Ъпдейт от версия 2.0 RC4 към 2.0 RC5

Started by @Bogo, February 12, 2011, 09:55:00 AM

Previous topic - Next topic

@Bogo

Здравейте, гледам излезна нова версия на SMF 2.0 RC5, аз съм с SMF 2.0 RC4 направих ъпдейт на тестов форум, но гледам че има проблем с някои модули и то важни, карта на сайта sitemap и други.
Според може би трябва да се изчака за да се направи обновение на тези модули.
Ако има друго решение споделете.
Поздрави!

@Bogo

Забравих да добавя, ъпдейта мина безпроблемно :) единствения проблем са модулите, които не работят с новата версия - не всички.

NEOhidra

Ако проблема произтича от измененията в новата версия тогава ще трябва да почакаш или да ги изключиш (и отново да изчакаш).

Има една опция за симулиране на друга версия на форума, но тя касае само инсталирането на модули създадени за по-стари версии (които на практика са съвместими с дадената версия на форума) ако не бъркам.

@Bogo

Да със сигурност ще изчакам да се обновят модулите, които използвам, но ми направи и друго впечатление, че се наложи да деинсталирам и после да ги инсталирам за да работят някои от тях след ъпдейта.
Кажи все пак, кои е този модул, който емулира по стара версия на SMF, за да работят.
Поздрави!

NEOhidra

Не е  модул. Функцията си е на SMF.
Намира се в Администриране > Опции и настройки > Функции на форума > Допълнителни модули... > Преглед на модулите [Admin > Features and Options > Main > Packages... > Browse Packages] - в тази страница кликни върху Допълнителни [Advanced], долу в дясно. Промени стойността в текстовата кутия с необходимата ти.

@Bogo

Благодаря ти @NEOhidra да видях е функцията, информативно ми трябваше да е знам.

@Bogo

Нека някои сподели какъв ефект се е получил след ъпдейта.

@Bogo

Четох във форума (и от лично тестване), че този проблем с новата преинсталация на модулите  при преминаване към новата версия 2.0 RC5 e неизбежна.

@Bogo

Тези дни правих проверка на модулите, които използвам доста от тях нямат поддръжка все още за SMF 2.0 RC5, така че ще чакам. ;)

Advertisement: