safari, Firefox, Opera, stb. verzió megfelelő).

Az általános telepítési és frissítési procedúra a megszokott maradt, habár, ha frissítesz egy régebbi verziót 2.1-re, már nem tudod visszaállítani a régebbi verziót! Szóval légy óvatos a frissítés előtt élő oldal esetén.. Olvasd el figyelmesen az SMF telepítése és frissítése cikket a további információkért. Nem frissítheted fórumod 2.1-re a csomagkezelővel, ehelyett a "Nagy frissítés" procedúrát kell elvégezned. Az SMF 2.1-es verzióját letöltheted a Letöltések szekcióból.

Jegyezd meg: Mivel ez egy ELSŐ KIADÁSÚ BÉTA VERZIÓ, a fordítások és a nyelvi fájlok, az angolokon kívül még nem készültek el és nem teljesek.

2.1 Demó fórum: http://smf21.chelloo.com/  <- Lehet regisztrálni, bár angol nyelvű és csak sima felhasználóként tekinthetjük meg, de betekintésnem nem rossz. :)

Végül, mint mindig, ez a téma nem support téma. Beszélgetni és kérdezni a 2.1-es verzióról az új 2.1 támogatói fórumban lehet.

Üdvözlettel,
Simple Machines Forum

Advertisement: