News:

Bored?  Looking to kill some time?  Want to chat with other SMF users?  Join us in IRC chat or Discord

Main Menu

yeni sayfada forum

Started by zoom, November 10, 2005, 07:50:25 AM

Previous topic - Next topic

zoom

benim hostumda sadece 1 tane db açma hakkım olduğu için ayrı bir bölümü yeni bir forum halinde yapamıyorum o yüzden şöyle bişey istiyorum

öncelikle yukarda anasayfa,yönetim-çıkış gibi resim linklerinin olduğu yerde bir tane link oalcak resim olarak o linki sadece belli üye grupları görecek ve o linke tıkladıklarında başka bir forum sayfası gibi değişk bir yer açılacak yani normal forumun dışında bir tane daha forum olacak ama ayrı bir bölümde olacak umarım demek istediğimi anlamışsınızdır

bunu yapmak mümkün mü??

biraz zor olur belki ama

forsakenlad

Arkadaşım aynı db'ye veritabanı önek'lerini yani db prefix'lerini farklı kullanarak istediğin kadar forum yükleyebilirsin ;)
Eren "forsakenlad" Yaşarkurt
SMF Friend & Former Team Member

zoom

prefix felan ne bilmiyorum ki yani ben yapamam yapsamda kesin bi bozukluk olur biraz daha açık anlatırmısın nereden ne yapıcam

ayrıca belli üyelrin görmesini ve yukarda linki çıkmasını nasıl yapıcam??

forsakenlad

Yeni forum yüklerken orada prefix belirtmeni ister normal prefix smf_ diye, bunu değiştirirsen sorun kalmaz, eski forumun silinmez...
Eren "forsakenlad" Yaşarkurt
SMF Friend & Former Team Member

zoom

tamam orayı anladım peki oraya girişi nasıl yapacam başka ayrı bi kısım olarak

yani şimdi yüklersem aynı forum üstünde çıkmaz mı ??

mssgoogle

Merhaba arkadaşım bu konuyu şöyle açıklıyayım kurulum yaparken MySQL da oluşturulacak tabloların ön ismini değiştir mesela orjinal kurulumda smf olarak kurmuşsundur ikinci kurulumu yapıcağın zaman MySQL'da oluşturacağın tabloların ismini örnek olarak "Zoom_" yap bu şekilde yaptığında MySQL'a bağlandığında ayrı ayrı tablolar göreceksin yani Zoom_tablouzantıları gibi  ve ikinci forumunda hazır hayırlı olsun :)
İnsanın Kendisi Değil! Kaderi Güzel Olucak Be Abi ;)Http://wWw.Ehadi.Net | Http://Forum.Ehadi.Net | Http://Arama.Ehadi.Net |
Paylaşmak için doğru adrestesin! http://www.ehadi.net

zoom

tamam orayı anladımda
bu forum nerede çıkacak ??? ve oraya girişi nasıl kısıtlıycam başka bir kısma alacam ??

mssgoogle

Dostum SMF yi tekrar sitene upload edeceksin farklı bir klasör isminde yani :) Yani sıfırdan tekrar forum kurman gerekiyor. :D Örneğin www.siteadresin.com/newsmf/index.php gibi zaten nasıl install edeceğini biliyorsun. Yani ikitane ayrı forum kurmak değilmi senin amacın? birtane MySQL veritabanına ikitane forum kurmak istiyorsan tekrar sıfır bi forum indirip upload etmen gerekiyor.
İnsanın Kendisi Değil! Kaderi Güzel Olucak Be Abi ;)Http://wWw.Ehadi.Net | Http://Forum.Ehadi.Net | Http://Arama.Ehadi.Net |
Paylaşmak için doğru adrestesin! http://www.ehadi.net

zoom

ama öyle olursa

yeni kurduğum forumda eski üyelr olmaz yani ben eski forumun üstüne bişey kurmak istiyorum başka bir kısım da olacak şekilde

ASi ve MAVi

sende şu anki database inin yedeğini alıp yeni yüklediğin database ine restore et :)

bu şekilde diğer forumun aynısını yüklemiş olursun :)

sonrada nereleri silmek istiyorsan silersin yönetim panelinden :)

zoom

amam ozamanda yeni üye oldumu onuda elle ekleme gerek
sanırım benim dediğim olamyacak  :-[

ASi ve MAVi

yardımcı olamadım sanırım :(

zoom

evet çünkü istediğim şey bayaa karışık :D

ASi ve MAVi

Karışık Değilde Sadece 1 Database inin Olması Sorun Oluyor :(

zoom

2 db olsada aynı olacak üye olanlar otomatik diğer forumada üye olmalı oda olmaz herlade

ASi ve MAVi

Aslında Çözüm Üretilebilir

Ama Biraz Düşünmek Lazım

Sadece Düşünmek Lazım :)

Elmacik

Anladığım kadarıyla bir db'ye iki forum kurmak istiyorsun ve kullanıcıları aynı olsun istiyorsun.
Aynı kullanıcıları iki foruma aynı veritabanı üzerinde paylaştırmak için, aynı veritabanı fakat farklı tablo ön eki kullanarak iki forum kur. (sanırım birini zaten kurmuşsun ikinciyi istiyorsun)
Mesela birincinin ön eki smf_ idiyse, ikinciye smf1_ yazabilirsin.
Sonra, ikinci, yani yeni forumda /Sources klasörü içindeki TÜM dosyalarda şu ifadeleri tek tek bul:
{$db_prefix}members
{$db_prefix}pm_recipients
{$db_prefix}personal_messages
Başlarındaki {$db_prefix} ifadesini smf_ olarak değiştir. (İlk forumunda ön ekin smf_ olduğunu varsayıyorum.) Ör:
smf_members

Eğer dosya ve avatarları da paylaştırmak istiyorsan:
{$db_prefix}attachments
Eğer temaları da paylaştırmak istiyorsan:
{$db_prefix}themes
Eğer ban gruplarını da paylaştırmak istiyorsan:
{$db_prefix}ban_groups
{$db_prefix}ban_items
{$db_prefix}log_banned
Eğer aynı anda online olan üyeleri de paylaştırmak istiyorsan:
{$db_prefix}log_online
ifadelerine de aynı işlemleri uygulaman gerekir.
Sonra, HER İKİ FORUMDA DA şunu yapman gerekir:
Admin -> Sunucu ayarları -> Çerez adı
Buraya her iki forumda aynı şeyi, mesela site ismini yazabilirsin. Böylece bir forumda online görünen diğer forumda da online görünür ve diğer foruma geçmek istediğinde şifresini yeniden yazması gerekmez.

Sonra, dosya ve avatarları da paylaştırdıysan, HER İKİ FORUMDA DA dosya ve avatar ayarlarının (yani klasörlerinin) aynı olması gerekir. Bunu senkronize etmek için ayarları,
Admin -> Temalar ve Görünüm
Admin -> Dosya eki ve avatarlar
bölümlerinden ayarlayabilirsin.

Birinci forumda, ikinci forumun linkini koymak istediğin yere, şu kodu yazmalısın:
if (in_array(1, 2, 3 $user_info['groups'])) {
buton kodun buraya
}

Buradaki 1, 2, 3, bu butona görmesini istediğin grupların numaralarıdır. Genelde 1 numaralı grup admin, iki numara global moderatör ve üç numara da moderatördür ;)
Home of Elmacik

ASi ve MAVi

Bence Bu Forumu Sabitle

İlerde Herkese Gerekecek Şu Yazdıkların :)

Elmacik

Sıkça sorulan sorular bölümüne linkini koydum zaten, arayan orada bulur :)
Home of Elmacik

zoom

valla elmacık sağol okadar anlatmışsın bi ara boş zamanımda yapıcam biraz uzun bi iş sanırım

Advertisement: