Advertisement:

Author Topic: getting 500 errors here when posting and attaching screenshot  (Read 311 times)

Offline aegersz

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,509
  • Gender: Male
  • "mods" junkie
    • dopetalk
getting 500 errors here when posting and attaching screenshot
« on: September 04, 2019, 06:47:57 PM »
The original text for my SA Chat problem

for some reason, my dev/test system has lost chat.

the error from my browser dev tools Console error says {"STATUS":"NO ACCESS"} for index.php

... but it's identical to my live system and i just cannot work this out after many hours ~ no problems with file access etc. A reinstall doesn't help. SA Chat simply doesn't start at all.

PLEASE can anyone tell me why i would be getting this error and/or what it means.
« Last Edit: September 04, 2019, 11:03:55 PM by Aleksi "Lex" Kilpinen »
The configuration of my Linux VPS (SMF 2.0 with 145 mods & some assorted manual tweaks) can be found here and notes on my mods can be found here (warning: those links will take you to a drug related forum)

Offline aegersz

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,509
  • Gender: Male
  • "mods" junkie
    • dopetalk
Re: getting 500 errors here when posting and attaching screenshot
« Reply #1 on: September 04, 2019, 06:52:20 PM »
yes, the attached jpg file causes your 500 error and the attachment fails

I couldn't even find my first post in the Mods section after your 500 error so here is the text - please attache it to my issue in the Mods section.

here is my SA Chat Dev Tools Console Log:

Uncaught SyntaxError: Unexpected token :

ion.sound.min.js:6 The AudioContext was not allowed to start. It must be resumed (or created) after a user gesture on the page. https://goo.gl/7K7WLu

(anonymous) @ ion.sound.min.js:6
(anonymous) @ ion.sound.min.js:27

index.php?action=body&theme=FB Style:1 Uncaught SyntaxError: Unexpected token :
(index):739 GET http://192.168.0.180/proxy.php?request=http%3A%2F%2F%5Bhttps%3A%2F%2Fforum.drugs-and-users.org%2Fpikal.jpg&hash=0e929efc4842a5e418266b00928d2010 404 (Not Found)

(index):815 GET https://deemsterdiva.files.wordpress.com/2014/04/bioavailability2.jpg?w=748 404

(index):2022 jquery not found

(index):740 Cross-Origin Read Blocking (CORB) blocked cross-origin response http://jserrors.info/compiled.js?userid=025761606237&subid=pdf2txt with MIME type text/html. See https://www.chromestatus.com/feature/5629709824032768 for more details.
(index):2030 directly loaded with version: 2.0.3
The configuration of my Linux VPS (SMF 2.0 with 145 mods & some assorted manual tweaks) can be found here and notes on my mods can be found here (warning: those links will take you to a drug related forum)

Offline Herman's Mixen

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 7,252
    • HermanMixen on Facebook
    • @Hermans_Mixen on Twitter
    • Herman's Mixen
Re: getting 500 errors here when posting and attaching screenshot
« Reply #2 on: September 04, 2019, 06:53:26 PM »
index.php accidentely removed from the server or has the wrong permissions on that file so the webserver cant talk to it ?
Met vriendelijke groet, The Burglar!

 House Mixes | Mixcloud | Any Intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent.
It takes a touch of genius - and a lot of courage - to move in the opposite direction. - Albert Einstein

Former Godfather of our dutch community ;)

Offline aegersz

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,509
  • Gender: Male
  • "mods" junkie
    • dopetalk
Re: getting 500 errors here when posting and attaching screenshot
« Reply #3 on: September 04, 2019, 07:01:36 PM »
Permissions are fine and so is the file's existence.

A big mystery.

Some whacky caching issue ?

I might rebuild the webdir if nobody can shed any more light on this.
The configuration of my Linux VPS (SMF 2.0 with 145 mods & some assorted manual tweaks) can be found here and notes on my mods can be found here (warning: those links will take you to a drug related forum)

Offline aegersz

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,509
  • Gender: Male
  • "mods" junkie
    • dopetalk
Re: getting 500 errors here when posting and attaching screenshot
« Reply #4 on: September 04, 2019, 10:04:51 PM »
rebuilt my dev system and still have the same problem. also on my backup dev system.

i can't even google the error !

still holding out for some help. tried Chrome, Opera and Mozilla - they all can't load chat  :(
« Last Edit: September 04, 2019, 11:04:13 PM by Aleksi "Lex" Kilpinen »
The configuration of my Linux VPS (SMF 2.0 with 145 mods & some assorted manual tweaks) can be found here and notes on my mods can be found here (warning: those links will take you to a drug related forum)

Offline Aleksi "Lex" Kilpinen

  • A Peculiar Finn
  • Lead Support Specialist
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 18,628
  • Gender: Male
  • Don't worry, I'm n00b friendly
    • Aleksi.Kilpinen on Facebook
    • LexArma on GitHub
    • aleksi-kilpinen on LinkedIn
    • There's No Place Like 127.0.0.1
Re: getting 500 errors here when posting and attaching screenshot
« Reply #5 on: September 04, 2019, 11:04:51 PM »
I moved the post about getting the error on this page to the site issues board https://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=569505.0
A Finnish Support Specialist
 Happily running multiple SMF 2.0 installations.
  Fooling around with an i7 990X @ 3,47Ghz / 12Gb / Win 10 x64 / 3840x2160


How you can help SMF

"Before you allow people access to your forum, especially in an administrative position, you must be aware that that person can seriously damage your forum.
 Therefore, you should only allow people that you trust, implicitly, to have such access." -Douglas

Offline aegersz

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,509
  • Gender: Male
  • "mods" junkie
    • dopetalk
Re: getting 500 errors here when posting and attaching screenshot
« Reply #6 on: September 04, 2019, 11:36:26 PM »
sweet. thanks. I hope someone can help me sort out my SA Chat issue.

It's not often the problem just appears suddenly across two independent machines and mixed maint levels of the OS.

My live system is fine.

Anybody more skilled than I up for a mystery ? what does {NO ACCESS} mean in a javascript/php file when detected by Dev tools ? it certainly isn't a permissions issue and nor is it a caching issue.

I'm stumped !
The configuration of my Linux VPS (SMF 2.0 with 145 mods & some assorted manual tweaks) can be found here and notes on my mods can be found here (warning: those links will take you to a drug related forum)

Offline aegersz

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,509
  • Gender: Male
  • "mods" junkie
    • dopetalk
Re: getting 500 errors here when posting and attaching screenshot
« Reply #7 on: September 05, 2019, 12:13:36 AM »
fixed it. Pretty URLs messed up my .htaccess file so I just set it back to vanilla https support.

sorry to bother

I uninstalled it BUT it left some junk behind.

Mystery solved
The configuration of my Linux VPS (SMF 2.0 with 145 mods & some assorted manual tweaks) can be found here and notes on my mods can be found here (warning: those links will take you to a drug related forum)

Offline Aleksi "Lex" Kilpinen

  • A Peculiar Finn
  • Lead Support Specialist
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 18,628
  • Gender: Male
  • Don't worry, I'm n00b friendly
    • Aleksi.Kilpinen on Facebook
    • LexArma on GitHub
    • aleksi-kilpinen on LinkedIn
    • There's No Place Like 127.0.0.1
Re: getting 500 errors here when posting and attaching screenshot
« Reply #8 on: September 05, 2019, 12:26:04 AM »
Glad to hear you found the cause :)
A Finnish Support Specialist
 Happily running multiple SMF 2.0 installations.
  Fooling around with an i7 990X @ 3,47Ghz / 12Gb / Win 10 x64 / 3840x2160


How you can help SMF

"Before you allow people access to your forum, especially in an administrative position, you must be aware that that person can seriously damage your forum.
 Therefore, you should only allow people that you trust, implicitly, to have such access." -Douglas