Advertisement:

Author Topic: Simplemachines.org'daki Menu (1.1.x versiyonlar için..)  (Read 25872 times)

Offline Hoochie Coochie Man

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,135
  • Gender: Male
    • İstanblues.org
Simplemachines.org'daki Menu (1.1.x versiyonlar için..)
« on: October 27, 2008, 11:50:37 AM »
Tüyo adı:Simplemachines.org'daki Menu (1.1.x versiyonlar için..)
Hazırlayan:Hoochie Coochie Man
Görüntü:
Demo:Live Demo
Kullanıcı adı: Test
Şifre: 123456
Anlatım:default tema içindir..
Uyumlu tarayıcılar:IE6, IE7, Firefox, Opera, Safari, Google Chrome (başka kaldı mı 8))



index.template.php
Code: (bul) [Select]
</head>
<body>';
Code: (değiştir) [Select]
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="', $settings['theme_url'], '/ddlevelsfiles/ddlevelsmenu-base.css" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="', $settings['theme_url'], '/ddlevelsfiles/ddlevelsmenu-topbar.css" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="', $settings['theme_url'], '/ddlevelsfiles/ddlevelsmenu-sidebar.css" />
<script language="JavaScript" type="text/javascript" src="', $settings['theme_url'], '/ddlevelsfiles/ddlevelsmenu.js"></script>';

/***********************************************
* All Levels Navigational Menu- (c) Dynamic Drive DHTML code library (http://www.dynamicdrive.com)
* This notice MUST stay intact for legal use
* Visit Dynamic Drive at http://www.dynamicdrive.com/ for full source code
***********************************************/

echo '
</head>
<body>';

Code: (bul) [Select]
</table>
</div>';


// Show the menu here, according to the menu sub template.
template_menu();
Code: (değiştir) [Select]
</table>';

// Show the menu here, according to the menu sub template.
template_menu();

echo '</div>';

Code: (bul) [Select]
// Show the start of the tab section.
echo '
<table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" style="margin-left: 10px;">
<tr>
<td class="maintab_' , $first , '">&nbsp;</td>';

// Show the [home] button.
echo ($current_action=='home' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
<td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'home' ? 'active_back' : 'back' , '">
<a href="', $scripturl, '">' , $txt[103] , '</a>
</td>' , $current_action == 'home' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';

// Show the [help] button.
echo ($current_action == 'help' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
<td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'help' ? 'active_back' : 'back' , '">
<a href="', $scripturl, '?action=help">' , $txt[119] , '</a>
</td>' , $current_action == 'help' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';

// How about the [search] button?
if ($context['allow_search'])
echo ($current_action == 'search' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
<td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'search' ? 'active_back' : 'back' , '">
<a href="', $scripturl, '?action=search">' , $txt[182] , '</a>
</td>' , $current_action == 'search' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';

// Is the user allowed to administrate at all? ([admin])
if ($context['allow_admin'])
echo ($current_action == 'admin' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
<td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'admin' ? 'active_back' : 'back' , '">
<a href="', $scripturl, '?action=admin">' , $txt[2] , '</a>
</td>' , $current_action == 'admin' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';

// Edit Profile... [profile]
if ($context['allow_edit_profile'])
echo ($current_action == 'profile' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
<td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'profile' ? 'active_back' : 'back' , '">
<a href="', $scripturl, '?action=profile">' , $txt[79] , '</a>
</td>' , $current_action == 'profile' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';

// Go to PM center... [pm]
if ($context['user']['is_logged'] && $context['allow_pm'])
echo ($current_action == 'pm' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
<td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'pm' ? 'active_back' : 'back' , '">
<a href="', $scripturl, '?action=pm">' , $txt['pm_short'] , ' ', $context['user']['unread_messages'] > 0 ? '[<strong>'. $context['user']['unread_messages'] . '</strong>]' : '' , '</a>
</td>' , $current_action == 'pm' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';

// The [calendar]!
if ($context['allow_calendar'])
echo ($current_action == 'calendar' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
<td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'calendar' ? 'active_back' : 'back' , '">
<a href="', $scripturl, '?action=calendar">' , $txt['calendar24'] , '</a>
</td>' , $current_action == 'calendar' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';

// the [member] list button
if ($context['allow_memberlist'])
echo ($current_action == 'mlist' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
<td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'mlist' ? 'active_back' : 'back' , '">
<a href="', $scripturl, '?action=mlist">' , $txt[331] , '</a>
</td>' , $current_action == 'mlist' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';


// If the user is a guest, show [login] button.
if ($context['user']['is_guest'])
echo ($current_action == 'login' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
<td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'login' ? 'active_back' : 'back' , '">
<a href="', $scripturl, '?action=login">' , $txt[34] , '</a>
</td>' , $current_action == 'login' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';


// If the user is a guest, also show [register] button.
if ($context['user']['is_guest'])
echo ($current_action == 'register' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
<td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'register' ? 'active_back' : 'back' , '">
<a href="', $scripturl, '?action=register">' , $txt[97] , '</a>
</td>' , $current_action == 'register' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';


// Otherwise, they might want to [logout]...
if ($context['user']['is_logged'])
echo ($current_action == 'logout' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
<td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'logout' ? 'active_back' : 'back' , '">
<a href="', $scripturl, '?action=logout;sesc=', $context['session_id'], '">' , $txt[108] , '</a>
</td>' , $current_action == 'logout' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';

// The end of tab section.
echo '
<td class="maintab_' , $last , '">&nbsp;</td>
</tr>
</table>';
Code: (değiştir) [Select]
echo '
<div id="ddtopmenubar" class="mattblackmenu">
<ul>';

// Show the [home] button.
echo '<li', $current_action == 'home' ? ' class="current_page"' : '', '><a href="', $scripturl, '">' , $txt[103] , '</a></li>';

// Show the [help] button.
echo '<li', $current_action == 'help' ? ' class="current_page"' : '', '> <a href="', $scripturl, '?action=help">' , $txt[119] , '</a></li>';

// How about the [search] button?
if ($context['allow_search'])
echo '<li', $current_action == 'search' ? ' class="current_page"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=search">' , $txt[182] , '</a></li>';

// Is the user allowed to administrate at all? ([admin])
if ($context['allow_admin'])
echo '<li', $current_action == 'admin' ? ' class="current_page"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=admin">' , $txt[2] , '</a></li>';

// Edit Profile... [profile]
if ($context['allow_edit_profile'])
echo '<li', $current_action == 'profile' ? ' class="current_page"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=profile" rel="ddsubmenu1">' , $txt[79] , '</a></li>';

// Go to PM center... [pm]
if ($context['user']['is_logged'] && $context['allow_pm'])
echo '<li', $current_action == 'pm' ? ' class="current_page"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=pm" rel="ddsubmenu2">' , $txt['pm_short'] , ' ', $context['user']['unread_messages'] > 0 ? '[<strong>'. $context['user']['unread_messages'] . '</strong>]' : '' , '</a></li>';

// The [calendar]!
if ($context['allow_calendar'])
echo '<li', $current_action == 'calendar' ? ' class="current_page"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=calendar">' , $txt['calendar24'] , '</a></li>';

// the [member] list button
if ($context['allow_memberlist'])
echo '<li', $current_action == 'mlist' ? ' class="current_page"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=mlist" rel="ddsubmenu3">' , $txt[331] , '</a></li>';

// If the user is a guest, show [login] button.
if ($context['user']['is_guest'])
echo '<li', $current_action == 'login' ? ' class="current_page"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=login">' , $txt[34] , '</a></li>';


// If the user is a guest, also show [register] button.
if ($context['user']['is_guest'])
echo '<li', $current_action == 'register' ? ' class="current_page"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=register">' , $txt[97] , '</a></li>';


// Otherwise, they might want to [logout]...
if ($context['user']['is_logged'])
echo '<li', $current_action == 'logout' ? ' class="current_page"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=logout;sesc=', $context['session_id'], '">' , $txt[108] , '</a></li>';




echo '
</ul>
</div>

<script type="text/javascript">
ddlevelsmenu.setup("ddtopmenubar", "topbar") //ddlevelsmenu.setup("mainmenuid", "topbar|sidebar")
</script>

<!--HTML for the Drop Down Menus associated with Top Menu Bar-->
<!--They should be inserted OUTSIDE any element other than the BODY tag itself-->
<!--A good location would be the end of the page (right above "</BODY>")-->';

echo '
<!--Top Drop Down Menu 1 HTML-->
<ul id="ddsubmenu1" class="ddsubmenustyle">
<li><a href="', $scripturl, '?action=profile">' , $txt['hcm_summary'] , '</a></li>
<li><a href="', $scripturl, '?action=profile;sa=account">' , $txt['hcm_account'] , '</a></li>
<li><a href="', $scripturl, '?action=profile;sa=forumProfile">' , $txt['hcm_forumProfile'] , '</a></li>
</ul>';

echo '
<!--Top Drop Down Menu 2 HTML-->
<ul id="ddsubmenu2" class="ddsubmenustyle">
<li><a href="', $scripturl, '?action=pm">' , $txt['hcm_readmessages'] , '</a></li>
<li><a href="', $scripturl, '?action=pm;sa=send">' , $txt['hcm_sendmessage'] , '</a></li>
</ul>';

echo '
<!--Top Drop Down Menu 3 HTML-->
<ul id="ddsubmenu3" class="ddsubmenustyle">
<li><a href="', $scripturl, '?action=mlist">' , $txt['hcm_viewmembers'] , '</a></li>
<li><a href="', $scripturl, '?action=mlist;sa=search">' , $txt['hcm_searchmembers'] , '</a></li>
</ul>';

Modifications.turkish.php
Code: (bul) [Select]
?>
Code: (öncesine ekle) [Select]
$txt['hcm_summary'] = 'Özet';
$txt['hcm_account'] = 'Hesap Ayarları';
$txt['hcm_forumProfile'] = 'Forum Kimliği';
$txt['hcm_readmessages'] = 'Mesajlarınızı Okuyun';
$txt['hcm_sendmessage'] = 'Mesaj Gönder';
$txt['hcm_viewmembers'] = 'Üyelistesini Görüntüle';
$txt['hcm_searchmembers'] = 'Üyelerde Ara';

Ve ekteki dosyayı tema klasörünüze atın..
Yani: www.sitename/forum/Themes/default/ddlevelsfiles

ddlevelsmenu.js dosyasını bir notepad yardımı ile açın
Bulun:
Quote
downarrowpointer: ["http://www.siteadı.com/forum/Themes/default/images/sort_down.gif", 12,12], //path to "down arrow" image that gets added to main menu items (last 2 parameters should be width/height of img)
rightarrowpointer: ["http://www.siteadı.com/forum/Themes/default/images/selected.gif", 12,12], //path to "right arrow" image that gets added to LI elements within drop down menu containing additional menus
www.siteadı.com yazan yeri değiştirip, kendi sitenizi yazın.
« Last Edit: October 29, 2008, 05:28:19 AM by *erhan »
İnadına SMF 1.1.X

Offline pєКєя `|®|

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 169
Re: Simplemachines.org'daki Menu (1.1.x versiyonlar için..)
« Reply #1 on: October 27, 2008, 12:18:28 PM »
acaba bunu default temada değilde ayışığı multicolorda uygulasam olur mu bıktım resimli buton eklemekten:D

Offline Hoochie Coochie Man

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,135
  • Gender: Male
    • İstanblues.org
Re: Simplemachines.org'daki Menu (1.1.x versiyonlar için..)
« Reply #2 on: October 27, 2008, 12:21:54 PM »
Olabilir belki, dene.
İnadına SMF 1.1.X

Offline Pяηѕѕ LF

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,035
  • Pяεηsεs
Re: Simplemachines.org'daki Menu (1.1.x versiyonlar için..)
« Reply #3 on: October 27, 2008, 01:52:07 PM »
*Erhan 1 2 3 olarak belirledigim yerlerlin renklerini degistirmem mümkünmü  ??? dosyanin içindeki css'lere baktim cok karisik.  :-\

1.1.21 Default

Offline Hoochie Coochie Man

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,135
  • Gender: Male
    • İstanblues.org
Re: Simplemachines.org'daki Menu (1.1.x versiyonlar için..)
« Reply #4 on: October 27, 2008, 01:58:03 PM »
Sorduğun için teşekkürler, sende sonrakilere örnek olur.

ddlevelsmenu-topbar.css

1.
background: #7D9BB7;

2.
background: #617D95;

3.
background: #405D76; (2 adet var..)
İnadına SMF 1.1.X

Offline Pяηѕѕ LF

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,035
  • Pяεηsεs
Re: Simplemachines.org'daki Menu (1.1.x versiyonlar için..)
« Reply #5 on: October 27, 2008, 02:21:03 PM »
*erhan ben tesekkür ediyorum renk ile ilgili iktane tane daha sorunum var umarim onlarida cözebilirsin.

Linke tikladiginda link rengi degisiyor beyaz kalmasini istiyorum.

4 Numara gösterdigim yerin rengide 3.2 numaralarda belirledigim renklerden farkli ya onunda rengini degistirebilirmiyiz ?



kolay gelsin.
1.1.21 Default

Offline Hoochie Coochie Man

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,135
  • Gender: Male
    • İstanblues.org
Re: Simplemachines.org'daki Menu (1.1.x versiyonlar için..)
« Reply #6 on: October 27, 2008, 02:26:54 PM »
Normalde linke tıklayınca herhangi bir renk değişikliği olmuyor. 4 numaradan kastın, açılan menunun arka planı mı?
İnadına SMF 1.1.X

Offline Pяηѕѕ LF

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,035
  • Pяεηsεs
Re: Simplemachines.org'daki Menu (1.1.x versiyonlar için..)
« Reply #7 on: October 27, 2008, 02:32:16 PM »
Bende degisiyor ilginç.  ::) ama önemli degil.

Acilan arka plan rengi evet.
1.1.21 Default

Offline Hoochie Coochie Man

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,135
  • Gender: Male
    • İstanblues.org
Re: Simplemachines.org'daki Menu (1.1.x versiyonlar için..)
« Reply #8 on: October 27, 2008, 05:37:23 PM »
Ben acil destek vermem. :)
Onun rengini de buradan değiştireceksin..
ddlevelsmenu-base.css
background-color: #617D95;
İnadına SMF 1.1.X

Offline [-Delete-]

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 385
Re: Simplemachines.org'daki Menu (1.1.x versiyonlar için..)
« Reply #9 on: October 28, 2008, 12:59:49 PM »
İşte Budur Dostum Süpersin  8)

Ben Seçenek Olunca Kararsız Kalıp Yapamıyorum Daha Fazlasını Arıyorum Ama Böyle Başkası Yapıp İstediğim şekli Verince İtirazsız Kurulum :P

Biraz Ren Değişimi Birde Çeki Düzen Verdikmi Babalar Gibi Kullanırım :P

Teşekkürler Erhan :)
Pess..!

Offline Hoochie Coochie Man

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,135
  • Gender: Male
    • İstanblues.org
Re: Simplemachines.org'daki Menu (1.1.x versiyonlar için..)
« Reply #10 on: October 28, 2008, 03:11:43 PM »
Rica ederim, renk değiştirme işi basit, en artı özelliği neredeyse tüm tarayıcılarda çalışıyor olması.
İnadına SMF 1.1.X

Offline Hoochie Coochie Man

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,135
  • Gender: Male
    • İstanblues.org
Re: Simplemachines.org'daki Menu (1.1.x versiyonlar için..)
« Reply #11 on: October 29, 2008, 05:26:48 AM »
*erhan ben tesekkür ediyorum renk ile ilgili iktane tane daha sorunum var umarim onlarida cözebilirsin.

Linke tikladiginda link rengi degisiyor beyaz kalmasini istiyorum.

4 Numara gösterdigim yerin rengide 3.2 numaralarda belirledigim renklerden farkli ya onunda rengini degistirebilirmiyiz ?



kolay gelsin.


ア尺乇刀丂乇丂 bu sorunu çözdüm, firefoxda düzgün, ie de sorunlu çalışınca ben sana öyle demiştim, pardon.
ddlevelsmenu-base.css aç
Code: (bul) [Select]
/* ######### Neutral CSS  ######### */
Code: (öncesine ekle) [Select]
.ddsubmenustyle li a:link, .ddsubmenustyle li a:visited{
color: white;
text-decoration: none;
}
İnadına SMF 1.1.X

Offline B u m u™

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 75
Re: Simplemachines.org'daki Menu (1.1.x versiyonlar için..)
« Reply #12 on: October 29, 2008, 06:20:01 AM »
Saolasın çok teşekkürler  8)

Offline Şems

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 25
  • Gender: Male
    • Telme Köyü Resmi Web Sitesi
Re: Simplemachines.org'daki Menu (1.1.x versiyonlar için..)
« Reply #13 on: October 29, 2008, 08:37:01 AM »
emeğine sağlık deneyeceğim

Offline Pяηѕѕ LF

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,035
  • Pяεηsεs
Re: Simplemachines.org'daki Menu (1.1.x versiyonlar için..)
« Reply #14 on: October 29, 2008, 12:17:31 PM »
*erhan artik link'in beyaz kalmasi sorunu'da cözüldü  ;) tesekkürler.

Renk konusunda bir sorum daha olacak sanirim bundan sonra daha sormam  :-[ "açılan"  :P menü'deyken fare ile asagi yukari gidiyoruz ya oranin rengide farkli <///> orayada bir bakabilirmisin sana zahmet.



kolay gelsin.
1.1.21 Default

Offline Hoochie Coochie Man

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,135
  • Gender: Male
    • İstanblues.org
Re: Simplemachines.org'daki Menu (1.1.x versiyonlar için..)
« Reply #15 on: October 29, 2008, 12:24:05 PM »
Fare ile üzerine gelince arka planın değişmesinden bahsediyorsan:
ddlevelsmenu-base.css
background-color: #405D76;
İnadına SMF 1.1.X

Offline Pяηѕѕ LF

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,035
  • Pяεηsεs
Re: Simplemachines.org'daki Menu (1.1.x versiyonlar için..)
« Reply #16 on: October 29, 2008, 12:57:57 PM »
Aynen  :) yardimci oldugun için cok tesekkür ediyorum *erhan destek bu olsa gerek  :P.

Iyi aksamlar.

Kolay gelsin.
1.1.21 Default

Offline Hoochie Coochie Man

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,135
  • Gender: Male
    • İstanblues.org
Re: Simplemachines.org'daki Menu (1.1.x versiyonlar için..)
« Reply #17 on: October 29, 2008, 01:02:11 PM »
İyi akşamlar. sanada..
İnadına SMF 1.1.X

Offline PureLove™

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 617
Re: Simplemachines.org'daki Menu (1.1.x versiyonlar için..)
« Reply #18 on: November 03, 2008, 04:28:46 PM »
konu açmıştım ama buraya da yazayım bari 2.0 için bunu nasıl yapabilirim?
- -

Herkesi İnsan Hakları Konusunda Düşünmeye Çağırıyoruz...
Hayat, İclal Aydın ile güzeldir.
www.iclalaydinfan.com

Offline QuaxLine

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 22
  • Gender: Male
    • SMFCiyiz.biz
Re: Simplemachines.org'daki Menu (1.1.x versiyonlar için..)
« Reply #19 on: November 22, 2008, 10:20:03 AM »
Harikasın kardeşim emeğine sağlık.
OnLine Game [nofollow] - Game World [nofollow] - Online World [nofollow]

SMF [nofollow]
SMF Yardım [nofollow]
SMF Destek [nofollow]

[nofollow]


[nofollow]