Advertisement:

Author Topic: Portal Management PortaMx v1.54 ecl for SMF 2 (updated)  (Read 200924 times)

Offline feline

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,638
  • Gender: Female
Re: Portal Management Extension PortaMx v1.45 for SMF 2
« Reply #520 on: November 22, 2011, 12:15:58 PM »
Look if the packagemanger have copied all files (compare the folder with the archive).

Offline MrNicotine

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 100
Re: Portal Management Extension PortaMx v1.45 for SMF 2
« Reply #521 on: November 22, 2011, 05:53:09 PM »
Checked that, it did. All files copied.

I have a test forum copied on mij local machine, and there the install was no problem at all.
As extra theme to install to, I also haven't see the Core theme options, which dó appear on my testforum.

Now I have to say, I'm on a Windows server, and I've had small problems before with not being able to change Chmod,
but nothing like this.

I've uninstalled and installed 3 times now (most of it manually, because of errors) to no effect.
Sorry, but I've been working on it for 5 hours, and I gave up. I'm using another portalmod now.
Thought, maybe you have some use for this info.

Thanks for your support



Offline pikeman

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 149
  • Gender: Male
    • 399460130103 on Facebook
    • @VukovisaDUNAVA on Twitter
    • Vukovi sa DUNAVA
Re: Portal Management Extension PortaMx v1.45 for SMF 2
« Reply #522 on: January 18, 2012, 06:36:13 PM »

Hello!


I use Menu Icons mode. After installing PortaMX I cannot find where is the Community button.  It not in Subs.php. I would add icon  manual.



Offline feline

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,638
  • Gender: Female
Re: Portal Management Extension PortaMx v1.45 for SMF 2
« Reply #523 on: January 19, 2012, 04:42:39 AM »
That button you find in the file /Sources/PortaMx/PortaMxIntegrate.php below line 190 ...

Offline pikeman

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 149
  • Gender: Male
    • 399460130103 on Facebook
    • @VukovisaDUNAVA on Twitter
    • Vukovi sa DUNAVA
Re: Portal Management Extension PortaMx v1.45 for SMF 2
« Reply #524 on: January 19, 2012, 06:38:36 AM »
Thank you for your response.

What went wrong? Button does not appear...

Code: [Select]
'community' => array(
'Forum','title' => $txt['forum'], '<img align="absMiddle" src="http://img560.imageshack.us/img560/2254/forumhk.jpg" alt="Forum" />&nbsp; ',
'href' => $scripturl . '?action=community',
'active_button' => false,
'sub_buttons' => array(
),

P.S. This is a test in Wamp server.

Offline feline

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,638
  • Gender: Female
Re: Portal Management Extension PortaMx v1.45 for SMF 2
« Reply #525 on: January 20, 2012, 11:55:50 AM »
Try this:
Code: [Select]
'community' => array(
'title' => $txt['forum'] .'&nbsp;<img align="absMiddle" src="http://img560.imageshack.us/img560/2254/forumhk.jpg" alt="Forum" />',
'href' => $scripturl . '?action=community',
'active_button' => false,
'sub_buttons' => array(
),
Now the button show as atached image  ;)

Offline pikeman

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 149
  • Gender: Male
    • 399460130103 on Facebook
    • @VukovisaDUNAVA on Twitter
    • Vukovi sa DUNAVA
Re: Portal Management Extension PortaMx v1.45 for SMF 2
« Reply #526 on: January 20, 2012, 12:09:05 PM »
Works, but the icon is behind the words. Need to be in front.

Offline Kindred

  • The Mean One
  • Support Specialist
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 58,337
  • Gender: Male
    • Kindred-999 on GitHub
Re: Portal Management Extension PortaMx v1.45 for SMF 2
« Reply #527 on: January 20, 2012, 12:23:09 PM »
then put the image code in the right place....
Please do not PM, IM or Email me with support questions.  You will get better and faster responses in the support boards.  Thank you.

Offline feline

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,638
  • Gender: Female
Re: Portal Management Extension PortaMx v1.45 for SMF 2
« Reply #528 on: January 23, 2012, 07:10:18 AM »
Then try this ..
Code: [Select]
'community' => array(
'title' => '<img align="absMiddle" src="http://img560.imageshack.us/img560/2254/forumhk.jpg" alt="Forum" />&nbsp;'. $txt['forum'],
'href' => $scripturl . '?action=community',
'active_button' => false,
'sub_buttons' => array(
),

Offline pikeman

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 149
  • Gender: Male
    • 399460130103 on Facebook
    • @VukovisaDUNAVA on Twitter
    • Vukovi sa DUNAVA
Re: Portal Management Extension PortaMx v1.45 for SMF 2
« Reply #529 on: January 23, 2012, 07:35:57 AM »
Works! Thanks a lot!

Offline pikeman

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 149
  • Gender: Male
    • 399460130103 on Facebook
    • @VukovisaDUNAVA on Twitter
    • Vukovi sa DUNAVA
Re: Portal Management Extension PortaMx v1.45 for SMF 2
« Reply #530 on: January 23, 2012, 10:11:54 AM »
Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/home/pikeman/public_html/Sources/PortaMx/Class/System/PortaMx_BlocksClass.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/pikeman/public_html/Sources/PortaMx/PortaMx.php on line 75

This is line 75, what is wrong?

require_once($context['pmx_sysclassdir']. 'PortaMx_BlocksClass.php');

Offline Robert.

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 4,074
  • Gender: Male
    • nedroden on GitHub
Re: Portal Management Extension PortaMx v1.45 for SMF 2
« Reply #531 on: January 23, 2012, 10:16:47 AM »
Does this work for you?
Code: [Select]
require_once($context['pmx_sysclassdir']. '/PortaMx_BlocksClass.php');
Software Engineering student
DraiWiki | Project Alpha

Offline pikeman

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 149
  • Gender: Male
    • 399460130103 on Facebook
    • @VukovisaDUNAVA on Twitter
    • Vukovi sa DUNAVA
Re: Portal Management Extension PortaMx v1.45 for SMF 2
« Reply #532 on: January 23, 2012, 10:27:26 AM »
Wrong again... :-(

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/home/pikeman/public_html/Sources/PortaMx/Class/System//PortaMx_BlocksClass.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/pikeman/public_html/Sources/PortaMx/PortaMx.php on line 75

Offline feline

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,638
  • Gender: Female
Re: Portal Management Extension PortaMx v1.45 for SMF 2
« Reply #533 on: January 23, 2012, 04:26:28 PM »
If the path and the file exists on your server ?
have the path correct access rights (normaly 755) ?
have the file correct acces rights (normaly 644) ?

Offline pikeman

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 149
  • Gender: Male
    • 399460130103 on Facebook
    • @VukovisaDUNAVA on Twitter
    • Vukovi sa DUNAVA
Re: Portal Management Extension PortaMx v1.45 for SMF 2
« Reply #534 on: January 24, 2012, 05:14:26 AM »
Thank you for assistance Feline. I've canceled the instalation of this portal. My friend from IT support will help me, that's his profession.

Kindest regards,

Pikeman

Offline alexdja

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Portal Management Extension PortaMx v1.45 for SMF 2
« Reply #535 on: January 24, 2012, 07:02:46 PM »
Pikeman, I see You did not installed it yet? 
What happened ?

Offline pikeman

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 149
  • Gender: Male
    • 399460130103 on Facebook
    • @VukovisaDUNAVA on Twitter
    • Vukovi sa DUNAVA
Re: Portal Management Extension PortaMx v1.45 for SMF 2
« Reply #536 on: January 24, 2012, 07:08:19 PM »
Before PortaMX installation on my forum, I've been testing it on localhost using Wamp Server.
Installation went trough with no problems and no errors.
I liked the portal and I wanted to install it on my forum.
During the installation the scrypt didn't report any errors, it told me that some permissions must be unlocked, so I allowed it.
After that, the installation finished with the report that it was succesfull.
Just after that, I couldn't open any page on my forum.
This was the error:

Quote
Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/home/pikeman/public_html/Sources/PortaMx/Class/System/PortaMx_BlocksClass.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/pikeman/public_html/Sources/PortaMx/PortaMx.php on line 75

Line 75: require_once($context['pmx_sysclassdir']. 'PortaMx_BlocksClass.php');

Can it be that some of the installed mods were making problem?

Offline feline

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,638
  • Gender: Female
Re: Portal Management Extension PortaMx v1.45 for SMF 2
« Reply #537 on: January 25, 2012, 03:18:46 PM »
As I say above .. Please check if the installation correct and all files and folder exist on your server.
It's often a problem that SMF can't create new folder but don't notice that. In this case a 0-byte file is created instead of a new folder.
So you have to check that, and after removing of the 0 byte files, you can copy all folder and files from a locally extracted archive with ftp to your server.

Offline char39

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 281
Re: Portal Management Extension PortaMx v1.45 for SMF 2
« Reply #538 on: January 31, 2012, 09:33:53 AM »
I am looking for a users how-to on PortaMx.  I have been trying to do several things with it and I think I am just confusing myself.  For instance...

I want to have a left block on the forum/community only that will list either article categories or articles.  Currently after playing around with the blocks, categories and article settings, I have ended up with the category name and article showing on the home page (not block).  I did have the block showing at one point on the forum, but the whole article showed in the block instead of just the name.

Offline feline

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,638
  • Gender: Female
Re: Portal Management Extension PortaMx v1.45 for SMF 2
« Reply #539 on: January 31, 2012, 12:25:14 PM »
That can be done with a small php block. You find a example here: http://portamx.com/pages/article-list-sample/