News:

Bored?  Looking to kill some time?  Want to chat with other SMF users?  Join us in IRC chat or Discord

Main Menu

Off Topic - Svaštara

Started by Dzonny, December 21, 2010, 03:56:01 PM

Previous topic - Next topic

Branko.

Značajan je i pojedinačno jer najveći problem su baš te sitne kupovine. Vjerujem da će ubrzo uvesti i dvosmjerno plaćanje. Vama sretan napredak a nama u CG ostaje da nas upišu u Ginisovu knjigu kao neslavan izuzetak.
Strong people don't put others down, they lift them up.
A clever person solves a problem. A wise person avoids it.

Dzonny

CG i Makedonija su valjda trebale zajedno sa nama da udju u sistem, ne znam zašto ipak samo mi dobismo mesto u paypal-u ali neću da se žalim :)

Cola-Coca

Quote from: holodoc on April 10, 2013, 07:31:49 AM
Srbija od sinoć postala deo PayPal mreže tako da... Rejoice :D

https://www.paypal.com/worldwide/

Cestitam vam !!! Napokon bilo je i vrijeme  :)
I LOVE SMF

holodoc

Za kupce je ovo svakako značajan korak, posebno za ljude koji recimo kupuju digitalna dobra (licenciranje softvera, kupovina igara itd.) Međutim, PayPal ima mnogo veći potencijal za zemlju u smislu da strani merchanti konačno imaju načina da koriste proveren sistem za transfer novca (naplatu). Naravno kad bude omogućeno i primanje novca to će tek biti super stvar jer će i ljudi u Srbiji konačno moći da ponude svoje proizvode vani. Da ne spominjem sistem za donacije koji će recimo developeri moći da koriste za svoje Open source programe itd. :)

Da ne bude kako je PayPal svemoguć i ultra-mega-giga servis - on to nije :) Ima svojih mana, provizije nisu male a ako ikada dođete u klinč sa njihovom administracijom nećete baš lepo da se provedete :D Imam oko desetak godina iskustva sa njima (preko aplikacija za strane klijente i investitore koji odavno koriste sve napredne opcije PayPal-a) i mogu da kažem kako ponekad zaista nije lako izaći kraj sa njima :)

No dobro... Najbitnija stavka je da je zemlja konačno dospela na listu kao punopravni član. Vremenom će i taj "gušterski" status da se promeni samo da sad guzice koje su odgovorne za određene zakonodavne stvari podgreju stolicu :)

Skipper.

Meni je recimo moneybookers mnogo bolji platni procesor. To što nije popularan kao PP ga malo sputava ali šta da se radi.
Quote from: holodoc on April 10, 2013, 11:58:45 AM
Međutim, PayPal ima mnogo veći potencijal za zemlju u smislu da strani merchanti konačno imaju načina da koriste proveren sistem za transfer novca (naplatu).
2Checkout godinama radi kod nas a preko njega je moguća naplata sa svih važnijih platnih kartica.
Mislim i da je naplata preko PP-a pmogućena pravnim licima.
It's very simple. Scissors cuts paper, paper covers rock, rock crushes lizard, lizard poisons Spock, Spock smashes scissors, scissors decapitates lizard, lizard eats paper, paper disproves Spock, Spock vaporizes rock, and—as it always has—rock crushes scissors.

holodoc

Quote from: Skipper. on April 10, 2013, 12:59:17 PM
Meni je recimo moneybookers mnogo bolji platni procesor. To što nije popularan kao PP ga malo sputava ali šta da se radi.
Quote from: holodoc on April 10, 2013, 11:58:45 AM
Međutim, PayPal ima mnogo veći potencijal za zemlju u smislu da strani merchanti konačno imaju načina da koriste proveren sistem za transfer novca (naplatu).
2Checkout godinama radi kod nas a preko njega je moguća naplata sa svih važnijih platnih kartica.
Mislim i da je naplata preko PP-a pmogućena pravnim licima.
Moneybookers nažalost nije toliko popularan a i ne možeš da zahtevaš od mušterije da prolazi kroz ceo proces registracije i validacije samo da bi tebi uplatio novac. Na PayPal-u čak nije potrebno ni da koristiš svoj nalog ako nećeš ili ga nemaš, dovoljno je da imaš karticu. To mnogi merchanti cene jer komplikovanje procesa tera kupce koji su po prirodi lenji.

Što se 2Checkouta tiče pazite šta radite sa njim pošto je servis odavno pukao kao zvečka.

Skipper.

Kada sam hteo da pazarim neke igrice i obilazio šopove gde prolaze naše kartice na mnogima stoji plaćanje karticama preko PayPal-a ali kada odem na proces naplate stoji samo opcija PayPal. Kada pitam podršku zašto je tako dobijam odgovor da naplata karticama ne funkcioniše u mojoj zemlji. To su sve bili dovoljni razlozi da Gamers Gate postane #1 što se kupovina igrica tiče jer prolaze uplate i sa kartica i sa Skrilla a ne prave probleme :D
It's very simple. Scissors cuts paper, paper covers rock, rock crushes lizard, lizard poisons Spock, Spock smashes scissors, scissors decapitates lizard, lizard eats paper, paper disproves Spock, Spock vaporizes rock, and—as it always has—rock crushes scissors.

Branko.

Quote from: Dzonny on April 10, 2013, 11:10:43 AM
CG i Makedonija su valjda trebale zajedno sa nama da udju u sistem, ne znam zašto ipak samo mi dobismo mesto u paypal-u ali neću da se žalim :)
Zato što je to ozbiljan i odgovoran sistem i ne zanimaju ga banana države sa šupljom zakonskom regulativom i garancijama.

Skipper.

Pa sigurno ste bolji od recimo Bocvane, Lesota ili Sent Lusije pa oni ipak imaju PP.
I ja sam uvek čitao da će Srbija dobiti u paketu sa CG, Makedonijom, Moldavijom... ali ipak se nije desilo.

Branko.

Vjerovatno su imali takvu jednostavnu kombinaciju da jednim potezom zaokruže sve. Presudilo je ono što oni vide u našem sistemu, što vidi i cijeli svijet. Važno je da "smo" ostvarili dobar promet sa Kajmanskim i Sejšelskim ostrvima i Kiprom. Tamo na je većina novca.  :P

I dalje ću da se zamajavam s narudžbama kod Kineza.

Skipper.

Ma dok god aliexpress, dx i tinydeal primaju uplate sa kartica nema da brineš oko toga  :laugh:

Branko.

Uglavnom koristim aliexpress+airmail kad je to moguće. Problem u stvari predstavlja kad naletim na plaćanje samo preko paypal-a. Ne znam zašto je tako ali sam zbog toga preskočio puno važnih stvari. Meni bi lično jednosmjerni paypal završavao posao.

Skipper.

Ima finih stvari na aliju. Još vi imate limit od 150€ bez carine ako sam u pravu.

Branko.

Ima, nađe se. Limit je ranije bio 100€. Moje kupovine su redovno ispod toga tako da ne znam koji je limit sada.

Cola-Coca

I LOVE SMF

milos87popovic

Je l' neko probao paypal u Srbiji, kako radi?

Skipper.

Negde prođu, negde ne. Uglavnom eBay.com pravi problem ili je pravio a više ne pravi (.ie, .de su ok).

Branko.

Quote from: Skipper. on April 11, 2013, 08:13:18 AM
Ima finih stvari na aliju. Još vi imate limit od 150€ bez carine ako sam u pravu.
Provjerio kod službenika PTT limit je 150€ samo od paypal-a za sada ništa. Reče mi i da ima caka da se to lažira, mislim da znam na koju foru a očekujem ga uskoro da vidimo jeli to - to.

Skipper.

Šta da se lažira, limut od 150€ ili podaci za paypal nalog?

Branko.

Quote from: Skipper. on April 21, 2013, 02:38:18 PM
Šta da se lažira, limut od 150€ ili podaci za paypal nalog?
Nalog...

btw. Ako nekoga zanima ima Trend Micro Titanium AntiVirus+ besplatno godinu dana! Cijena mu je inače 45€.
Kako doći do besplatne godišnje licence za Trend Micro Titanium AntiVirus+

1) Otvorite sledeći link: http://www.trendmicro.eu/brother/EN/GBP/
2) Skrolujte dolje pa zatim kliknite na Download Now
3) Kliknite na ikonicu kanta da obrišete Extended Download Service (tako preskačete dio za kupovinu)
4) Popunite tražene podatke i čekirajte EULA
5) Kliknite na Submit My Order

Kada na imejl dobijete ključ za vaš novi Antivirus, preuzmite antivirus downloader sa adrese http://www.trendmicro.com/us/home/products/titanium/free-trial-av/ pokrenite ga i preuzmite antivirus. Pokrenite instalaciju unesite ključ koji vidite u imejl sadržaju ili ga nađite u txt prilogu.

Rok za besplatno preuzimanje nije naznačen ali sigurno postoji, tako da je najbolje što prije preuzeti besplatan primjerak !!  ;)

Advertisement: