• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.

diodu zanima....

Started by dioda, November 07, 2007, 05:44:53 PM

Previous topic - Next topic

dioda

Da ne bih otvarao x novih tema ja cu sva svoja pitanja postavljati ovde...

Prvo je vezano za CSS, menjao sam nesto na forumu i delimicno sam zadovoljan, hocu da okvir oko foruma izgleda drugacije...

Da li je moguce da se slika postavi tako da se ponavlja po y osi ali od odredjenog mesta, konkretno hocu da gornja horizontalna linija tj okvir bude 100% a ne da bude ugnezdjena izmedju vertikalnih ivica...  Pogledajte ovde pa cete skontati sta hocu da uradim, gornji desni i levi cosak ne treba da izgledaju tako..

MarkoWeb

nauci HTML pa se onda igraj sa CSS-om a verovatno ne znas ni php tako da mozes i njega nauciti LINK

dioda

Dajte neko konkretnije resenje, HTML, CSS i PHP ucim u svakom slucaju, ne samo zbog ovog gore...

MarkoWeb

To sto tebi treba su elementarne stvari i da si stvarno poceo da ucis znao bi :)

dioda

Cu se utepam breee, prepravio sam sve zivo sto sam hteo ali ovo ne mogu da odradim!! Style.css sam totalno izmenio, tema nema veze sa izvornom sto znaci da nisam bas tolika dileja ali ovo ne mogu da uradim, ajde neka mi neko pomogne , nije moguce da niko nezna....

MarkoWeb

November 11, 2007, 08:57:23 PM #5 Last Edit: November 11, 2007, 09:00:41 PM by Marko_
kako god okrenes coskovi ce ici preko gornje linije ili obrnuto...
levu/desnu ivicu mozes pomeriti par pixela dole... napraviti sliku koja ce biti iste sirine kao i portal, sa zaobljenim ivicama (verovatno to zelis da postignes) i ubacices je umesto ove tvoje slike... stim sto se nece ponavljati po nijednoj osi.

Ukratko,
pomeri ceo portal za koji pixel dole, ubaci sliku iznad svega...

Valjda si to hteo...

ps. te "div-ove" koje otvoris morajs negde i da se zatvoris...
Nemoj da se ljutis al da si bar malo procitao nesto vezano za html video bi da svaki kod koji otvoris moras i da zatvoris :)

dioda

Skontao sam otprilike sta treba da uradim, pozabavicu se malo time kad uhvatim vremena...


Nema ljutnje naravno a ovo za div-ove znam samo sto nisam nista radio sa html-om, sve sam menjao u style.css...

Napravicu u PS slike tih coskova onakve kakve zelim pa cu pokusati da ih ubacim sa

background-image: url ("");
background-position: top left;

drugi cosak isto ali sa pozicijom top right, eto to mi je sad palo na pamet, mala modifikacija onoga sto si ti rekao, nadam se da ce uspeti...

MarkoWeb

sto komplikujes tako, po tom tvom ti treba bar 5-6 novih clasa...
Napravi samo sliku koja ce biti iste sirine kao i forum stim sto ce ivice biti zaobljene i samo sliku ubaci iznad svega... onda ce se nadovezato ona ove tvoje sastrane i dobio si to sto si hteo :)

metaphysic

Quote from: Marko_ on November 11, 2007, 08:57:23 PM

.......pomeri ceo portal za koji pixel dole, ubaci sliku iznad svega...

kako da pomerim ceo portal dole, i da na to mestu ubacim novo " polje"

MarkoWeb


metaphysic

jel style.css
a kako da ubacim novo "polje" velicine headera iznad njega
Hvala, druze

dioda

Ne ubacujes novo polje za header nego spojis polja za logo i ono sto stoji pored njega, izmeni kod kao sto je marko rekao, pogledaj u onoj drugoj temi sto sam postavio ranije...

Kad to odradis mozes ubaciti blio koji header tj visina nije ogranicena...Ne znam koju temu koristis, ako su one u kojima je sirina u procenttima onda ne znam kako ces to odraditi...Kod mene je sirina 800px ali sam je povecao na 900 tako da je slika ista bez obzira na rezoluciju monitora....

metaphysic

ok, to cu se snaci
ali me interesuje  i
kako da ubacim novo polje velicine headera iznad njega
ili ispod foruma
ili izmedju menija i prve kategorije foruma

dioda

November 12, 2007, 02:38:58 PM #13 Last Edit: November 12, 2007, 02:49:18 PM by dioda
u index.template.php ubacuj ovo

<table width="100%" border="1">
  <tr>
   <td align="center">

   <img src="link do headera">
   
    </td>
    </tr>
</table>


dok ti se ne pojavi gde hoces :) a neka i iskusniji kazu da li je to ok, mislim da bi trebalo da uspe jer sam ja tako dodavao polje da ubacim bannere.

PS sredio sam onaj problem sa coskovima i to jednostavnije nego sto sam mislio, samo sam vertikalama opalio padding od 4 px i zdravo, treba jos malo da se nasminka ali generalno to je to...

metaphysic

uradim to ali mi prijavljuje kao da fali neki znak

There was a problem loading the /Themes/default/index.template.php template or language file. Please check the syntax and try again - remember, single quotes (') often have to be escaped with a slash (\)

dioda

November 12, 2007, 02:56:06 PM #15 Last Edit: November 12, 2007, 03:01:00 PM by dioda
Ovaj kod koji sam ti dao moras staviti u echo, znaci ono sto ubacujes izgleda ovako


echo  '<table width="100%" border="1">
  <tr>
   <td align="center">

   <img src="link do headera">
   
    </td>
    </tr>
</table> ' ;


obrati paznju na apostrof na pocetku i apostrof i tacku-zarez na kraju

metaphysic


dioda

Da li neko koristi mod za dodavanje dodatnih opcija u Quick Reply tj da QR izgleda kao i standardan Reply?

Pokusao sam sa ovim ali nece da sljaka kako treba, prijavljuje mi neku gresku..

MarkoWeb

probaj rucno da instaliras

dioda

Skontao sam sta je problem, samo treba procitati readme fajl a ja to nisam uradio :)
Treba prepraviti par stvari u display.template.php, sad nemam zivaca za to pa cu ostaviti za sutra...

Advertisement: