Advertisement:

Author Topic: session tablosunu boşaltma  (Read 23727 times)

Offline Fussilet

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,659
  • Gender: Male
  • SMFDesign.net
    • Fussilet.com
session tablosunu boşaltma
« on: March 27, 2009, 06:37:18 PM »
bir sorunum var, session tablosu aşırı derecede yer kaplıyor ve buda veritabanini şişiriyor, 1 ayda 1GB  felanı aşıyor, session tablosunun içini boşaltmak ve sabitlemek için ne yapabilirim acaba fikri olan var mı?

Offline βluΣ ЯosΣ

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 805
  • Gender: Male
  • Çarşı Herkese Karşı .
Re: session tablosunu boşaltma
« Reply #1 on: March 27, 2009, 07:30:18 PM »
smf_sessions
Tablo Açıklaması = Siteye giren üyeye üye girişi yaptıktan sonra bir session id verilir.Bu session id lerin tutulduğu tablodu.
     -session_id=Primary key.
     -last_update=Sayfanın son yenilenme zamanı.
     -data=


bi sorun olmaz içini boşaltabilirsiniz .

Offline Fussilet

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,659
  • Gender: Male
  • SMFDesign.net
    • Fussilet.com
Re: session tablosunu boşaltma
« Reply #2 on: March 27, 2009, 07:42:17 PM »
ben her zaman boşaltıyorum zaten, sürekli boş olması için ne yapabilirim onu onu soruyorum, boşalt boşalt nereye kadar :)

Offline βluΣ ЯosΣ

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 805
  • Gender: Male
  • Çarşı Herkese Karşı .
Re: session tablosunu boşaltma
« Reply #3 on: March 27, 2009, 07:59:02 PM »
haklısınız  boşalt boşalt nereye kadar  ;D  ..

ama bu tablo girişler için gerekli ve sesion id olmadan

online iken işlem yaptıgınızda

oturum dogrulama başarısız diye bi hata çıkar
 
ve oturum kapanır
 
dikkat ettiyseniz.

onun için sürekli boş olması sorunlara yol açabilir .

ama daha tecrübeli arkadaşlar belki bi şekilde halledebilir
 
bu benim görüşüm
« Last Edit: March 27, 2009, 08:03:10 PM by K a n u r »

Offline #Serseri

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,705
  • Gender: Male
    • Fatih Sultan mehmet
Re: session tablosunu boşaltma
« Reply #4 on: March 27, 2009, 08:01:20 PM »
Tam bilmiyorum ama Session olmazsa benim bildiğim bir sayfadan giriş yap diğer sayfaya tıklayınca çıkar. Emin değilim ama :) Admin panelinde otomatik tablo iyileştirme vardı sanırım. Onu kullanıyormusun?

Offline Fussilet

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,659
  • Gender: Male
  • SMFDesign.net
    • Fussilet.com
Re: session tablosunu boşaltma
« Reply #5 on: March 27, 2009, 09:03:36 PM »
hata kaydı tutmayı, moderator işlemlerini kaydet felan hepsini pasif yaptım...
ama bu session meselesi canımı çok sıkıyor...
Serseri senin dediğin işlemleride yapıyorum arasıra...

dediğim gibi aylık en az 1GB  birikiyor sessions  tablosunda

Offline By_Siverekli

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • www.ummetforum.com
Re: session tablosunu boşaltma
« Reply #6 on: January 01, 2010, 08:45:42 PM »
Selamun ALeyküm Kardeş.Session Tablasunu Şu Şekilde Boşaltabilirsin Admin Paneline Bir Link Ekleyerek.
default/Admin.template.php'de
 
Bul:
Code: [Select]
<a href="', $scripturl, '?action=optimizetables">', $txt['maintain_optimize'], '</a><br />
Altına ekle:
Code: [Select]
<a href="bosalt.php">Sessions Tablosunu Bosalt</a><br />
İslami forum [nofollow]
Arsiv [nofollow]