News:

SMF 2.1.3 has been released! Take it for a spin! Read more.

Main Menu

CAPTCHA (Code Verification)

Started by Daniel15, February 11, 2006, 03:57:53 PM

Previous topic - Next topic

LazyBum

i love this script but i can't get the images to show up, iono why. Theres no pic showing up on that box...any suggestions?

ディン1031

did you chmod the captcha/temp dir to 777? Because the mod save there temporary the pictures, and also the the count of the mod uses ;).

BYe
DIN1031
Support only via MOD Thread! NO PM Support!
My Forum: ayu][kult Forum
My Mods: My Small Mod Collection
My Parser: DIN1031's ModParser
Current Info: More away the next days, because i've to much work to do :x

LazyBum

thanks for taking your time to reply and yes i chmoded everything to 777, but i still can't get it to work. Is it because im using a subdomain as the live url?  ::)

Daniel15

Does your host have the GD library installed? If not, it won't work. Just ask your web host if they have the GD library installed.
Daniel15, former Customisation team member, resigned due to lack of time. I still love everyone here :D.
Go to smfshop.com for SMFshop support, do NOT email or PM me!

SammySnake

I have tried to install this MOD and it won't install.   :(

When a new user tries to register they get the registration screen and 12 CAPTCHA images. They are 12 of the SAME images. What is going on with this mod. I'd post a screen shot but I see no option for file attachments.  :(

Anyone have any idea?

Now I'm not getting the above mentiond problem, now I get the following error message from the package manager screen:

Fatal error: Cannot redeclare show_captcha() (previously declared in /home/********/public_html/********/captcha/captcha.php:68) in /home/********/public_html/********/captcha/captcha.php on line 67

How do I delete this and start over again?  :'(

federa


I'm not able to have in my login the gif with the number or the letters.
I get a gif with only some cube ........

The gd library is ok ........

GD Support  enabled 
GD Version  bundled (2.0 compatible) 
FreeType Support  enabled 
FreeType Linkage  with freetype 
JPG Support  enabled 
PNG Support  enabled 
WBMP Support  enabled 


????

Bye  & thanks again

Daniel15

QuoteWhen a new user tries to register they get the registration screen and 12 CAPTCHA images. They are 12 of the SAME images.
It sounds like the MOD was installed 12 times, for some strange reason...

QuoteI'd post a screen shot but I see no option for file attachments.
You may post screenshots at ImageShack, and paste the code here ;)

QuoteHow do I delete this and start over again?
If the uninstall button in the Package Manager doesn't work, you'll need to uninstall manually. This involves opening the:

  • Sources/Register.php
  • Themes/default/Register.template.php
  • Sources/Post.php
  • Themes/default/Post.template.php
  • Themes/default/languages/Modifications.english.php
  • ModSettings.php
files, and removing all the CAPTCHA code. Then, reinstall, and it should be working ;)

QuoteI'm not able to have in my login the gif with the number or the letters.
I get a gif with only some cube ........
Sorry, I'm not sure why that happens, it seems to happen for some people but I can't replicate it. This MOD is still in beta, which means that there might be bugs in it (as you've probably noticed). I'll try to find out why it doesn't work for you (I'm not really sure, though)
Daniel15, former Customisation team member, resigned due to lack of time. I still love everyone here :D.
Go to smfshop.com for SMFshop support, do NOT email or PM me!

ivo2296

I just installed it on smf 1.0.7 i did some tests and everything is OK. No error logs so far.

Thank you for contributing this mod!

Martje

#48
Works like a charm.
uploaded it manually to the packet manager of SMF1.07 had no problems

I am really glad with this mod. I was getting quiet annoyed with the spambots,
Thank you very Much :D.

Martje

Just installed the shoutbox (Grudge's one)
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=8415
and got instantly spammed by a bot,

I wondered if it was possible to add or implement the CAPTCHA  code to another mod.

I tried to do something but I couldnot figure this out. (got parse errrors and did not now where to look)
is it easy or at least possible to add the CAPTCHA  to other files?



Martje

Hi Daniel, I possebly found a bug.

All new posting from members or guests works great , but as soon as you want to modify a message as a member(or even as an admin) it says:

The following error or errors occurred while posting this message:
The code was entered incorrectly.

De code box was not visable so there was no way to to fill in the code.

It does not apply to your own messages but it occures when you want to moderate a single post from a guest.
moderating another member seems to be no problem  ;)

could you check that on your own forum with guest posts? ( I am using SMF1.07)

Thanks
Maime

Daniel15

maime,
I saw that you reported the bug here: http://bugs.dansoftaustralia.net/view.php?id=51 ... Yes, I can indeed replicate the bug, and I'll try and fix it soon.

QuoteJust installed the shoutbox (Grudge's one)
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=8415
and got instantly spammed by a bot,

I wondered if it was possible to add or implement the CAPTCHA  code to another mod.
Well, I didn't actually write the CAPTCHA code, I just made a MOD which uses the CAPTCHA code. The actual code is HN CAPTCHA, by Horst Nogajski. Maybe you could ask Grudge to implement a CAPTCHA? He'd be able to borrow some of my code ;)
Daniel15, former Customisation team member, resigned due to lack of time. I still love everyone here :D.
Go to smfshop.com for SMFshop support, do NOT email or PM me!

NoxX

hi,

dont slap me please, but i read the whole forum/posts and dont find an answer to my question:

where is the admin control link for the smf captcha mod ??

i installed the mod with the package installer and everything works fine, also the registration. there i see the
picture with the code and new users have to enter the code for registration.

but i dont see the configuration link in the admin control panel :(
i use the smf 1.1rc2 with english language and the core theme, has someone a idea what ive to do?
as i installed the "googlebot mod" there was directly the "googlebot & spiders" link, what can i do? :(
------------
NoxX
SMF 1.1 RC3

SammySnake

#53
NoxX,

You can find the CAPTCHA info under features and options on the basic tab at the bottom of the page.

SammySnake

Quote from: daniel15 on April 21, 2006, 04:27:35 AM
QuoteWhen a new user tries to register they get the registration screen and 12 CAPTCHA images. They are 12 of the SAME images.
It sounds like the MOD was installed 12 times, for some strange reason...

Daniel, I solved my problem by moving onto  SMF 1.1rc2.

As for the mod installation on the older version of SMF... I know I didn't install the mod twelve times since it worked fine for 2 weeks or so and then it started acting up that way. But... it's a moot point since it is working fine in the newer version of SMF that I'm running.

Thanks for your reply.   ;D

Sammy

NoxX

Quote from: SammySnake on May 02, 2006, 01:08:59 AM
NoxX,

You can find the CAPTCHA info under features and options on the basic tab at the bottom of the page.

OMG  :o

iam so blind  :(
thx a lot, i really didnt see it.

...i will go and dig a very big hole now for me  ;D
------------
NoxX
SMF 1.1 RC3

bytuman

#56
this class is not support gd 2.x (or not stable)

"There is no GD-Library-Support enabled. The Captcha-Class cannot be used!" its very annoying.
i am system admin of my serverS and all gave me same problem.

all has gd2 and all *nix.

i will make new code verification modification.

ty deniel15 for making this code.

hillrunr

Sorry, I tried to use your support tool but it errored out on me, I think for some reason being blocked by my employer.

I installed this mod yesterday evening and it works perfectly for registrations, which is where my biggest spam problem has been. However, when posting as a guest, not a single thing happens if I try to post without even entering anything for the captcha. My message is posted with no errors occurring.

I originally downloaded this mod off the SMF website. When I saw it wasn't working for posting, I noticed you had an update on your website so I upgraded with that update. When it still didn't work, I tried uninstalling with hopes of doing a clean install of the newer version and got the following error:

Execute Modification ./Themes/default/languages/Modifications.english.php Test failed

Any idea what I'm doing wrong? It's as if everything is properly in place for the registration portion but no validation is happening for guest posting.

Forums URL (if you try a test guest post, I request that you do so under the General Discussion forum in the Non-Running Forums section): http://www.hillrunner.com/forums

Thanks for any help you can offer.

sb56637

Be careful with this mod!  It was working for me for  awhile, but then I noticed I wasn't getting any new user registrations.  I went to register, the registration screen wouldn't even load, it gave me an error "Error in CAPTCHA garbage collection".  I hope it's just a problem with my webserver, but this is a very serious problem, in my opinion.

Harzem

I'm using this mod since it was released, and I still have new registrations. The error may be because of your server. Try changing captcha temp folder permissions, for example.

Advertisement: