News:

SMF 2.1.2 has been released! Take it for a spin! Read more.

Main Menu

Razvoj modova za SMF

Started by manix, April 08, 2010, 02:06:22 PM

Previous topic - Next topic

manix

ok, sve se slazem sem ovo prvo - dozvole nisu potrebne, izuzev da to ne mogu videti gosti a za to ne trebaju dozvole
 
  sto se ostalog tice...
  evo ja cu da pripremim kod da postavim...
 
  neka neko pronadje deo koda u default temi gde bi dosao taj deo za   prikazivanje (e tu bi se kasnije mogle napraviti dozvole- da eventualno   supermod moze postaviti nekoga za urednika)
 
  takodje u index treba ubaciti pozivanje jquery-ja(to je najmanji problem :) ), takodje i SSI.php ....
  css treba biti prilagodjen default temi a ko koristi drugu moze sam da menja...


Dzonny

Evo npr ovako za prikazivanje administratorima.
BoardIndex.template.php


// "Users online" - in order of activity.

Pre toga dodamo ovako nešto...

   //Moderator requests
      echo '

      <tr>
            <td class="titlebg" colspan="2">Moderator requests</td>
      </tr>
      <tr>
            <td class="windowbg" width="100" valign="middle" align="center">
                  <img src="/fensi slidža.gif" alt="slidža" />
            </td>
            <td class="windowbg2" valign="middle" align="left">
         Kod za prikazivanje zahteva
         </td></tr>';


I to bi izgledalo ovako:

rocknroller


Masterd

Dobra pozicija za takvo što.

Dzonny

U tom slučaju, manix, čekamo tvoje dalje instrukcije :)

rocknroller

Quote from: Dzonny on August 25, 2010, 07:21:17 AM
U tom slučaju, manix, čekamo tvoje dalje instrukcije :)
u međuvremenu može li o postavljanju jquery dali je to samo jedna datoteka jquery.js koju treba staviti na host ili ima više datoteka?

Masterd

Postoje različiti pluginovi, bez njih je samo jedna datoteka. Zar ti već ne koristiš jquery sa slideing panelom?

rocknroller

Quote from: Masterd on August 25, 2010, 09:54:30 AM
Postoje različiti pluginovi, bez njih je samo jedna datoteka. Zar ti već ne koristiš jquery sa slideing panelom?

ne ne koristim, baš gledam pluginove  ovo je moj prvi susret sa jquery. dakle kako se postavlja samo jq bez pluginova.

Masterd

Quote from: rocknroller on August 25, 2010, 09:56:54 AM
ne ne koristim, baš gledam pluginove  ovo je moj prvi susret sa jquery. dakle kako se postavlja samo jq bez pluginova.

Skineš skriptu i postaviš je na server?

manix

evo, napravio sam prvu verziju moda...
nije prevedeno na engleski... neka neko prevede :p


//Moderator requests
$txt['mr_num'] = 'Br.';
$txt['mr_board'] = 'Forum';
$txt['mr_user'] = 'Korisnik';
$txt['mr_reg'] = 'Registracija';
$txt['mr_posts'] = 'Poruke';
$txt['mr_delete'] = 'Obriši';
$txt['mr_allow'] = 'Odobri';
$txt['mr_allow_ok'] = 'Uspešno ste postavili korisnika za Moderatora!';
$txt['mr_allow_error'] = 'Došlo je do greške prilikom pokušaja postavljanja korisnika za Moderatora!!!';
$txt['mr_delete_ok'] = 'Uspešno ste obrisali zahtev za Moderatora!';
$txt['mr_delete_error'] = 'Došlo je do greške prilikom pokušaja brisanja zahteva za Moderatora!!!';
$txt['mr_request_ok'] = 'Uspešno ste poslali zahtev za Moderatora!';
$txt['mr_request_error'] = 'Došlo je do greške prilikom pokušaja slanja zahteva za Moderatora!!!';
$txt['mr_send'] = 'Pošaljite zahtev za urednika ovog foruma!!!';
$txt['mr_norequests'] = 'Trenutno nema zahteva za moderatore!';

i ako imate neke izmene sto se tice tog teksta recite...

u modu jos nisu uradjena obavestenja za te prevode tipa 'Uspešno ste obrisali zahtev za Moderatora!' jer je ovo samo test verzija

pogledajte malo to kako radi pa da vidimo sta jos doraditi ;)

Dzonny

evo prvo eng prevod (ne znam samo kako da prevedem "Br." pa sam stavio "number", prepravite ako je greška.)

//Moderator requests
$txt['mr_num'] = 'Number';
$txt['mr_board'] = 'Forum';
$txt['mr_user'] = 'User';
$txt['mr_reg'] = 'Registration';
$txt['mr_posts'] = 'Posts';
$txt['mr_delete'] = 'Delete';
$txt['mr_allow'] = 'Approve';
$txt['mr_allow_ok'] = 'User is successfully added as moderator!';
$txt['mr_allow_error'] = 'There is an error with adding user as moderator!!';
$txt['mr_delete_ok'] = 'Request is successfully deleted!';
$txt['mr_delete_error'] = 'There is an error with deleting request!!!';
$txt['mr_request_ok'] = 'Your request is successfuly sent!';
$txt['mr_request_error'] = 'There is an error with sending your moderator request!!!';
$txt['mr_send'] = 'Send moderator request!!!';
$txt['mr_norequests'] = 'There is no moderator requests at this time!';


Sada ću testirati mod, pa javljam rezultate.

manix

Quoteevo prvo eng prevod (ne znam samo kako da prevedem "Br." pa sam stavio "number", prepravite ako je greška.)
mozda No. ?

E napravio sam jos jednu izmenu da ne moze za isti forum vise puta da posalje zahtev... to u prilozenoj verziji nema...

Dzonny

#52
Quote from: manix on August 26, 2010, 06:36:48 PM
Quoteevo prvo eng prevod (ne znam samo kako da prevedem "Br." pa sam stavio "number", prepravite ako je greška.)
mozda No. ?
Vaistinu.  ;) ;) ;) :)

Evo instalirah na test forumu, dobijam "loading" koji stoji na vrhu foruma kada kliknem na zahtev. Bilo mi je u error logu da je putanja do ssi.php pogrešna, pa sam putanju popravio u BoardIndex.template, ali i dalje dobijam loading, sada bez greške u error logu.  ::)

manix

Quote from: Dzonny on August 26, 2010, 06:48:25 PM
Quote from: manix on August 26, 2010, 06:36:48 PM
Quoteevo prvo eng prevod (ne znam samo kako da prevedem "Br." pa sam stavio "number", prepravite ako je greška.)
mozda No. ?
Vajstinu.  ;) ;) ;) :)

Evo instalirah na test forumu, dobijam "loading" koji stoji na vrhu foruma kada kliknem na zahtev. Bilo mi je u error logu da je putanja do ssi.php pogrešna, pa sam putanju popravio u BoardIndex.template, ali i dalje dobijam loading, sada bez greške u error logu.  ::)
kako pogresna, zar ssi.php nije u root-u

EDIT: ja sam to radio na cistom smf1.1.11

Dzonny

#54
Meni nije u rootu, a i instalirao sam na test forumu.  8)
Ali i sa dobrom putanjom mi ne radi. Da li još negde ima da se izmeni putanja do ssi fajla osim u BoardIndex.tempalte fajlu?

Evo prikačenog izmenjenog modrequest.xml fajla. Izmenio sam samo stringove, dodao engleske i dodao još jedan string u BoardIndex.template umesto da bude čist tekst. Takodje sam izbrisao link do statistike koji je bio na sličici u BoardIndexu.

manix

Quote from: Dzonny on August 26, 2010, 07:09:33 PM
Meni nije u rootu, a i instalirao sam na test forumu.  8)
Ali i sa dobrom putanjom mi ne radi. Da li još negde ima da se izmeni putanja do ssi fajla osim u BoardIndex.tempalte fajlu?

Evo prikačenog izmenjenog modrequest.xml fajla. Izmenio sam samo stringove, dodao engleske i dodao još jedan string u BoardIndex.template umesto da bude čist tekst. Takodje sam izbrisao link do statistike koji je bio na sličici u BoardIndexu.

da, dodao sam i ja za naslov :)
pazi, ne moze da radi ako ssi.php nije u root-u foruma jer se jos neki fajlovi oslanjaju na to a i tako je po default-u pa mod mora da se pravi prema tome...

svakako mozemo to prilagoditi za tebe ali generalno mod mora biti napravljen kao da je ssi.php u root-u
inace u folderu moderatorRequests imaju tri php fajla koja poziva ajax i oni se oslanjaju na ssi.php i jako su bitni da bi radilo ;) promeni i tu putanje da bi ti radilo

Dzonny

Imam ja ssi.php u rootu foruma, ali nije mi forum u rootu, već je u direktorijumu "test". :)
Evo sad ću prepraviti još par komentara (ostali su komentari hacks park moda :) ) pa ću upakovati u zip.

manix

da, zaboravih da kazem da kod mene radi sve perfektno i instalacija i deinstalacija a instalirao sam forum i nisam nista pipnuo na njemu...

EDIT: pa nema veze da li se zove test ili forum samo da je u root gde su svi folderi od foruma

Dzonny

SSI - http://www.samo-opusteno.info/test/SSI.php (obrati pažnju na putanju do ssi.php - /home/samoopu/public_html/test/SSI.php)
test forum gde sam instalirao mod - www.samo-opusteno.info/test/
i opet ne radi. Hoću da ti kažem da je problem verovatno path do ssi fajla?

manix

Quote from: Dzonny on August 26, 2010, 07:33:11 PM
SSI - http://www.samo-opusteno.info/test/SSI.php (obrati pažnju na putanju do ssi.php - /home/samoopu/public_html/test/SSI.php)
test forum gde sam instalirao mod - www.samo-opusteno.info/test/
i opet ne radi. Hoću da ti kažem da je problem verovatno path do ssi fajla?
ok, onda cemo da dodamo $boarddir/ssi.php i ne moze da bude pogresna putanja...

Advertisement: