Advertisement:

Author Topic: Macam Mana?  (Read 8003 times)

Offline waris

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 245
  • Gender: Male
    • Wau Landing Portal
Macam Mana?
« on: December 17, 2012, 11:20:41 PM »
Saya mengguna PortaMx Frontpage bagi forum SMF saya.

Pada Papan "Centre Bottom" saya mengunakan bagi "Hello", "Users Online" dan "Stat".
Saya hadkan papan jadi papan sekarang mempamirkan papan daripada kiri ke kanan.

Saya hendak kurangkan lebar papan hingga max 10cm saja. PortaMx memberi kotak untuk kawalan
"tinggi" tetapi tiada memberi kotak bagi kawalan lebar panel?

Macam mana hendak kawalkan lebar panel?

Offline Hj Ahmad Rasyid Hj Ismail

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 4,916
  • Gender: Male
  • Busy mode is on.
    • ahmad.rasyid.ismail on Facebook
    • ahrasis on GitHub
    • ahrasis on LinkedIn
    • @ahrasis on Twitter
    • ElkArte Malaysia
Re: Macam Mana?
« Reply #1 on: December 18, 2012, 03:42:38 AM »
Kita tak pakai cm untuk lebar. Kita pakai px, em atau % sahaja.

Center Bottom memang menggunakan lebar skala penuh. Kalau nak had kan, kena edit table dia. Saya pun kurang pasti macamana.

Atau guna teknik BIB (blok dalam blok). Kena tanya feline di portamx bab ni. Dia lebih arif.

Kalau nak saya bantu boleh tapi saya kena semak dulu apa kehendak awak sebenarnya dan buat test forum untuk itu. Makan masa sikit.

Offline Hj Ahmad Rasyid Hj Ismail

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 4,916
  • Gender: Male
  • Busy mode is on.
    • ahmad.rasyid.ismail on Facebook
    • ahrasis on GitHub
    • ahrasis on LinkedIn
    • @ahrasis on Twitter
    • ElkArte Malaysia
Re: Macam Mana?
« Reply #2 on: January 03, 2013, 10:46:43 PM »
Dah selesai ke masalah ni waris?