Advertisement:

Author Topic: RC2 SQL Hatası  (Read 17101 times)

Offline vectorman

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 25
RC2 SQL Hatası
« on: January 27, 2006, 04:15:30 AM »
Rc2 kurdum çok güzel tamam her şey. fakat bir kategori oluşturup içine bir de bölüm ekledim. sonra anasyafa deyip bölüme girmeye çalıştığımda alttaki hatayı veriyor.

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ' 1, 3)' at line 3
Dosya: /home/wwwdame/public_html/forum/Sources/MessageIndex.php
Satır: 102 

Offline Elmacik

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,276
  • Gender: Male
  • = Human Draft =
    • IT Store
Re: RC2 SQL Hatası
« Reply #1 on: January 27, 2006, 09:02:28 AM »
Dosyayı yenisiyle değiştirip dener misin?
PHP sürümüyle ilgili değil, bir de lütfen tekrar tekrar cevap yazmayalım ;)
Home of Elmacik

Offline JayBachatero

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 19,562
  • Gender: Male
    • @jaycreations on Twitter
    • JayBachatero.com
Re: RC2 SQL Hatası
« Reply #2 on: February 13, 2006, 06:38:48 PM »
Don't know Turkish but this is the fix.  Maybe someone can translate :)

Bugger, that's a bug.

Seems to be that maxMsgID is getting lost somewhere. Can you do this in phpMyAdmin:
Code: [Select]
REPLACE INTO smf_settings (variable, value) VALUES ('maxMsgID', 1);

Once you have one post in your board this will go away.
Follow me on Twitter

"HELP!!! I've fallen and I can't get up"
This moment has been brought to you by LifeAlert

Offline Elmacik

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,276
  • Gender: Male
  • = Human Draft =
    • IT Store
Re: RC2 SQL Hatası
« Reply #3 on: February 14, 2006, 12:57:56 AM »
Jay, thanks for the answer. If I dont recall wrong, I have seen somebody telling this can be solved by repairing the tables :-\
Let this guy try the solution you gave.. Thanks again.
--

vectorman, yukarıdaki arkadaşın verdiği sorguyu veritabanında çalıştır. 1 mesajın olduğu zaman bu hatadan kurtulacaksın.
Home of Elmacik

Offline JayBachatero

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 19,562
  • Gender: Male
    • @jaycreations on Twitter
    • JayBachatero.com
Re: RC2 SQL Hatası
« Reply #4 on: February 14, 2006, 09:27:22 AM »
It can be solved by repairing the tables also but this was the fix that Grudge provided for it.
Follow me on Twitter

"HELP!!! I've fallen and I can't get up"
This moment has been brought to you by LifeAlert

Offline spirit31-31

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 611
  • Gender: Male
  • Ben Foruma Forum Demem O Forum Smf Olmayınca
Re: RC2 SQL Hatası
« Reply #5 on: February 14, 2006, 09:47:54 AM »
Malesef Aynı Problem Bendede Var :( Ve Çözdüm Sanıyordum Fantasticodan Kurup Rc2 ye Yükseltmiştim ama  Çözememişim Meğersem  :'(  :'(  Çözebilen Varsa Eğer Yardımcı Olabilirmi Bana :(
« Last Edit: February 14, 2006, 09:53:53 AM by spirit31-31 »

Eğer Forumunuz Rc2 'yse ve Kategori İçindeyken VeriTabanı (Mysql) Hatası Veriyorsa
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=107023.0




Offline Elmacik

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,276
  • Gender: Male
  • = Human Draft =
    • IT Store
Re: RC2 SQL Hatası
« Reply #6 on: February 14, 2006, 09:51:14 AM »
Yukarıda iki adet çözüm sunuldu. İkisini de denedin mi?
Home of Elmacik

Offline spirit31-31

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 611
  • Gender: Male
  • Ben Foruma Forum Demem O Forum Smf Olmayınca
Re: RC2 SQL Hatası
« Reply #7 on: February 14, 2006, 09:58:30 AM »
Sorun Şuki Veritabanında O Soruguyu Nasıl Çalıştıcağımı Bilmiyorum :( İlk :Çözümü Denemiştyik Hatırlıyorsan Abi Olmamıştı :( Malesef

Eğer Forumunuz Rc2 'yse ve Kategori İçindeyken VeriTabanı (Mysql) Hatası Veriyorsa
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=107023.0




Offline Elmacik

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,276
  • Gender: Male
  • = Human Draft =
    • IT Store
Re: RC2 SQL Hatası
« Reply #8 on: February 14, 2006, 10:25:35 AM »
Veritabanına girince SQL butonuna tıkla bunu oraya yapıştır ve git butonu..
Home of Elmacik

Offline spirit31-31

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 611
  • Gender: Male
  • Ben Foruma Forum Demem O Forum Smf Olmayınca
Re: RC2 SQL Hatası
« Reply #9 on: February 14, 2006, 12:35:02 PM »
Vallahi :) oldu Saol Elma Abiiii Eywallah Valla Kafayı Yicekdim Bir Ara IPB Kurayım felan Dedim Kendi kendime Bu Çok İyi Oldu Çok Saol :)  :P

Eğer Forumunuz Rc2 'yse ve Kategori İçindeyken VeriTabanı (Mysql) Hatası Veriyorsa
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=107023.0




Offline FoReWeR

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 25
Re: RC2 SQL Hatası
« Reply #10 on: April 11, 2006, 08:45:03 AM »
ben hiç bişey anlaamadım nasıl olcak yaw.... :-[
www.forumcarizma.com

Netin en sade smf formu....

Offline Elmacik

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,276
  • Gender: Male
  • = Human Draft =
    • IT Store
Re: RC2 SQL Hatası
« Reply #11 on: April 11, 2006, 08:48:26 AM »
phpMyAdmin veya benzeri bir veritabanı aracıyla SMF forumunun kurulu olduğu veritabanını açacaksın, daha sonra yukarıdaki SQL tuşuna tıklayacaksın, açılan kutuyu bunu yapıştıracaksın:
REPLACE INTO smf_settings (variable, value) VALUES ('maxMsgID', 1);
Git butonuna tıklayacaksın.. Düzelecek.
Home of Elmacik

Offline FoReWeR

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 25
Re: RC2 SQL Hatası
« Reply #12 on: April 11, 2006, 08:50:51 AM »
ok saol kardeşşş
www.forumcarizma.com

Netin en sade smf formu....

Offline nastyes

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 39
Re: RC2 SQL Hatası
« Reply #13 on: May 18, 2006, 11:37:04 AM »
ben hala duzeltemedim resimli anlatım var mı ya :( napıcam

Offline spirit31-31

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 611
  • Gender: Male
  • Ben Foruma Forum Demem O Forum Smf Olmayınca
Re: RC2 SQL Hatası
« Reply #14 on: May 18, 2006, 04:48:32 PM »
Arkadaşım Yapacağın aslında çok basit JayBachatero  nun verdiği kodu sitenin cpanelinden / phpmyadmin e girip smf için olşturduğun db yi seçtikden sonra sql tablosunu seçicek ve içine kodu girdikden sonra da go diyeceksin kod da görevini yapacak
..

Önce Control Paneline Gir ve PhpMyAdmin e Giriş YAp

Ardından Smf ' en İçin Oluşturduğun Db yi Seç ve ORdaki Sql Butonuna Tıkla



Daha Sonrada Kodu Girip Go Diyorsun ve Herşey Bİtiyor...



Eğer Forumunuz Rc2 'yse ve Kategori İçindeyken VeriTabanı (Mysql) Hatası Veriyorsa
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=107023.0




Offline nastyes

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 39
Re: RC2 SQL Hatası
« Reply #15 on: May 18, 2006, 05:19:35 PM »
cpanlde php mu admin i goremedim hepsine baktım hangi klasorun içinde bu ya :S

Offline kamurankara

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: RC2 SQL Hatası
« Reply #16 on: June 22, 2006, 08:48:20 AM »
Plesk Panel Kullanıyorum + Localhost kullanmadım ,
forumu doğrudan host'a yükledim.
Bu yüzden PHPMY ADMİN falan göremedim!


Offline spirit31-31

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 611
  • Gender: Male
  • Ben Foruma Forum Demem O Forum Smf Olmayınca
Re: RC2 SQL Hatası
« Reply #17 on: June 22, 2006, 10:55:53 AM »
cpanlde php mu admin i goremedim hepsine baktım hangi klasorun içinde bu ya :S


Arkadaşım :) Eğer Cpanel kullanıyorsan yapacağın önce Sql Menegar Butonuna Tıklamak ardından en altında PHpMyadmin Yazısını Göreceksin Orayı Seçme kOlacak Geriside Resimdeki Gibi


Eğer Forumunuz Rc2 'yse ve Kategori İçindeyken VeriTabanı (Mysql) Hatası Veriyorsa
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=107023.0




Offline spirit31-31

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 611
  • Gender: Male
  • Ben Foruma Forum Demem O Forum Smf Olmayınca
Re: RC2 SQL Hatası
« Reply #18 on: June 22, 2006, 12:33:56 PM »









Geri Kalanıda Zati İlk Sayfadaki Gibi
« Last Edit: June 22, 2006, 12:37:38 PM by spirit31-31 »

Eğer Forumunuz Rc2 'yse ve Kategori İçindeyken VeriTabanı (Mysql) Hatası Veriyorsa
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=107023.0




Offline neoplis

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: RC2 SQL Hatası
« Reply #19 on: August 09, 2006, 10:52:46 AM »
ben sql dosyasın yükleyemiyorum plsea panel var ve phph my adminden sql dosyasın yükleyemiyoırum hata şu şekil.

hxxp:www.imagehell.com/out.php/i91909_hata.JPG [nonactive]

buna nasıl bir müdehale ederim yardımcı Olursanız sevinrim iyi çalışmlara