Advertisement:

Author Topic: Highslide Image Viewer  (Read 272018 times)

Offline nikan

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 390
Re: Highslide Image Viewer
« Reply #520 on: April 09, 2010, 02:11:15 PM »
Yes, it should be

Code: [Select]
'content' => '<img src="$1" alt="{alt}"{width}{height} class="bbc_img resized" />',
unless you don't like the image toggle function and you want it disabled.

Offline ProfDrDenis

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 120
    • AfrikAfrika Forum
Re: Highslide Image Viewer
« Reply #521 on: April 09, 2010, 03:04:19 PM »
So you are talking about Aeva auto-embedding image links similar to Youtube links? I think this wouldn't be convenient at all. Think of it like this: Maybe we would be avoiding a few tags, but we lose control over images. Maybe someone will prefer to post the link only, not the image itself. Also, Aeva auto-embedding image links feature would grab every image link preventing indivual preferences about the visible dimensions of the image. There will be one global setting set by the administrator and that's it. On the other hand, using [img width=x height=y] or [hs width=x height=y], it is possible to set these parameters manually.

I am not a expert, but I think its going. For me its a little bit stupid to use two different highslide scripts.. on one side you have a super nice Aeva but it dont show a full highslide pic :-( and the other side highslide alone..

Offline nikan

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 390
Re: Highslide Image Viewer
« Reply #522 on: April 10, 2010, 01:13:05 AM »
Quote
super nice Aeva
OK, you are fun of it and love it. I like it too.

Nobody says to use two different highslide scripts, if you don't need media and you only want pictures highslide is a very good choice.

Offline tycms

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 88
Re: Highslide Image Viewer
« Reply #523 on: April 10, 2010, 01:04:23 PM »
Is it possible to use Highslide Image Viewer without a pop-up, just expanding the image similar to nCode script or SMF 2.0 RC3 built-in resizer? If possible, I would like to use it as a multi-purpose tool: Enlarging thumbnails inside [hs][/hs] in the form of pop-ups, and expanding images inside "img" codes without a pop-up.
« Last Edit: April 10, 2010, 01:09:04 PM by budun »

Offline nikan

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 390
Re: Highslide Image Viewer
« Reply #524 on: April 10, 2010, 03:29:44 PM »
Highslide Image Viewer expands in pop-up all images with [img] tag.
The only images that affected by my mod Highslide BBCode and Image Viewer are the highslide images with [hs] tag and all other images with [img] tag are expanding with the image toggle of SMF 2.0 RC3 or with nCode on SMF 1.1.11

Offline ProfDrDenis

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 120
    • AfrikAfrika Forum
Re: Highslide Image Viewer
« Reply #525 on: April 10, 2010, 04:21:12 PM »
Nobody says to use two different highslide scripts, if you don't need media and you only want pictures highslide is a very good choice.

please look realistic. Aeva is one part to show - example - the pics. Highslide is an other part to show the user pics in the post. Or you think this is going with Aeva? But for this comfort you use two different highslide scripts.
 

Offline tycms

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 88
Re: Highslide Image Viewer
« Reply #526 on: April 10, 2010, 04:33:22 PM »
Highslide Image Viewer expands in pop-up all images with [img] tag.
The only images that affected by my mod Highslide BBCode and Image Viewer are the highslide images with [hs] tag and all other images with [img] tag are expanding with the image toggle of SMF 2.0 RC3 or with nCode on SMF 1.1.11
Yes, I know Nikan. That's exactly why I suggested the [hs] tag. I wanted separate controls over thumbnails inside [hs] codes and regular images inside "img" codes.

I am perfectly fine with images inside "img" codes to be expanded by the image toggle of SMF 2.0 RC3. But the problem is, SMF 2.0 RC3 built-in resizer cannot handle imageshack and some other image hosts when maximum width is set globally from the admin panel. SMF cannot retrieve the image size and dimensions and leaves it as is. I want the exact functionality of SMF 2.0 RC3 image toggle which works for images at any host. I guess nCode mod can be arranged to do this without interfering with your new Highslide BBCode and Image Viewer mod. I thought maybe Highslide script could also offer similar functionality.  ;)

please look realistic. Aeva is one part to show - example - the pics. Highslide is an other part to show the user pics in the post. Or you think this is going with Aeva? But for this comfort you use two different highslide scripts.

Dear ProfDrDenis, I don't get what you mean. Not everybody needs Aeva. For example I am not fond of it. I don't need its functionality, I don't want all those database entries it creates. I am sure there are people like me. Even if you have Aeva mod installed, you can arrange the Highslide mod so that you won't have two different highslide scripts. Edit the Highslide mod so that it points to the highslide script that is installed by Aeva. That's it.

Offline nikan

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 390
Re: Highslide Image Viewer
« Reply #527 on: April 10, 2010, 05:20:28 PM »
Quote
But the problem is, SMF 2.0 RC3 built-in resizer cannot handle imageshack and some other image hosts when maximum width is set globally from the admin panel. SMF cannot retrieve the image size and dimensions and leaves it as is.

I just checkit and it hadles images from imageshack, as it should, because the images are downloaded at full size and then shows them at the size you set from admin panel.

Offline tycms

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 88
Re: Highslide Image Viewer
« Reply #528 on: April 11, 2010, 09:58:06 AM »
Quote
But the problem is, SMF 2.0 RC3 built-in resizer cannot handle imageshack and some other image hosts when maximum width is set globally from the admin panel. SMF cannot retrieve the image size and dimensions and leaves it as is.

I just checkit and it hadles images from imageshack, as it should, because the images are downloaded at full size and then shows them at the size you set from admin panel.

I checked it again on my test forum, and it doesn't work. The same image on imagehost.org is resized, but the one on imageshack.us is not. I have read in topics here in SMF community that this is a known problem with some of the imageshack and some other image host servers. So, SMF 2.0 resizer does not work with some servers because the image information cannot be retrieved. But, of course, it is always possible to resize any image (including the ones on any imageshack server) by manually setting the width parameter in-between the img tags.

You might want to check the following topics about this:
Problem with image resize
Image Resizer in SMF 2.0 RC3

Anyway, this is not the right topic for it. I just wanted to know if it is possible to use Highslide script without a pop-up.

By the way Nikan, please post the link to your new mod's topic here as soon as it is approved. Thanks.  :)

Offline falken

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 39
Re: Highslide Image Viewer
« Reply #529 on: April 19, 2010, 10:25:24 AM »
How can I install this mod in RC3??

I read about emulation, where or how can I do it?

Thanks!

Offline tycms

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 88
Re: Highslide Image Viewer
« Reply #530 on: April 19, 2010, 11:48:54 AM »

Offline F34R

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 11
Re: Highslide Image Viewer
« Reply #531 on: April 21, 2010, 12:52:29 PM »
Ok, I am on 1.1.11 and installed the package just fine. 
After that, all images disappeared, but the codes are still there when you edit a post.

So, I disabled all custom themes, and reverted everyone back to default core, still no go.  Even after I uninstall the package, and delete it, now I can't get any images in posts to display.  Any help would be appreciated.

I've restored to a version prior to the mod installation.

EDIT:

All fixed.  I disabled the server setting for compression, and all seems to be working fine.
« Last Edit: April 21, 2010, 01:29:20 PM by F34R »

Offline masbuskado

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 44
  • Gender: Male
    • New Mod City
Re: Highslide Image Viewer
« Reply #532 on: April 26, 2010, 06:46:04 PM »
Need help with this mod!!!

Install it everything was fine... even test it with bigger image... 2 hours later... the zoom and slideshow stop working, don't know what is causing it.

am running 1.1.11 with the follow mod on default: core
Adk Portal
Images On Board
Language Drop
Highslide Image Viewer
Ad Managment
AJAX Instant Quick Reply
Country Flags
SMF Multi Quote
Skype Integration
SMF Bay LITE
SMF Gallery Lite
Stop Spammer
Twitter and Facebook Publisher mod
Ultimate Profile
Aeva Media
Learning SMF!!!

Offline masbuskado

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 44
  • Gender: Male
    • New Mod City
Re: Highslide Image Viewer
« Reply #533 on: April 28, 2010, 10:51:53 AM »
any one ???
previous post...
Learning SMF!!!

Offline tycms

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 88
Re: Highslide Image Viewer
« Reply #534 on: April 29, 2010, 12:24:47 AM »
Masbuskado, maybe someone can help if you could give more details. Did you install a new mod just before this happened? Or did you change the settings of Aeva Media mod?

Offline masbuskado

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 44
  • Gender: Male
    • New Mod City
Re: Highslide Image Viewer
« Reply #535 on: April 29, 2010, 10:41:21 PM »
Masbuskado, maybe someone can help if you could give more details. Did you install a new mod just before this happened? Or did you change the settings of Aeva Media mod?

I install the mod in the same order as above... haven't change any setting in the Aeva Mod yet... am planning to unistall Aevea because I don't really know if I need it...

So basically I tell you what happen and I don't know why!
It resize the image but I can get the slider...  :-[
Learning SMF!!!

Offline tycms

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 88
Re: Highslide Image Viewer
« Reply #536 on: April 30, 2010, 08:32:30 AM »

I install the mod in the same order as above... haven't change any setting in the Aeva Mod yet... am planning to unistall Aevea because I don't really know if I need it...

So basically I tell you what happen and I don't know why!
It resize the image but I can get the slider...  :-[

Are you sure it is the Highslide Image Viewer that resizes the image? Which type of cursor do you get on the resized image? Hand cursor, or the zoom cursor?

If you cannot access the viewer, the first thing I can think of is that something is messed up in the index.template.php file of your theme. It is where highslide.js is defined. Could you attach the index.template.php file of your theme and answer the question about the cursor?

Offline masbuskado

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 44
  • Gender: Male
    • New Mod City
Re: Highslide Image Viewer
« Reply #537 on: May 03, 2010, 06:39:56 PM »

I install the mod in the same order as above... haven't change any setting in the Aeva Mod yet... am planning to unistall Aevea because I don't really know if I need it...

So basically I tell you what happen and I don't know why!
It resize the image but I can get the slider...  :-[

Are you sure it is the Highslide Image Viewer that resizes the image? Which type of cursor do you get on the resized image? Hand cursor, or the zoom cursor?

If you cannot access the viewer, the first thing I can think of is that something is messed up in the index.template.php file of your theme. It is where highslide.js is defined. Could you attach the index.template.php file of your theme and answer the question about the cursor?

When I installed I was getting the zoom cursor and the slide... but now am just getting regular cursor...
Learning SMF!!!

Offline tycms

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 88
Re: Highslide Image Viewer
« Reply #538 on: May 04, 2010, 03:57:52 AM »
If you don't see the zoom cursor, it indicates that highslide.js is not active.

I looked at the index.template.php you uploaded. I don't know how this happened, but it doesn't have the part which should have been added by the Highslide Image Viewer mod. Obviously the mod doesn't work without that part.

Are you sure that Highslide Image Viewer mod is installed? Can you check the packages in your Admin Panel? If you see it installed, could you try uninstalling it? Normally it should give errors when you try to uninstall. Please do not continue to uninstall, just check if you get the error message.

Could you also upload $sourcedir/Subs.php, $sourcedir/Display.php and $themedir/Display.template.php files?

Offline luismanson

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 168
Re: Highslide Image Viewer
« Reply #539 on: May 05, 2010, 03:26:18 PM »
Quote
error:
Error: The stylesheet http://www.foromilestone.com.ar.nyud.net/Themes/default/hs4smf/highslide.css was not loaded because its MIME type, "text/html", is not "text/css".
Source File: http://www.foromilestone.com.ar/foro-vip/propuestas-de-mejora-para-el-foro/new/?topicseen#new
Line: 0

any ideas on this?
www.foromilestone.com.ar.nyud.net/Themes/default/hs4smf/highslide.css