Off Topic - Svaštara

Started by Dzonny, December 21, 2010, 03:56:01 PM

Previous topic - Next topic

Cola-Coca

Quote from: dan555 on April 21, 2011, 10:14:02 AM
Ono levo je ručnik ali desno je više nožnik. :D

Neznam ali da znam gdje da ga ima kupit kupio bi ga xD

--- bas je coool !
I LOVE SMF

Cvek

Momci evo jedno zanimljivo pitanje :) Pitao me jedan drug i nisam znao da mu odgovorim a verujem da vi znate vise o tome.

Uzeo je kod domaceh host internet i domen. Drzi forum za igre i kaci linkove za download kao i patcheve za njih. To se smatra warezom jer kako kazu zapranjeno je postavljati takav sadrzaj koji nije odobren i kacenje linkova. Ima 4 igre koje drzi i kojima je forum namenjen. NJegov hostih ne dozvoljava takav vid foruma. Zeli da uzme kod stranoh foruma neki host koji mu nece praviti probleme po tom pitanju ali poblem je sto zeli da mu ostane isti domen. Da li moze da prebaci ovaj domen da ne bude u vlasnistvu domaceg hosta kako mu ne bi pravili probleme? Jako mu je vazno da domen ostane isti.
Plasi se da ce ga prijaviti ako sa njihovim domenom poveze neku vrstu warez foruma.

Nisam znao sta da mu odgovorim nikada nisam ni razmisnjao niti mi je trebalo ovako nesto. Ovde dosta vas je iskusije po tom pitanju. Jako je slab sa engleskim da bi kontaktirao stranu podrsku i porazgovarao.

dan555

I ja sam se zeznuo pa uzeo domen u paketu sa hostingom kod domaćeg provajdera, pa mi sad ne da kontrolu nad domenom, iako sam to izričito dva puta tražio.
U principu, može provajder da mu preusmeri domen na novi hostig i da mu naplaćuje obnavljanje domena. E sad, da li hoće to da uradi pitanje je. Mora da pita svog hosting provajdera (ako je domaći ne treba mu engleski).
A može i da pusti da domen istekne pa da isti otvori direktno na nekom sajtu za to i sam upravlja podešavanjima.

dan555

Quote from: steven80 on April 21, 2011, 10:54:29 AM
Neznam ali da znam gdje da ga ima kupit kupio bi ga xD
Nemaš sreće, nestalo im tih peškira - http://www.find-me-a-gift.co.uk/sexy-bath-towels.html

Cola-Coca

Quote from: Cvek on April 21, 2011, 12:30:17 PM
Momci evo jedno zanimljivo pitanje :) Pitao me jedan drug i nisam znao da mu odgovorim a verujem da vi znate vise o tome.

Uzeo je kod domaceh host internet i domen. Drzi forum za igre i kaci linkove za download kao i patcheve za njih. To se smatra warezom jer kako kazu zapranjeno je postavljati takav sadrzaj koji nije odobren i kacenje linkova. Ima 4 igre koje drzi i kojima je forum namenjen. NJegov hostih ne dozvoljava takav vid foruma. Zeli da uzme kod stranoh foruma neki host koji mu nece praviti probleme po tom pitanju ali poblem je sto zeli da mu ostane isti domen. Da li moze da prebaci ovaj domen da ne bude u vlasnistvu domaceg hosta kako mu ne bi pravili probleme? Jako mu je vazno da domen ostane isti.
Plasi se da ce ga prijaviti ako sa njihovim domenom poveze neku vrstu warez foruma.

Nisam znao sta da mu odgovorim nikada nisam ni razmisnjao niti mi je trebalo ovako nesto. Ovde dosta vas je iskusije po tom pitanju. Jako je slab sa engleskim da bi kontaktirao stranu podrsku i porazgovarao.

To je toliko jednostavno. Mora kupit novi hosting koji dozvoljava Warez, evo jednog primjer:

http://warez-host.com/shared.php

.. kad je kupio hostin (samo hosting paket i nista vise) onda napravi backup od sajta kojeg ima na svome aktualnom hostingu. Kad je napravio backup podigne ga na novo kupljeni hosting od warez-host.com

Nakon toga udje u Panel od Domene i promjeni NS -ove (Name Server). Kad je promjenio NS -ove od domene prema warez-host -u jedino sto treba pricekat kao najvise 24 sata (nekad proradi za 10 minuta) i eto ga sajt ima na hostingu koji podrzava warez.
I LOVE SMF

▓▒RapidBelgrade▒▓

najveci problem je jer je domen kupljen na njegovo ime i gde god da drzi warez moze biti suocen sa tuzbom za krsenje autorskih prava i pirateriju....   

to se ne radi tako...   mnogo se zezate...    kad vrag zakuca na vrata kasno je....   

gotovo je sa tim fazonom ma to kod nas nikog ne jure itd.... 

zbog EU  MORAJU DA JURE !!!!!!!!!!!!!

My working day begins with awakening drink coffee and then steal all day...

Madzgo

Groovy™

Quote from: RapidBelgrade™ on April 21, 2011, 01:26:48 PM
najveci problem je jer je domen kupljen na njegovo ime i gde god da drzi warez moze biti suocen sa tuzbom za krsenje autorskih prava i pirateriju....   

to se ne radi tako...   mnogo se zezate...    kad vrag zakuca na vrata kasno je....   

gotovo je sa tim fazonom ma to kod nas nikog ne jure itd.... 

zbog EU  MORAJU DA JURE !!!!!!!!!!!!!

Kod koga je onda najbolje naruciti domen ,a da nemas problema s preuzimanjem domena od strane hostinga ?

Massive.

Da ne otvaram topic za samo jedno pitanje pa pitacu ovde...
Kako da pobrisem uploadovane avatare?
Svaki folder sam pretrazio i nigde nema :S
A menjam ovde broj index.php?action=dlattach;attach=15;type=avatar na attach={broj} i neki stari avatari se prikazuju...gde su smesteni da ih pobrisem??

▓▒RapidBelgrade▒▓

Quote from: Groovy™ on April 21, 2011, 03:27:27 PM

Kod koga je onda najbolje naruciti domen ,a da nemas problema s preuzimanjem domena od strane hostinga ?

kod mene....   

▓▒RapidBelgrade▒▓

Quote from: Massive. on April 21, 2011, 03:40:59 PM
Da ne otvaram topic za samo jedno pitanje pa pitacu ovde...
Kako da pobrisem uploadovane avatare?
Svaki folder sam pretrazio i nigde nema :S
A menjam ovde broj index.php?action=dlattach;attach=15;type=avatar na attach={broj} i neki stari avatari se prikazuju...gde su smesteni da ih pobrisem??

pogledaj u folder attacment

Madzgo

Attachments..?

*evo pretece me rapid :D

Massive.

Nije, imam samo 3 fajla...
.htaccess
17_83e30ccf3dc7f3d256b97a636fbf065ca5a60f8f  i index.php

▓▒RapidBelgrade▒▓

pa klikni desni klik na taj avatar i vidi putanju.....

Massive.

Mislis desni klik pa view image?To sam i uradio i dobio sam ovaj link action=dlattach;attach=15;type=avatar
Da avatari nisu u mysql bazu mozda?

Cvek

Hvala na odgovorima. Sad ce imati problem jer domaci hosting ima podatke o kupcu. Sad kad bi njihov domen spojio sa warez forumom znali bi daje njegov i mogli bi lako da otkriju i kazne. Pitanje bi bilo sta sad da radi?
Predpostalvjam da mu je najbolje resenje da promeni domen i uzme drugi :)

Evo jos jedno pitanje koje mi je sad sinulo :)
Da li moze da stavi da sa trenutnog domena bude preusmeren na novi domen ? Ipak j preusmeren na warez koji zabranjuje domaci host. Da li moze da stavi preusmerenje na novi domen na kojem je warez forum? Da ne bude i to neko krivicno delo.

▓▒RapidBelgrade▒▓

ma samo novi domen    i gotovo...  stari da ne kaci na warez nikako... 

Skipper.

Quote from: Dzonny on April 20, 2011, 06:05:50 PM
Quote from: Skipper. on April 20, 2011, 02:33:23 PM
Džonny puno te pozdravlja tehnička podrška tvog hosting provajdera.
Ne razumem :P
Prebacujem jedan forum kod prodhostinga i kad sam pomenuo smf oni mi rekoše da je moderator na smf forumu kod njih a kad sam rekao da znam o kome se radi rekli mi da te pozdrvavim.

Quote from: Cvek on April 21, 2011, 12:30:17 PM

Neka traži od sadašnjieg hostinga EPP ključ i moćiće da transferuje domen gde god želi.
It's very simple. Scissors cuts paper, paper covers rock, rock crushes lizard, lizard poisons Spock, Spock smashes scissors, scissors decapitates lizard, lizard eats paper, paper disproves Spock, Spock vaporizes rock, and—as it always has—rock crushes scissors.

Groovy™

Quote from: RapidBelgrade™ on April 21, 2011, 03:51:26 PM
Quote from: Groovy™ on April 21, 2011, 03:27:27 PM

kod mene....

Imas host ili vrsis proviziju od uplate domena kod drugog host-a ?
Vrlo mi je vazno ,jer ne zelim da imam problema s domenom ukoliko dodje do necega...tj. da mi ne preuzmu domen...pa zato pitam  :P

Cena sledecih domena kod tebe ?
.com , .org , .net ?

Skipper.

Pošto mi je od pre 10-tak minuta počeo da teče dana kada slavim rođendan izvolite poslužite se po vašoj volji  ;D

It's very simple. Scissors cuts paper, paper covers rock, rock crushes lizard, lizard poisons Spock, Spock smashes scissors, scissors decapitates lizard, lizard eats paper, paper disproves Spock, Spock vaporizes rock, and—as it always has—rock crushes scissors.

Advertisement: