• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.
September 20, 2021, 01:20:20 PM

News:

Wondering if this will always be free?  See why free is better.


Mala pomoc

Started by bane1992, April 12, 2009, 01:04:57 PM

Previous topic - Next topic

bane1992

April 12, 2009, 01:04:57 PM Last Edit: July 12, 2009, 02:15:28 PM by baki92
kako da stavim ovo:



Samo jedna molba.... Jurek, preskoci moje teme.... pozz


bane1992

Quote from: markosvaba on April 12, 2009, 01:15:03 PM
Bilo na forumu koristi search


pa kako da koristim search kad nznm kako se zove.....na osnovu cega da trazim?


Samo jedna molba.... Jurek, preskoci moje teme.... pozz

bane1992



Samo jedna molba.... Jurek, preskoci moje teme.... pozz

Braca

April 12, 2009, 06:20:11 PM #4 Last Edit: April 12, 2009, 06:34:57 PM by Braca
Potrazi mod "eFloating Bar for Guest & Members".Ima i drugih ali meni je jedino taj napravio posao.Bdv,covek ti je dao link do dobre teme ... ima tamo takodje link za mod "floating bar" samo ja taj mod nisam uspeo da nateram da radi ... Ovaj koji sam pomenuoi gore jesam i izgleda veoma slicno onom sa tvoje slike.

MarkoWeb

To je tacno ono sto ti oces samo sto nije pozicionirano onako kako ti oces tj. kao na xx drugih foruma.

bane1992

Quote from: Braca on April 12, 2009, 06:20:11 PM
Potrazi mod "eFloating Bar for Guest & Members".Ima i drugih ali meni je jedino taj napravio posao.Bdv,covek ti je dao link do dobre teme ... ima tamo takodje link za mod "floating bar" samo ja taj mod nisam uspeo da nateram da radi ... Ovaj koji sam pomenuoi gore jesam i izgleda veoma slicno onom sa tvoje slike.
e, imam problem sa ovim.....sve se lepo instaliralo ali nigde ne vidim podesavanja vezana za to.....niti se prikazuje kada se odjavim......
jel moze pomoc?
gde se to tacno nalazi u Admin panelu?


Samo jedna molba.... Jurek, preskoci moje teme.... pozz

Dzonny

Admin > Features and Options > Write a custom text for the guest on the Floating Bar 
i chekiraj Enable the Floating Bar Mod


Zoric

ljudi nece ovo da se pojavljuje pogledaj te sad topbar.js

link

http://www.nisforum.byethost32.com/topbar.js

a evo css koji sam stavio

<style type="text/css">
      <!--
      #topbar{
   position:absolute;
   border: 1px dashed #FFFFFF;
   background-color: #262626;
   padding: 2px;
   width: 620px;
   visibility: hidden;
   z-index: 100;
   color: #FFFFFF;      }      -->
      </style><script src="http://www.nisforum.byethost32.com/topbar.js" language="javascript" type="text/javascript"></script>
<div id="topbar">
<div class="personalmessage">
<center>
<strong>Dobrodošli, gost, molimo vas, </strong>
<a href="http://www.nisforum.byethost32.com/index.php?action=login" ><strong>prijavite se</a> ili se </strong>
<a href="http://www.nisforum.byethost32.com/index.php?action=register" >
<strong>registrujte</a> da u potpunosti vidite forum !</strong>  <br/><br /><strong>Hvala na poseti. NisForum Tim !</strong><br/><br/>
               <div style="font-size:0.8em;">
                  <a href="#" onClick="closebar(); return false"> Kliknite ovde da zatvorite ovaj prozor.</a>
               </div>
            </center>
         </div>
      </div>



sta sada treba nece vise da mi makne treba nesto da se podesava ili sta ???

Dzonny

aaassspople:
Prvo 'pogledajte' se pise sastavljeno :P

Drugo, to sto si postavio daleko je od cssa. :D
I najzad, koji mod si isntalirao? Daj nam link do moda, reci koju veriziju foruma koristish, proveri error log i napisi ovde ako imas greske.

Zoric

ovaj mod:
http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=1607

SMF mi je 1.1.9

e za error neznam posto mi se ne pojavljuje!!!


[̲̅J̲̅][̲̅U̲̅][̲̅R̲̅][̲̅E̲̅][̲̅K̲̅] ٩(×̯×)۶

Quote from: aaassspople on July 10, 2009, 08:49:34 AM
e za error neznam posto mi se ne pojavljuje!!!

Pa jesi pogledo u Error log? ACP --> Maintenance --> Forum Error Log

Zoric


Dzonny


bane1992

July 10, 2009, 10:17:52 AM #14 Last Edit: July 10, 2009, 10:29:16 AM by baki92
ovako, sad sam se malo "pokocio" i namestio sam ovo.....

problem je sto stoji u gornjem levom uglu a ja bi hteo da stoji na sredini ekrana.....

jel problem negde u css-u?
recimo ovo:
   position:absolute;

EDIT:
sad sam video da to stoji i kad se ja prijavim... :S
jel zna neko gde gresim?

css kod sam dodao u index.template.php moje teme, u head
a onaj tekst sto stoji "prijavite se, itd..." u body


Samo jedna molba.... Jurek, preskoci moje teme.... pozz

Dzonny


bane1992

na default temi ladno radi a na mojoj nece, i ako sam ubacio kod u index.template.php moje teme.....

sta moze da mu bude? zbog cega nece na mojoj temi?


Samo jedna molba.... Jurek, preskoci moje teme.... pozz

Dzonny

Jesi li prekopitao / pomerio .js fajlove u direktorujum tvoje teme?

bane1992

Quote from: Dzonny on July 11, 2009, 07:53:33 AM
Jesi li prekopitao / pomerio .js fajlove u direktorujum tvoje teme?

pa da, samo ona dva "floating-bar-guest.js" i "floating-bar-logged.js"


Samo jedna molba.... Jurek, preskoci moje teme.... pozz

Dzonny

Quote from: baki92 on July 10, 2009, 10:17:52 AM
EDIT:
sad sam video da to stoji i kad se ja prijavim... :S
jel zna neko gde gresim?

css kod sam dodao u index.template.php moje teme, u head
a onaj tekst sto stoji "prijavite se, itd..." u body

Kakav text 'prijavite se' ?
To treba da dodash u admin panelu.  Admin > Features and Options >  Write a custom text for the guest on the Floating Bar -> tu stavljas html kod koji hoces.
Enable the Floating Bar Mod? -> chekiraj da bi ukljucio mod.

bane1992

Quote from: Dzonny on July 11, 2009, 08:14:43 AM
Quote from: baki92 on July 10, 2009, 10:17:52 AM
EDIT:
sad sam video da to stoji i kad se ja prijavim... :S
jel zna neko gde gresim?

css kod sam dodao u index.template.php moje teme, u head
a onaj tekst sto stoji "prijavite se, itd..." u body

Kakav text 'prijavite se' ?
To treba da dodash u admin panelu.  Admin > Features and Options >  Write a custom text for the guest on the Floating Bar -> tu stavljas html kod koji hoces.
Enable the Floating Bar Mod? -> chekiraj da bi ukljucio mod.

ma da, probao sam i tako, preko admin panela....radi samo na default, nece na moju temu.....

sad sam provalio da ovaj kod

//Show the efloating bar only if the MOD is enabled for Guest and Guests are not on Register or Login Pages
     if ($context['user']['is_guest'] && !empty($modSettings['efloatingbar_mode_guest']) && $context['current_action'] != 'login' && $context['current_action'] != 'register')
     {
echo '<div id="topbar">
<span style="float:right"><a href="javascript:void(0);" onClick="closebar(); return false"><strong>[x]</strong></a></span>
', (empty($modSettings['efloatingbar_text_guest'])) ? $txt['efloatingbar_text_guest_default'] : $modSettings['efloatingbar_text_guest'], '
</div>';
}
//Show the efloating bar only if the MOD is enabled for Members
     if ($context['user']['is_logged'] && !empty($modSettings['efloatingbar_mode_logged']) && $context['current_action'] != 'login' && $context['current_action'] != 'register')
     {
echo '<div id="topbar">
<span style="float:right"><a href="javascript:void(0);" onClick="closebar(); return false"><strong>[x]</strong></a></span>
', (empty($modSettings['efloatingbar_text_logged'])) ? $txt['efloatingbar_text_logged_default'] : $modSettings['efloatingbar_text_logged'], '
</div>';
}


koji treba da se unese u index.template.php posle "<body>" nece da prihvati u index.template.php moje teme, izbacuje mi da ima greska u index.template.php ili u nekom jezickom fajlu.......

jel treba nesto u njemu da se promeni?


Samo jedna molba.... Jurek, preskoci moje teme.... pozz

Dzonny

baki92, ocigledno nisi dobro instalirao mod.
Pregledaj lepo sve kodove, i unesi ih u sve fajlove kao sto pise:
http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?action=parse;mod=1607;attach=83962;smf_version=1.1.9

Jesi li ubacio kod u jezicke datoteke?
./Themes/default/languages/Modifications.english.php
./Themes/default/languages/Modifications.english-utf8.php
./Themes/default/languages/Modifications.jezik koji koristish.php

mod ne moze da radi ako svi kodovi nisu na svom mestu. Kada se uveris da su kodovi ok, onda udji u admin panel i ukljuci mod kao sto sam rekao u prethodnoj poruci.

bane1992

Quote from: Dzonny on July 11, 2009, 08:25:28 AM
baki92, ocigledno nisi dobro instalirao mod.
Pregledaj lepo sve kodove, i unesi ih u sve fajlove kao sto pise:
http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?action=parse;mod=1607;attach=83962;smf_version=1.1.9

Jesi li ubacio kod u jezicke datoteke?
./Themes/default/languages/Modifications.english.php
./Themes/default/languages/Modifications.english-utf8.php
./Themes/default/languages/Modifications.jezik koji koristish.php

mod ne moze da radi ako svi kodovi nisu na svom mestu. Kada se uveris da su kodovi ok, onda udji u admin panel i ukljuci mod kao sto sam rekao u prethodnoj poruci.

ovako, modifications.english.php nemam u svojoj temi pa sam onaj kod dodao u modifications.englis.php u default temi.....

modifications.english-utf8.php
nemam ni u mojoj temi ni u default, ali ispod toga pise:
"This operation isn't vital to the installation of this mod." tako da nije potrebno to....


Samo jedna molba.... Jurek, preskoci moje teme.... pozz

Dzonny

Ok je onda, a koristish li engleski uopshte kao default jezik na forumu ? :)
Kao sto rekoh, pregledaj sve kodove, nema ih ne znam ni ja koliko... :D

bane1992

Quote from: Dzonny on July 11, 2009, 08:46:45 AM
Ok je onda, a koristish li engleski uopshte kao default jezik na forumu ? :)
Kao sto rekoh, pregledaj sve kodove, nema ih ne znam ni ja koliko... :D

da, da...engleski koristim, nisam ubacivao srpski....

budni me sto na default temi radi a u mojoj nece, a sve sto sam uradio u default, uradio sam i u svojoj....


Samo jedna molba.... Jurek, preskoci moje teme.... pozz

bane1992

evo fajlovi, default tema i moja tema.....


Samo jedna molba.... Jurek, preskoci moje teme.... pozz

Dzonny

Koliko ja vidim nemas nista ubaceno u svoj index.template.php ?

Evo ti stavi ovaj i vidi radi li, posto se tvoja tema razlikuje od default u ovom fajlu, pa se ne moze naci bash tachan kod koji pise u parseu.

bane1992

Quote from: Dzonny on July 11, 2009, 10:26:41 AM
Koliko ja vidim nemas nista ubaceno u svoj index.template.php ?

Evo ti stavi ovaj i vidi radi li, posto se tvoja tema razlikuje od default u ovom fajlu, pa se ne moze naci bash tachan kod koji pise u parseu.

sad ne javlja nikakvu gresku, ali opet se ne pojavljuje taj prozorcic..... >:(


Samo jedna molba.... Jurek, preskoci moje teme.... pozz

Dzonny

Jesi li ga ukljucio u admin panelu i stavio neki text?
Onda ti fali josh negde kod.

bane1992

Quote from: Dzonny on July 11, 2009, 10:49:31 AM
Jesi li ga ukljucio u admin panelu i stavio neki text?
Onda ti fali josh negde kod.

stoji isti tekst koji sam stavio kad sam prebacio na default temu......sve je isto u admin panelu.....

nece i nece... >:(


Samo jedna molba.... Jurek, preskoci moje teme.... pozz

Dzonny

Quote from: baki92 on July 11, 2009, 08:56:03 AM
budni me sto na default temi radi a u mojoj nece, a sve sto sam uradio u default, uradio sam i u svojoj....

Ocigledno nisi ubacio sve. Kazes da si ubacio, i das mi index.template u kome nema nista od koda za ovaj mod.
Verovatno je tako i sa drugim fajlovima.

bane1992

Quote from: Dzonny on July 11, 2009, 12:38:00 PM
Quote from: baki92 on July 11, 2009, 08:56:03 AM
budni me sto na default temi radi a u mojoj nece, a sve sto sam uradio u default, uradio sam i u svojoj....

Ocigledno nisi ubacio sve. Kazes da si ubacio, i das mi index.template u kome nema nista od koda za ovaj mod.
Verovatno je tako i sa drugim fajlovima.

kad sam ubacio taj kod u index.template.php moje teme nije mi otvarao forum, javljao je neku gresku u tom fajlu....a naravno, pre toga sam napravio kopiju tog fajla (fajla bez tih kodova), i taj fajl sam tebi poslao, s' nadom da znas sta gde treba dodati.....:D


Samo jedna molba.... Jurek, preskoci moje teme.... pozz

[̲̅J̲̅][̲̅U̲̅][̲̅R̲̅][̲̅E̲̅][̲̅K̲̅] ٩(×̯×)۶

Quote from: baki92 on July 11, 2009, 08:38:26 AM
ovako, modifications.english.php nemam u svojoj temi pa sam onaj kod dodao u modifications.englis.php u default temi.....

Kakav englis.php???? Isto sto ti je dzonny reko, vjerojatno nisi dodao sve kodove kako treba..da jesi..mod bi ti radio bez problema..ko i svaki drugi..

Quote from: baki92 on July 11, 2009, 01:06:46 PM
..i taj fajl sam tebi poslao, s' nadom da znas sta gde treba dodati.....:D

Hahahahahahahaha :D

Dzonny

Baki, daj prikaci ovde i Modifications.english.php i ModSettings.php....

bane1992

Quote from: Dzonny on July 11, 2009, 07:55:13 PM
Baki, daj prikaci ovde i Modifications.english.php i ModSettings.php....

evo sva 3 fajla....
index.template.php moje teme je onaj sto si ti ubacivao kodove.....


Samo jedna molba.... Jurek, preskoci moje teme.... pozz

Dzonny

Dobro si to ubacio...
Znachi da ti verovatno fale .js fajlovi u tvojoj temi...

Ili nisi ukljucio mod u admin panelu. Ukljuci ga i ubaci neki kod da bi imao sta da prikaze.
Uradi screenshot postavke u admin panelu.

bane1992

imam te .js fajlove i u deafult temi i u mojoj temi......

evo slike:


tako mi je isto bilo podeseno kad sam prebacio na default temu i tamo se pojavi taj prozorcic.....

pokusao sam i da stikliram ovo iznad ovog tekst polja za CSS, ubacio taj CSS kod u style.css moje teme.......

nece pa nece  >:(


Samo jedna molba.... Jurek, preskoci moje teme.... pozz

bane1992

July 12, 2009, 01:51:44 PM #37 Last Edit: July 12, 2009, 02:15:10 PM by baki92
stvarno mi nije jasno sta mu je....

a Braca ima isu temu kao ja i njemu radi....pitao sam ga kako je to podesio, kaze da je samo instalirao mod rucno i da mu radi......

a malopre sam gledao onu stranicu za parse ovog moda i nasao ovaj link
http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex17/floatbar.htm

i kad sam ubacio kodove u head pa u body, prikazuje se, ali stalno, i kad sam prijavljen i kad sam odjavljen, iako je u admin panelu ugaseno da se prikazuje za prijavljene......


EDIT:

moze Lock....
napravio sam ga.....

hvala svima na pomoci...


Samo jedna molba.... Jurek, preskoci moje teme.... pozz

Zoric

ae baki plz meni pomozi!!! da ne zeznem nesto sa forumom

Dzonny

Kako si uspeo? Molim te bash me zanima sta je bio problem?

bane1992

Quote from: Dzonny on July 12, 2009, 02:48:02 PM
Kako si uspeo? Molim te bash me zanima sta je bio problem?

pa onaj kod koji treba da se doda posle <body>, u index.template, dodao sam posle nekog drugog koda.....isto u body

malo sam googlao i nasao to, probam....kad oce....sljaka ko leptir...:D:D:D


Samo jedna molba.... Jurek, preskoci moje teme.... pozz

Zoric

a ae meni to uradi plzzzzzzzzzz baki

[̲̅J̲̅][̲̅U̲̅][̲̅R̲̅][̲̅E̲̅][̲̅K̲̅] ٩(×̯×)۶

Quote from: aaassspople on July 12, 2009, 02:54:24 PM
a ae meni to uradi plzzzzzzzzzz baki

Sta ti nije lakse procitat uputstva za rucno instaliranje modova? Nego tu da pitas za pomoc covjeka ciji je forum napravio cijeli SMF team (ovi sa balkana).. Mislim, kako hoces, ali moj savjet ti je da naucis rucno, jer ti na ovom forumu niko nece sve instalirat..vjeruj mi.. :D

Zoric

ma instalirao sam ga ali nece da se pojavljuje sve sam ubacio i nece i nece
samo na default temi radi meni ???

Dzonny

aaassspople, znachi imas isti problem kao baki, sto znachi da ce i resenje biti isto.
Samo pravilno instaliraj mod i sve ce sljakati kako treba.

Zoric

jesam sve ali

http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex17/floatbar.htm

to jedino ne razumem imam sve codove ako oces izbacicu moj index sve!!!

Dzonny

aaassspople, zar nisi vec instalirao mod za smf...?
Ili koristish taj kod sa Dybanuc Drive?

Kakogod, postavi index.template.php iz tvoje teme...

Zoric


Zoric

Ok reseno uzeo sam onaj drugi mod dzzoni mi je pomoga (kralj) tema je obelezena da je resena i to je reseno!!!

Advertisement: