• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.

Forum Restore

Started by bobptz, April 05, 2007, 12:17:17 PM

Previous topic - Next topic

bobptz

Παιδιά, επειδή δεν το έχω κάνει ποτέ και δε μπόρεσα να βρω λεπτομερείς οδηγίες, πως κάνουμε restore από το backup?

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζομαι να κάνω restore Μόνο ένα συγκεκριμένο thread?  Δύσκολο, ε?  Να μην το επιχειρήσω?

Επίσης, το συναντώ συχνά, αλλά πώς βάζω το forum σε "συντήρηση"?

Nefeli

Quoteπως κάνουμε restore από το backup?
εν γένει με δύο τρόπους:
ή από το περιβάλλον του cpanel, στην ίδια περιοχή που ζητάς τη δημιουργία, θα πρέπει λογικά να σου έχει και την επιλογή restore, όπου εννοείται ανεβάζει όλο το συμπιεσμένο αρχείο.
ή αν αποσυμπιέσεις το zip στο δίσκο σου και ανεβάσεις μεμονωμένο αρχείο στο σέρβερ

QuoteΜόνο ένα συγκεκριμένο thread?  Δύσκολο, ε?  Να μην το επιχειρήσω?
Από όσο μπορώ να φανταστώ (δεν μου έχει συμβεί ξανά) πρέπει να γίνεται μόνο μέσα από τη βάση δεδομένων. Πώς όμως θα απομονώσεις ένα μόνο thread δεν γνωρίζω και θα σε συμβούλευα να μη το επιχειρήσεις αφού δεν χειρίζεσαι ακόμα το γενικό restore!!!

Quoteαλλά πώς βάζω το forum σε "συντήρηση"?
Διαχείριση >>> Διαμόρφωση >>> Ρυθμίσεις του διακομιστή >>> Κατάσταση συντήρησης;   

bobptz

Quote from: Nefeli on April 05, 2007, 12:34:46 PM
ή αν αποσυμπιέσεις το zip στο δίσκο σου και ανεβάσεις μεμονωμένο αρχείο στο σέρβερ
Αυτός είναι φαντάζομαι ο δεύτερος τρόπος. 

Το συμπιεσμένο αρχείο είναι το amorcgr_smf-complete_2007-04-05.sql.gz.  Το αποσυμπιεσμένο είναι το amorcgr_smf-complete_2007-04-05.sql.  Αυτό τώρα τι να το κάνω?  Να το ανεβάσω με ftp?  Και μετά να του αλλάξω όνομα?

Nefeli

Το αρχείο που αναφέρεις το έχεις πάρει μέσα από τη συντήρηση της διαχείρισης του φόρουμ.

Η μορφή του .sql αφορά άμεσα τη βάση δεδομένων. ΔΕΝ μπορώ να σου πω περισσότερα γι αυτό γιατί δεν το έχω δοκιμάσει. Επειδή προσωπικά τη πάτησα με λιγότερη σημαντική ρύθμιση που πήγα να κάνω, σε συμβουλεύω ΝΑ ΜΗΝ το χρησιμοποιήσεις επεμβαίνοντας στη βάση σου!

Εγώ τα μπακάπ τα παίρνω από το cpanel όπου τα κάνω restore αν τα χρειαστώ!

Το μπακαπ από το φόρουμ, αν και το παίρνω, δεν το έχω χρειαστεί ποτέ και έτσι δεν ξέρω και για το restore του!

Η διαδικασία που σου περιγράφω στο προηγούμενο ποστ, αφορά μόνο τα μπακαπ από το cpanel!

Έχεις;;;;

Αν όχι και παρόλα αυτά κάνεις το restore με αυτό το αρχείο μέσω του phpmyadmin, μη πεις πως δεν σε προειδοποίησα ;D.

bobptz

Quote from: Nefeli on April 05, 2007, 12:34:46 PM
εν γένει με δύο τρόπους:
ή από το περιβάλλον του cpanel, στην ίδια περιοχή που ζητάς τη δημιουργία, θα πρέπει λογικά να σου έχει και την επιλογή restore, όπου εννοείται ανεβάζει όλο το συμπιεσμένο αρχείο.
ή αν αποσυμπιέσεις το zip στο δίσκο σου και ανεβάσεις μεμονωμένο αρχείο στο σέρβερ
Νομίζω έχω cpanel, αλλά δεν είμαι σίγουρος.  Ο Host είναι ο www.hostica.com.

Μπήκα στο περιβάλον του Host, πήγα στο phpMyAdmin.  Σωστά?  Μετά επέλεξα το database του forum.  Μου έβγαλε 41 αρχεία.  Αλλά δε βρήκα κάποια επιλογή "backup".  Μήπως να κάνω "Export"?

Μόλις έκανα ανάλογο ερώτημα και στον Host-support, να δω τι θα μου πούνε κι αυτοί.

Nefeli

Το σημαντικό είναι πως δεν έχεις κρατήσει backup μέσω του cpanel.. Άρα, εύλογα, δεν μπορείς να επαναφέρεις και τίποτα με τη διαδικασία που εγώ σου περιγράφω.

Με μια ματιά από το demo του cpanel σου, δεν είδα όντως να υπάρχει επιλογή backup. Αυτό είναι πρόβλημα και ίσως χρειάζεται να αλλάξεις host. Η επιλογή αυτή θα υπήρχε στη κεντρική σου οθόνη και όχι μέσα στο phpmyadmin.

Για τη διαδικασία επαναφοράς του backup που έχεις μέσω της διαχείρισης του φόρουμ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να σε βοηθήσω. Μάλλον γίνεται αλλά άσε να σου απαντήσει κάποιος πιο έμπειρος.

Με συγχωρείς για την επανάληψη και τις "συμβουλές" (δεν θα επανέλθω στο υπόσχομαι :D) αλλά ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ με τη βάση δεδομένων αφού μέχρι τώρα όπως λες
QuoteΝομίζω έχω cpanel, αλλά δεν είμαι σίγουρος.
...

Γνώμη μου, επιβεβαίωσε τη δυνατότητα να παίρνεις μπακαπ, άλλαξε στην ανάγκη χοστ βρίσκοντας κάποιον που να το προσφέρει και φρόντισε να μάθεις τη διαδικασία συντήρησης πριν κολυμπήσεις σε πιο βαθιά νερά (βλέπε βάση δεδομένων)!

Όπως και να έχει, η ευθύνη είναι δική σου 8)


bobptz

Quote from: Nefeli on April 05, 2007, 03:18:41 PM
και φρόντισε να μάθεις τη διαδικασία συντήρησης πριν κολυμπήσεις σε πιο βαθιά νερά (βλέπε βάση δεδομένων)!
Μήπως μπορείς να μου πείς που θα βρώ τέτοιες οδηγίες?

Ιδέα.  Έκανα 1-2 φορές backup κάνοντας download τα πάντα στο "forum" directory με ftp.  Πιστεύω ότι αν βάζω το forum στη "Συντήρηση" και το κατεβάσω με ftp, να είναι εντάξυ.  Το μόνο πρόβλημα ότι είναι 3-4 MB, άρα πέρνει πολύ ώρα.  Αν έβρισκα πια αρχεία/directories είναι τα ουσιώδη για backup...

bobptz

Ο Host supporter μου απάντησε το εξής:
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
You can export your database using the phpMyAdmin tool.
Log into your hosting account.
Scroll down the page, find and click on phpMyAdmin.
Click the login button next to your database username.
Once phpmyadmin opens, if not already selected, select your database from the drop down list.
Click on Export.
From there you can choose the type of Export you desire.
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Το ακολούθησα και δούλεψε.  Το πρόβλημά μου είναι το εξής.  Όλα οι Ελληνικοί χαρακτήρες εμφανίζοντε στο αρχείο σαν garbage.  Να υποθέσω ότι στο μελοντικό restore θα βγούνε σωστά?  Πρέπει να αλλάξω κάποιο setting για το charset?  Ακόμα και στο browse του database τα βγάζει garbage.



agridoc

  For Greek aeromodellers and our friends around the world  - Greek Button sets for SMF - Greeklish to Greek mod
Δeν αφιερώνω χρόνο για μηνύματα σε greeklish.

bobptz

April 06, 2007, 04:56:39 AM #9 Last Edit: April 06, 2007, 05:39:08 AM by bobptz
argidoc

Είδα τα links που μου έδωσες.

Δοκίμασα να κάνω export σε SQL αντί για Excel.  Τα ίδια, δε βλέπω καθόλου Ελληνικά.  Τα settings μου είναι:
MySQL connection collation: utf8_unicode_ci
MySQL charset: UTF-8 Unicode (utf8)

Είναι σωστά?  Χρειάζοντε αλλαγή?  Διότι εσύ συστήνεις το utf8_general_ci.  Μήπως εκεί είναι το πρόβλημα?

Ιδέα για να κάνω κάποια tests:
1) Βάζω το forum σε "συντήρηση"
2) Κάνω copy το forum directory σε κάποιο άλλο "forum2", μέσω ftp.
3) Κάνω κάποια τεστ στο "forum".  (backup/restore, αλλαγή charset κτλ)
4) Κάνω restore από το "forum2"  στο "forum"

Απλό δεν είναι?  Δε πιστεύω να μπλεχτεί κάτι.


ΥΓ:

1) Έχω ακόμα το SMF 1.1.1.  Το οποίο από ότι διαβάζω είχε προβληματάκια με το "UTF-8 language support".  Ναι, αλλά τώρα διστάζω να κάνω upgrade, μέχρι να πάρω ένα σωστό backup.

2) Γιατί να μην κάνω backup/restore από το το control panel του forum?  Το αρχείο sql μου το κατεβάζει μια χαρά.  Με Ελληνικά και όλα.

bobptz

Ψάχνω στο control panel.  Θυμάμαι το είχα κάνει παλιά, αλλά τώρα δεν το βρίσκω.  Που καθορίζουμε το charset?

Για να δω τι έχω και αν είναι σωστό/συμβατό με αυτό που δείχνει το phpmyadmin?

bobptz

Μήπως είναι καλύτερα να μπω με FTP και να κατεβάσω (backup) τα αρχεία που έχουνε τα δεδομένα και το stacture της database, να τελειώνουμε?  Αρκεί να μου πει κάποιος στα σίγουρα ποια αρχεία χρειάζομαι...

agridoc

Δεν μπορείς να μπεις με FTP στην αποθήκη της βάσης δεδομένων του server. Πολλές φορές βρίσκονται σε άλλο μέρος. Το σωστό collation για UTF-8 είναι utf8_general_ci.

Από το upgrade.php του SMF 1.1.2, γραμμή 1133
// Make sure all newly created tables will have the proper characters set.
if (isset($db_character_set) && $db_character_set === 'utf8')
$lines = str_replace(') TYPE=MyISAM;', ') TYPE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_general_ci;', $lines);


Με το phpMyAdmin τι collation δείχνει να έχουν οι πίνακες της βάσης και τα πεδία κειμένου (text fields);

Το backup της βάσης σου το είχες πάρει σε μορφή Excel; Δείχνεις μάλλον να ενδιαφέρεσαι να δεις το περιεχόμενο της βάσης δεδομένων και όχι να κάνεις backup - restore.
  For Greek aeromodellers and our friends around the world  - Greek Button sets for SMF - Greeklish to Greek mod
Δeν αφιερώνω χρόνο για μηνύματα σε greeklish.

bobptz

Quote from: agridoc on April 06, 2007, 08:02:37 AM
Το σωστό collation για UTF-8 είναι utf8_general_ci.
MySQL charset: UTF-8 Unicode (utf8).  Άρα αυτό είναι σωστό?
MySQL connection collation: utf8_unicode_ci.  Αυτό είναι λάθος, έτσι?  Αν το αλλάξω, θα χαλάσω τη βάση?  (Ξανά, το πρόβλημά μου είναι ότι δεν εμπιστεύομαι το backup που έχω, οπότε δε θέλω να κάνω αλλαγές).

Quote from: agridoc on April 06, 2007, 08:02:37 AM
Με το phpMyAdmin τι collation δείχνει να έχουν οι πίνακες της βάσης και τα πεδία κειμένου (text fields);
Όταν πάω στη λίστα με τα tables, στο πεδίο [Collation] λέει latin1_swedish_ci.  Αυτό είναι λάθος? Δε βλέπω πως μορώ να το αλλάξω.

Για τα "πεδία κειμένου" πως μπορώ να το δώ?

Σε ένα άλλο μύνημα λές:
>>>>>
Το latin1_swedish_ci είναι το σωστό collation για πίνακες και text fields όταν χρησιμοποιούμε windows-1253 ή ISO-8859-7 (τα ελληνικά που έχουμε συνήθως στο PC μας).
Το σωστό collation για πίνακες και text fields όταν χρησιμοποιούμε UTF-8 είναι το utf8_general_ci.
<<<<<
Τελικά μπερδεύτηκα.  Τι πρέπει να έχουμε?  Πως μπορώ να δω τι έχω στο pc μου?  Και που ξέρω τι έχουν στα pc τους οι διάφοροι επισκέπτες?  Πως φαίνεται αν χρησιμοποιώ το "UTF-8"?  Μιλάς για το "MySQL charset"?

Quote from: agridoc on April 06, 2007, 08:02:37 AM
Το backup της βάσης σου το είχες πάρει σε μορφή Excel; Δείχνεις μάλλον να ενδιαφέρεσαι να δεις το περιεχόμενο της βάσης δεδομένων και όχι να κάνεις backup - restore.
Μέχρι πριν μερικές ημέρες, τα backup μου τα έπερνα μέσα από το control panel του SMF forum.  Το οποίο ακόμα δεν κατάλαβα γιατί να μην το εμπιστεύομαι και να ασχολούμαι με το phpMyAdmin.  Τώρα κάνω διάφορα backups σε διάφορα formats μέχρι να δω τι θα δουλέψει.

bobptz

Σε περίπτωση που βοηθάει, επισυνάπτω τις 2 οθόνες από το phpMyAdmin.

agridoc

To latin1_swedish_ci είναι σωστότατο, φαίνεται δεν χρησιμοποιείς UTF-8 αλλά windows-1253. Μην πειράζεις τίποτα ακόμα.

Επιβεβαίωσε οτι το φόρουμ λειτουργεί σε windows-1253. Δώσε ένα link για το φόρουμ.
  For Greek aeromodellers and our friends around the world  - Greek Button sets for SMF - Greeklish to Greek mod
Δeν αφιερώνω χρόνο για μηνύματα σε greeklish.

bobptz

Quote from: agridoc on April 06, 2007, 11:26:43 AM
To latin1_swedish_ci είναι σωστότατο
Ωραία.

Quote from: agridoc on April 06, 2007, 11:26:43 AM
φαίνεται δεν χρησιμοποιείς UTF-8 αλλά windows-1253.
.......
Επιβεβαίωσε οτι το φόρουμ λειτουργεί σε windows-1253.
Sorry, δεν έχω ιδέα.  Από που φαίνεται αυτό?

Quote from: agridoc on April 06, 2007, 11:26:43 AM
Δώσε ένα link για το φόρουμ.
www.amorc.gr/forum

agridoc

To codepage το βλέπεις από τον browser που χρησιμοποιείς. Είναι windows-1253. Αστο έτσι μια χαρά είναι, μην πειράζεις τίποτα.

Δες το http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=101977.msg666226#msg666226

Κάνε μια εγκατάσταση στο XAMPP και κάνε δοκιμές στο PC σου. Μετά τα ξαναλέμε, πολύ πιθανόν να μην χρειαστεί κιόλας.
  For Greek aeromodellers and our friends around the world  - Greek Button sets for SMF - Greeklish to Greek mod
Δeν αφιερώνω χρόνο για μηνύματα σε greeklish.

bobptz

Quote from: agridoc on April 06, 2007, 04:12:09 PM
To codepage το βλέπεις από τον browser που χρησιμοποιείς. Είναι windows-1253. Αστο έτσι μια χαρά είναι, μην πειράζεις τίποτα.
Από το Firefox πάω Menu->Character Encoding και βλέπω ότι έχω "Unicode (UTF-8)".  Άρα δεν έχω "windows-1253".  Σωστά?  Άρα μήπως εδώ έχω πρόβλημα?

Ακόμα κι όταν κάνω browse τα tables από το phpMyAdmin, τα Ελληνικά είναι garbage.

Quote from: agridoc on April 06, 2007, 04:12:09 PM
Κάνε μια εγκατάσταση στο XAMPP και κάνε δοκιμές στο PC σου. Μετά τα ξαναλέμε, πολύ πιθανόν να μην χρειαστεί κιόλας.
Ακολούθησα οδηγίες σου με το phpinfo.php και διαπίστωσα ότι έχω PHP Safe Mode ON.
Φοβάμαι ότι με το XAMPP θα μπλέξω χειρώτερα.  Μετά από 2 ημέρες ταλαιπορία να βάζω κι άλλο software? 

Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να στήσω σε ένα διαφορετικό directory ένα αντίγραφο του forum (forumtest), και να κάνω εκεί όλες τις δοκιμές.  Το θέμα είναι τώρα, με όλα αυτά που είπαμε, τι αλλαγές πρέπει να κάνω στο forumtest?

Τώρα το κατάλαβα.  Το control panel του forum έχει backup, αλλά δεν έχει restore.  Ε, τότε μπορώ να πάρω το αρχείο amorcgr_smf-complete_2007-04-06.sql.gz και να το κάνω import από το cpanel?

bobptz

Έψαξα κάτι παλιές αλλαγές που είχα κάνει στην αρχική εγκατάσταση.

Στο index.english.php και στο index.greek.php., ( /Themes/default/languages) είχα βάλει
$txt['lang_character_set'] = 'windows-1253';

Όμως οι κανονικές σελίδες του site (www.amorc.gr) έχουνε iso-8859-7. 

Μήπως αυτό προκαλέι κάποιο πρόβλημα?


agridoc

bobptz, βλέποντας το φόρουμ σου με FF, θα δεις οτι έχεις codepage Greek (Windows-1253).
Με FF: View->Character encoding
Δοκίμασε να βάλεις UTF-8 να δεις πως φαίνεται.

Το SMF παίρνει το codepage σαν παράμετρο από το index.γλώσσα.php, της γλώσσας που χρησιμοποιείται.

Διαβάζοντας στο φόρουμ έβαλες και στο index.english.php
$txt['lang_character_set'] = 'windows-1253';
Στο index.greek.php είναι έτσι όπως το πήρες.

Oi σελίδες (HTML) στο site σου είναι ISO-8859-7, όπως αναφέρεις, εκτός από το index.htm, που δεν έχει codepage. Αυτό δεν επηρεάζει το SMF, οι σελίδες σου δεν χρησιμοποιούν την βάση δεδομένων του.

Ο browser, όταν βλέπει κάποια σελίδα, παίρνει την πληροφορία κωδικοποίησης και την επεξεργάζεται ανάλογα για να εμφανίζεται στο PC μας. Το ίδιο συμβαίνει και με το input μέσω πληκτρολογίου ή με copy - paste.

Αντίστοιχο με το codepage είναι το collation της βάσης για τον τρόπο αποθήκευσης και την επικοινωνία με το πρόγραμμα, το οποίο στην συνέχεια ελέγχει το input - output της πληροφορίας με εμάς. Παντού βέβαια μπαίνουν και τα λειτουργικά αλλά να μην τα μπλέξουμε.

Στο phpMyAdmin έχεις μόνο Unicode Ελληνικά σαν επιλογή γλώσσας εξ' ου και η λάθος απεικόνιση μιας latin-1 database.

Επειδή ακριβώς έχεις safe mode on στην PHP του server σου, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την διαχείριση πακέτων και τις ευκολίες που προσφέρει. Το XAMPP λοιπόν θα σε βοηθήσει, με κάποιο επιπλέον κόπο βέβαια. Μπορείς βέβαια να χρησιμοποιείς την manual εγκατάσταση πάντα. Αν βρεις κάτι καλύτερο πες το.

Ακολούθησε τις οδηγίες από το  Re: Αλλαγή server, πως κρατάω τα μυνήματα/μέλη/κλπ., για να φέρεις το forum στο PC σου.
  For Greek aeromodellers and our friends around the world  - Greek Button sets for SMF - Greeklish to Greek mod
Δeν αφιερώνω χρόνο για μηνύματα σε greeklish.

bobptz

Quote from: agridoc on April 07, 2007, 02:49:36 AM
bobptz, βλέποντας το φόρουμ σου με FF, θα δεις οτι έχεις codepage Greek (Windows-1253).
Πράγματι. 
Quote from: agridoc on April 07, 2007, 02:49:36 AM
Με FF: View->Character encoding
Δοκίμασε να βάλεις UTF-8 να δεις πως φαίνεται.
Μου βγάζει όλα τα Ελληνικά σε " ? ? ? ? ? ".

Quote from: agridoc on April 07, 2007, 02:49:36 AM
Στο phpMyAdmin έχεις μόνο Unicode Ελληνικά σαν επιλογή γλώσσας εξ' ου και η λάθος απεικόνιση μιας latin-1 database.
Αυτό δεν το κατάλαβα.  Εδώ βρίσκεται το πρόβλημά μου?  Πρέπει να αλλάξω κάτι?

Quote from: agridoc on April 07, 2007, 02:49:36 AM
Μπορείς βέβαια να χρησιμοποιείς την manual εγκατάσταση πάντα.
Εννοείς την προσπάθειά μου με το formtest?  Νόμιζα ότι θα ήταν εύκολο.

Quote from: agridoc on April 07, 2007, 02:49:36 AM
Ακολούθησε τις οδηγίες από το  Re: Αλλαγή server, πως κρατάω τα μυνήματα/μέλη/κλπ., για να φέρεις το forum στο PC σου.
Εντάξυ, θα το κάνω.

Από τις οδηγίες σου, να ρωτήσω:
>>>>>>>>>>>>>>
3. Παίρνουμε backup της βάσης σε UTF-8.
<<<<<<<<<<<<<<
Αυτό από το cpanel?  Το charset δεν το αλλάζω, έχω:
MySQL charset: UTF-8 Unicode (utf8). 
MySQL connection collation: utf8_unicode_ci.
Όμως το αρχείο backup που θα μου δώσει είναι garbage.

Προχωράω έτσι?

agridoc

QuoteΣτο phpMyAdmin έχεις μόνο Unicode Ελληνικά σαν επιλογή γλώσσας εξ' ου και η λάθος απεικόνιση μιας latin-1 database.
Δεν χρειάζεται και ΜΗΝ αλλάξεις τίποτα.

Το phpMyAdmin είναι ένα πρόγραμμα PHP όπως το SMF. Εχει, στις νέες εκδόσεις, επιλογές για γλώσσα μόνο σε UTF-8. Αν είχες επιλογή windows-1253 ή ISO-8858-7 θα έβλεπες τα ελληνικά σωστά σε latin-1 database και λάθος σε UTF-8. Με επιλογή γλώσσας UTF-8 συμβαίνει το αντίθετο. Μην χρησιμοποιείς τον όρο garbage, τον θυμάμαι από την εποχή των modem 1200bauds, χωρίς διόρθωση λαθών, με τα παράσιτα γέμιζε η οθόνη σκουπίδια (garbage).

Σαν manual εγκατάσταση αναφέρομαι σε μικρές αναβαθμίσεις και προσθήκη mods. Με PHP σε safe mode δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η διαχείριση πακέτων, που είναι απλή. Στην manual πρέπει εσύ να κάνεις τις αλλαγές στα αρχεία και ενδεχομένως στην βάση δεδομένων.

Με τα ελληνικά στην database μπορεί να υπάρξει πρόβλημα και με το πρόγραμμα διαχείρισης (το cpanel είναι ένα μόνο πρόγραμμα διαχείρισης, εσύ φαίνεται να έχεις το H-Sphere) και με το phpMyAdmin αν το σύστημα του host δεν είναι ρυθμισμένο σωστά.
  For Greek aeromodellers and our friends around the world  - Greek Button sets for SMF - Greeklish to Greek mod
Δeν αφιερώνω χρόνο για μηνύματα σε greeklish.

bobptz

April 07, 2007, 07:35:56 AM #23 Last Edit: April 07, 2007, 12:55:15 PM by agridoc
Quote from: agridoc on April 07, 2007, 06:47:25 AM
Αν είχες επιλογή windows-1253 ή ISO-8858-7 θα έβλεπες τα ελληνικά σωστά σε latin-1 database και λάθος σε UTF-8. Με επιλογή γλώσσας UTF-8 συμβαίνει το αντίθετο.
Αυτό δεν το κατάλαβα, αλλά το προσπερνώ.

Quote from: agridoc on April 07, 2007, 06:47:25 AM
.....garbage, τον θυμάμαι από την εποχή των modem 1200bauds, χωρίς διόρθωση λαθών, με τα παράσιτα γέμιζε η οθόνη σκουπίδια (garbage).
Ε, από εκεί το θυμάμαι κι εγώ.

Ναι, ο host μου έχει H-Sphere.

Λοιπόν, σου επισυνάπτω όλες τις επιλογές για [MySQL connection collation].  Πρόσεξε ότι περιέχει και
greek (ISO 8859-7 Greek) :
greek_bin   :  Greek, Binary
greek_general_ci   :  Greek, case-insensitive

Μήπως απλά πρέπει να επιλέξω κάτι από αυτά?

Με το ΧΑΜΡΡ άρχισα να παίζω.  Τώρα να δω πως θα στήσω και το database. 

argidoc, αυτό που ακόμα δεν κατάλαβα.  Άντε και έστησα database και forum στο pc μου.  Τι ψάχνω να βρώ?  Τι settings θα αλλάξω? 

Τροποποίηση από agridoc: Αφαιρέθηκε το συνημμένο αρχείο doc.

bobptz

Το XAMPP δουλεύει.    Έκανα copy ολο το site στο Pc μου και δουλεύει. 

Έκανα copy και το forum στο pc αλλά αυτό δε δουλεύει.  Προφανώς πρέπει να στήσω τη βάση του, αλλά δεν ξέρω πως να το κάνω.  Να βρω τρόπο να κάνω Import αυτό που έχω σε backup?  Αλλά είπαμε ότι δεν εμπιστευόμαστε το backup που έχω.

Το MySQL δουλεύει.  Βρήκα κάτι έτοιμα δείγματα, το structure κτλ.

agridoc

Θα έχεις ένα puzzle για τις μέρες αυτές. Εύχομαι η Ανάσταση να σε φωτίσει για τις απαντήσεις.

Μην κάνεις κάτι στο φόρουμ σου στον server στο Web. Πειραματίσου ελεύθερα στο XAMPP. Ξαναδιάβασε τα παραπάνω.

Θα τα πούμε πάλι σε λίγες μέρες.

Καλό Πάσχα σε όλους.
  For Greek aeromodellers and our friends around the world  - Greek Button sets for SMF - Greeklish to Greek mod
Δeν αφιερώνω χρόνο για μηνύματα σε greeklish.

bobptz

Για να διμιουργήσω αντίγραφο της βάσης στο pc μου, ώστε να δουλέψει τοπικά (στο pc) το forum, έκανα τα εξής:

1) Πήγα στο ΧΑΜPP, στο http://localhost/xampp/.
2) Πήγα στο phpmyadmin
3) Στο πεδίο [Create new database] έβαλα "smf-pc".  Έτσι διμιούργησα μία άδεια βάση.
4) Έκανα Import από το backup που είχα πάρει από το Admin του forum.

Έφτιαξε 23 από τα 41 tables και μετά έβγαλε πρόβλημα : "Unknown encoding or conversion error".

Το μύνημα φαίνεται στο attachment.

Καμία ιδέα?

Advertisement: