News:

SMF 2.1.4 has been released! Take it for a spin! Read more.

Main Menu

Off Topic - Svaštara

Started by Dzonny, December 21, 2010, 03:56:01 PM

Previous topic - Next topic

Dzonny

Obriši skriptu koju imaš sa mog sajta, neko mi spamovao sa gomilom linkova do malware sajtova, google to indexirao i prijavio malverzan sadržaj, te blokirao domen. Poslao sam zahtev za ponovnu proveru, užas. Google sucks :P

batterydoc

Quote from: Dzonny on April 19, 2012, 06:56:30 PM
Obriši skriptu koju imaš sa mog sajta, neko mi spamovao sa gomilom linkova do malware sajtova, google to indexirao i prijavio malverzan sadržaj, te blokirao domen. Poslao sam zahtev za ponovnu proveru, užas. Google sucks :P

Cim sam ih skinuo, vise nije bilo upozorenja.

Kad resis problem javi, da vratim skripte i linkove.

Dzonny

Još jednom se izvinjavam svima koji koriste naše skripte zbog nastalih problema. Sada bi trebalo sve da je rešeno, više nema upozorenja, mada još nisam dobio mejl od google-a sa rezultatima provere, ali vidim da su uklonjene stranice sa blokadama.

Ovo je na kraju bilo novo "iskustvo" za mene jer nikad nisam imao problem sa ovakvim stvarima pre.

Stvar je u tome da je venerin forum pre par dana imao sličan "upad" prilikom kog je ubačen kod u sve index fajlove na serveru (base64 kod) ali smo ga na vreme primetili i uklonili pre nego je google indexirao taj problem. Verovatno sam se ja tom prilikom "zarazio" tj moj windows (damn it) i omogućio upad na moj sajt (gde je ubačen iframe kod u index.html u rootu koji nema veze sa smfom) kog je google zapravo zapazio i digao uzbunu. Danas sam skenirao windows i uklonio sve sumnjive fajlove, a našao mi je tom prilikom i jednog trojana, te se nadam da je to to što je pravilo problem. Bilo kako bilo sad neću koristiti windows dok ne budem siguran da je problem rešen, pa pišem sa linuxa kog imam na istom računaru, za svaki slučaj. Svi su koraci preduzeti te se nadam da se slično neće desiti opet.

@svi oni koji su mi poslali pm - Hvala vam.
@svi koji koriste naše skripte - obavestiću vas kada ih možete vratiti nazad na svoje stranice, ipak nemojte još dok ne dobijem potvrdu od google-a da je sve ok.

holodoc

Zato ako imate svoje VPS/dedicated servere, suPHP sa minimalnim (chmod 710) dozvolama i svet da vas vidi :D Najveći prijatelj iframe/script injektorima su 777 fajlovi.

Dzonny

Da, i praktikujem zato upravo suPhp, ali znaš da je kod mene zabagovao suphp zbog problema prilikom update-a kloxo-a, te sam prešao pre mesec, dva na mod_php.
Anyway, svi su mi logovi čisti, znači neko se fino ulogovao sa podacima na ftp i samo izmenio index.html fajl. Meni to ne liči kao propust na serveru? :)

SimpleGost

mod_php_ruid2 :P
Jer sam i ja imao NEVIĐENIH problema sa instalacijom modova, dozvolama, itd...
Znači UŽASNE probleme sam imao sa suPHP a i takođe posle update kloxo-a

Dzonny

Taj modul ima malo izmena u odnosu na mod_php, što se sigurnosti tiče ništa drugačiji. SuPhp ne dozvoljava chmod 777 već radi i sa minimalnim dozvolama pa zato je i najsigurniji.

holodoc

Ko hoće može uvek da proba i Suhosin ali on ima gadnu naviku da ponekad kastrira sasvim legitiman i siguran kod tako da apsolutno ne preporučujem korišćenje u kombinaciji sa web panelima tipa kloxo itd.

holodoc

Danas lansiran Google Drive (drive.google.com) pa ovi pirati što se ovde motaju mogu da za male pare nabave poveliki prostor za deljenje fajlova (25GB online prostora za $5 godišnje) ;)

Kome je to malo može da nabavi do 16TB ($799 mesečno).

Skipper.

Kako vam se rangiraju forumi od danas? Google je načisto uništio pretragu.
It's very simple. Scissors cuts paper, paper covers rock, rock crushes lizard, lizard poisons Spock, Spock smashes scissors, scissors decapitates lizard, lizard eats paper, paper disproves Spock, Spock vaporizes rock, and—as it always has—rock crushes scissors.

Dzonny

Quote from: Skipper. on April 25, 2012, 02:11:17 PM
Kako vam se rangiraju forumi od danas? Google je načisto uništio pretragu.
Ja ne vidim promene, šta su menjali? :)

Skipper.

Ma bio neki spam filter ili tako nešto. Gomila sajtova iz top 3 otišla na 3-4 ili još dalju stranicu a na prvoj se nalaze fb, yt i  blogspot linkovi.
It's very simple. Scissors cuts paper, paper covers rock, rock crushes lizard, lizard poisons Spock, Spock smashes scissors, scissors decapitates lizard, lizard eats paper, paper disproves Spock, Spock vaporizes rock, and—as it always has—rock crushes scissors.

Skipper.

Cola-Coca

I LOVE SMF

Cola-Coca

Dezend.me is Developed by: Qarizma, ProfNie

We are currently busy to incorporate ionCube 7, at this moment it only works till ionCube 6.5
If you want to be part of our team please send an email to: [email protected] stated what your skills are.
Starters we do not allow to the project so you should be able to prove what you can decode and programming.

What's currently in:
DezendMe Version 1.1.

Dezender Supported: Zend (Expired), Nu-Coder (Expired), ionCube 6.5 (Expired/LicLocked/ServLocked)
This feature is able to decode by uploading the PHP file.

Deioncuber Supported: ionCube 6.5 (Expired/LicLocked/ServLocked)
This feature is the same as the Dezender, it only does not support Zend because you can only input PHP source as text.

Detruebugr Supported: TrueBug (All)
This feature is able to decode by uploading the PHP file.

Decrypter Supported: All php based encryptions without loaders like phpLockit and Byterun.
This feature is able to decode by uploading the PHP file. The TXT button can decode without uploading the PHP file.

http://dezend.me/
I LOVE SMF

Zuća

jako pametan potez gugla...evo i nesto o tome

"Posledica bi trebali da budu rezultati kojima dominiraju sajtovi sa kvalitetnim sadržajem, a ne spam sa content farmi. Promene bi na snagu trebale da stupe tokom narednih par dana, i trebale bi da pokriju sve jezike istovremeno.Inače, ove izmene dolaza nakon februarske nadogradnje Google-ovog enginea koja navodno utiče na 12 posto rezultata pretrage tako što degradira sajtove sa beskorisnim ili bezvrednim sadržajem"

Masterd

Ponekad stvarno mislim kako rođendani služe da bi nas podsjetili kako starimo. Ah...

Cola-Coca

Quote from: Masterd on April 26, 2012, 06:41:51 AM
Ponekad stvarno mislim kako rođendani služe da bi nas podsjetili kako starimo. Ah...

Rođendan je dan u godini, kada se slavi godišnjica rođenja. Slavi se u mnogim kulturama. Slavljenik za rođendan dobiva poklone i organizira rođendansku proslavu.
Do 1814. godine, nije se uopće bilježio dan rođenja, nego samo dan krštenja u crkvenim maticama krštenih.
Posebno se slavi 18. rođendan, kada osoba postaje punoljetna, često uz raskošnu zabavu. Značajnije se slave i rođendani s okruglim brojem godina, a naročito 100. rođendan, koji se često poprati i u medijima. Osobe koje su rođene 29. veljače, mogu slaviti rođendan na taj dan samo svake 4. prijestupne godine pa ga obično slave 28. veljače.
U Hrvatskoj se prije dolaska komunista na vlast češće slavio imendan od rođendana.

Izvor: Wiki ;)
I LOVE SMF

phaenomeN

Šta vi mislite o ovim google-ovim updejtima?

Cola-Coca

I LOVE SMF

Advertisement: