• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.
October 25, 2021, 04:46:16 AM

News:

SMF 2.0.18 has been released! Please update. Read more.


Mala pomoc

Started by bane1992, April 12, 2009, 01:04:57 PM

Previous topic - Next topic

bane1992

Quote from: Dzonny on July 11, 2009, 08:14:43 AM
Quote from: baki92 on July 10, 2009, 10:17:52 AM
EDIT:
sad sam video da to stoji i kad se ja prijavim... :S
jel zna neko gde gresim?

css kod sam dodao u index.template.php moje teme, u head
a onaj tekst sto stoji "prijavite se, itd..." u body

Kakav text 'prijavite se' ?
To treba da dodash u admin panelu.  Admin > Features and Options >  Write a custom text for the guest on the Floating Bar -> tu stavljas html kod koji hoces.
Enable the Floating Bar Mod? -> chekiraj da bi ukljucio mod.

ma da, probao sam i tako, preko admin panela....radi samo na default, nece na moju temu.....

sad sam provalio da ovaj kod

//Show the efloating bar only if the MOD is enabled for Guest and Guests are not on Register or Login Pages
     if ($context['user']['is_guest'] && !empty($modSettings['efloatingbar_mode_guest']) && $context['current_action'] != 'login' && $context['current_action'] != 'register')
     {
echo '<div id="topbar">
<span style="float:right"><a href="javascript:void(0);" onClick="closebar(); return false"><strong>[x]</strong></a></span>
', (empty($modSettings['efloatingbar_text_guest'])) ? $txt['efloatingbar_text_guest_default'] : $modSettings['efloatingbar_text_guest'], '
</div>';
}
//Show the efloating bar only if the MOD is enabled for Members
     if ($context['user']['is_logged'] && !empty($modSettings['efloatingbar_mode_logged']) && $context['current_action'] != 'login' && $context['current_action'] != 'register')
     {
echo '<div id="topbar">
<span style="float:right"><a href="javascript:void(0);" onClick="closebar(); return false"><strong>[x]</strong></a></span>
', (empty($modSettings['efloatingbar_text_logged'])) ? $txt['efloatingbar_text_logged_default'] : $modSettings['efloatingbar_text_logged'], '
</div>';
}


koji treba da se unese u index.template.php posle "<body>" nece da prihvati u index.template.php moje teme, izbacuje mi da ima greska u index.template.php ili u nekom jezickom fajlu.......

jel treba nesto u njemu da se promeni?


Samo jedna molba.... Jurek, preskoci moje teme.... pozz

Dzonny

baki92, ocigledno nisi dobro instalirao mod.
Pregledaj lepo sve kodove, i unesi ih u sve fajlove kao sto pise:
http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?action=parse;mod=1607;attach=83962;smf_version=1.1.9

Jesi li ubacio kod u jezicke datoteke?
./Themes/default/languages/Modifications.english.php
./Themes/default/languages/Modifications.english-utf8.php
./Themes/default/languages/Modifications.jezik koji koristish.php

mod ne moze da radi ako svi kodovi nisu na svom mestu. Kada se uveris da su kodovi ok, onda udji u admin panel i ukljuci mod kao sto sam rekao u prethodnoj poruci.

bane1992

Quote from: Dzonny on July 11, 2009, 08:25:28 AM
baki92, ocigledno nisi dobro instalirao mod.
Pregledaj lepo sve kodove, i unesi ih u sve fajlove kao sto pise:
http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?action=parse;mod=1607;attach=83962;smf_version=1.1.9

Jesi li ubacio kod u jezicke datoteke?
./Themes/default/languages/Modifications.english.php
./Themes/default/languages/Modifications.english-utf8.php
./Themes/default/languages/Modifications.jezik koji koristish.php

mod ne moze da radi ako svi kodovi nisu na svom mestu. Kada se uveris da su kodovi ok, onda udji u admin panel i ukljuci mod kao sto sam rekao u prethodnoj poruci.

ovako, modifications.english.php nemam u svojoj temi pa sam onaj kod dodao u modifications.englis.php u default temi.....

modifications.english-utf8.php
nemam ni u mojoj temi ni u default, ali ispod toga pise:
"This operation isn't vital to the installation of this mod." tako da nije potrebno to....


Samo jedna molba.... Jurek, preskoci moje teme.... pozz

Dzonny

Ok je onda, a koristish li engleski uopshte kao default jezik na forumu ? :)
Kao sto rekoh, pregledaj sve kodove, nema ih ne znam ni ja koliko... :D

bane1992

Quote from: Dzonny on July 11, 2009, 08:46:45 AM
Ok je onda, a koristish li engleski uopshte kao default jezik na forumu ? :)
Kao sto rekoh, pregledaj sve kodove, nema ih ne znam ni ja koliko... :D

da, da...engleski koristim, nisam ubacivao srpski....

budni me sto na default temi radi a u mojoj nece, a sve sto sam uradio u default, uradio sam i u svojoj....


Samo jedna molba.... Jurek, preskoci moje teme.... pozz

bane1992

evo fajlovi, default tema i moja tema.....


Samo jedna molba.... Jurek, preskoci moje teme.... pozz

Dzonny

Koliko ja vidim nemas nista ubaceno u svoj index.template.php ?

Evo ti stavi ovaj i vidi radi li, posto se tvoja tema razlikuje od default u ovom fajlu, pa se ne moze naci bash tachan kod koji pise u parseu.

bane1992

Quote from: Dzonny on July 11, 2009, 10:26:41 AM
Koliko ja vidim nemas nista ubaceno u svoj index.template.php ?

Evo ti stavi ovaj i vidi radi li, posto se tvoja tema razlikuje od default u ovom fajlu, pa se ne moze naci bash tachan kod koji pise u parseu.

sad ne javlja nikakvu gresku, ali opet se ne pojavljuje taj prozorcic..... >:(


Samo jedna molba.... Jurek, preskoci moje teme.... pozz

Dzonny

Jesi li ga ukljucio u admin panelu i stavio neki text?
Onda ti fali josh negde kod.

bane1992

Quote from: Dzonny on July 11, 2009, 10:49:31 AM
Jesi li ga ukljucio u admin panelu i stavio neki text?
Onda ti fali josh negde kod.

stoji isti tekst koji sam stavio kad sam prebacio na default temu......sve je isto u admin panelu.....

nece i nece... >:(


Samo jedna molba.... Jurek, preskoci moje teme.... pozz

Dzonny

Quote from: baki92 on July 11, 2009, 08:56:03 AM
budni me sto na default temi radi a u mojoj nece, a sve sto sam uradio u default, uradio sam i u svojoj....

Ocigledno nisi ubacio sve. Kazes da si ubacio, i das mi index.template u kome nema nista od koda za ovaj mod.
Verovatno je tako i sa drugim fajlovima.

bane1992

Quote from: Dzonny on July 11, 2009, 12:38:00 PM
Quote from: baki92 on July 11, 2009, 08:56:03 AM
budni me sto na default temi radi a u mojoj nece, a sve sto sam uradio u default, uradio sam i u svojoj....

Ocigledno nisi ubacio sve. Kazes da si ubacio, i das mi index.template u kome nema nista od koda za ovaj mod.
Verovatno je tako i sa drugim fajlovima.

kad sam ubacio taj kod u index.template.php moje teme nije mi otvarao forum, javljao je neku gresku u tom fajlu....a naravno, pre toga sam napravio kopiju tog fajla (fajla bez tih kodova), i taj fajl sam tebi poslao, s' nadom da znas sta gde treba dodati.....:D


Samo jedna molba.... Jurek, preskoci moje teme.... pozz

[̲̅J̲̅][̲̅U̲̅][̲̅R̲̅][̲̅E̲̅][̲̅K̲̅] ٩(×̯×)۶

Quote from: baki92 on July 11, 2009, 08:38:26 AM
ovako, modifications.english.php nemam u svojoj temi pa sam onaj kod dodao u modifications.englis.php u default temi.....

Kakav englis.php???? Isto sto ti je dzonny reko, vjerojatno nisi dodao sve kodove kako treba..da jesi..mod bi ti radio bez problema..ko i svaki drugi..

Quote from: baki92 on July 11, 2009, 01:06:46 PM
..i taj fajl sam tebi poslao, s' nadom da znas sta gde treba dodati.....:D

Hahahahahahahaha :D

Dzonny

Baki, daj prikaci ovde i Modifications.english.php i ModSettings.php....

bane1992

Quote from: Dzonny on July 11, 2009, 07:55:13 PM
Baki, daj prikaci ovde i Modifications.english.php i ModSettings.php....

evo sva 3 fajla....
index.template.php moje teme je onaj sto si ti ubacivao kodove.....


Samo jedna molba.... Jurek, preskoci moje teme.... pozz

Dzonny

Dobro si to ubacio...
Znachi da ti verovatno fale .js fajlovi u tvojoj temi...

Ili nisi ukljucio mod u admin panelu. Ukljuci ga i ubaci neki kod da bi imao sta da prikaze.
Uradi screenshot postavke u admin panelu.

bane1992

imam te .js fajlove i u deafult temi i u mojoj temi......

evo slike:


tako mi je isto bilo podeseno kad sam prebacio na default temu i tamo se pojavi taj prozorcic.....

pokusao sam i da stikliram ovo iznad ovog tekst polja za CSS, ubacio taj CSS kod u style.css moje teme.......

nece pa nece  >:(


Samo jedna molba.... Jurek, preskoci moje teme.... pozz

bane1992

July 12, 2009, 01:51:44 PM #37 Last Edit: July 12, 2009, 02:15:10 PM by baki92
stvarno mi nije jasno sta mu je....

a Braca ima isu temu kao ja i njemu radi....pitao sam ga kako je to podesio, kaze da je samo instalirao mod rucno i da mu radi......

a malopre sam gledao onu stranicu za parse ovog moda i nasao ovaj link
http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex17/floatbar.htm

i kad sam ubacio kodove u head pa u body, prikazuje se, ali stalno, i kad sam prijavljen i kad sam odjavljen, iako je u admin panelu ugaseno da se prikazuje za prijavljene......


EDIT:

moze Lock....
napravio sam ga.....

hvala svima na pomoci...


Samo jedna molba.... Jurek, preskoci moje teme.... pozz

Zoric

ae baki plz meni pomozi!!! da ne zeznem nesto sa forumom

Dzonny

Kako si uspeo? Molim te bash me zanima sta je bio problem?

Advertisement: