Off Topic - Svaštara

Started by Dzonny, December 21, 2010, 03:56:01 PM

Previous topic - Next topic

Madzgo

Pa to je jeftino, bacite mi link u PP :)

Skipper.

To je cena na mesečnom nivou.
I ja koristim besplatno RL ali to je samo za mene.
It's very simple. Scissors cuts paper, paper covers rock, rock crushes lizard, lizard poisons Spock, Spock smashes scissors, scissors decapitates lizard, lizard eats paper, paper disproves Spock, Spock vaporizes rock, and—as it always has—rock crushes scissors.

batterydoc

Mozda je glupo pitanje,

kako deinstalirati SMF?

Da li neko zna?

8)

Dzonny

o.0
Ukloniš sve fajlove, i bazu? :)

Madzgo

Skipper.

Probaj ovde
http://www.rapidleechhost.com/
http://www.buywindowsvps.com/
It's very simple. Scissors cuts paper, paper covers rock, rock crushes lizard, lizard poisons Spock, Spock smashes scissors, scissors decapitates lizard, lizard eats paper, paper disproves Spock, Spock vaporizes rock, and—as it always has—rock crushes scissors.

Madzgo

Hvala :)

Preview:

Vraćam se u stilu :)

Cola-Coca

a valda ces nesto zaradit ako budes zna  ::)
I LOVE SMF

Venera

Neverovatno kako niko (skoro) neće da pročita prafila ovog foruma, niti da koristi pretraživač, a da ne govorim o tome da pretraži modifikacije. Tako da umesto da razmenjujemo iskustva i dobijamo pomoć i podršku za neki problem iz dana u dan čitamo sve nove i nove teme koje, na koje su odgovori čisti "putokazi" do onoga što je autora teme mrzelo da uradi. Baš nema smisla.  :( :( :(

Branko.

Potpuno si u pravu.Često odem u engleski dio, koji je sušta suprotnost ovom našem.Neuporedivo je veći, ima i tamo ponekad "iskakanja" ali u zanemarljivom broju slučajeva.Ovdje to postalo prepoznatljivo, nažalost često kombinovano s neučtivim ponašanjem.
Strong people don't put others down, they lift them up.
A clever person solves a problem. A wise person avoids it.

holodoc

Češće posećeni delovi foruma se sa jedne strane mnogo strožije kontrolišu a sa druge veći je i broj posetilaca koji vide problem pa tako brže mogu da upute autore poruka na odgovarajuće mesto.

Cola-Coca

Quote from: Branko. on December 10, 2011, 11:43:22 AM
Potpuno si u pravu.Često odem u engleski dio, koji je sušta suprotnost ovom našem.Neuporedivo je veći, ima i tamo ponekad "iskakanja" ali u zanemarljivom broju slučajeva.Ovdje to postalo prepoznatljivo, nažalost često kombinovano s neučtivim ponašanjem.

Postoji tema koja se zove "Vodic do korisnih tema" samo sto nazalost vidim nitko je ne obradjuje to jest ne dodaje nova pitanja s novim odgovorima. Ta tema je super za bilo koga tko nezna naj osnovnije stvari SMF foruma (kako ovo - kako ono).

Tema se nalazi ovdje:
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=235445.0

Samo bi je trebalo nadopunjavat a to mogu koliko vidim samo Moderatori ovoga foruma.
I LOVE SMF

Dzonny

Ta tema se baš naprotiv apdejtuje kad god nađemo nešto korisno. Korisnici mogu pisati u toj temi, ali naravno ne mogu editovati prvi post, tako da možete predložiti neku temu da se nadje u vodiču, a mi ćemo je staviti u prvi post.

Venera, slažem se sa tobom, i jasno mi je zbog čega/koga si napisala to. :)

batterydoc

Pozdrav,

da li neko ima ideju zašto mi se ovo pojavljuje u pretraživaču

index.php#h=6927#h=6927#h=6927#h=6927

Instalirani dodaci

Disable 'last edit by...' for Administrators
SimplePortal
Auto Refresh Who Index
Aeva ~ Auto-Embed Video & Audio

Hvala

8)

Dzonny

Da nisi menjao .htaccess fajl?

Nadrealista

Pozdrav svima!

Zanima me da li ima onih koji rade sa 2.0 verzijom, shvatio sam neke delove ali ne razumem čemu štedljivost i komplikovanje u 2.0 verzijama? Konkretno mislim na slike (main_block, menu_gfx i sl), i da li postoje ikakva drugačija razlika između 1.1.15 i 2.0.1 osim u smanjivanju broja slika (odnosno štednja bandwitha) i uopštenih novih mogućnosti na 2.0?

holodoc

Quote from: Nadrealista on December 11, 2011, 11:25:08 AM
Pozdrav svima!

Zanima me da li ima onih koji rade sa 2.0 verzijom, shvatio sam neke delove ali ne razumem čemu štedljivost i komplikovanje u 2.0 verzijama? Konkretno mislim na slike (main_block, menu_gfx i sl), i da li postoje ikakva drugačija razlika između 1.1.15 i 2.0.1 osim u smanjivanju broja slika (odnosno štednja bandwitha) i uopštenih novih mogućnosti na 2.0?

Poenta pakovanja slika u sprajtove nije da se smanji protok (bandwidth) već broj HTTP zahteva po stranici čime se smanjuje ili čak ponekad potpuno eliminiše problem blokiranja učitavanja paralelnog sadržaja u browseru. Naime, browseri imaju ograničenje maksimalnog broja HTTP zahteva koje mogu paralelno poslati pa ukoliko na stranici postoji ogroman broj zahteva za resursima (recimo za slikama) veliki broj tih zahteva mora da čeka da se prethodni kompletiraju. Ukoliko ti engleski nije problem relativno dobro objašnjenje koncepta CSS sprajtova možeš naći ovde - http://css-tricks.com/158-css-sprites/.

Što se tiče razlika između 1.1.15 i 2.0.1 ima ih poprilično tako da bi ih bilo teško ovde sve navesti ali dovoljno je reći da je po pitanju sigurnosti, performansi i dostupnim opcijama SMF 2.0 daleko ispred verzije 1.x.

Nadrealista

Quote from: holodoc on December 11, 2011, 12:10:55 PM
Quote from: Nadrealista on December 11, 2011, 11:25:08 AM
Pozdrav svima!

Poenta pakovanja slika u sprajtove nije da se smanji protok (bandwidth) već broj HTTP zahteva po stranici čime se smanjuje ili čak ponekad potpuno eliminiše problem blokiranja učitavanja paralelnog sadržaja u browseru. Naime, browseri imaju ograničenje maksimalnog broja HTTP zahteva koje mogu paralelno poslati pa ukoliko na stranici postoji ogroman broj zahteva za resursima (recimo za slikama) veliki broj tih zahteva mora da čeka da se prethodni kompletiraju. Ukoliko ti engleski nije problem relativno dobro objašnjenje koncepta CSS sprajtova možeš naći ovde - http://css-tricks.com/158-css-sprites/.

Što se tiče razlika između 1.1.15 i 2.0.1 ima ih poprilično tako da bi ih bilo teško ovde sve navesti ali dovoljno je reći da je po pitanju sigurnosti, performansi i dostupnim opcijama SMF 2.0 daleko ispred verzije 1.x.
Zanimljivo, hvala na detaljnom odgovoru, sad je sve jasno :D

batterydoc

Quote from: Dzonny on December 11, 2011, 04:25:27 AM
Da nisi menjao .htaccess fajl?

Ja licno, nisam, provericu ove dodatke, da oni nisu nesto menjali.

Proverio, nije menjan.

8)

Advertisement: