Off Topic - Svaštara

Started by Dzonny, December 21, 2010, 03:56:01 PM

Previous topic - Next topic

Cola-Coca

I LOVE SMF

SimpleGost

Vidim Dzonny ovaj tvoj hosting za VPS je najjeftniji :D
Planiram da uzmem ovaj prvi plan

http://www.prodhosting.net/content.php?action=mypages&page=usa-vps-linux.html#usa_plans
VPS PLAN 1

Samo da nema neko neki prirucnik za VPS, kako se koristi pise da dobijam vePortal™  i OpenVZ™ panel!
Hocu da ucim, pa po mogucnosti ako ima na srpskom :/

A moze i na engleskom!

Dzonny

Nisam ja na VPS planu 1.
Nemaš baš priručnik, sa Veportalom samo možeš da upravljaš osnovnim funkcijama tipa shutdown, reboot i da pratiš procese i opterećenost servera, a ja bi ti preporučio kloxo panel ako nećeš da bacaš pare na cpanel.
bilo kako bilo moraš vremenom naučiti kako da upravljaš serverom preko shella, tj osnovne ssh komande da znaš bar.
Ako budeš uzeo neki paket kod prodhostinga vikni da pomognem :)

SimpleGost

Kada budem daces mi refferral :)
Jos ovo sranje od shareda moze da izdrzi , jos barem 1 godinu najvise xD
P.S posalji mi refferral u privatnu poruku, da imam!

Skipper.

Kojim tempom ti se razvija forum ja dajem shared hostu još 10 godina.
It's very simple. Scissors cuts paper, paper covers rock, rock crushes lizard, lizard poisons Spock, Spock smashes scissors, scissors decapitates lizard, lizard eats paper, paper disproves Spock, Spock vaporizes rock, and—as it always has—rock crushes scissors.

Zuća

primetio sam da google bolje indexira forum kada se koristi pretty url...sta vi mislite ?

Dzonny

Quote from: Present. on February 01, 2012, 08:22:08 AM
primetio sam da google bolje indexira forum kada se koristi pretty url...sta vi mislite ?
Mislimo da to ima logike, i da je to opšte poznata činjenica već duže vreme :)
Ali isto tako ne znači da će te google indexirati super samo zato što imaš pretty url modul.

Cola-Coca

Quote from: InternetFazoni on February 01, 2012, 06:15:28 AM
Kada budem daces mi refferral :)
Jos ovo sranje od shareda moze da izdrzi , jos barem 1 godinu najvise xD
P.S posalji mi refferral u privatnu poruku, da imam!

Prvo i osnovno, skini "Putty.exe" i nauci komande preko Shell -a.
Instaliraj CentOS , a tutorijal za komande za CentOS imas na netu progooglaj malo. Na ovaj nacin sam ja naucio isto koristit VPS s operativnim sistemom CentOS.
Treca stvar ako nemas novaca za CPanel licencu preporucujem ti isto kao Dzonny da instaliras KLOXO panel. Dosta slican je CPanelu vizualno. Kloxo panel instaliras preko Putty.exe s komandama:

# su - root
# yum install -y wget
# wget http://download.lxcenter.org/download/kloxo/production/kloxo-installer.sh

Kloxo oficijalni suport forum imas ovdje:
http://forum.lxcenter.org/

Evo ti printscreen kako izgleda Kloxo:

I LOVE SMF

Dzonny

Ne vidim tvoj ps. :)
Elem, ako uzme host kod prodhostinga dobija već podignut sistem (CentOS naravno :) ) i kloxo panel, tako da ne mora sa tim da se zamara :P
Kloxo je daleko od cPanela (vekovima) ali opet je ok kad treba da se nešto na brzaka obavi, iako je pun bagova i rupa, a i besplatan je. Ja ga uključujem samo kad je neuphodan, inače mi je isključen iz sigurnosnih razloga :P

Skipper.

A i kad je isključen dobiješ 200-300 mb rama.
It's very simple. Scissors cuts paper, paper covers rock, rock crushes lizard, lizard poisons Spock, Spock smashes scissors, scissors decapitates lizard, lizard eats paper, paper disproves Spock, Spock vaporizes rock, and—as it always has—rock crushes scissors.

SimpleGost

Quote from: Dzonny on February 01, 2012, 08:46:18 AM
Elem, ako uzme host kod prodhostinga dobija već podignut sistem (CentOS naravno :) ) i kloxo panel, tako da ne mora sa tim da se zamara :P
Kloxo je daleko od cPanela (vekovima) ali opet je ok kad treba da se nešto na brzaka obavi, iako je pun bagova i rupa, a i besplatan je. Ja ga uključujem samo kad je neuphodan, inače mi je isključen iz sigurnosnih razloga :P

Nevidis jer je linkovan, iskljucili su da im ne krade bandwidth ...
kopiraj url i direktno ga TI poseti!

Quote from: Skipper. on February 01, 2012, 06:41:44 AM
Kojim tempom ti se razvija forum ja dajem shared hostu još 10 godina.

Nabijaj mi to na nos... sve sam radim, prevodim ove IT novosti sa poznatog IT engleskog sajta pa mi je unikat sadrzaj...
Slike stavljam na nalog u imageshack kako mi se ne bi zagubile jer mi je vazna estetika sajta.
Jedini problem mog foruma je sto sve radim sam, i nema niko da mi pomogne :(

Cola-Coca

Quote from: Dzonny on February 01, 2012, 08:46:18 AM

Da daleko je od CPanela ali ako se optimizira pravilno i napravi par zastita moze proc.
Inace dosta trosi memorije RAM pa mu treba pravilna optimizacija.

Ovo moze nekome pomoc tko misli imat Kloxo (ooptimizacija)
http://quijost.com/wiki/Low_memory_configuration
I LOVE SMF

SimpleGost

Ma pusti me sa ti kloxom kako već,
Dobijam uz ovo sranje vePortal™
I gledoa sam deo, fenomenalan je. Sasvim je u redu!

Dzonny

Veportal nema veze sa kloxo panelom.
Ve portal koristiš samo za nadgledanje i osnovne funkcije servera, ali ne možeš preko njega npr upravljati bazama, ftp nalozima, domenima, serverom...

SimpleGost

Quote from: Dzonny on February 01, 2012, 05:20:45 PM
Veportal nema veze sa kloxo panelom.
Ve portal koristiš samo za nadgledanje i osnovne funkcije servera, ali ne možeš preko njega npr upravljati bazama, ftp nalozima, domenima, serverom...

Nisam ni rekao da ima veze, rekao sam da je ve portal sasvim dovoljan za osnovno :)

Dzonny

Ajd videćemo da'l ćeš se snaći samo sa tim panelom (a ne možeš i da hoćeš), ako se snađeš vodim te na pivo :)

Zuća

daj te komandu kako se gasi kloxo preko putty-a ... :D

Dzonny

SimpleGost

Quote from: Dzonny on February 01, 2012, 06:33:31 PM
Ajd videćemo da'l ćeš se snaći samo sa tim panelom (a ne možeš i da hoćeš), ako se snađeš vodim te na pivo :)

Uzeo sam, idem da platim, nek mi je bog u pomoći!
:-[
Moraš mi pomoći xD

Dzonny

Vikni na pm (ili skajp) ako/kad bude trebala pomoć ;)

Advertisement: