Advertisement:

Author Topic: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir?  (Read 283314 times)

Offline emynation

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 13
  • Gender: Male
    • Biyerhost İnternet Hizmetleri
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #40 on: April 18, 2006, 03:13:27 PM »
Sorry, the database connection information used in the specified installation of SMF cannot access the installation of vBulletin 3. This may either mean that the installation doesn't exist, or that the MySQL account used does not have permissions to access it.


çevirmeye kalktım arkadaslar adım 1 de bu hatayı aldım :S neden ki acep?
[nofollow]

Offline JR.SHADY

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #41 on: April 19, 2006, 03:30:45 AM »
Sorry, the database connection information used in the specified installation of SMF cannot access the installation of vBulletin 3. This may either mean that the installation doesn't exist, or that the MySQL account used does not have permissions to access it.


çevirmeye kalktım arkadaslar adım 1 de bu hatayı aldım :S neden ki acep?


hocam ben çevirmeyi yapamadım oradaki adıma kadar neler yaptığını söylermisin converterı nasıl çalıştırdın?

Offline zahir

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #42 on: April 25, 2006, 10:57:56 AM »
Merhaba sn Elmacik bey...
Ben vb 3.0.7 kullanıyordum db. imi SQL olarak yedekledim daha sonra GZip ledim ve BigDump ile gonderdim falan yani dediğiniz her seyi yaptım.Bir sorun yok site canawar gibi çalışıyor ama bi sorunum var alttaki resimden bakabilirsiniz. işaretlediğim yerleri nasıl düzeltebilirim???
Eğer bu düzelmezse forum hiç bir işe yaramaz?



Muhtemelen PHP5 versiyonu ile çalışıyosun. PHP versiyonunu belirtir misin?

Offline cemosh

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #43 on: April 29, 2006, 10:51:49 AM »
Merhaba sn Elmacik bey...
Ben vb 3.0.7 kullanıyordum db. imi SQL olarak yedekledim daha sonra GZip ledim ve BigDump ile gonderdim falan yani dediğiniz her seyi yaptım.Bir sorun yok site canawar gibi çalışıyor ama bi sorunum var alttaki resimden bakabilirsiniz. işaretlediğim yerleri nasıl düzeltebilirim???
Eğer bu düzelmezse forum hiç bir işe yaramaz?



Muhtemelen PHP5 versiyonu ile çalışıyosun. PHP versiyonunu belirtir misin?

4.4.2 ????????

Offline Elmacik

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,276
  • Gender: Male
  • = Human Draft =
    • IT Store
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #44 on: June 09, 2006, 01:48:41 AM »
cemosh, Windows sunucudasın sanıyorum.
MySQL'in UTF-8 ile çalışmak üzere ayarlanması, veritabanlarının, MySQL veritabanları ile sunucu bağlantılarının ve veritabanlarındaki tabloların "collation" ismi verilen değişkenlerinin de utf8_general_ci olarak ayarlanması gerekiyor.
Ya da hepsini birden latin5_swedish_ci de yapabilirsin.
Şimdi bu kavramları olayı bilmeyen birine nasıl anlatırım diye düşünüyorum ama pek fazla yolu yok sanırım.
O yüzden hostundan bu konuda yardım istemelisin. Yapmak istediğin şeyi belirtirsen yrdımcı olurlar belki.
Home of Elmacik

Offline RoMeO

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • Elektronik Bilişim Portalı
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #45 on: July 06, 2006, 01:15:25 AM »
Quote
Sorry, the database connection information used in the specified installation of SMF cannot access the installation of vBulletin 3.5. This may either mean that the installation doesn't exist, or that the MySQL account used does not have permissions to access it.

The error MySQL gave was: Incorrect table name 'user'

Merhabalar, 2 günden beri herşeyi denedim ama bir sonuç alamadım. Diğer arkadaşlar bir sonuç aldıgına göre benim bir yerde hatam var ama nerde onu bulamadım.
En son yaptıklarım:

Smf 1.rc2 yükledim. vbulettin 3.5.4 ile aynı database'deler. smf 'nin ön tablo eki smf_  vbulletin ise vb_
smf ve vbulletin olmak üzere ikitane klasör açtım. Vbulletin klasörünün içinde includes klasörü ve bunun içinde config.php dosyası mevcut.
Quote
<?php

$servername = 'localhost';
$dbusername = 'root';
$dbpassword = '1234';
$dbname = 'demo';
$tableprefix = 'vb_';

?>

Birçok versiyona ait convert.php dosyası ve vbulletin35_to_smf.sql dosyalarını denedim.
Bu dosyaları smf klasörünün içine atarak convert.php dosyasını çalıştırdım..
Vbulletin ve smf yollarını zaten kendi oto olarak buluyor.
Bana sadece SMF database password yazıp Continue 'ye basmak kalıyor ama bu işlem sonucunda yukarıdaki hatayı veriyor. Bu kadar basit bir dönüştürme işleminde nerde hata yapıyorum veya sorun nerde olabilir?


« Last Edit: July 06, 2006, 01:17:13 AM by RoMeO »
Komik Forum [nofollow]
Fıkralar ve Oyunlar [nofollow]
Matlab Türkiye [nofollow]
Matlab Tutorials [nofollow]

Offline Elmacik

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,276
  • Gender: Male
  • = Human Draft =
    • IT Store
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #46 on: July 06, 2006, 02:15:40 AM »
Şimdi config.php içindeki $dbname ile Settings.php içindeki $db_name aynı olmalı.
Yine config.php içindeki $dbpassword ile Settings.php içindeki $db_passwd aynı olmalı.
Aynı şekilde config.php içindeki $dbusername ile Settings.php içindeki $db_user aynı olmalı.
Binaenaleyh, config.php içindeki $servername ile Settings.php içindeki $db_server aynı olmalı.
En nihayet, dönüşüm aracına girdiğin şifre de aynı olmalı.

Yalnız vBulletin 3.5.x içindeki config.php değişmiş midir bilemem. Bilen varsa bana özelden yollasın, dokümanı yenileyeceğim.
Home of Elmacik

Offline RoMeO

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • Elektronik Bilişim Portalı
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #47 on: July 06, 2006, 05:02:00 AM »
Malasef hepsi aynı ve database şifresinide aynı giriyorum. İkiside aynı database de zaten. :(

Cevabını dört gözle bekliyorum @Elmacik :)
Vb ver.3.5 için smf rc2 versiyonuna dönüştürebilen arkadaşlarda detaylı bir şekilde yazabilirse sevinirim.
Komik Forum [nofollow]
Fıkralar ve Oyunlar [nofollow]
Matlab Türkiye [nofollow]
Matlab Tutorials [nofollow]

Offline Elmacik

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,276
  • Gender: Male
  • = Human Draft =
    • IT Store
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #48 on: July 06, 2006, 05:04:44 AM »
Eğer sende vBulletin 3.5.x sürümünün config.php dosyası varsa bana yollayabilir misin?
Bu arada bu konunu ilk mesajındaki dokğmanı yeniledim. Yalnız dönüşüm yapman için vBulletin'in kurulu olması lazım.
Home of Elmacik

Offline pascalcumali

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 19
  • Gender: Male
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #49 on: July 21, 2006, 03:02:46 AM »
arkadaşlar bende ay savaşçısından bedavaya aldığım phpbb forum var(phpBB 2.0.19) bunu smf ye(smf 1.1 rc2) çevirebilirmiyim üyeler ve mesejlar gitmemesini istiom biraz da acemiyim anlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler bide bende phpbb nin sadece yedeği var onla olurmu?

Offline sky17

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #50 on: July 21, 2006, 11:18:56 AM »
Arkadaşlar vb database smf ye uyrarlamak için sitede hala vb nin kurulu olması gerekiyormu. Ben vb sildim. Elimde sadece vb de aldığım phpmyadmin yedeği var bu yeterlimi? 
 

Offline kaisersoze

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #51 on: July 25, 2006, 04:57:41 AM »
Benim sorum şu arkadaşlar, kurulu olan phpbb2 plus forumumun yedeği mevcut. Bunu smye nasıl aktarıcam.Yardımcı olursanız çok sevirim.

Offline ufuk_83

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #52 on: July 25, 2006, 07:38:22 AM »
Quote
vBulletin 3.5.x 'ten SMF 1.1 RC2'ye dönüşüm
vBulletin'in bu versiyonları, 3.5 serisini kapsar, yani; vBulletin 3.5.1, 3.5.2, 3.5.3, 3.5.4... vd
Önce emin olmamaız gereken, sitemizde temiz bir SMF 1.1 RC2 kurulu olması gerektiği.
Bunu bu sitenin download bölümünden indirebilirsiniz. Dönüşüm aracı sadece SMF 1.1 RC2 içindir.
SMF 1.0.x için dönüşüm yapılmaz.
Şimdi vBulletin veritabanını ya SMF ile aynı veritabanına yüklüyoruz, (bkz.) ya da vBulletin veritabanı ile SMF veritabanının aynı şifre ile aynı kullanıcı adına sahip olduğundan emin oluyoruz.
Sonra da dönüşüm araçlarını indiriyoruz:
1- convert.php
2- vbulletin35_to_smf.sql
İndirdiğimiz bu dosyaları sitemizde herhangi bir klasöre yüküyoruz ve convert.php dosyasını tarayıcımızdan çalıştırıyoruz. (Ör: site.com/convert.phh)
Çalıştırdığınızda SMF ve de vBulletin'in kurulu olduğu dizinleri soracak. Ör:
/public_html/forum   (örnek olarak SMF 1.1 RC2'in kurulu olduğu klasör)
/public_html/vbulletin  (örnek olarak vBulletin 3.5.x 'in kurulu olduğu klasör)

Sonra tuşa tıklıyoruz ve dönüşüm bitene kadar bekliyoruz.
Tamamlandıktan sonra vBulletin'e ait veritabanı girdilerini ve sitenizdeki dönüşüm araçlarını silmenizi tavsiye ederim. Bu, performansınız ve güvenliğiniz açısından önemlidir.

arkadaşlar denileni yaptım 3.5.4 kullanıyordum veritabanını smf ile birleştirdim convert.php yi smf ana dizinine attım ama bu hatayı veriyor neden acaba bide vbulletin35_to_smf.sql bunu ne yapıcam

hata bu yaws
Code: [Select]
Which software are you using?
The converter did not find any conversion data files. Please check to see if the one you want is available for download at www.simplemachines.org. If it isn't, we may be able to write one for you - just ask us!
After you download it, simply upload it into the same folder as this convert.php file. If you're having any other problems with this converter, don't hesitate to look for help on our forum.

Try again
« Last Edit: July 25, 2006, 11:33:19 AM by ufuk_83 »

Offline Elmacik

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,276
  • Gender: Male
  • = Human Draft =
    • IT Store
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #53 on: July 25, 2006, 11:43:58 PM »
@pascalcumali, sky17, kaisersoze;
Bu başlık zaten sorduğunuz sorulara cevap vermek için açıldı :)
O yüzden ilk mesajdaki yazıları okuyunuz.

@ufuk_83, vbulletin35_to_smf.sql dosyasını da convert.php ile aynı yere yüklemen, daha sonra convert.php'yi çalıştırman gerekir.
Home of Elmacik

Offline XL-AdLocK

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 26
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #54 on: July 28, 2006, 06:57:00 PM »
ya gercekten cok tesekkurler uzun zamandan berı vbulletın lısansı yuzunden cok problem cektık en sonunda tam lısans alıoduk bu topıcle karsılastım ılk denememızde sorunsuz yaptık gercekten burada bu dosyaları anlatımları hazırlayan herkese cok tesekkurler bızı buyuk bi yukten kurtardınız;)


yanlz bıraz alakaız sorum olucak sımdı localde herseyı tamamladık . localhostakı phpmyadmınden yedegı alıp ftp ye atıp bigdumptan yukleme yapıcaz dıyımı extra yapmamız gerek bişi yok ?

Offline Elmacik

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,276
  • Gender: Male
  • = Human Draft =
    • IT Store
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #55 on: July 29, 2006, 05:19:04 AM »
Aramıza hoşgeldin XL-AdLocK :)
Evet öyle yapacaksın, ek bir işleme gerek yok.
Ayrıca Türkçe mod ve araçlar isimli başlığımızdaki veritabani_geri_yukle.php dosyasını da kullanabilirsin, SMF için optimize edilmiş bir araçtır. (Zaten SMF DEVleri yazdı onu)
Home of Elmacik

Offline XL-AdLocK

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 26
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #56 on: July 29, 2006, 06:18:15 AM »
Hoşbulduk
 

bigdumptanda veritabani_geri_yukle dende denedim ancak hep hata verdi o max_allowed_packet hatası sanırım bigdump ı 1 e kadar düşürdüm ama oda cok uzun surdu tamamlanmadı veritabani_geri_yukle dosyasınında dediğiniz satırı ekledım ve sayıyı oldukca buyuttum gene hata verdı

lutfen yardım edın:S :'( :-\ :-[ ::) ??? :(

Offline Arsin

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 99
  • Gender: Male
  • ArsinLi AkrepLer
    • Arsin - ArsinLiyiz - ArsinLiLer
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #57 on: July 30, 2006, 08:22:05 PM »
PhpBB için yapılacaklar:

SMF 1.1 RC1 yi burdan >>> http://www.simplemachines.org/download/index.php?thanks;filename=smf_1-1-rc1_install.zip

Turkce yamasını burdan >>> http://www.simplemachines.org/download/index.php?thanks;filename=smf_1-1-rc1_turkish.zip


SMF 1.1 RC1 için dosyalar;
Şu iki dosyayı da indir:
http://www.simplemachines.org/community/index.php?action=dlattach;topic=38966.0;attach=11043
http://www.simplemachines.org/community/index.php?action=dlattach;topic=38966.0;attach=11024

Sonra sunucuna at ve convert.php dosyasını çalıştır. Ör:
www.site.com/convert.php

Quote
Ben şu ustekilerini kullanarak kendi forumumu cevirdim işte linkler.

Önce : http://www.garizma.com/forum/index.php
Şimdi : http://www.garizma.com/forums/index.php

Allaha şükürler olsun phpBB illetinden kurtulmuş oldum.
« Last Edit: August 10, 2006, 02:32:32 PM by garizma »

Offline bykusch

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • YeTisKiN Theme
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #58 on: July 31, 2006, 06:57:33 AM »


1.1 rc1 kurdum convert ederken bu hata oluştu ne yapmam gerekiyor??Bi yardımcı olsanız..

Birde hocam bu phpbb2_to_smf.sql dosyasını nereye atacaz..onuda çalıştırmamız gerekiyor mu??Lütfen bi yardımcı olun..
:(
« Last Edit: July 31, 2006, 07:03:04 AM by bykusch »
hxxp:www.yetiskin.org [nonactive]

hxxp:www.yetiskin.org [nonactive]

Offline INTEGRAL

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
  • Impossible Is Nothing
    • Paylaşmak...En Büyük Tutkumuz...
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #59 on: August 01, 2006, 06:43:20 PM »
SMF veritabanı kullanıcı adı ve şifresiyle vBulletin veritabanı kullanıcı adı ve şifresi aynı olmalıdır.
Bunun sağlayamıyorsan, vBulletin yedeğini SMF veritabanına yükleyip yapmalısın dönüşüm işlemini. Türkçe mod ve araçlar bölümünde veritabanı geri yüklemek için bir araç var.

Bu arada bu başlıkta hep soruldu hep cevapladım. Demek kimse okumuyor hep okumadan soruyor. Bu hatayı yukarıda dediklerimi harfiyen yapmadığın için alıyorsun.

Hocam aynı hatayı aldım.

Sorry, the database connection information used in the specified installation of SMF cannot access the installation of vBulletin 3. This may either mean that the installation doesn't exist, or that the MySQL account used does not have permissions to access it.

The error MySQL gave was: select command denied to user: 'xxxx@localhost' for table 'user'

Ama cpanel olmadığı için (plesk) çözemedim :( vBulletin yedeğini SMF veritabanına yükleyip yapmalısın dönüşüm işlemini.  demişsiniz. Bunu pleskle nasıl yapabilirim?