Advertisement:

Author Topic: Mod: AJAX Quick Reply  (Read 33573 times)

Offline Hoochie Coochie Man

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,135
  • Gender: Male
    • İstanblues.org
Mod: AJAX Quick Reply
« on: May 30, 2008, 05:50:18 AM »
Mod linki: http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=1214
Yazan: SlammedDime
Uyumluluk.. 1.1.5 ve 2.0 Beta 3.1
Açıklama: bu mod hızlı cevap özelliğini sayfayı yenilemeden anında yapılmasını sağlşıyor..

Bu linkten bakabilirsiniz. nasıl olduğuna..
http://www.mattzuba.com/_public/ajax.swf.html


Not: Konuyu açma nedenim bu modun Türkçe tartışma bölümünü yarIk.. Ben modun yazarı değilim.. Sorunlarınızı bana sormayın.. problemleri hep birlikte çözmek için açtım..

« Last Edit: May 30, 2008, 06:55:34 PM by Hoochie Coochie Man™ »
İnadına SMF 1.1.X

Offline уιℓмαz

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 430
  • Gender: Male
    • TamForum.Net » Paylaşımın Tam Adresi
Re: Mod: AJAX Quick Reply
« Reply #1 on: May 30, 2008, 05:59:30 AM »
Quote
şimdi tekrar şu çalışmayan ajaxa dönebilirim, ilk önce bunu halletmek istemiştim..
ingilizce bölümde yazdığın mesajı gördüm, işte aynı sorun bende var. şimdi dikkatli bir şekilde display.tempalte.php yi tekrar uygulayacam. çünkü yüklerken bir tek onda hata vermişti custom tema olduğu için. eğer hala çalışmazsada kesin bir mod ile çakışıyor.. pretty url ile kesin çakıştığını biliyoruz, ama bende de o yok.. :S

konu başlığı ile alakasız olduğu için burdan devam edelim..
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=241971.0#new

Localde default temada denemiştim gerçi bazı modlar kuruluydu onları silip deneyeyim bir de.

Pretty ile çakışıyor olması kötü oldu ben de pretty kullanıyorum...

Offline Hoochie Coochie Man

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,135
  • Gender: Male
    • İstanblues.org
Re: Mod: AJAX Quick Reply
« Reply #2 on: May 30, 2008, 06:12:07 AM »
çalşıyo çalışıyo..

ama çoğu modla da çakışıyor.. bende pretty yok bende de çalışmıyor, ancak "Override SEF Checks" var, sanırım onla çakışıyo benimkiside..

Edit: Sanırım şuan itibariyle sadece Pretty Urls de çalışmıyor, çünkü şuan bende sorunsuz çalışıyor.. Display tempalte kodlarını sakin kafayla tekrar uygulayınca çalışmaya başladı..
« Last Edit: May 30, 2008, 07:46:59 AM by Hoochie Coochie Man™ »
İnadına SMF 1.1.X

Offline Alpay

  • Local Moderator
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 3,594
  • Gender: Male
  • test
    • Personal Web Page
Re: Mod: AJAX Quick Reply
« Reply #3 on: May 30, 2008, 08:02:01 AM »
Himm sorunsuz calışıyor yani şimdi hcm ? ee displaye hatasız yani test başari olarak ekliyor nasıl bir cakışma oluyor ki anlamış değilim ...

Offline Hoochie Coochie Man

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,135
  • Gender: Male
    • İstanblues.org
Re: Mod: AJAX Quick Reply
« Reply #4 on: May 30, 2008, 08:05:09 AM »
Hocam sen bence display.tempalte.php ye uygulanan kodlamaları manul oalrak sakin bir kafayla bir gözden geçir, eminim çalışır :)
İnadına SMF 1.1.X

Offline уιℓмαz

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 430
  • Gender: Male
    • TamForum.Net » Paylaşımın Tam Adresi
Re: Mod: AJAX Quick Reply
« Reply #5 on: May 30, 2008, 08:18:08 AM »
TamForum'a kurdum mesajı gönderiyor ama mesajın atılmış halini göstermiyor. Eski halinde kalıyor. Ne biçim bir modmuş bu sorunsuz çalıştığı kimse yok :D

Offline Hoochie Coochie Man

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,135
  • Gender: Male
    • İstanblues.org
Re: Mod: AJAX Quick Reply
« Reply #6 on: May 30, 2008, 08:26:06 AM »
Bende sorunsuz çalışıyor :D Sanırım kuramayanlar 2.0 versiyonlar..
Şimdi yardım edeyim desem, ben onun ne gibi kodlamaları var bilmiyorum :D

Edit: @уιℓмαz charter member sın git koysana masaya yumruğunu.. :D
İnadına SMF 1.1.X

Offline Alpay

  • Local Moderator
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 3,594
  • Gender: Male
  • test
    • Personal Web Page
Re: Mod: AJAX Quick Reply
« Reply #7 on: May 30, 2008, 08:26:58 AM »
Kurarken hiç bir hata ile karşılaşmadın degilmi benim gibi sende Yılmaz?

Bende 2,0'ım :P

Offline Hoochie Coochie Man

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,135
  • Gender: Male
    • İstanblues.org
Re: Mod: AJAX Quick Reply
« Reply #8 on: May 30, 2008, 08:29:44 AM »
10 dakika önce modu update yaptı Karl.. Tekrar deneyin bakayım.. :D
İnadına SMF 1.1.X

Offline уιℓмαz

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 430
  • Gender: Male
    • TamForum.Net » Paylaşımın Tam Adresi
Re: Mod: AJAX Quick Reply
« Reply #9 on: May 30, 2008, 08:32:50 AM »
@hcm
Hmm doğru diyorsun bi mesaj daha atayım :D

@Alpay

Bende display.php 'nin ilk adımında ve display.template.php'de hata verdi elle kurdum oraları. Sıfır bir forum kurup bir de o şekilde deneyeceğim belki sorun hosttadır


edit:
karl'ın update'i nerede?

Offline Hoochie Coochie Man

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,135
  • Gender: Male
    • İstanblues.org
Re: Mod: AJAX Quick Reply
« Reply #10 on: May 30, 2008, 08:34:11 AM »
10 dakika önce modu update yaptı Karl.. Tekrar deneyin bakayım.. :D
Yok yapmamış, pardon.. özür :P

Mod Requests  bölmündeki başlık beni şaşırttı :)
İnadına SMF 1.1.X

Offline Alpay

  • Local Moderator
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 3,594
  • Gender: Male
  • test
    • Personal Web Page
Re: Mod: AJAX Quick Reply
« Reply #11 on: May 30, 2008, 08:36:57 AM »
:D Enteresan wallahi bende kurarken hiç bir hata yok ama calışmıyor =) sıfır 203 kurdum onda problem yok =)

Offline Hoochie Coochie Man

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,135
  • Gender: Male
    • İstanblues.org
Re: Mod: AJAX Quick Reply
« Reply #12 on: May 30, 2008, 08:39:25 AM »
Size son tavsiyem gençler :D :P

Nasıl olsa database ye etki etmiyor.. Modu tamamen manuel kurun, yavaş yavaş, sakince.. kasmadan.. :D
İnadına SMF 1.1.X

Offline Alpay

  • Local Moderator
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 3,594
  • Gender: Male
  • test
    • Personal Web Page
Re: Mod: AJAX Quick Reply
« Reply #13 on: May 30, 2008, 08:53:35 AM »
Erhan doğru söylüyor..

sıfır 2,0b3 kurdum ilk ajax q.r. yi kurdum problem yok sonra pretyy i kurdum fonksiyon işlemez oldu ajax.q.r nin.. Şimdi ise ajax'i kaldırdıgımda ikiside problemsiz kurulmasina ramen display.php hata veriyor problem displayde sanirsam =)

Offline izmirli_

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,098
  • Gender: Male
    • Kege Blog
Re: Mod: AJAX Quick Reply
« Reply #14 on: May 30, 2008, 12:37:37 PM »
SMF 2.0 Beta 3.1 de bir sorun yok gibi görünüyor.

Offline Alpay

  • Local Moderator
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 3,594
  • Gender: Male
  • test
    • Personal Web Page
Re: Mod: AJAX Quick Reply
« Reply #15 on: May 30, 2008, 04:50:09 PM »
Dedigim gibi demi displaydeymiş çözüm buldundu.. Pretty url kullananlar için bulun ve değiştirin..

No, you only need to change the first.  But I see you have the ad management mod as well.  Oye.  I'm going to have to re do the search strings for the installer to find a different piece of code to insert some of my code at.

For those having issues with pretty urls, you'll need to open up Display.php
Code: (find) [Select]
if ((isset($context['pretty']['oldschoolquery']) || $context['pretty']['query_string']['board'] != $context['pretty']['board_urls'][$board]) && $modSettings['pretty_enable_filters'])

and

Code: (Replace) [Select]
if (!isset($_REQUEST['xml']) && (isset($context['pretty']['oldschoolquery']) || $context['pretty']['query_string']['board'] != $context['pretty']['board_urls'][$board]) && $modSettings['pretty_enable_filters'])


Offline Hoochie Coochie Man

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,135
  • Gender: Male
    • İstanblues.org
Re: Mod: AJAX Quick Reply
« Reply #16 on: May 30, 2008, 05:39:12 PM »
Çalışıyormu artık sende de Alpay?
İnadına SMF 1.1.X

Offline Alpay

  • Local Moderator
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 3,594
  • Gender: Male
  • test
    • Personal Web Page
Re: Mod: AJAX Quick Reply
« Reply #17 on: May 30, 2008, 05:45:27 PM »
Yep =) Çalışıyor..

Ancak bir olay daha gördüm pretty nin bir sürümündede
Böyle yapmış yani enson sürümünden $context olan yer bazıların da $_REQUEST bu kod var onlar içinde..

bul
Code: [Select]
if ((isset($context['pretty']['oldschoolquery']) || $_REQUEST['board'] != $context['pretty']['board_urls'][$board]) && $modSettings['pretty_enable_filters'])

degiştir
Code: [Select]
if (!isset($_REQUEST['xml']) && (isset($context['pretty']['oldschoolquery']) || $_REQUEST['board'] != $context['pretty']['board_urls'][$board]) && $modSettings['pretty_enable_filters'])

Offline уιℓмαz

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 430
  • Gender: Male
    • TamForum.Net » Paylaşımın Tam Adresi
Re: Mod: AJAX Quick Reply
« Reply #18 on: May 30, 2008, 06:32:48 PM »
Alpay bu verdiğini yapınca konular açılmıyor :S  ama o bölümü tamamen silince mod çalışıyor. Demekki sorun orada ama nasıl düzeltebiliriz ki?

Offline Alpay

  • Local Moderator
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 3,594
  • Gender: Male
  • test
    • Personal Web Page
Re: Mod: AJAX Quick Reply
« Reply #19 on: May 30, 2008, 06:36:06 PM »
Display.php ni ekle anlatayim olurmu?