Instalirao nove smiley-e al mi i dalje na forumu stari

Started by jasminm_, July 07, 2008, 07:04:24 PM

Previous topic - Next topic

jasminm_

Trenutna verzija foruma kod mene je 1.1.5 .
Instalirao sam sljedeći mdul:

Perfect Smiley Collection!

A perfect set of smileys, which you can use on your forum.

* Author: Inside Sin
        * Submitted On: May 03, 2008, 06:09:04 AM
        * Last Updated: May 15, 2008, 03:37:14 AM
        * Total Downloads: 1193
        * SMF Versions: 1.1.5

Tako što sam ga prvo downloadovao na PC a zatim preko admin panela uploadovao i instalirao i dobi poruku na kraju da je modul uspješno instaliran:

Ali kada odem na forum da pišem novu temu ili post i dalje su mi oni stari smilys.
U čemu je problem.

DonGiovanni

Odi u Admin -> Smileys and Message Icons i tu moraš postavit koje smiley pakete hoćeš koristit

jasminm_

prvo hvala na pomoći :D.
ev da još nešto priupitam vezano za ovu temu.
Instalirao sam;
Lots-O-Smileys

* Author: Jesse Shaw
        * Submitted On: January 08, 2005, 07:13:59 AM
        * Last Updated: January 09, 2005, 02:19:47 AM
        * Total Downloads: 23134
        * SMF Versions: 1.0 RC1, 1.0 RC2, 1.0

I naravno da sam primijetio da verzija moga foruma nije podržana tj. 1.1.5,
Eh sad pošto sam vidio da ova verzija smiley ima dosta slika, tj smajlia dali bi ja mogao kako editovati il šta uraditi da iskoristim te smajlie na svom forumu.

DonGiovanni

Jesi probao instalirat. Kolko sam ja vidio u kodu ne treba niš mjenjat

jasminm_

Ev, ovako izbrisao sam sve module i instalirao samo:
Lots-O-Smileys

* Author: Jesse Shaw
        * Submitted On: January 08, 2005, 07:13:59 AM
        * Last Updated: January 09, 2005, 02:19:47 AM
        * Total Downloads: 23134
        * SMF Versions: 1.0 RC1, 1.0 RC2, 1.0
Ono dok sam instalirao dao ime grupi "novo", ali sad mi se u forumu kad na mjestu smajlija pojavljuje tekst od onih klasičnih a slika nema, takođe i kad idem na dugme više ništa se ne desi.Jedin kad odem na uređivanje u smajlija u rubrici "Postavke Smajlija"
kada kliknem na nekog smajlija pa uredi pa selektujem nekig on se pojavi.

http://i37.tinypic.com/vr8y2x.jpg [nofollow]

DonGiovanni

Da zato što su to dodatni smajlići i nisu namješteni na te kodove...Oni se ustvari dodaju kao ovim običnima.

jasminm_

Znači ja sad da bih dodao moram ići svaki uredi pa ga dodat.Na [nofollow] meniju Postavke smajlija>Uređivanje i svaki posebno dodat :'(.
Al et i ako mora tako na meniju uređivanje najviše možeš postaviti 19 smajlija, kako ostale postaviti.

DonGiovanni

Admin - > Smileys and Message Icons ->Settings ->Enable customized smileys:

i onda ti se otvore te opcije za dodavanje :D

jasminm_

haval još jednom.
Znači moram svaki smajli ručno da ubacim preko (iz instaliranog modula za smajlije):
Smileys and Message Icons>Add Smiley
tu da bi ubaci smajli moram ja da napišem i kod za smajlija .

jasminm_

e de mi reci samo još bil se moglo kako napraviti da automatski sve smajlije iz modula postavi na forum da se koriste(u obrazac)

DonGiovanni

Sve ih označiš sastrane i onda na dnu možeš izabrat show in post form iliti obrascu

jasminm_

da al na meniju Edit Smileys određuješ show on post.
Ali ja ih u tom meniju imam 19 (smajlija), kako da ih tu povećam da budu svi iz jednog modula.
Kod mene je situacija sljedeća svi klasični smajliji su tu sa tekstom ali bez slike.

DonGiovanni

Ja na svom forumu kad dodajem smajliće svi su mi na toj listi Edit Smileys(Uređivanje) . Al baš svi koje koristim. I onda samo njih odredim ko će se i di prikazivat

jasminm_

ja, ev nađo, prvo ih moraš ubaciti na edit listu(tj. uređivanje) tako što odeš na Smiley Sets (tj.     Grupe ) i instaliraš novu grupu i unjoj kao što je dole na slici prikazano ubaciš smajlije u edit listu:

--------------------------------------------------------
al možda sam dosadan, al kad završim i sve shvatim u vezi ovih smajlija obećavam jedan precizni tutorial sa slikama tako da svim novim članovima bude lahko i jednostavno ovo podešavanje.
--------------------------------------------------------
eh, pošto sad imam više instaliranih modula sa smajlijima, a iz svakog modula hoću da mi neke smajlije pokaže u forumu(sa slikama ne samo tekst) kako to da odradim.
trenutno u edit (tj. uređivanje) meniju samo koju grupu selektujem njene slike prikazuje a od drugi tekst.Kako da od svih grupa budu slike.

DonGiovanni

Hehe. Komplicirano je to za mene :P

Ja ti inaće otvorim te sve pakete nađem smajliće koje želim i samo ih uploadam preko ftpa u Smileys/default i onda su mi svi u direktoriju i samo ih dodajem.

To bi bilo super kad sve uspiješ da neki tutorijal napraviš ak imaš vremena. ;)

Pozdrav

jasminm_

Samo još ovo :D,
Kako da napravim svoj smileys modul.
Neke smajlije bi ja ono uradio u photoshopu a neke bi skinuo sa drugih foruma i kako ih staviti u jedan modul.
Vidio sam da ovi moduli sa smf uglavnom budu u zipu u kojem se nalazi jedan folder i u njemu smajliji što i nije teško odraditi  ;)
i još imaju page-info.xml -koliko je on važan i dali tu se treba šta programirati.

DonGiovanni

On je najvažniji

packages-info.xml. On ustvari pokazuje di će se šta instalirat. Tak da bez njega niš ne vrijedi.

Pa možeš uzet onaj Lot of smileys i samo ubacit svoje smajliće i promjenit naziv direktorija

jasminm_

Jel moram na svim zaokruženim mjestima na slici i folderu promijeniti ime u npr; smajli:

http://i36.tinypic.com/14488ig.png [nofollow]
ili ....

DonGiovanni

ovo <id> </id> tu mos napisat jasminm to ti je ko je autor

a ak mjenjaš ove ostale onda moraš i onaj folder u koji ćeš stavit sve te smajliće promjenit.

naziv foldera sa smajlićima mora bit isti ko u packages-info.xml

Advertisement: