News:

Want to get involved in developing SMF? Why not lend a hand on our GitHub!

Main Menu

yeni sayfada forum

Started by zoom, November 10, 2005, 07:50:25 AM

Previous topic - Next topic

PiRaNa

Table 'genclik_forum.smf2_smf_members' doesn't exist

o kadar uraştım sonuç hüsran ...

zoom

peki elmacık şimdi ben yeni bir host alsam ordada sıfır bir db'e kursam yeni bir forum u kurduğum forumun üyeleri,mesaj sayılarını ve online olan üyelerini nasıl birleştirebilirim iki ayrı hostta olan forumları

PiRaNa

eski database i yedekleme yapıp yeniye yüklemelisin. Kurulumda da yüklediğin database in bilgilerini girmelisin ;)

zoom

yeni üye olursa onuda elimle taşımam gerek dimi diğer tarafa otomatik olmaz yani

Elmacik

PiRaNa, tablo isimlerini yanlış yazmışsın. phpMyAdmin veya benzeri bir program yardımıyla tablo isimlerini öğren öyle yaz. Zannediyorum benim verdiğim isimleri olduğu gibi geçirmişsin dosyalarına, ben onları örnek olarak yazmıştım. Herkesin forumunda değişik olabilir. (Yani ön ek kısmı)

zoom,
İki ayrı hostta nasıl olur bilmiyorum.
Home of Elmacik

PiRaNa

kardeş hatamı anladım ben senin verdiğin örnekte smf_members gibi yaptım ve solundakileri silmedim. yani sabaha karşı uykusuz olarak öle anladığım için yakşalık 1 saat boşuna uraştım :( bi daha denicem şimdi başlıyorum saay 12.30 saat 2 ye kadar sürer heralde :)

bu arada install zipindeki sources klasöründeki dosyaları düzenleme yapıp da, düzenlediğim dosyaları upload etsem olur mu ? yani yanlış yaptığım dosyalardan mı aramalıyım kodları ?

Elmacik

Home of Elmacik

PiRaNa

kardeş online olmanı bekledim olmayınca yeniden kurmaya karar verdim forumu ..

dosya paylaşımı yapıcaz ya, dil dosyasını da yüklemem gerekir mi yeni kuracağım foruma ? yoksa dil dosyaları da mı otomatikman paylaşıma giriyo ?

Elmacik

Dil dosyalarını da yüklemen gerekir. Onlar başlı başına iki ayrı forum olacak. Dosya paylaşımı değil db paylaşımı yapıyoruz ;)
Home of Elmacik

PiRaNa

dil dosyalarını yükleemdim bütün paylaşımları verdim admin panelinde turkish yazıyodu yazen onu seçtim forum türkçe oldu. Şu var yanlız. Ben logolar farklı olsun istiyorum ama olmuyo onu nasıl ayarlıcam ?

ayrıca istatistikler bölümü görünmüyo yani yeni forumda sadece 1 kayıt var görünüyo o da admin yani ben. forumu kurduktan sora ana foruma bi kişi daha kayıt olmuş ama o yeni kurduğumda görünmüyo ? yeni kurduğum forumda eski üyeler de görünmüyo sadece benim üyeliğim görünüyo. neden ?

Şu da var : kullanıcı adı admin yazarak şifremle giriş yapamıyorum. Diğer forumdaki PiRaNa kullanıcı adımla girebiliyorum. yeni kurduğum foruma attığım mesajlar ilk forumda gözükmüyo yukarda da dediğim gibi üyeler de görünmüyo.

Elmacik

Mesajların görünmesi için mesaj tablosunu da paylaştırman gerekir. Yeni forumun üyelikleri bitti gitti, artık ilk forumunla kullanıcıları aynı. Herhangi birine bir kullanıcı kaydolursa da zaten ikisine de kaydolur. Denemek için forumlardan birinde yeni üye kaydet, diğerinde giriş yap.
Home of Elmacik

PiRaNa

tamam ahaklısın sölediğin gibi oldu. peki logoları farklı yapabilmem için ne yapmalıyım ? değiştirdiğimde iki forumda da değişik çıkıyo ?

Elmacik

Temaları paylaştırmışsın ondandır. Temayı paylaştırığın için temaların dosyalarını da paylaştırmak zorundasın. Dosyaları da paylaştırdığın için logolar da paylaşıldı.
O konuda ne yapılabilir ben de bilmiyorum. Temaları paylaştırmamayı deneyebilirsin.
Home of Elmacik

PiRaNa

tamam sorun ordan kaynaklanıyo. Onu da çözdüm, teşekkür ederim. bir sorun daha var :)

online user today modunu nasıl iki tarafta da kullanabilirim ? aynı anda online olanlar çalışıyo, ama ben iki forumda da toplam günde giriş yapan üyelerin tümünü göstermek istiyorum. o modu paylaşım yapabiliyo muyuz ? iki foruma giriş yapan üyelerin hepsini online user today modunda toplayabilir miyim yani ?

Elmacik

Zannediyorum toplayabilirsin. smf_log_online tablosunu paylaştırdıysan iki forumda da, o zaman iki foruma da bu modu kur ve sonucu dene.
Home of Elmacik

PiRaNa

denedim olmadı. 

bu şekilde çıktı.

ben burdaki görüntüyü aynen diğer foruma da almak istiyorum. ilk forumda ahaben kullanıcı adı görünüyo. ahaben i ikinci forumda üye yapmıştım ve online olduğu ilk forumda görülüyo. nasıl ayarlıcas yav  :-\

Elmacik

Online Users modunun içindeki .xml veya .mod dosyasında smf tablolarının isimlerini ara bakalım nereden çağırıyor veriyi. Biz de ona göre davranalım.
Home of Elmacik

PiRaNa

usersonlinetoday dosyasından çağırıyor

$request = db_query("
   SHOW COLUMNS
   FROM {$db_prefix}log_activity

ilgili kod bu sanırım ..

Elmacik

smf_log_activity  tablosundan çağırıyormuş. O zaman bu tabloları da paylaştıracaksın. Yani ikinci forumun dosyalarına birinci forumun bu tablosunu gireceksin.

Bu durumda her iki forumda da gösterecek aynı üyeleri. Ama ikinci forumun üyeleri görünmeyebilir. Bu durumda ne olur ben de bilmiyorum.
Home of Elmacik

PiRaNa

hiç bişey değişmedi ... bunu çözemedik peki bunu nasıl çözcez ? :

5854 Mesaj 834 Konu Gönderen: 95 Üye
Son üye: jiN 

2 Mesaj 1 Konu Gönderen: 94 Üye
Son üye: waheyra 

son üye jin ama yeni forumda o görünmüyo ?

avatarları paylaştığım halde avatarlar da görünmüyo yeni forumda ?

Advertisement: