Off Topic - Svaštara

Started by Dzonny, December 21, 2010, 03:56:01 PM

Previous topic - Next topic

Mihac™

moje mišljenje je da mjenjaš hostera i da mu spomeneš nekoga do trećeg koljena.
eto isprobajj moju stranicu kako god hoćeš i s čime hoćeš pa usporedi sa svojom da vidiš tu ogromnu razliku.
I makni si onaj milion skripti sa stranice. Ja imam sve i sva kod sebe, no moje se otvara doslovce trenutačno.

"kad budala postavi neko glupo pitanje ni deset mudraca ne može na njega odgovoriti "

Cola-Coca

Objasni mi ovo kad si pingao crowarez pa si rekao ovaj drugi dio je kada idem iz dubrave u centar preko Madjarske? Mislim objasni mi po cemu si ti to vidio/zakljucio da je to tako ?

Ovo sto si rekao za milion skripti nemam milion vec samo reklame od adhitz-a i to je sve od skripti a slike naravno da drzim kod sebe na serveru.

PS "Ova slika ispod je od CroWarez.Org-a pa ti sam zakljuci na kakvom se serveru nalazim"

I LOVE SMF

Mihac™

ajme meniii. pa šta je tu nejasno??
Ja imam direktno vezu s Njemačkom iz Hrvatske i kod mene je sve OK, a ti umjesto da imaš vezu s Njemačkom ideš preko bare, dakle ono preko bare ti je višak koji te usporava oko 5-6 i više puta. Stvar jasna kao dan.

"kad budala postavi neko glupo pitanje ni deset mudraca ne može na njega odgovoriti "

Mihac™

Quote from: steven80 on July 20, 2011, 03:16:41 PM
Objasni mi ovo kad si pingao crowarez pa si rekao ovaj drugi dio je kada idem iz dubrave u centar preko Madjarske? Mislim objasni mi po cemu si ti to vidio/zakljucio da je to tako ?

kako po čemu?

Pa pogledaj koliko imaš stavki. Čak 18, a ovo crveno ti je višak ( nadam se da sam ih dobro označio)

6    36 ms    34 ms    35 ms  ae-6-6.ebr1.Frankfurt1.Level3.net [4.69.135.34]
  7    44 ms    35 ms    36 ms  ae-81-81.csw3.Frankfurt1.Level3.net [4.69.140.10]
  8    36 ms    35 ms    34 ms  ae-3-80.edge5.Frankfurt1.Level3.net [4.69.154.137]
9    37 ms    37 ms    36 ms  xe-0-2-0.mpr1.fra4.de.above.net [64.125.14.5]
10    48 ms    47 ms    47 ms  xe-1-1-0.mpr1.cdg12.fr.above.net [64.125.24.6]
11    54 ms    56 ms    55 ms  xe-4-0-0.mpr1.lhr3.uk.above.net [64.125.31.249]
12   131 ms   132 ms   130 ms  xe-4-3-0.cr2.dca2.us.above.net [64.125.24.41]
13   166 ms   166 ms   191 ms  xe-0-2-0.cr2.iah1.us.above.net [64.125.28.50]
14   167 ms   167 ms   167 ms  xe-2-3-0.cr2.dfw2.us.above.net [64.125.31.121]
15   166 ms   166 ms   167 ms  xe-0-2-0.mpr1.dfw1.us.above.net [64.125.27.213]
16   168 ms   167 ms   167 ms  64.125.193.186.t00805-01.above.net [64.125.193.186]
17   166 ms   166 ms   166 ms  dal-l3-1.gnax.net [74.81.88.14]

18   167 ms   166 ms   167 ms  ns3.inc.cl [74.81.90.186]

eto i sada to usporedi s ovim mojime :

5    28 ms    28 ms    27 ms  decix2-gw.hetzner.de [80.81.193.164]
  6    33 ms    35 ms    33 ms  hos-bb1.juniper1.fs.hetzner.de [213.239.240.242]
  7    34 ms    34 ms    34 ms  hos-tr1.ex3k5.rz10.hetzner.de [213.239.227.134]
  8    33 ms    32 ms    33 ms  server1.totohost.hr [188.40.74.134]

Znači moj se vidi zadnji server1.totohost.hr jel tako ? a tvoj je zadnji ns3.inc.cl jel' tako?
Onda ovo između ti je višak, posrednik, smetalo ili kako ga god hoćeš nazvati

holodoc

@Mihac
Ne možeš da upoređuješ traceroute za dva potpuno različita domena pa čak i za isti domen putanje mogu da budu potpuno različite :)

Uradi traceroute za domen koji je on dao pa onda upoređujte rezultate :)

Isto tako ni broj čvorova nije toliko bitan koliko njihov odziv. Ja recimo za njegov domen dolazim na cilj sa ukupno 15 čvorova.

Mihac™

@holodoc pa za njegovu domenu sam i radio
znači ono gore je njegova domena,  a ovo dolje je moja domena. Kada već kaže da mu se nalazi server isto kao i meni. Neka vidi da nije isto ili neka si isproba sam kako god hoće, no njegovo ne valja i tu je kraj priče, pa da je i badave ne valja, a sigurno plaća skuplje negoli ja.

▓▒RapidBelgrade▒▓

xaxaaxaxaxax  Stevko,  a sto si sa slike pinga obrisao IP adresu   xaxaxaxaxaxax    pa nevidjen si lik 

svako ko ukuca u komandu  ping  www.crowarez.org   izacice mu tvoj IP    ;D   OMFG....

a i brz odziv ja najvise bitan za servere na kojima se iraju cs i ostale igre da ne laga  ....   

mihac je u pravu za sve....   

My working day begins with awakening drink coffee and then steal all day...

Cola-Coca

Quote from: Mihac™ on July 20, 2011, 03:47:29 PM
znači ono gore je njegova domena,  a ovo dolje je moja domena. Kada već kaže da mu se nalazi server isto kao i meni. Neka vidi da nije isto ili neka si isproba sam kako god hoće, no njegovo ne valja i tu je kraj priče, pa da je i badave ne valja, a sigurno plaća skuplje negoli ja.

Nesvacam te sta to nevalja ? Prijetelju moj ako cemo gledat tko je vise u mjesec ili dva dana online 100% sam siguran da je crowarez. A sad koji se sajt otvara brze (sekun / dvije) e to je druga prica.
Isto igra utjecaj koliko slika ima sajt skripti itd ... Mada daljina mislim da neigra nikakvu ulogu.
I LOVE SMF

holodoc

Quote from: Mihac™ on July 20, 2011, 03:47:29 PM

S jednom bitnom razlikom... Njegov traceroute stiže tamo gde treba a tvoj ne :)

IP adresa njegovog ciljnog servera iz poslednjeg traceroute čvora je http://whois.domaintools.com/74.81.90.186 i poklapa se sa adresom za koju mu je vezan domen http://whois.domaintools.com/crowarez.org.

S druge strane poslednji čvor u tvom traceroute-u pokazuje na Hetznerov server http://whois.domaintools.com/188.40.74.134 na kome se njegov sajt sigurno ne nalazi :)

Jedini način da dobiješ rezultate koje si ti dobio je da su Hetznerovi keš serveri opet pobrljaveli i da si ti dobio sadržaj koji je u stvari keširan kod Hetznera pa samim tim tvoj traceroute test sigurno nije merodavan jer je saobraćaj išao samo do keš servera.

▓▒RapidBelgrade▒▓

Quote from: steven80 on July 20, 2011, 03:56:28 PM
Mada daljina mislim da neigra nikakvu ulogu.

to mislis zato sto nemas pojma kako serveri rade..    da znas ne bi ovako nesto rekao...

cim si ti zamaskirao IP na slici vidi se kolko znanja imas....

Skipper.

Nesvacam te sta to nevalja ? Prijetelju moj ako cemo gledat tko je vise u mjesec ili dva dana online 100% sam siguran da je crowarez. A sad koji se sajt otvara brze (sekun / dvije) e to je druga prica.
Samo je razlika što posete kod Mihca rastu a kod tebe opadaju
It's very simple. Scissors cuts paper, paper covers rock, rock crushes lizard, lizard poisons Spock, Spock smashes scissors, scissors decapitates lizard, lizard eats paper, paper disproves Spock, Spock vaporizes rock, and—as it always has—rock crushes scissors.

Mihac™

i razlika je što kod mene svaka stranica ima poseban titl i meta tag, ali baš svaka...hi hi ihi

Dzonny

Ajmo malo se opustite, nema potrebe za težim rečima. :)
Što se tiče brzine učitavanja evo jedne fine alatke za pokazivanje vaše brzine učitavanja, kao i sugestija za poboljšanje iste.
http://gtmetrix.com/
(možda sam već stavljao link, ali nije na odmet da se nadje pri ruci)

Edit: Mihac - Jesu to kod tebe na forumu svi nickovi "Zagreb-Forum" ili sam ja zabagovao? :s

▓▒RapidBelgrade▒▓

skipi,   vidi ovo.....     sto imam server  a a a a a  ;D   300MB - 30 sec

Mihac™

@holodoc
ček jel' ti to mene prcaš ili hoćeš da išem ćirilocom,  znam ja i nju tek toliko da se zna.
Ma jel' ti vidiš šta ja njemu objašnjavam?
Njegov i moj je u njemačkoj jel' tako? Tako je?
Njegov tracert je koma da nemre biti gori. Zašto?
Zato što ima devet posrednika između za razliku od mene koji nemam posrednika.
A da smo oboje na istom serveru to nisam nikada i nigdje napisao,  dakle ne radi se o tome.
Njegovo ne valja i točka, a ako za njega valja onda je on gospodar svojih novaca i on je tako izabrao.
Smo se sad našli ili da rastegnemo tematiku i počnemo o binarnim kodovima, heks editoru i na kraju završimo na lingvistici, post diplomskom iz sociologije i šta ja znam čemu još sve ne. :-)

Skipper.

Quote from: ▓▒RapidBelgrade▒▓ on July 20, 2011, 04:23:23 PM
skipi,   vidi ovo.....     sto imam server  a a a a a  ;D   300MB - 30 sec
Jesi pogledao ono moje?
It's very simple. Scissors cuts paper, paper covers rock, rock crushes lizard, lizard poisons Spock, Spock smashes scissors, scissors decapitates lizard, lizard eats paper, paper disproves Spock, Spock vaporizes rock, and—as it always has—rock crushes scissors.

Mihac™

Quote from: Dzonny on July 20, 2011, 04:20:29 PM
Ajmo malo se opustite, nema potrebe za težim rečima. :)
Što se tiče brzine učitavanja evo jedne fine alatke za pokazivanje vaše brzine učitavanja, kao i sugestija za poboljšanje iste.
http://gtmetrix.com/
(možda sam već stavljao link, ali nije na odmet da se nadje pri ruci)

Edit: Mihac - Jesu to kod tebe na forumu svi nickovi "Zagreb-Forum" ili sam ja zabagovao? :s

Odlično što si stavio taj link, meni nestali svi favoriti pa sam ga izgubio.

Ne nisu svi nickovi takvi, nego neprijavljeni korisnici ne vide informacije tko je šta pisao, a to je zato jer mi se puno puta desilo da su mi kopirali neke stvari, pa čak napravili i sličnu domenu, te sam morao kod sebe na krim odjelu urgirati da se te domene zatvore ( to je stoga što sam na ratnoj nozi s telekomunikacijama)

Cola-Coca

Quote from: ▓▒RapidBelgrade▒▓ on July 20, 2011, 04:01:07 PM
Mada daljina mislim da neigra nikakvu ulogu.

to mislis zato sto nemas pojma kako serveri rade..    da znas ne bi ovako nesto rekao...

Imam pojma kako serveri radi a cini mi se da ti nemas ... Jer da imas nebi tako nesto ti rekao.
Sto mi vrijedi da mi je server "ispred nosa" kada je u rasulu , a ovome drugome u Kini a nije u rasulo. Pa sada razmisli sto sam htio reci.

Pa cekaj ti stvarno mislis da je neko malo djete ? Zamaskirao sam IP na slici jer mi se zamaskiral,o tj. nezelim da bilo tko vidi moj IP preko slike, a onaj koji zeli vidjet koji je moj IP ili tvoj ili neznam ni ja ciji neka pinga pa nek gleda  , svacas?  ;) :)

Samo je razlika što posete kod Mihca rastu a kod tebe opadaju
Moze li neki PrintScreen ili sajt preko kojeg si to vidio da nebi ostalo samo ovako bez veze na rjecima i na "rekao sam - kazao sam" ?  ;) :)
I LOVE SMF

Mihac™

mila majko pa njemu je stranica teška 2.99MB , to je više negoli strašno što ovaj test pokazuje, ali css na SMF-u nije nikada bio na nijednom testu u redu i morati ću lupiti malo kompresije na css da još to malo ubrzam.
Preteška mi prva stranica od 456KB i moram je prepoloviti u pola

▓▒RapidBelgrade▒▓

daj bre stevko  ti sve znas a onda ovde postavljas neka banalna pitanja o serveru koji je overload i svi se smeju i zajebavaju 

a ti znas kako radi server   pa koga zezas?  mihac ti lepo pise i sve se konta ko iole zna nesto o serverima a onaj ko ne zna naravno da ne moze da smonta sta covek prica i ponavlja i crta ovde 20x 

ajde nismo deca....

Advertisement: