Profili Ziyaret Edenler

Started by [SiNaN], April 09, 2008, 08:45:25 AM

Previous topic - Next topic

BahanesiBoL

Quote from: TeeThToTeeTh on September 03, 2008, 05:02:01 PM
daha önce bu paketi kurmuş ve sonra forumu yenileyince kaldırmıştım, şimdi tekrar kurayım dedim kurarken aldığım hata :

Veritabanı Hatası
Duplicate column name 'visitors'
Dosya: /home/almancax/public_html/forum/Packages/temp/install.php
Satır: 6 
artık üyelerin profillerine bakılmıyor, profile bakarken alınan hata:

Fatal error: Cannot redeclare deletevisitor() (previously declared in /home/almancax/public_html/forum/Sources/Profile.php:3226) in /home/almancax/public_html/forum/Sources/Profile.php on line 3325

ne yapmam lazım acaba?
Not: versiyon 4.0 ı kurdum

Bende forumu başka host'a taşıdıktan sonra bu modu yüklerken veritabanı hatası almıştım. Tam olarak böyle bir hatamıydı hatırlamıyorum ama ben sorunumu şöyle çözdüm.

Mod dosyasının içinde veritabanı ile ilgili 2 tane dosya var. Biri modu kurarken tabloları veritabanına eklemek için(install.php) diğeri de modu kaldırırken tabloları kaldırmak için(dbunstall.php sanırım böyleydi). dbunstall.php dosyasını forum dizinine atıp çalıştırdım ve mod tamamen kaldırılmış oldu. Sonra modu tekrar normal bir şekilde kurdum ve düzeldi.

Başta söylediğim gibi hata seninki gibimiydi hatırlamıyorum. Sinan gelsin yardımcı olur. Deneyeceksende yedek almayı unutma  ;)

TeeThToTeeTh

Dün başka bir konuda Sinan abinin verdiği bi sql kodu vardı ordan örnek aldım, sizin dediğiniz uninstall.php içindeki kodları çalıştırdım phpmyadmin'de sonra kurdum problem çıkmadı evet mod çalışıyor şimdi.Teşekkür ederim bu öneri işe yaradı :)

BahanesiBoL

Quote from: TeeThToTeeTh on September 04, 2008, 06:21:29 AM
Dün başka bir konuda Sinan abinin verdiği bi sql kodu vardı ordan örnek aldım, sizin dediğiniz uninstall.php içindeki kodları çalıştırdım phpmyadmin'de sonra kurdum problem çıkmadı evet mod çalışıyor şimdi.Teşekkür ederim bu öneri işe yaradı :)

Bişey değil. Düzeldiğine sevindim

Gogen

Sinan, bu modu bir süredir kullanıyorum. Teşekkürler. Söyle bir sorun farkettim. Profili ziyaret edenler 1 saat geriden geliyor. 1 saat öncesini yazıyor yani. Daha  önceden forumun saati 1 saat geriydi. Zaman dengesinden düzeltmiştim. onunla ilgisi olabilir mi acaba? iyi çalışmalar.

[SiNaN]

ηє ναя вαşкα ve Badboy:

Paketi yeniledim, tekrar indirip dener misiniz?

Lastman:

Şunu dener misiniz?

../Sources/Profile.php

Bul:

'time' => strftime($time_format, $visitortime[$count]),

Değiştir:

'time' => timeformat($visitortime[$count], $time_format),
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Gogen

Quote from: [SiNaN] on September 07, 2008, 10:58:59 AM

Lastman:

Şunu dener misiniz?

../Sources/Profile.php

Bul:

'time' => strftime($time_format, $visitortime[$count]),

Değiştir:

'time' => timeformat($visitortime[$count], $time_format),

Teşekkürler [SiNaN]. Sen bir tanesin  ;)

Badboy

Teşekkürler SiNaN şu anda sorunsuz  ;)

Not: Lastman arkadaşımıza söylediğin değişikliği bende yapmak zorunda kaldım ve çalışıyor.
Nothing is true, everything is permitted.

[SiNaN]

Peki, vakit bulabilirsem 4.1'i hazırlayacağım. Bunu da eklerim.

Evo™

Sinan hocam bide bu moda aynı karma modunuzdaki gibi sıfırlama butonu eklermisiniz. Tabloları boşaltsın olabilir mi öyle birşey. Profile bakanlar tüm profiller için silinsin.

[SiNaN]

Basit bir PhpMyAdmin sorgusu ile sıfırlayabilirsiniz.

UPDATE smf_members SET visitors = '', visitorstime = ''

Evo™

Moda entegre etmeye çalışıyım admin panelinden yapabilirsem.

posebaba

UltimateProfile.template.php  defaultumda bile bu dosya yok,kurdum ama defaultta çalışıyo kendi temamda (dilber) kurabilmem için sanırım manuel kurmalıyım, peki manuel kodları nereden bulabilirim,modun download kısmında açılıyo ama ingilizcem yok, ayrıca ordaki dil dosyası 4.0 da ingilizce ne yapmam gerekiyo yardımcı olurmusunuz, şimdiden teşekkürler  :)

TiReDsOuL

Manual Install Instructions for SMF  burdan surumunu sec ve submıte tıkla

daha sonra hangi dosyalarda degısıklık yapacagını gosterıyor

Find: bul
Replace With:değiştir
Add Before:öncesine ekle
Add After: sonrasına ekle

terimler bu şekilde

smfthemes.org --language moderator
Özel mesajla yardım istemeyin artık okumuyorum bile..
Do NOT PM me for support unless I invite you, I will ignore you.
--------------------------------------
Uzun bir süre yok....

posebaba

UltimateProfile.template.php bu dosyayı neden bulamıyorum  :(

Badboy

Ultimate profil modifikasyonu yüklü değilse bulamamanız normal. Dolayısıyla yüklü olmayınca o dosyanında bir önemi kalmıyor. Sizde durum nedir?

posebaba

Quote from: Badboy on September 12, 2008, 04:31:43 AM
Ultimate profil modifikasyonu yüklü değilse bulamamanız normal. Dolayısıyla yüklü olmayınca o dosyanında bir önemi kalmıyor. Sizde durum nedir?
öncelikle bu modu paket olarak kurdum sinan arkadaşın eline sağlık, ama defaultta görünüyo sorunsuzda çalışıyo, kullandığım tema ise dilber bende kendi temama kurmak istedim haliyle ama manuel kurmak için kodları aldığımda, ultimate profil.php de yapılacak değişikler vardı ama ben bu dosyayı hem kendi temamda hemde defaultta bile bulamadım, kısacası sorun bu dosyanın bende olmaması, ayrıca defaulta kurduğumu dilberde etkin kılamam demi  :)

Badboy

Bakın sanırım tam anlatamadım. Ultimate profil modu sinan arkadaşımızın modunun haricinde bir moddur. Yani eğer o mod yüklü değilse veya dosyası yoksa bu durum normaldir ve bu dosya ile ilgili bir işlem yapmanız gerekmemektedir. Ayrıca modifikasyonlar temaya göre değişmektedir. Dolayısıyla diğer temalarda da çalışması için onlara da uygulanması gerekmektedir.

Badboy

Az önce farkettiğim bir hatayı bildireyim dedim.

Şimdi ziyaret edenlerin saat hesaplarında ziyaret edenin bugün mü? yoksa daha öncemi olduğunu kontrol eden kısımda mantıksal bir hata oluşmakta. Şöyle ki aşağıdaki soldaki resim de de görüneceği gibi ilk 3 üyede saat gözükmekte bu da sanki üyelerin bugün ziyaret etmişler gibi görünmesine neden oluyor. Kullanılan hesap sistemi şuandaki saatten 24 saat geri gittiği için gün atlamasına dikkate almıyor ve bu durum söz konusu oluyor. Aslında aşağıdaki resimde sadece ilk sıradaki ziyaretçi bugün girmiş. Diğerleri ise dün girmiş olanlar.

Gelelim çözüme. Öncelikle yanlış hesaplama yapan kodumuzun yerine ziyaret eden üyeyle bugünün tarihini gün-ay-yıl şeklinde karşılaştırma yaparak doğru sonucu elde ediyoruz. Ayrıca bugün giriş yapanların yanında saat ve bugün ibaresi, daha önceki giriş yapanlarda da saat ve giriş tarihi yer alacak şekilde ayarladım.

Sources/Profile.php dosyamızı açıyoruz.

Code (ŞUNU BULUYORUZ) Select
$past = time() - $visitortime[$count];
if($past > 86400)
$time_format = '%d/%m/%y';
else
$time_format = '%H:%M:%S';

Code (ŞUNUNLA DEĞİŞTİRİYORUZ) Select
if(strftime('%d%m%y', time()) != strftime('%d%m%y', $visitortime[$count]))
$time_format = '%H:%M:%S %d/%m/%y';
else
$time_format = '%H:%M:%S ' . $txt['smf10'];

Önce
Sonra

2. olarak kaydedilmeyecek grupları seçtiğimiz grup diyelimki  super moderator ve bu grup hangi profile girerse girsin ziyaretçilerde yer almıyor. Ancak admin herşeyi görür :P mantığına dayanarak bu durumun admin profilleri için bir istisnası olması gerektiğini düşündüm. Özetle kaydedilmeyecek olarak seçilin bir grupun üyesi admin profiline girerse kaydedilecek, diğer profillerde edilmeyecek.

Sources/Profile.php dosyamızı açıyoruz yine.

Code (ŞUNU BULUYORUZ) Select
if(in_array($group, $not_log_groups))
$log_user = false;

Code (ŞUNUNLA DEĞİŞTİRİYORUZ) Select

if(in_array($group, $not_log_groups)) {
if ($user_profile[$memID]['ID_GROUP'] == 1)
$log_user = true;
else
$log_user = false;
}

[SiNaN]

Birincisi için teşekkür ederim. İkincisinde ise genel ayarlara uyması gerektiğini düşünüyorum. Ama kaydedilmeyecek grupların ziyaretlerinin sadece yöneticilere gözükmesini sağlayabilirsiniz.

Gogen

Yahu ne güzel bir mod oluyor. Badboy ellerine sağlık.

Advertisement: