Advertisement:

Author Topic: Rucno ubacivanje modula?  (Read 21843 times)

Offline slozni_brat

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 35
Rucno ubacivanje modula?
« on: November 30, 2007, 01:09:52 PM »
Kako mogu da rucno ubacim neku modul?
jer imam jedan modul i radi samo na default temi

Offline MarkoWeb

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,690
  • Gender: Male
    • A2-Soft.Com - Web Portal
Re: Rucno ubacivanje modula?
« Reply #1 on: November 30, 2007, 04:13:40 PM »
Modul ne mozes nikako, mod mozes.
Imas ovde eng. varijantu http://docs.simplemachines.org/index.php?topic=402
i nesto sto sam ja pisao... http://viwo.eu/forum/index.php/topic,9004.0.html

Offline dioda

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 374
  • Gender: Male
Re: Rucno ubacivanje modula?
« Reply #2 on: November 30, 2007, 04:25:44 PM »
Marko daj to tvoje pisanije ovde iskopiraj ako nije frka da se ne registrujem tamo zbog istog....

Offline MarkoWeb

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,690
  • Gender: Male
    • A2-Soft.Com - Web Portal
Re: Rucno ubacivanje modula?
« Reply #3 on: November 30, 2007, 08:27:36 PM »
Marko daj to tvoje pisanije ovde iskopiraj ako nije frka da se ne registrujem tamo zbog istog....

Vidis da ne koristi, ovaj se reg. i napisao isto sto i ovde nije uopste ni pokusao da razume iako je napisano na jeziki koji razume :)
Ko oce da shvati shvatice i bez da mu se pise, ko nece pa taman mu diktirao sta da uradi ;)

Offline dioda

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 374
  • Gender: Male
Re: Rucno ubacivanje modula?
« Reply #4 on: December 01, 2007, 03:56:39 AM »
OK, savladao sam vec to gradivo, engleski mi nije problem, hteo sam samo da vidim sta si napisao ;)

Offline slozni_brat

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 35
Re: Rucno ubacivanje modula?
« Reply #5 on: December 01, 2007, 06:34:51 AM »
e al je ovdje dobar suport nema sta, a svi ovi sto koriste smf, kazu kako je phpbb smece, a kad je smece sto sve radi na phpbb? a tamo kad sam se prije davno obratio za nesto, nije mi niko reko trazi malo, nego su mi ljudi rekli, a u ostalom tamo i nema sta da se trazi, jer sto instaliras, to i radi.

Offline dioda

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 374
  • Gender: Male
Re: Rucno ubacivanje modula?
« Reply #6 on: December 01, 2007, 07:51:42 AM »
Imas link gore, ne ocekujes valjda da ti ga neko prevede sa engleskog??
U svakom modu imas readme fajl pa procitaj sta treba da uradis, imas sva odjasnjenja. Radi ti samo na default temi zato sto mod pravi promene samo u fajlovima default teme, ako koristis neku drugu temu moras da vidis kako da mod primenis i na nju, obicno treba da cekiras neke nove opcije koje se pojave u admin paneli itd itd

Sto se tice SMF-a i phpBB-a evo ti pa vidi sta je bole link

Offline slozni_brat

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 35
Re: Rucno ubacivanje modula?
« Reply #7 on: December 01, 2007, 08:14:29 AM »
ali sto je bitno na phpbb radi sve kako treba

Offline slozni_brat

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 35
Re: Rucno ubacivanje modula?
« Reply #8 on: December 01, 2007, 08:18:04 AM »
lako je vama pricati kad se mozete snaci u kodu, i onda naravno dodjete ovdje kao neki suport, a samo pametujete

Offline MarkoWeb

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,690
  • Gender: Male
    • A2-Soft.Com - Web Portal
Re: Rucno ubacivanje modula?
« Reply #9 on: December 01, 2007, 09:44:17 AM »
U tom kod-u koji pominjes sve vise nego jasno pise samo treba procitati.

Offline dioda

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 374
  • Gender: Male
Re: Rucno ubacivanje modula?
« Reply #10 on: December 01, 2007, 09:50:24 AM »
Potrudi se malo, najbolje ces nauciti ako pokusavas, iz svakog pogresnog pokusaja ces nauciti nesto...
Ja u septembru nisam znao sta je HTML, CSS, PHP pa sam mic po mic naucio ponesto i jos uvek ucim, pogledaj malo teme koje sam postavljao pa ces videti i sam...Uglavnom nije mi cilj da pametujem nego da ti pomognem a ti me zajebavas...

Klikni na onaj link gore i procitaj ga, ako ti je engleski problem nadji nekoga da ti prevede. Sve jasno pise tako da ces uspeti sigurno da ubacis taj mod koji zelis, ako i onda zariba dodji ovde sa nekim konkretnijim pitanjem i neko ce ti sigurno odgovoriti. Sta ti znaci snalazenje u kodu? Sta tu ima da se snalzi i ne snalazi, postiji opcija find and replace u svakom text editoru, iskopiraj pocetak koda koji trazis u polje find, klikni OK i snasao si se bolje nego sto si mislio....



--------------------edit-------------------


Sad sam se rgistrovao na wivo da vidim sta pise u onom drugom linku sto ti je marko dao....Garant nisi ni procitao a sve pise jasno kao dan....
« Last Edit: December 01, 2007, 10:04:49 AM by dioda »

Offline slozni_brat

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 35
Re: Rucno ubacivanje modula?
« Reply #11 on: December 01, 2007, 02:02:15 PM »
uzivaj ti u svom znanju

Offline [S]ETI_explorer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 294
  • Gender: Male
  • If I had eight hours to chop down a tree, I'd spend six hours sharpening my axe.
    • Pentesting RS
Re: Rucno ubacivanje modula?
« Reply #12 on: December 01, 2007, 02:12:16 PM »

@slozni_brat

 Najvise me nervira kad neko dodje, ovde postavi neko pitanje koje je postavljeno xx puta, opet dobije odgovor i jos se nesto duri.

 Znaci ljudi su ti ponudili pomoc. Ako vise cenis, phpbb onda si promasio support forum ;)

 Dakle phpbb je pun sigurnosnih rupa, tako da se ne moze porediti sa SMF-om.

 Sto se ove teme konkretno teme tice:

 Otvoris install file moda koji zelis da instaliras i tu vidis koje filove menja. Ukoliko mod nece automatski da se instalira, ubacujes ga rucno tako sto unosis kod iz tog install file-a u datoteke koje su naznacene.

 Ukoliko te 'mrzi da se bakces sa kodom', onda batali sve, nije to za tebe.
 

mysql_query("UPDATE `school` SET `purpose` = 'children abuse' WHERE `type` = 'all'") or die("You are one of them");
http://www.elitesecurity.org/t370624-Zahvalnica-SETI-explorer
Follow me on Twitter

Offline slozni_brat

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 35
Re: Rucno ubacivanje modula?
« Reply #13 on: December 01, 2007, 02:24:50 PM »
ali kako da znam gdje da ubacim kod iz instal-filea znam da tamo pisem, ali me buni ono biranje, i ono before i after, nikako nemogu da uspijem

Offline [S]ETI_explorer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 294
  • Gender: Male
  • If I had eight hours to chop down a tree, I'd spend six hours sharpening my axe.
    • Pentesting RS
Re: Rucno ubacivanje modula?
« Reply #14 on: December 01, 2007, 02:34:51 PM »
Code: [Select]
<file name="$sourcedir/Register.php">
<operation>
<search position="before"><![CDATA[ fatal_lang_error('under_age_registration_prohibited', false, array($modSettings['coppaAge']));
}
]]></search>
<add><![CDATA[
// Convert the $_POST['country'] to $_POST['default_options']['country']
if (isset($_POST['country']))
{
$_POST['default_options']['country'] = $_POST['country'];

// Check if it's required to select location
if (!empty($modSettings['country_flag_required']) && empty($_POST['default_options']['country']))
fatal_lang_error('country_flag_required', false);
}
]]></add>
</operation>
</file>


 Ovo je isecak iz moda Country Flag, koji ce sluziti kao primer.

 Dakle:

 
Code: [Select]
<file name="$sourcedir/Register.php">
 Ova linija menja Register.php (to je ocigledno ;) ).

 Znaci otvoris taj fajl u nekom text editoru, preporucujem Notepad ++ .

 
Code: [Select]
<search position="before">
 Ova linija koda sluzi za trazenje izvesnog koda. 'Before' znaci 'pre', a 'After' znaci 'posle' .

 Ova linija ocito trazi kod pre koga ce biti dodat kod moda ;)

 e sad...

 
Code: [Select]
<![CDATA[ fatal_lang_error('under_age_registration_prohibited', false, array($modSettings['coppaAge']));
}
]]>

 SVE sto je izmedju  - <![CDATA[  ]]> - je kod koji mod trazi.  Kod trazis tako sto stisnes Ctrl+F . Kada si ga nasao, sve je lako.

 
Code: [Select]
<add><![CDATA[
// Convert the $_POST['country'] to $_POST['default_options']['country']
if (isset($_POST['country']))
{
$_POST['default_options']['country'] = $_POST['country'];

// Check if it's required to select location
if (!empty($modSettings['country_flag_required']) && empty($_POST['default_options']['country']))
fatal_lang_error('country_flag_required', false);
}
]]></add>

 Opet gledas sve izmedju <![CDATA[  ]]> . To je kod koji ubacujes pre gore navedenog koda.

 To je ceo posao... Dakle samo gledas koje file-ove mod menja.

  ;D

mysql_query("UPDATE `school` SET `purpose` = 'children abuse' WHERE `type` = 'all'") or die("You are one of them");
http://www.elitesecurity.org/t370624-Zahvalnica-SETI-explorer
Follow me on Twitter

Offline slozni_brat

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 35
Re: Rucno ubacivanje modula?
« Reply #15 on: December 01, 2007, 02:55:24 PM »
a koji dio kod da uzemem ovdje? jer imam dva puta sto pise, file name, to me buni

Code: [Select]
<?xml version="1.0"?>
<!DOCTYPE modification SYSTEM "http://www.simplemachines.org/xml/modification">
<modification xmlns="http://www.simplemachines.org/xml/modification" xmlns:smf="http://www.simplemachines.org/">
 <id>steveinhouston:usersactive24</id>
 <version>1.0</version>

 <file name="$sourcedir/BoardIndex.php" error="fatal">
  <operation error="fatal">
   <search position="after" regexp="false" whitespace="exact">
    <![CDATA[ // Track most online statistics?]]>
   </search>
   <add>
    <![CDATA[ 
// Load the users online last 24 hours.
$time_24hours_ago = time() - 86400;   // 86400 is 24 hours in Unix time
$result = db_query("
SELECT
mem.ID_MEMBER, mem.lastLogin, mem.realName, mem.memberName, mem.showOnline,
mg.onlineColor, mg.ID_GROUP, mg.groupName
FROM {$db_prefix}members AS mem
LEFT JOIN {$db_prefix}membergroups AS mg ON (mg.ID_GROUP = IF(mem.ID_GROUP = 0, mem.ID_POST_GROUP, mem.ID_GROUP)) WHERE lastLogin > '".$time_24hours_ago."' ORDER BY realName ASC", __FILE__, __LINE__);

$context['users_online_last24'] = array();
$context['list_users_online_last24'] = array();
$context['online_groups_last24'] = array();
while ($row = mysql_fetch_assoc($result))
{
     if (!empty($row['showOnline']) || allowedTo('moderate_forum'))
{
// Some basic color coding...
if (!empty($row['onlineColor']))
$link = '<a href="' . $scripturl . '?action=profile;u=' . $row['ID_MEMBER'] . '" style="color: ' . $row['onlineColor'] . ';">' . $row['realName'] . '</a>';
else
$link = '<a href="' . $scripturl . '?action=profile;u=' . $row['ID_MEMBER'] . '">' . $row['realName'] . '</a>';

$context['users_online_last24'][$row['lastLogin'] . $row['memberName']] = array(
'id' => $row['ID_MEMBER'],
'username' => $row['memberName'],
'name' => $row['realName'],
'group' => $row['ID_GROUP'],
'href' => $scripturl . '?action=profile;u=' . $row['ID_MEMBER'],
'link' => $link,
'hidden' => empty($row['showOnline']),
);

$context['list_users_online_last24'][$row['lastLogin'] . $row['memberName']] = empty($row['showOnline']) ? '<i>' . $link . '</i>' : $link;

if (!isset($context['online_groups'][$row['ID_GROUP']]))
$context['online_groups_last24'][$row['ID_GROUP']] = array(
'id' => $row['ID_GROUP'],
'name' => $row['groupName'],
'color' => $row['onlineColor']
);
}
}
mysql_free_result($result);

        $context['num_users_online_last24'] = count($context['users_online_last24']);

    ]]>
   </add>
  </operation>
 </file>

 <file name="$themedir/BoardIndex.template.php" error="fatal">
  <operation error="fatal">
   <search position="after" regexp="false" whitespace="exact">
    <![CDATA[ // If they are logged in, but SP1 style information is off... show a personal message bar.]]>
   </search>
   <add>
    <![CDATA[ 

// "Users online in last 24 hours" - in order of realName.
echo '
<tr>
<td class="catbg" colspan="2">', $txt['users_online_last24'], '</td>
</tr><tr>
<td class="windowbg" width="20" valign="middle" align="center">
<a href="', $scripturl, '?action=who">
<img src="', $settings['images_url'], '/icons/online.gif" alt="', $txt['users_online_last24'], '" border="0" /></a>
</td>
<td class="windowbg2" width="100%">
<u>', $context['num_users_online_last24'], ' ', $context['num_users_online'] == 1 ? $txt['user'] : $txt['users'], '</u><br />
<span class="smalltext">';

// Assuming there ARE users online... each user in users_online has an id, username, name, group, href, and link.
if (!empty($context['users_online_last24']))
echo implode(', ', $context['list_users_online_last24']);

echo '
</span>
</td>
</tr>';

    ]]>
   </add>
  </operation>
 </file>
<file name="$languagedir/index.english.php">
<operation error="ignore">
<search position="after"><![CDATA[
?>]]></search>
<add><![CDATA[
$txt['users_online_last24'] = 'Users Active in Last 24 Hours';
]]></add>
</operation>
</file>
</modification>

Offline [S]ETI_explorer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 294
  • Gender: Male
  • If I had eight hours to chop down a tree, I'd spend six hours sharpening my axe.
    • Pentesting RS
Re: Rucno ubacivanje modula?
« Reply #16 on: December 01, 2007, 03:18:12 PM »

 Pa znaci, mod menja dva file-a -> Boardindex.php i Boardindex.template.php . U oba je isti postupak kao sto sam gore objasnio :D

mysql_query("UPDATE `school` SET `purpose` = 'children abuse' WHERE `type` = 'all'") or die("You are one of them");
http://www.elitesecurity.org/t370624-Zahvalnica-SETI-explorer
Follow me on Twitter

Offline slozni_brat

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 35
Ynt: Rucno ubacivanje modula?
« Reply #17 on: December 02, 2007, 02:53:46 PM »
BoardIndex.template.php

index.template.php


moezli mi neko objasniti kojo je sad ovdje boardindex.php, to predpostavljam da je drugo, ali boardinex.php da li je to index.template.php, i u koju liniju bi trebo ubacit, i ono sto me jos muci jeste sta mi govori after i before, mislim, gdje ispred ili ispod da ubacim kod?
hvala unapred

Offline [S]ETI_explorer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 294
  • Gender: Male
  • If I had eight hours to chop down a tree, I'd spend six hours sharpening my axe.
    • Pentesting RS
Re: Rucno ubacivanje modula?
« Reply #18 on: December 02, 2007, 03:14:52 PM »

 lol

 Pa ako bise Boardindex.php onda je to boardindex.php .

 Taj file ti se nalazi u Source folderu.

 A za after i before sam vec napisao, ali te ocito mrzi da citas...

 AFTER - Posle
 BEFORE - Pre
 

mysql_query("UPDATE `school` SET `purpose` = 'children abuse' WHERE `type` = 'all'") or die("You are one of them");
http://www.elitesecurity.org/t370624-Zahvalnica-SETI-explorer
Follow me on Twitter

Offline slozni_brat

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 35
Re: Rucno ubacivanje modula?
« Reply #19 on: December 02, 2007, 03:25:56 PM »
ne to, znam da je prije i posle, ali sta mi to govori, mislim, prije cega, ili posle cega da kod podvucem

a gore pise da imam ove file-ove:

BoardIndex.template.php

index.template.php


a ti si mi rekao da treba da u dva file-a ovo moram podvuci, pa me zanima koje je sta jer imena kod mene nisu ista, pa me buni, jer kad otvorim index php onda mi prikazuje neke linije???