Off Topic - Svaštara

Started by Dzonny, December 21, 2010, 03:56:01 PM

Previous topic - Next topic

Skipper.

Svaštara nije za podršku. A ti nisi trebao da otvoriš novu temu već samo malo bolje da koristiš pretragu.
It's very simple. Scissors cuts paper, paper covers rock, rock crushes lizard, lizard poisons Spock, Spock smashes scissors, scissors decapitates lizard, lizard eats paper, paper disproves Spock, Spock vaporizes rock, and—as it always has—rock crushes scissors.

Branko.

Quote from: Cvek on August 30, 2012, 02:50:47 PM
Ma znam ali ipak svastara je svastara pa cak i za podrsku. Mislis da sam trebao za ovo da otvorim temu?  Znam da svi znate kako se zove mod bilo je bar 5 ovakvih samo ne mogu da ih pronadjem pa sam otvorio ovde.  O:)
Ne treba praviti još veću svaštaru od Svaštare.
Naravno, nova tema u Modovi i Hackovi (tome i služi) a možda si mogao, kako ti je rečeno, i pretragom naći u tom potforumu ili na cijelom smf-u.
Čemu onda trud da sve bude posloženo i lakše za pronalaženje budućim korisnicima podrške?
Strong people don't put others down, they lift them up.
A clever person solves a problem. A wise person avoids it.

Cola-Coca

@Branko meni je bio slican problem sto se tice mailova adrese. Upao sam (moj IP) u takozvani "Blocked List". Svatko tko se zelio registrirati na moj forum a pritom je unjeo mail od: hotmail (bilo koji .com , .hr, .co.uk itd..), yahoo, net.hr  i dosta jos mailova nije dobio povratni email za aktivaciju svog racuna.
To sam rjesio na nacin da sam zakupio jos jednu IP adresu za moj server (naravno ovo mozes na VPS i dedi serverima) i nastimao u panelu da mi je mail.mojdomen.com IP adresa nova tj. IP adresa koja nije upala u Blocked Listu. Nastimao sam preko "DNS Template" opcije.

Pitao sam podrsku i rekli su mi da mi se to desilo najvjerojatnije sto imam los Server Control Panel ili mi je lose nastiman bio.
Kod mene se dnevno rega u prosjeku 50 usera novih svaki dan i vjerojatno oni su mislili da je mail sa moje IP adrese SPAM.
Nije samo da forum salje mail za potvrdu registracije vec salje i kada ti netko odgovori na Post sto dnevno tko zna koliko posalje email poruka. Znaci rjesio sam problem na nacin da sam kupio jos jednu IP adresu i nastelovao DNS Template da mi mail.mojdomen.com ima tu novu IP adresu. Hoce li opet isto se desit nakon nekog vremena neznam ali znam da sada isprobavam novi control panel "EHCP" (Easy Hosting Control Panel) jako je slican CPanelu.

EDIT:
Evo jedan printscreen ostavljam od EHCP -a pa da vidite manje vise kakav je vizualno ;)

I LOVE SMF

Branko.

Kod mene ne postoji takav problem, u stvari nikakav što se tiče foruma i servera.Skripta uredno šalje svako obavještenje koje korisnik zatraži.Samo jedan član, koliko ja znam, ima problem ponekad s kašnjenjem ili izostankom obavještenja.Znači do njegovog mail servera je a ja tu ne mogu ništa.
Predložio sam ovo što mi je Ante kazao jer mi izgleda najlogičnije.Nemam feedback od njega a i ne žali se više.  :)

SimpleGost

Branko.

I ti nama...na neki način  :D

Skipper.

It's very simple. Scissors cuts paper, paper covers rock, rock crushes lizard, lizard poisons Spock, Spock smashes scissors, scissors decapitates lizard, lizard eats paper, paper disproves Spock, Spock vaporizes rock, and—as it always has—rock crushes scissors.

Branko.

...nekom mnogo, nekom malo a nekom nimalo  :laugh:

SimpleGost

Skipper.

Prešao 300 000 postova na forumu

Branko.

Skipper.

Leto mi je bilo dobro, što me pomalo iznenadilo. U poslednjih mesec i po dana preko 700 novih članova sam dobio :)

Dzonny

Svaka čast, fascinantna brojka stvarno! :)

Inače, extra fora na početnoj strani sa avatarima i kraktom statistikom ispod, baš mi se svidja :)

Skipper.

Da, dobra stvar. Malo drugačije izgleda kada se uloguješ jer se onda samo vidi pola avatara a ispod njih ide 5 tema u kojima si ti učestvovao a desno ostaje isto.

Dzonny

Kul skroz :)

Elem, je se još nekome možda povećao spam na forumima, meni i pored pitanja prilikom registracije (na srpskom) prodju botovi sve češće, a godinama ih nisam imao... :s

Branko.

Ja sam već zaboravio da postoje otkad sam instalirao Stop Forum Spam prije godinu dana, a probao sam prethodno svakakve kombinacije.Vidim u statistici da ih je bilo 13605 a uključena samo imejl provjera.

Quote from: Dzonny on September 07, 2012, 06:33:57 AM
..meni i pored pitanja prilikom registracije (na srpskom) prodju botovi sve češće...
Dokaz više da nije slučajno nastala ona "govori srpski da te ceo svet razume"  :D

Skipper.

Elem, je se još nekome možda povećao spam na forumima, meni i pored pitanja prilikom registracije (na srpskom) prodju botovi sve češće, a godinama ih nisam imao... :s
Ja sam na jednom forumu, koji još uvek nije pušten u javnost, primetio par botova iako sam stavio mail registraciju i sigurnosna pitanja na srpskom.

Madzgo

Quote from: Skipper. on September 07, 2012, 06:25:02 AM
Da, dobra stvar. Malo drugačije izgleda kada se uloguješ jer se onda samo vidi pola avatara a ispod njih ide 5 tema u kojima si ti učestvovao a desno ostaje isto.

Meni je malo nelogično kad si ulogovan da piše "Pridruži se i ti.." :)

Skipper.

A greška u kucanju, ispraviću to ;)

.NoName.

Meni su juce dva bota pokrenula 300 Tema  >:(
Lako sam to obrisao, ali iz kante za smece sam morao svaku pojedinacno, tj. jos nisam, ali kad sakupim volje  >:(

Advertisement: