News:

SMF 2.1.4 has been released! Take it for a spin! Read more.

Main Menu

Lue tämä ensin

Started by Aleksi "Lex" Kilpinen, September 07, 2009, 08:49:16 AM

Previous topic - Next topic

Aleksi "Lex" Kilpinen

Tervetuloa SMF:n suomenkieliselle tukifoorumille!

Olet todennäköisimmin täällä, koska sinulla on jokin ongelma foorumisi kanssa - ja tämä voi helposti käydä raskaaksi ja hermosi voivat olla kireällä.
Muistathan kuitenkin tänne kirjoittaessasi, että me yritämme parhaamme mukaan auttaa sinua, niin nopeasti kuin vain mahdollista. Älä suutu tai turhaudu, vaan käytä aikaa ongelmasi kuvaamiseen mahdollisimman tarkasti.

Englanninkieliseltä alueelta löytyy tätä sivuava ketju READ FIRST: How to help us help you

Täällä ei myöskään ylpeydellä ole suuresti sijaa. Me tiedämme aivan yhtä hyvin kuin kuka tahansa, että jokainen tekee joskus virheitä - eivätkä virheet aina edes johdu sinusta itsestäsi. Ja vaikka ongelma johtuisikin jostain jonka olet itse tehnyt, ei se mitään - voimme silti auttaa sinua ongelman selvittämisessä.
Emme odota että osaisit ja tietäisit kaiken ohjelmistomme käyttämisestä, kun mekin joudumme joskus kysymään neuvoa viisaammilta ;)

Jos ongelmasi on tietokanta tai MySQL -virhe, katsothan tänne ensin, sillä se voi auttaa sinua ratkaisemaan ongelmasi jopa ilman että sinun tarvitsee avata uutta aihetta. Mikäli apu ei löydy sieltä, tai et ymmärrä jotain, voit silti toki avata aiheen ongelmastasi.

Mikäli tarvitset apua SMF:n asentamisessa, tai päivittämisessä, muistathan dokumentaation aiheesta:
Installation ja Upgrade. Mikäli tarvitset enemmän tai tarkempaa apua, kysy toki.

Mikäli kohtaat minkä tahansa virheilmoituksen, haku voi myös auttaa sinua löytämään ratkaisun. Haku on myös rajattavissa koskemaan vain suomenkielistä aluetta, mikäli kielitaitosi ei muualle riitä.
Mikäli kuitenkin löydät ketjun jonka ongelma vaikuttaa samalta, mutta ketjussa tarjotut ratkaisut eivät auta - avaathan mieluummin uuden ketjun, kuin nostat vanhan aiheen pinnalle.

Kun avaat uutta aihetta ongelmastasi, muistathan aina kertoa seuraavat asiat:

- Mikä SMF versio on kyseessä
- Mitä kieltä ja teemaa käytät foorumilla
- Saamasi virheilmoitukset mahdollisimman tarkkaan
- Yksityiskohtainen kuvaus ongelmasta (Mitä olit tekemässä, miten ongelman voi toistaa, koskeeko ongelma kaikkia käyttäjiä jne. )
- Mitä olet tehnyt koittaaksesi ratkaista ongelman itse, jos mitään
- Mielellään linkki foorumillesi ja luettelo mahdollisista asennetuista modeista
- Jos olet äskettäin vaihtanut PHP versiota, mistä versiosta mihin siirryit

Kaikkea tätä ei aina tarvita, mutta se helpottaa suuresti niitä jotka pyrkivät auttamaan, ja vähentää turhien viestien ja viiveiden syntymistä siitä kun kyselemme lisätietoja tilanteesta.

Mikäli ongelmasi liittyy tiettyyn modifikaatioon tai teemaan, paras paikka kysyä on kyseisen modifikaation tai teeman oma ketju englanninkielisellä alueella. Kuitenkin, mikäli kielitaitosi ei riitä tai et saa kaipaamaasi apua voit kysyä niistä täälläkin.

Viimeiseksi, muistathan että kaikki täällä ovat vapaaehtoisia. Apua voi joskus joutua odottamaan, ja normaalisti pyydämme että odotat vastausta ainakin 24 tuntia ennen seuraavaa viestiä, mikäli sinullla ei ole mitään lisättävää aiheeseen.

Myös PM:n tai sähköpostin lähettämistä tiimin jäsenille pyydetään välttämään, muutoin kuin niissä tapauksissa kun tiimin jäsen pyytää - tai mikäli kyseessä on jokin arkaluontoisempi asia kuten turvallisuuteen liittyvä bugi.
Vastauksiakin saa usein nopeammin, kun avaa aiheen johon kaikki käyttäjät voivat vastata.

Kiitos, tervetuloa - ja toivottavasti löydät hakemasi avun

Simple Machines
Slava
Ukraini!
"Before you allow people access to your forum, especially in an administrative position, you must be aware that that person can seriously damage your forum. Therefore, you should only allow people that you trust, implicitly, to have such access." -Douglas

How you can help SMF

Advertisement: