Moderator Rules

Started by pipo_il_primero, August 25, 2006, 10:45:17 PM

Previous topic - Next topic

pipo_il_primero

Γεια χαρά και πάλι...

Το φόρουμ που έχω έχει μεγαλώσει αρκετά σε σημείο που σκέφτομαι να βάλω 5-6 ακόμα moderators.

Θα ήθελα να ζητήσω τη συμβουλή των... γκουρού και να ρωτήσω εάν κάποιος μπορεί να μου δώσει κάποιους βασικούς κανόνες ενός moderator και κατά τη γνώμη του πόσοι moderator ανά άτομα χρειάζονται...

Ευχαριστώ!

mforum

Εγώ γκουρού δεν είμαι αλλά έχω άποψη για το θέμα  :D
Εξαρτάτε από το πόσους χρήστες έχεις συνδεμένους την ημέρα, ένα άτομο μπορεί να ελένξει και 500 αν δεν είναι απασχολημένος αλλού.
Γενικά, μην αφήνεις το φόρουμ κενό απο moderators, να είναι πάντα κάποιος online και τις μικρές και τις μεγάλες ώρες, χρήστες απο Αυστραλία ή Αμερική συνδέοντε ξημερώματα ώρα Ελλάδας.
Οι moderators πρεπει να ξέρουν πως να σβήσουν, ενώσουν, μετακινήσουν, τροποποιήσουν, τους όρους χρήσης που έχεις βάλει, αλλιώς ο ρόλος τους είναι διακοσμητικός.

pipo_il_primero

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Βασικά ψάχνω κάτι σαν Ορους Χρήσης για Moderators...

mforum

Γενικοί όροι δεν υπάρχουν.
Αυτό που θέλεις είναι moderators που να κάνουν αυτό που πρεπει (θελεις εσυ) να κανουν.

vkot

Οι κανόνες ορίζονται από την πολιτική που ακολουθεί το site. πχ. θα επιτρέπονται βωμολοχίες; αν όχι, θα σβήνονται αμέσως; θα γίνεται προειδοποίηση; Τα εκτός θέματος μηνύματα είναι ΟΚ; τα greeklish; κλπ κλπ.
Υπάρχουν βέβαια άλλες λεπτομέρειες, που θα διαμορφωθούν στην πορεία, ανάλογα και με την ποιότητα, ποσότητα και ιδιότητα των μελών. Υπάρχουν επίσης και πράγματα και καταστάσεις που δεν παίρνουν συγκεκριμένους κανόνες. Πχ. ένα μέλος μπορεί σε κάποια φάση να είναι εριστικό, αλλά γενικά να είναι χρήσιμο μέλος, οπότε μάλλον δεν δείχνεις την αυστηρότητα που θα έδειχνες σε άλλη περίπτωση, κλπ κλπ...
For specialized SMF installation/customization, Web Development, Linux Server Administration, click here.
Για εξειδικευμένες υπηρεσίες στα παραπάνω, πατήστε εδώ.

Nefeli

Εγώ έφτιαξα κρυφό φόρουμ από τα μάτια των μελών. Μέσα εκεί έχω τοποθετήσει θέμα...
Καθήκοντα, υποχρεώσεις δικαιώματα συντονιστών.

για παράδειγμα σου παραθέτω μερικούς...

>>>Δεν θίγουμε ποτέ μα ποτέ τη προσωπικότητα κανενός ιδίως όταν αυτός είναι "συνάδελφος" στα ποστ μας. Χαρακτηρισμοί, υπόνοιες, σαρκασμοί ή γελοιοποίηση απαγορεύεται αυστηρά. Να έχετε υπόψη σας πως κάποια στιγμή θα γυρίσει εναντίων σας μια που τα απλά μέλη στη πρώτη διαφωνία τους θα πράξουν το ίδιο ακριβώς!

>>>Δεν παίρνουμε προσωπικά το χώρο συντονισμού μας.

>>>Εϊμαστε εκεί για να φροντίζουμε να διεξάγεται η συζήτηση μέσα στα πλαίσια της διαλεκτικής και της καλής συμπεριφοράς.

>>>Δεν κάνουμε ποτέ αυτό που είμαστε ταγμένοι να εποπτεύουμε στους άλλους. Δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην αντιμετώπιση των μελών.

>>>Αφήνουμε την συζήτηση να εξελίσσεται σε ένα θέμα. Απαντήσεις για ένα ευχαριστώ είναι περιττές και υποννοούν ένα "ιδιοκτησιακό" καθεστώς του θέματος, κάτι που αποθαρρύνει τις απαντήσεις από τα μέλη.

>>>Εάν κάποιο μέλος έχει παράτυπη συμπεριφορά, το συζητάμε στο κρυφό και αποφασίζουμε από κοινού την αντιμετώπιση. Αν αυτή είναι η επιβολή κάποιων "κυρώσεων"ή έστω η διατύπωση συστάσεων, τότε σύσσωμοι υποστηρίζουμε το συντονιστή ή το διαχειριστή που μπήκε "μπροστά". Δεν αφήνουμε κανένα κρεμασμένο παρά τις όποιες πιθανές αντιρρήσεις μας στην συλλογική απόφαση.

>>>Εάν κάποιος συντονιστής θεωρήσει πως δεν μπορεί ή δεν θέλει να συνεχίσει, είναι θεμιτό να ενημερώσει πρώτα τους ομόλογους στο κρυφό, να ρυθμιστούν τα δικαιώματα του στους πίνακες ως απλό μέλος πια και μετά ας διατυπώσει ότι νομίζει πως αξίζει να ειπωθεί δημόσια. Δεν θα λογοκριθεί. Φτάνει να κρατάει τις δημοκρατικές διαδικασίες. Λάθη ή παραλείψεις δεν γίνονται δεκτές ως προς αυτό.

>>>Όλοι μας φροντίζουμε να ποστάρουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα, ειδικά στις κατηγορίες που είμαστε υπέυθυνοι. Δύο άρθρα τουλάχιστον την εβδομάδα απλά για να θέσω ένα μέτρο. Τα άρθρα πρέπει να μην είναι απλές αντιγραφές. Τα μέλη μπορούν να πέφτουν σε αυτό το ατόπημα. Σε ειδικές περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να κάνουμε συστάσεις προκειμένου να κρατήσουμε τη ποιότητα του φόρουμ υψηλή. Τα δικά μας άρθρα πρέπει να αποτελούν υπόδειγμα και μέτρο.

>>>Αν το παραπάνω δεν είναι δυνατόν για ιδιαίτερους λόγους, άνθρωποι είμαστε, φρονίζουμε να ενημερώσουμε πως για το διάστημα χι δεν θα μπορέσουμε να είμαστε 100% διαθέσιμοι.

>>>Όσο είμαστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, ακόμα κι αν ασχολούμαστε με άλλα πράγματα και όχι με το φόρουμ, συνδεόμαστε στο site ώστε να φαινόμαστε ΕΚΕΙ ως μέλη εννοώ και όχι ως ανώνυμοι επισκέπτες. Αυτό αποτρέπει κάποιους από το να έχουν μια κακή συμπεριφορά ή να προσπαθούν κακόβουλες ενέργειες. Ακόμα λειτουργεί θετικά ως προς το κόσμο που θέλει να συνδεθεί. Κανένας δεν συνδέεται σε ένα άδειο φόρουμ. Δεν μας κοστίζει τίποτα.

και καταλήγω...
>>>Οι παραπάνω όροι μπορούν να συμπληρωθούν στη πορεία με τις δικές σας επισημάνσεις. Δεν μπορούν όμως να καταστρατηγούνται κατά βούληση ή έστω "αμέλεια".
Αν έχετε οποιεσδήποτε διαφωνίες ή θέλετε να προστεθεί οτιδήποτε στο παρόν δημοσίευμα, παρακαλώ να το γράψετε ΕΔΩ και μόνο ΕΔΩ. Αν κάνω κάποιο λάθος ή χρειαστεί μια άλλη διατύπωση ή ίσως και η προσθήκη ενός όρου, η εμπειρία θα δείξει, θα τροποποιώ το παρόν ώστε να είναι όλοι οι κανόνες και τα δικαιώματα σε ένα μήνυμα.Advertisement: