News:

Want to get involved in developing SMF, then why not lend a hand on our github!

Main Menu

Off Topic - Svaštara

Started by Dzonny, December 21, 2010, 03:56:01 PM

Previous topic - Next topic

Misa95

Rekao sam da je glupo ako su odbili, a ne da rade nesto glupo.

Masterd

Quote from: Misa95 on June 26, 2012, 08:49:36 AM
Rekao sam da je glupo ako su odbili, a ne da rade nesto glupo.

Zašto bi bilo glupo? Imaju oni svoje razloge. Vjeruj mi, vrlo sam dobro upoznat s procedurom Customizing tima.

Misa95

Pa zato sto je tema bas dobra po meni. Razmisljao sam da napravim temu, tj. vec imam jednu nedovrsenu, pa jel bi mogao da mi kazes kakva je procedura?

Masterd

Ništa posebno, barem dio objavljen javnosti. Svaka tema prolazi detaljnu provjeru apsolutno svega. Ako je sve u skladu s pravilima tema se odobrava. U suprotnom ako nešto ne valja to se priopći autoru kako bi je on/ona mogao popraviti. To je sve. Jednostavno koliko i zvuči samo može potrajati jer tim ima puno posla. A, interne stvari procedure za odobravanje ne smijem reći jer bi me vjerojatno linčovali. ;D

Misa95

Ok. Ja sam editovao nesto default temu, uglavnom boje, slike i poneke divove. Hvala ti.

Dzonny

Od pre koji dan imate otvorene i Mod Development i Theme Development forume koji služe za objavljivanje modova/tema koje svi mogu pregledati te upututi autora na greške, nakon čega sledi provera smf tima koji će odobriti mod ukoliko je sve ok. Ovo je urađeno kako bi se modovi brže pregledali, jer do sad su samo članovi tima mogli da preuzmu modove i testiraju ih pre nego što se oni odobre, a sada će to moći svako da uradi, iako mod nije odobren.

Masterd

Theme Development mi obični smrtnici ne možemo vidjeti, Dzonny. :)

Dzonny

Dough! :P
Oprosti, biće da je taj onda još uvek zatvoren za javnost, ali u planu je i to, očigledno :P

Masterd

Dobro je ideja da se to otvori za javnost. Inače, provjereno znam (ne pitajte kako :P) da je tajnovitost bila toliko rigorozna da su padale glave.

Dzonny

Haha :) Nisu padale baš glave, ali istina. :P
Razlog je što je u međuvrmenu podosta promenjena politika smf tima koja je sad orjentisanja na "otvaranje" ka javnosti, pa tako "pod haubu" može zaviriti dosta više ljudi već sad, smf je premešten i na github i tako.. :)

Masterd

Quote from: Dzonny on June 26, 2012, 10:01:49 AM
Haha :) Nisu padale baš glave, ali istina. :P
Razlog je što je u međuvrmenu podosta promenjena politika smf tima koja je sad orjentisanja na "otvaranje" ka javnosti, pa tako "pod haubu" može zaviriti dosta više ljudi već sad, smf je premešten i na github i tako.. :)

Ali nisam očekivao da će se sam tim toliko otvoriti.

Misa95

Quote from: Masterd on June 26, 2012, 09:18:15 AM
Pročitaj ovo.

http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=461561.0

Koliko sam razumeo, zabranjeno je slati temu koja je Curve i samo su joj boje izmenjene? Tipa ne smeju da se uzmu slicice iz teme, prefarbaju i onda da se tema posalje SMF timu, jel tako?

anteprimorac

Misa95 veoma je jednostavno - ne smiješ kršiti ni jednu licencu. Ako bilo šta mijenjaš moraš prvo detaljno pročitati licencu da znaš šta smiješ a šta ne smiješ.
My Mods:
APImage v0.3

Besplatni singlovi, doublovi, listići, ... svih sportova! - BalkanTips

Misa95

A gde mogu videti licencu? :P

Masterd

Quote from: anteprimorac on June 26, 2012, 11:58:54 AM
Misa95 veoma je jednostavno - ne smiješ kršiti ni jednu licencu. Ako bilo šta mijenjaš moraš prvo detaljno pročitati licencu da znaš šta smiješ a šta ne smiješ.

Nema tu nikakve licence. Postoje pravila kojih se mora pridržavati i to je to.

Zuća

Quote from: anteprimorac on June 26, 2012, 11:58:54 AM
Misa95 veoma je jednostavno - ne smiješ kršiti ni jednu licencu
Quote from: Masterd on June 26, 2012, 01:11:34 PM
Nema tu nikakve licence. Postoje pravila kojih se mora pridržavati i to je to.

i sta je pisac hteo da kaze ?

Dzonny

Svaka tema ima svoju licencu (čitaj: pravila korišćenja) koja se mora poštovati, i verovatno je na to ante mislio. :P

Masterd

Quote from: Dzonny on June 26, 2012, 01:29:10 PM
Svaka tema ima svoju licencu (čitaj: pravila korišćenja) koja se mora poštovati, i verovatno je na to ante mislio. :P

Ako autor nije drugačije odlučio onda se tema izdaje pod standardnom NPO licencom karakterističnom za SMF tako da u teoriji svaka tema ima licencu, ali se za one za koje nije posebno određena kaže da nema. Ja i dalje mislim da je Ante govorio o pravilima za objavu tema.

anteprimorac

Quote from: Dzonny on June 26, 2012, 01:29:10 PM

upravo to
My Mods:
APImage v0.3

Besplatni singlovi, doublovi, listići, ... svih sportova! - BalkanTips

Advertisement: